Συναγερμός σπιτιού

Reaction score
9
Αλλιώς περίμενα το πρώτο post μου μετά απο χρόνια (με νέο user name αφού θυμάμαι στο περίπου το παλιό και με τίποτα τον κωδικό), αλλιώς τα έφερε η ρημάδα η τύχη.

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, ψάχνω συναγερμό για το καινούριο σπίτι που μετακόμισα με την κυρά (χα! μέσα από το πληκτρολόγιο της έχω πάρει ήδη τον αέρα). Και ενώ περίμενα οτι θα ήταν μια απλή διαδικασία (ψάχνουμε, συγκρίνουμε, αποφασίζουμε τον εγκαταστάτη και προχωράμε), μάλλον μόνο έτσι δεν είναι.

Site επιπέδου δημοτικού (ακόμα και των μητρικών εταιρειών), τα μισά site να γράφουν διαφορετικά χαρακτηριστικά απο τα άλλα μισά (bonus τα οφθαλμοφανή ορθογραφικά λάθη) για το ίδιο προϊόν, τιμές με διαφορές 200 και πλέον ευρώ για τα ίδια προϊόντα κλπ. Συνεπώς αντιλαμβάνομαι, οτι οι συναγερμοί οικίας δεν είναι πυρηνική φυσική, πολλές εταιρείες έχουν τα προϊόντα τους που πάνω κάτω είναι τα ίδια και ότι και αν διαλέξεις μέσα είσαι. Αλλά δεν μπορεί ρε γαμώτο να είναι έτσι.

Για όσους μπορούν να βοηθήσουν, ενδιαφέρομαι για ενσύρματο συναγερμό σε σπίτι:
1) 100m2
2) Σαλόνι-Κουζίνα (συνδέεται μέσω πάσου με το σαλόνι)- 2 υπνοδωμάτια
3) Μεγάλη διπλή συρόμενη τζαμαρία στο σαλόνι. Φεγγίτης σταθερός σε όλο το μήκος της τζαμαρίας, σταθερός. Τζαμαρία με φέτες στον φωταγωγό στην κουζίνα. Τζαμαρία μονή συρόμενη στο ένα υπνοδωμάτιο. Τζαμαρία διπλή ανοιγόμενη στο άλλο.

Συνεπώς πάω στην κατηγορία μεσσαία κατοικία. Καμμιά ιδέα; Η εμπειρία σας με τη δική σας εγκατάσταση; Είστε συνδεδεμένοι με κέντρο; Όσοι βοηθήσουν, κερδίζουν υπηρεσία ξεματιάσματος απο την πεθερά (πολύ καλή, αν πιστεύετε στο μάτι. Επίσης έχει 100% επιτυχία στον καθορισμό του φύλου του παιδιού. Μην πετάτε τα λεφτά σας στα υπερηχογραφήματα)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.677
Καλώς όρισες!

Έχω περάσει διαδοχικά από τα παρακάτω στάδια:
  • Συναγερμός με εσωτερικά ραντάρ και επαφές, χωρίς σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων. Μην το κάνεις καλύτερα. Από καθαρή τύχη γλύτωσα τις κλοπές.
  • Σύνδεση σε κέντρο λήψης. Απαραίτητο, αλλά...μισές δουλειές. Ειδικά όταν στις 3 τα ξημερώματα ακούς τα...καμάρια απ' έξω να προσπαθούν να παραβιάσουν τη μπαλκονόπορτα, σκέφτεσαι "θα προλάβουν να έρθουν, ή θα είναι κατόπιν εορτής;"
  • Εξωτερικά ραντάρ. Μόνο έτσι νιώθεις ασφαλής. Δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός, με αποτέλεσμα να έχει αποτραπεί κλοπή 3 (!!!) φορές, πριν ακόμα προφτάσουν να πλησιάσουν τα ανοίγματα του σπιτιού.
Θα μου πεις, είσαι βέβαιος ότι αν σε βάλουν στο μάτι τη γλυτώνεις; Όχι. Αλλά σίγουρα θα προτιμήσουν να πάνε αλλού, που θα είναι πιο εύκολα. Εξωτερικά ραντάρ λοιπόν, με κλειστά μάτια. Ειδικά στη δική σου περίπτωση που μπορούν να μπουν ενσύρματα, το (μεγάλο) κόστος πέφτει πολύ.

Απαραίτητη συνθήκη: εγκαταστάτης απόλυτης εμπιστοσύνης.

Y

Yiannis_B

Guest
Στην Ελλάδα, όπως και στην κάθε μπανανία, η αγορά είναι τελείως στρεβλή. Φταίνε και οι εγκαταστάτες, φταίει και ο μπαστουνόβλαχος έλληνας ιδιοκτήτης. Και εξηγούμαι. Όλα τα υλικά είναι πανάκριβα (σε αντίθεση με το εξωτερικό), γιατί κανένας δεν θέλει να πληρώσει σωστή εγκατάσταση. Οπότε, για να βγάλεις άκρη με τις τιμές, αφαίρεσε από τα υλικά ένα 40-50%, και πρόσθεσέ τα στην εργασία και στην τεχνική υποστήριξη μετά την εγκατάσταση.. Η εργασία έχει τρία προς αξιολόγηση σκέλη.

1. Μελέτη χώρου και πρόταση για τα κατάλληλα υλικά / συσκευές.
2. Μελέτη όδευσης καλωδίων.
3. Υλοποίηση. - Εδώ είναι τα λεφτά, και υπάρχουν μάστορες και διάφοροι άλλοι με νοοτροπία Τσάκωνα. Ακόμη και στην φθηνή λύση του περάσματος των καλωδίων εξωτερικά (συνήθως με σιλικόνη), η δουλειά του ενός με του άλλου, δεν έχει καμιά σχέση. Πήγαινε να δεις άλλη εγκατάσταση του ίδιου, για να καταλάβεις τι παίζει. Αν έχεις σκοπό να βάψεις το σπίτι, καλύτερα να εντοιχίσεις τα καλώδια.
4. Και το τελευτάιο, after sales support - με πληρωμή ή δωρεάν τα πρώτα χρόνια?

Από υλικά, θέλεις κέντρο / πληκτολόγιο / IP module και GSM modem, 2 σειρήνες εξωτερικές και μία εσωτερική, μαγνητικές επαφές σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα (πόρτες / παράθυρα), 1 PIR ανιχνευτή ανά δωμάτιο, και εξωτερικούς περιμετρικούς PIR ανιχνευτές.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να το στήσεις μόνο σου. (Θέλει διάβασμα, και πολύ ενασχόληση σε σχετικά forums, και youtube).

Από υλικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα κέντρα της paradox, και τους ανιχνευτές της (εσωτερικούς / εξωτερικούς). Πολλοί καλούς εξωτερικούς PIR έχει και η Optex.

Καλά ξεμπερδέματα. ;)

PS. Τα ξυπνοπούλια της Paradox, δίνουν όλo τo software για την ρύθμιση (WinLoad και τα ρέστα), μόνο σε αδειούχους εγκαταστάτες. Αλλά υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. :thumbsup:

Last edited by a moderator:

Reaction score
638
Αλλιώς περίμενα το πρώτο post μου μετά απο χρόνια (με νέο user name αφού θυμάμαι στο περίπου το παλιό και με τίποτα τον κωδικό), αλλιώς τα έφερε η ρημάδα η τύχη.

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, ψάχνω συναγερμό για το καινούριο σπίτι που μετακόμισα με την κυρά (χα! μέσα από το πληκτρολόγιο της έχω πάρει ήδη τον αέρα). Και ενώ περίμενα οτι θα ήταν μια απλή διαδικασία (ψάχνουμε, συγκρίνουμε, αποφασίζουμε τον εγκαταστάτη και προχωράμε), μάλλον μόνο έτσι δεν είναι.

Site επιπέδου δημοτικού (ακόμα και των μητρικών εταιρειών), τα μισά site να γράφουν διαφορετικά χαρακτηριστικά απο τα άλλα μισά (bonus τα οφθαλμοφανή ορθογραφικά λάθη) για το ίδιο προϊόν, τιμές με διαφορές 200 και πλέον ευρώ για τα ίδια προϊόντα κλπ. Συνεπώς αντιλαμβάνομαι, οτι οι συναγερμοί οικίας δεν είναι πυρηνική φυσική, πολλές εταιρείες έχουν τα προϊόντα τους που πάνω κάτω είναι τα ίδια και ότι και αν διαλέξεις μέσα είσαι. Αλλά δεν μπορεί ρε γαμώτο να είναι έτσι.

Για όσους μπορούν να βοηθήσουν, ενδιαφέρομαι για ενσύρματο συναγερμό σε σπίτι:
1) 100m2
2) Σαλόνι-Κουζίνα (συνδέεται μέσω πάσου με το σαλόνι)- 2 υπνοδωμάτια
3) Μεγάλη διπλή συρόμενη τζαμαρία στο σαλόνι. Φεγγίτης σταθερός σε όλο το μήκος της τζαμαρίας, σταθερός. Τζαμαρία με φέτες στον φωταγωγό στην κουζίνα. Τζαμαρία μονή συρόμενη στο ένα υπνοδωμάτιο. Τζαμαρία διπλή ανοιγόμενη στο άλλο.

Συνεπώς πάω στην κατηγορία μεσσαία κατοικία. Καμμιά ιδέα; Η εμπειρία σας με τη δική σας εγκατάσταση; Είστε συνδεδεμένοι με κέντρο; Όσοι βοηθήσουν, κερδίζουν υπηρεσία ξεματιάσματος απο την πεθερά (πολύ καλή, αν πιστεύετε στο μάτι. Επίσης έχει 100% επιτυχία στον καθορισμό του φύλου του παιδιού. Μην πετάτε τα λεφτά σας στα υπερηχογραφήματα)

Οτι και εαν επιλεξεις θεωρω απαραιτητο να βαλεις και εναν τηλεφωνη με καρτα sim να λειτουργει παραλληλα με την σταθερη τηλεφωνικη γραμμη .
Κοστος περιπου 60 ευρω .
Εγω εβαλα και τεσσερις ασυρματες ip καμερες και οταν υπαρχει κινηση στο σπιτι παιρνω απο μια φωτογραφια στο mail μου

Reaction score
140
Τα ξυπνοπούλια της Paradox, δίνουν όλo τo software για την ρύθμιση (WinLoad και τα ρέστα), μόνο σε αδειούχους εγκαταστάτες. Αλλά υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. :thumbsup:
επειδης ενδιαφερομαι κι εγω που βρισκω τετοιες πορτοκαλιες στην Αθηνα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
απλα να ξερεις οτι στουμπωνουν μια πολυουρεθανη στην καραμουζα (στο μπαλκονι)
και δεν ακουγεται σε 20 cm
βεβαια αν στελνει σημα αλλου ΟΚ
το παιζεις μπας και προλαβουν και ερθουν.....(υποψιν εχω πολλους φιλους-πρωην συναδερφους-γνωστους) που ασχολουνται επαγγελματικα με το σπορ......

Reaction score
9
Τι έγινε ρε παιδιά, πότε προλάβατε και απαντήσατε; Μέσα στον Αύγουστο κι'όλας περίμενα οτι δεν θα υπήρχε τέτοια ανταπόκριση (εντάξει είμαι και λίγο περισότερο πεσιμιστής απο το κανονικό, αλλά το δουλεύω)! Σας ευχαριστώ και προχωράω.

• Εξωτερικά ραντάρ. Μόνο έτσι νιώθεις ασφαλής. Δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός, με αποτέλεσμα να έχει αποτραπεί κλοπή 3 (!!!) φορές, πριν ακόμα προφτάσουν να πλησιάσουν τα ανοίγματα του σπιτιού.
Θα μου πεις, είσαι βέβαιος ότι αν σε βάλουν στο μάτι τη γλυτώνεις; Όχι. Αλλά σίγουρα θα προτιμήσουν να πάνε αλλού, που θα είναι πιο εύκολα. Εξωτερικά ραντάρ λοιπόν, με κλειστά μάτια. Ειδικά στη δική σου περίπτωση που μπορούν να μπουν ενσύρματα, το (μεγάλο) κόστος πέφτει πολύ.

Απαραίτητη συνθήκη: εγκαταστάτης απόλυτης εμπιστοσύνης.
Στην δική σου περίπτωση, αν έχουν προσπαθήσει πάνω απο 3 φορές, μήπως να σκεφτείς και μία τάφρο με κροκόδειλους (Σήφης) περιμετρικά; Ομολογώ οτι όπως το θέτεις, τα εξωτερικά ραντάρ ακούγονται λογική επιλογή, που δεν την είχα σκεφτεί. Αυτά φαντάζομαι δεν ενεργοποιούνται με κινήσεις απο μικρά αντικείμενα (π.χ. περιστέρια) και εφόσον βάλω, μπαίνει ένα στο μπροστινό μπαλκόνι και ένα στο πίσω (και ένα στο φωταγωγό; χμμμμ...)

Η εργασία έχει τρία προς αξιολόγηση σκέλη.

1. Μελέτη χώρου και πρόταση για τα κατάλληλα υλικά / συσκευές.
2. Μελέτη όδευσης καλωδίων.
3. Υλοποίηση. - Εδώ είναι τα λεφτά, και υπάρχουν μάστορες και διάφοροι άλλοι με νοοτροπία Τσάκωνα. Ακόμη και στην φθηνή λύση του περάσματος των καλωδίων εξωτερικά (συνήθως με σιλικόνη), η δουλειά του ενός με του άλλου, δεν έχει καμιά σχέση. Πήγαινε να δεις άλλη εγκατάσταση του ίδιου, για να καταλάβεις τι παίζει. Αν έχεις σκοπό να βάψεις το σπίτι, καλύτερα να εντοιχίσεις τα καλώδια.
4. Και το τελευτάιο, after sales support - με πληρωμή ή δωρεάν τα πρώτα χρόνια?

Από υλικά, θέλεις κέντρο / πληκτολόγιο / IP module και GSM modem, 2 σειρήνες εξωτερικές και μία εσωτερική, μαγνητικές επαφές σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα (πόρτες / παράθυρα), 1 PIR ανιχνευτή ανά δωμάτιο, και εξωτερικούς περιμετρικούς PIR ανιχνευτές.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να το στήσεις μόνο σου. (Θέλει διάβασμα, και πολύ ενασχόληση σε σχετικά forums, και youtube).

Από υλικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα κέντρα της paradox, και τους ανιχνευτές της (εσωτερικούς / εξωτερικούς). Πολλοί καλούς εξωτερικούς PIR έχει και η Optex.

Καλά ξεμπερδέματα. ;)

PS. Τα ξυπνοπούλια της Paradox, δίνουν όλo τo software για την ρύθμιση (WinLoad και τα ρέστα), μόνο σε αδειούχους εγκαταστάτες. Αλλά υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. :thumbsup:
Σίγουρα θα έρθουν να δουν το σπίτι και να κάνουν μια ενημέρωση για το πως θα περάσουν τα καλώδια. Επειδή είμαι σε ενοίκιο δεν ξέρω πόσο εύκολα θα είναι να τα κάνω εντοιχισμένα (να θυμηθώ να ρωτήσω αν υπάρχει ήδη καλωδίωση). Βέβαια δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πάω να δω άλλες δουλειές του ή ακόμα και έτσι να είναι μπορεί να με πάει στις πιο καλές του και να αφήσει τις άλλες απ'έξω. Άρα έτσι και αλλιώς θα είναι a bit of a gamble. Σε αυτή τη φάση (ανίδεος) πιο πολύ με ενδιαφέρει η σωστή λειτουργία παρά το αισθητικό αποτέλεσμα (μέσα σε λογικά πλαίσια). Αυτό με το αν πιάνουν τα χέρια μου με έκανε να γελάσω σαν μικρό παιδί, νά'σαι καλά.

Βοήθησε με, το IP Module είναι για να δίνει σήμα στο κέντρο και το GSM modem για να στέλνει μνμ στο κινητό μου;

Οτι και εαν επιλεξεις θεωρω απαραιτητο να βαλεις και εναν τηλεφωνη με καρτα sim να λειτουργει παραλληλα με την σταθερη τηλεφωνικη γραμμη .
Κοστος περιπου 60 ευρω .
Εγω εβαλα και τεσσερις ασυρματες ip καμερες και οταν υπαρχει κινηση στο σπιτι παιρνω απο μια φωτογραφια στο mail μου
Ο τηλεφωνητής που λές είναι λογικά το GSM modem που λέει και ο φίλος παραπάνω; Αυτό με τις κάμερες για αρχή το θεωρώ λίγο υπερβολή, αν και φαντάζομαι οτι με τις φωτογραφίες που λαμβάνεις μπορείς να καταλάβεις αν είναι false alarm ή όχι.

απλα να ξερεις οτι στουμπωνουν μια πολυουρεθανη στην καραμουζα (στο μπαλκονι)
και δεν ακουγεται σε 20 cm
βεβαια αν στελνει σημα αλλου ΟΚ
το παιζεις μπας και προλαβουν και ερθουν.....(υποψιν εχω πολλους φιλους-πρωην συναδερφους-γνωστους) που ασχολουνται επαγγελματικα με το σπορ......
Ίσως γι'αυτό και παραπάνω προτάθηκαν 2 εξωτερικές σειρήνες (οι οποίες φαντάζομαι δεν θα μπουν μαζί στο ίδιο μπαλκόνι. Η μία θα είναι στο μπροστά και η άλλη στο πίσω;). Μου κάνει εντύπωση πάντως οι κατασκευαστές να μην έχουν προβλέψει κάποια άμυνα γι'αυτό (με κάποιον αισθητήρα εσωτερικό ίσως).

Πάντως μέχρι τώρα έχω καταλήξει στους paradox, caddx, siemens (φτου, φτου), Bosch. Υπάρχει κάποιος άλλος που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξω; Επίσης, ποια θα ήταν μια λογική τιμή (give or take) για το παρακάτω σετάκι:

Πληκτρολόγιο, IP module & GSM modem, 2 εξωτερικές σειρήνες & 1 εσωτερική, 4 PIR ανιχνευτές εσωτερικούς & 2-3 εξωτερικούς, 5-8 μαγνητικές επαφές. Ρε σεις, ακριβό ακούγεται!

Τέλος ο εγκαταστάτης απόλυτης εμπιστοσύνης πως βρίσκεται; Του πουλάνε κάπου μαζεμένα;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.677
Έχεις pm.

YΓ. Δεν έχω σχέση με συναγερμούς και τοποθετήσεις. Απλά δίνεις ό,τι προαιρείσαι. :p:laugh:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οι δικοι μου (πρωην) δουλευαν paradox ....στην δουλεια εχουμε sigma.....

Reaction score
9
argi, ποιοί είναι οι δικοί σου ρε φίλε και γιατί είναι πρώην; Ψάχνοντας εδώ και εκεί πάντως, τα Paradox παίζουν πολύ. Όπως λες και εσύ όμως στη δουλειά έχετε άλλο συναγερμό. Άρα μήπως αξίζει περισσότερο η υπηρεσία που προσφέρεται (κέντρο λήψεων, συντήρηση ίσως;) παρά η μονάδα καθεαυτή;

Reaction score
638
Εγω εχω βαλει δυο σειρηνες μια σε καθε μπαλκονι εαν βαλεις και εναν εξωτερικο ανιχνευτη σε καθε μπαλκονι και τηλεφωνητη gsm (αλλο ειναι το modem το modem απλα κανει κληση ο τηλεφωνητης κανει κληση και στελνει και sms ειναι αυτος https://stokostos.gr/anga-ag-gd20-gsm-pstn-lcd.html ) εισαι οκ .
Οι καμερες ειναι πολυ χρησιμες γιατι παρακολουθεις ανα πασα στιγμη τι γινεται σπιτι της πηρα απο εδω και μου βγηκε η μια στις τεσσερις τσαμπα σε σχεση με τα Ελληνικα καταστηματα .
http://www.amazon.de/Vstarcam-C7838...=UTF8&qid=1439281488&sr=8-2&keywords=vstarcam
Αντι να τα χωσεις σε κεντρο ληψης σηματων και να δινεις 150 τον χρονο ειναι προτιμοτερο να εισαι on line με το κινητο σου .
Προσοχη θελει στο ρολοι της ΔΕΗ και στο κουτι με τα καλωδια του ΟΤΕ .
Εγω τα βρηκα και τα δυο ανοιχτα και τα κλειδωσα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.650
Να ξέρεις πως η σύνδεση με κέντρο υπάρχει για δική σου ενημέρωση, αφού όπως καταλαβαίνεις η αστυνομία θα φτάσει πολύυυυ αφού έχουν φύγει οι κλέφτες. Απο την ενεργοποίηση θα περάσουν τρία-πέντε λεπτά μέχρι να πάρουν για επιβεβαίωση, τρία-πέντε μέχρι να καλέσουν την αστυνομία, είκοσι με μισή ώρα μέχρι να έρθουν. Σύνολο αισιόδοξο τριάντα με σαράντα λεπτά, απαισιόδοξο μιά ώρα και.

Έχω σύνδεση με κέντρο. :D

Reaction score
204
Κοίτα και σαν εταιρεία την AVGAD, ισραηλινής προέλευσηςκαι πολύ αξιόπιστη. Δεν είναι τόσο διαδεδομένη ( όπως paradox, honeywell (πρώην ademco, το 90% των τραπεζών αυτόν έχει), general electric), αλλά είναι πολύ εύχρηστος, παραμετροποιήσιμος και αξιόπιστος με ενσωματωμένη πλακέτα για gsm modem. Τα εξωτερικά ραντάρ με το παραμικρό θα ενεργοποιούνται (μικρά ζώα, γάτες) και θα δίνουν false alarms.
Τέλος έχε υπόψη σου ότι το κέντρο λήψης γνωρίζει ανά πσα στιγμή πότε είναι ενεργοποιημένος ή όχι ο συναγερμός. Δε ξέρω πόσο "θετικό" είναι αυτό.
Πάντως, ό, τι κι αν επιλέψεις, ο εγκαταστάτης είναι το νούμερο ένα στην υπόθεση συναγερμός, ειδικά στην διακριτική κάλυψη των καλωδίων και στα μηδενικά σκαψίματα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.677
Να ξέρεις πως η σύνδεση με κέντρο υπάρχει για δική σου ενημέρωση, αφού όπως καταλαβαίνεις η αστυνομία θα φτάσει πολύυυυ αφού έχουν φύγει οι κλέφτες. Απο την ενεργοποίηση θα περάσουν τρία-πέντε λεπτά μέχρι να πάρουν για επιβεβαίωση, τρία-πέντε μέχρι να καλέσουν την αστυνομία, είκοσι με μισή ώρα μέχρι να έρθουν. Σύνολο αισιόδοξο τριάντα με σαράντα λεπτά, απαισιόδοξο μιά ώρα και.

Έχω σύνδεση με κέντρο. :D
Η εταιρία με την οποία έχω συνδεθεί με παίρνει τηλέφωνο το πολύ σε 1 λεπτό. Οι χρόνοι απόκρισης της αστυνομίας έχουν κυμανθεί από 10 λεπτά (!!!) έως 45.

Τα εξωτερικά ραντάρ με το παραμικρό θα ενεργοποιούνται (μικρά ζώα, γάτες) και θα δίνουν false alarms.
Λάθος! Τα πάντα (γωνίες λειτουργίας, αποστάσεις, ευαισθησία, σε τι ενεργοποιούνται) εξαρτώνται από τη ρύθμιση του εγκαταστάτη.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.040
Μετά τη διάρρηξη το χειμώνα, άρχισα να ψάχνω ξανά, μετά από αρκετά χρόνια, τις τεχνολογίες των συναγερμών. Αν και στη θεωρία οι Paradox και οι Caddx είναι οι πιο δημοφιλείς προτεινόμενες λύσεις, μετά από κουβέντα με τον οικογενειακό ...συναγερματζή, άρχισα να κοιτάω και άλλες εταιρείες. Τελικά αποφασίσαμε να μου βάλει ένα πακέτο της Inim, εταιρεία που φέρνει η Sigma και δουλεύει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Μπορείς να στήσεις ό,τι θες, υπάρχουν touch screens με εφαρμογές για smartphones, πολλών ειδών ειδοποιήσεις κλπ. Λεφτά να έχεις να δίνεις. :D

Ευτυχώς, δεν ήθελα να κάνω χόμπι τους συναγερμούς και επέλεξα ένα μέσο πακέτο, αυτό περίπου που βάζει σε καταστήματα της Πειραιώς σε μία σύμβαση που έχει. Στοίχισε περίπου 600 ευρώ σε σπίτι που είχε ήδη προεγκατάσταση καλωδιώσεων.

Υ.Γ. Η βασική μου απαίτηση ήταν τα όσο δυνατόν λιγότερα false alarms.

Y

Yiannis_B

Guest
... Στοίχισε περίπου 600 ευρώ σε σπίτι που είχε ήδη προεγκατάσταση καλωδιώσεων.

Υ.Γ. Η βασική μου απαίτηση ήταν τα όσο δυνατόν λιγότερα false alarms.
4 εξωτερικοί PIR, Optex VXI, ή Paradox DG85, στοιχίζουν πάνω από 500..., αν είναι και microwave άστα...δεν βγαίνει το νούμερο...

http://www.optex.co.jp/e/sec/outdoor/pir/vxist/

http://www.paradox.com/Products/default.asp?PID=102

Και στους εξωτερικούς, θέλει πολύ καλή ρύθμιση και επιλογή σημείου τοποθέτησης για αποφυγή false alarms.

Ποιους εξωτερικούς ανιχνευτές τοποθέτησες?

PS. 1,5 Κ με 2 K θα πάει ένας πλήρες πακέτο paradox.

Reaction score
9
Τέλος έχε υπόψη σου ότι το κέντρο λήψης γνωρίζει ανά πσα στιγμή πότε είναι ενεργοποιημένος ή όχι ο συναγερμός. Δε ξέρω πόσο "θετικό" είναι αυτό.
Συνεχίζω και κοιτάω αλλά νομίζω οτι πάνω κάτω έχω μια ιδέα και μάλλον πρέπει να ξεκινήσω επαφές για προσφορές κλπ. Αυτό με το κέντρο λήψης όμως δεν το κατάλαβα. Γιατί να μην είναι θετικό;

Μισό λεπτό! Να το συζητήσουμε. 1,5-2Κ είναι πολλά ρε συ. Εντάξει είπαμε, δεν θα φυλάω και ράβδους χρυσούς μέσα. Έπιπλα ΙΚΕΑ έχω δεν τρελαίνομαι. Και εγώ το πολύ 600 έλεγα να δώσω. Αν όλα αυτά που έχω βάλει στο υποτιθέμενο σετάκι κοστίζουν τόσο, ε τότε θα κόψω μάνα μου τι να κάνω!

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι για παρόμοια συστήματα, κάποιοι ξεκινάνε απο 2 χρόνια εγγύηση και έχω δεί και 12 χρόνια. Προφανώς θα είναι εγγύηση του "αντιπροσώπου" αλλά ακόμα και έτσι προσδίδει μια παραπάνω σιγουριά.

Reaction score
204
Εγγύηση είναι η επαγγελματική δουλειά του εγκαταστάτη τέτοιων συστημάτων ο οποίος δεν την κανει τη δουλειά ευκαιριακά, λόγω κρίσης, αλλά ειναι η κύρια δουλειά του. 600€ θεωρώ ότι είναι λίγα, αν υπολογίσουμε και την αμοιβή του εγκαταστάτη, ειδικά αν χρειασθείς και καλωδίωση.

Όσον αφορά το κέντρο, τι δεν καταλαβαίνεις? Αν εσύ αισθάνεσαι άνετα να παρακολουθούν πότε είναι οπλισμένος ή όχι ο συναγερμός σου(δηλ είσαι εντός ή εκτός σπιτιού), τότε Οκ!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.040
4 εξωτερικοί PIR, Optex VXI, ή Paradox DG85, στοιχίζουν πάνω από 500..., αν είναι και microwave άστα...δεν βγαίνει το νούμερο...

http://www.optex.co.jp/e/sec/outdoor/pir/vxist/

http://www.paradox.com/Products/default.asp?PID=102

Και στους εξωτερικούς, θέλει πολύ καλή ρύθμιση και επιλογή σημείου τοποθέτησης για αποφυγή false alarms.

Ποιους εξωτερικούς ανιχνευτές τοποθέτησες?

Δεν έχω βάλει (ακόμα) εξωτερικούς ανιχνευτές. Μόνο τρεις εσωτερικούς και τις κλασικές παγίδες στα παράθυρα (και στο τζάμι και στα εξωτερικά φύλλα) . Δεν θέλω πάντως να μπλέξω περισσότερο. Αυτό που θέλω είναι να δυσκολέψω τον υποψήφιο διαρρήκτη και να πάει "δίπλα".
Και να κοιμάμαι πιο ήσυχος το βράδυ.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members