Βοήθεια πρόβλημα με θόρυβο

Reaction score
2
καλησπέρα,

αντιμετωπίζω το έξης πρόβλημα, πήρα για δοκιμή το phono P75 Dynavector mk3 και όταν το συνέδεσα στον πικάπ μου ένα LENCO 75 ( με Βραχιώνα jelco SA 750 L και κεφαλή jvc z1 με jico SAS ) έχει έντονο θόρυβο humm από τα ηχεία . ο ενισχυτής μου είναι ο KRELL KAV 400 xi ο οποίος δεν έχει συνδεση για τη γειώση του phono . Αυτό που παρατήρησα είναι πως ο θόρυβος εξαφανίζεται μόλις ακουμπήσω τα σασί του phono και του ενισχυτή με τα 2 χέρια.
καμιά πρόταση για το θέμα κάθε βοήθεια δεκτή.

Σπύρος

Reaction score
15.469
συνδεσε μ' ενα καλωδιακι τη γειωση του phono με το σασι του ενισχυτη

Reaction score
1.265
Ο ολοκληρωμένος σου, προφανώς και δεν έχει σύνδεση για γείωση του phono, κανένας δεν έχει.
Το phono οφείλει να αντιμετωπίζει το θέμα γείωσης μόνο του και να στέλνει το σήμα καθαρό στον ενισχυτή.
Το καλώδιο του βραχίονα, έχει καλώδιο γείωσης; Το έχεις συνδέσει σφιχτά στη βίδα του phono;
Αν σου βγάζει βόμβο έτσι, αποσύνδεσε το και άστο στον αέρα.
Αν συνεχίζει ο βόμβος, άρχισε να δοκιμάζεις τα πινάκια στην κεφαλή.
Η λύση του να γειώνεις το phono σε βιδάκι σασί του ολοκληρωμένου δεν είναι η καλύτερη ιδέα αν έχεις κι άλλες πηγές συνδεδεμένες, πας γυρεύοντας για ground loop.

Reaction score
2
Ο ολοκληρωμένος σου, προφανώς και δεν έχει σύνδεση για γείωση του phono, κανένας δεν έχει.
Το phono οφείλει να αντιμετωπίζει το θέμα γείωσης μόνο του και να στέλνει το σήμα καθαρό στον ενισχυτή.
Το καλώδιο του βραχίονα, έχει καλώδιο γείωσης; Το έχεις συνδέσει σφιχτά στη βίδα του phono;
Αν σου βγάζει βόμβο έτσι, αποσύνδεσε το και άστο στον αέρα.
Αν συνεχίζει ο βόμβος, άρχισε να δοκιμάζεις τα πινάκια στην κεφαλή.
Η λύση του να γειώνεις το phono σε βιδάκι σασί του ολοκληρωμένου δεν είναι η καλύτερη ιδέα αν έχεις κι άλλες πηγές συνδεδεμένες, πας γυρεύοντας για ground loop.
κα

Reaction score
2
καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Ο βραχίονας έχει καλώδιο γείωσης και είναι σφιχτά βιδωμένο στη βίδα του phono. Σε ότι αφορά το θέμα της κεφαλής δε πιστεύω πως έχει θέμα γιατί το ίδιο πρόβλημα το έχω και όταν δοκίμασα να συνδέσω το δεύτερο πικάπ μου ( ένα technics mk2 που έχω συνδεδεμένο και παίζει μια χαρά σε ραδιοενισχυτή YAMAHA ). Θα δοκιμάσω να αποσυνδέσω τη γείωση από το phono και θα ενημερώσω.

Reaction score
2
Λοιπόν δοκίμασα την αποσύνδεση της γείωσης από το phono αλλά δεν έγινε τίποτα.

Reaction score
1.265
OK, τότε κάτι συμβαίνει με το phono.
Παίξε με τα καλώδια από το phono στον ενισχυτή,
Αποσύνδεσε το αριστερό μόνο και δοκίμασε τι γίνεται. Μετά το άλλο.
Και με ένα καλώδιο ακόμη έχεις βόμβο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.928
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv