- Reaction score
- 0
Καλησπέρα σε όλους. Νέος στο φόρουμ, αλλά το παρακολουθώ καιρό. Έχω μια απορία και ήθελα τα φώτα σας! Προσφάτως αποφάσισα να κάνω κάποιες μικρές αναβαθμίσεις στο ηχοσύστημά μου με στόχο να δώσω έμφαση στο πικάπ. Βγήκα να ρωτήσω για την αγορά καλωδίου Phono μιας και αυτό που έχω είναι το απλό κλασσικό phono καλώδιο που συνοδεύει το πικάπ μου (project rpm 1 genie). Ξεκίνησα ρωτώντας για το pro-ject connect it phono RCA-CC (η ακριβή του έκδοση με επαφές από χαλκό και ανθρακόνημα). Η τιμή ήταν ακριβή αλλά μου έκανε εντύπωση η επιμονή του πωλητή να αγοράσω - ως καλύτερο - αυτό με μήκος 1,23m. Εγώ ήθελα το πιο κοντό (82cm) για λόγους απόστασης του προενισχυτη Phono από το πικάπ. Η εξήγηση που έλαβα είναι πως κατόπιν μελέτης το ιδανικό μήκος καλωδίου είναι το 1,23m το οποίο έχει την καλύτερη απόδοση. Η διαφορά τιμής του ενός από του άλλου καλωδίου δεν είναι και τεράστια.
Η ερώτησή μου είναι: υφίσταται κάτι τέτοιο; και αν ναι είναι πραγματικά ακουστή η διαφορά ή πρόκειται για απλά θέμα marketing; Τότε γιατί η εταιρεία να βγάλει και άλλα μεγέθη καλωδίου;
Τέλος, εαν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, το μήκος του καλωδίου αφορά γενικά όλα τα phono καλώδια ή πρόκειται μόνο για την εν λόγω εταιρεία; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Η ερώτησή μου είναι: υφίσταται κάτι τέτοιο; και αν ναι είναι πραγματικά ακουστή η διαφορά ή πρόκειται για απλά θέμα marketing; Τότε γιατί η εταιρεία να βγάλει και άλλα μεγέθη καλωδίου;
Τέλος, εαν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, το μήκος του καλωδίου αφορά γενικά όλα τα phono καλώδια ή πρόκειται μόνο για την εν λόγω εταιρεία; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!