- Reaction score
- 296
Δυστυχως δεν εχω την εμπειρια να σε βοηθησω αλλα θα ηθελα να μαθω απο που πηρες ή πως εφτιαξες τη βαση τοιχου.
πήρα ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης των 30χιλ, σε διαστάσεις 45εκ επί 40εκ από ένα μαγαζί που κόβει ξύλα(μαστορέματα-φτιάξτο μόνο σου κτλ) και 2 γωνίες 40 εκ επί 25 εκ, 4 ούπατ κι αυτό είναι όλο. συνολικό κόστος 15€Δυστυχως δεν εχω την εμπειρια να σε βοηθησω αλλα θα ηθελα να μαθω απο που πηρες ή πως εφτιαξες τη βαση τοιχου.
Συνδέεις την έξοδο του προενισχυτή phono στην είσοδο μικροφώνου/ line του υπολογιστή σου και ηχογραφείς.το audacity το κατέβασα αλλά..ως εκεί, δε ξέρω να κάνω τα παρακάτω
...
Μπράβο, κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει!Συνδέεις την έξοδο του προενισχυτή phono στην είσοδο μικροφώνου/ line του υπολογιστή σου και ηχογραφείς.
Συνδέεις την έξοδο του προενισχυτή phono στην είσοδο μικροφώνου/ line του υπολογιστή σου και ηχογραφείς.
Αν δεν έχεις ξεχωριστό phono, συνδέεις μια έξοδο του ενισχυτή σου. Έχει tape out;
Βάζεις ένα δίσκο που σε διευκολύνει να ακούσεις το πρόβλημα και ηχογραφείς το πρώτο τραγούδι χωρίς να παίζουν τα ηχεία σου. Με αυτό τον τρόπο αποκλείεις το feedback. Feedback έχεις μόνο όταν ο ήχος περνάει από τα ηχεία στην κεφαλή και επανενισχύεται.
Αφού γράψεις το τραγουδάκι, μετά το παίζεις στο στερεοφωνικό σου με ένταση και παρατηρείς αν μπουμάρει, όπως το περιγράφεις.
Αν δε μπουμάρει, είναι 99% πρόβλημα feedback.
Αν μπουμάρει πάλι, είναι θέμα του πικάπ, κάτι δεν πάει καλά.
Εξυπακούεται ότι αν έχεις μπουμάρισμα στο ίδιο τραγούδι όταν το παίζεις από CD δεν υπάρχει θέμα πικάπ, αλλά έχεις θέμα στο χώρο η πρόβλημα ελέγχου των ηχείων.
παιδιά είμαι υπόχρεος για τη βοήθεια σας!!Μπράβο, κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει!
Αν θες υπάρχει και προγραμματάκι που αντί κυματομορφή σου δείχνει το ακουστικό φάσμα (δες εδώ http://www.avsite.gr/forum/threads/esp-phono-preamp.109319/page-3#post-1476297 κάτι παρόμοιο που είχα κάνει και με βοήθησε).
Απλά να σημειώσω ότι η διαφορά μεταξύ line-in και μικροφώνου είναι σαφώς υπέρ του Line-in καθώς το μικρόφωνο παρουσιάζει ενισχυμένο θόρυβο τριγύρω στα 50Ηz.