αγορά ενισχυτή και ηχεία για μικτή χρήση

Reaction score
2
Καλησπέρα, θα ήθελα οι γνώστες να με βοηθήσουν καθώς σκέφτομαι να αγοράσω ένα σύστημα ήχου για το σαλόνι.
Η χρήση θα είναι από μουσική (όχι δυνατά-πάρτι κλπ..) αλλά ακούω τα πάντα (house-rock-ελληνικά όλα) και καμιά ταινία (εκεί ίσως ανέβει όποτε είναι δυνατό η ένταση και πάλι όμως όχι σε επίπεδα σινεμά)

Αυτά είναι τα ηχεία που έχω μέχρι στιγμής και αν κριθεί απαραίτητο θα τα αλλάξω...
Ενισχυτή έχω έναν http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/rx-v420_black__u/
Woofer έχω ένα ενεργό sony με δικό του αυξομειωτή έντασης...

Εδώ τώρα θέλω την βοήθεια σας.Επειδή είμαι άσχετος από αυτά θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε στο τι να προσέξω για την αγορά μου?
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι πως τα ηχεία βρίσκονται στο πάτωμα και βγάζουν πολύ μουντό (μπάσο) ήχο.
Έτσι σκέφτομαι σαν πρώτη αγορά 2 βάσεις δαπέδου. Στην συνέχεια αν παραμένει το πρόβλημα αγορά δικάναλου ραδιόενισχυτή (αλήθεια ένας δικάναλος έχει έξοδο sub?) και τέλος αν κριθεί απαραίτητο αγορά ένα ζευγάρι bookshelf ηχεία (ίσως monitor?)

Το budget είναι με ανώτατο όριο τα 1000 ευρώ και φυσικά ξεκινάμε με την λογική του φτηνότερου..

Δεν με νοιάζει ο πολυκάναλος ήχος αλλά με νοιάζει η ποιότητα και η ευκρίνεια στον ήχο χωρίς να μπουκώνουν ή να τσιρίζουν τα ηχεία όποτε σηκώσουμε λίγο την ένταση (σπάνια)...

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και περιμένω τις προτάσεις σας.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
καλησπέρα κι από μένα!
Σε πρώτη φάση θα πρέπει να ακούσεις ένα ενισχυτή stereo και όχι έναν av όπως ο yamaha.
Επειδή το έχω...ακούσει το έργο(έχω στο σαλόνι μου και stereo & av ενισχυτή), η διαφορά μεταξύ των δύο στη μουσική είναι μέρα με τη νύχτα!
Ίσως αλλάζοντας μόνο τον ενισχυτή με κάποιον άλλο, τα υπάρχοντα ηχεία σου να ξεβουβαθούν!
Αν μένεις Πειραιά και θες να πάρεις μια ιδέα του πως αλλάζει ο ήχος, αλλάζοντας μόνο τον ενισχυτή ευχαρίστως να έρθεις να το ακούσεις με τα αυτάκια σου!:)
κατόπιν κοιτάς και για ηχεία.

Last edited:

Reaction score
2
σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Λέανδρε! όχι, δεν μένω πειραιά αλλά η μετακίνηση δεν αποτελεί πρόβλημα..εννοείς σε κάποιο μαγαζί? ευχαρίστως να κανονίσουμε μία συνάντηση αν δεν σου είναι κόπος.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.464
Καλησπέρα, θα ήθελα οι γνώστες να με βοηθήσουν καθώς σκέφτομαι να αγοράσω ένα σύστημα ήχου για το σαλόνι.
Η χρήση θα είναι από μουσική (όχι δυνατά-πάρτι κλπ..) αλλά ακούω τα πάντα (house-rock-ελληνικά όλα) και καμιά ταινία (εκεί ίσως ανέβει όποτε είναι δυνατό η ένταση και πάλι όμως όχι σε επίπεδα σινεμά)

Αυτά είναι τα ηχεία που έχω μέχρι στιγμής και αν κριθεί απαραίτητο θα τα αλλάξω...
Ενισχυτή έχω έναν http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/rx-v420_black__u/
Woofer έχω ένα ενεργό sony με δικό του αυξομειωτή έντασης...

Εδώ τώρα θέλω την βοήθεια σας.Επειδή είμαι άσχετος από αυτά θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε στο τι να προσέξω για την αγορά μου?
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι πως τα ηχεία βρίσκονται στο πάτωμα και βγάζουν πολύ μουντό (μπάσο) ήχο.
Έτσι σκέφτομαι σαν πρώτη αγορά 2 βάσεις δαπέδου. Στην συνέχεια αν παραμένει το πρόβλημα αγορά δικάναλου ραδιόενισχυτή (αλήθεια ένας δικάναλος έχει έξοδο sub?) και τέλος αν κριθεί απαραίτητο αγορά ένα ζευγάρι bookshelf ηχεία (ίσως monitor?)

Το budget είναι με ανώτατο όριο τα 1000 ευρώ και φυσικά ξεκινάμε με την λογική του φτηνότερου..

Δεν με νοιάζει ο πολυκάναλος ήχος αλλά με νοιάζει η ποιότητα και η ευκρίνεια στον ήχο χωρίς να μπουκώνουν ή να τσιρίζουν τα ηχεία όποτε σηκώσουμε λίγο την ένταση (σπάνια)...

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και περιμένω τις προτάσεις σας.
Αν σκοπεύεις να κρατήσεις αυτά τα ηχεία σαφώς χρειάζεσαι βάσεις ούτως ώστε το tweeter να είναι περίπου στο ύψος των αυτιών του καθήμενου ακροατή (γενικός κανόνας).
Αν αποφασίσεις να πας για αναβάθμιση, μπορείς να τα κρατήσεις για surround και να πάρεις ποιοτικότερα ηχεία και ενισχυτή με home cinema passthrough για να συνδυάσεις τον υπάρχον yamaha για ταινίες και να έχεις τον ολοκληρωμένο για μουσική.
Τέλος, ναι, υπάρχουν ολοκληρωμένοι με έξοδο για sub.

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.464
Σημαντική επίσης η τοποθέτηση και ρύθμιση του sub για αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων.

Reaction score
2
γενικά ο χώρος μου δεν βοηθάει για surround σύστημα οπότε θα μείνω στο 2.1
γενικά δεν ξέρω τι να προσέξω στην αγορά ενός δικάναλου ραδιοενισχυτή.βλέπω μερικοί έχουν και i/o hdmi.γενικά θα είναι συνδεδεμένος με τηλεόραση, ps4 και laptop. τώρα όσο περισσότερες συνδέσεις επιτρέπει τόσο καλύτερα (πχ usb)...

Reaction score
2
ποιο sub εχεις? πως ρυθμισες το volume του?
Ένα τέτοιο έχω http://www.cnet.com/products/sony-sa-w305-subwoofer/specs/ που είχε αγοραστεί πριν πολλά χρόνια πακέτο με σύστημα της sony 5.1, ποτέ δεν με βόλεψε στον χώρο μου το 5.1 άσε που δεν βλέπω και ταινίες που να υποστηρίζουν "pure surround" 5.1 (μιλάμε για ac3 ήχος σε ταινία κλπ).

το volume το ρυθμίζω απευθείας απο το woofer. σίγουρα αυτός ο τρόπος ρύθμισης δεν θα είναι και ο καλύτερος αλλά αυτό κάνω μέχρι στιγμής.

αξίζει να το έχω το woofer λες? ή απλά να πάρω ένα ζευγάρι "καλά" ηχεία και να το αφήσω?

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.464
Προτεινω
  1. Παρε βασεις στο υψος που σου ειπα πριν.Θα σου χρειαστουν μαλλον ακομα και αν παρεις καλυτερα ηχεια παρομοιου μεγεθους (ποσα τετραγωνικά ειναι ο χωρος σου???) Τοποθετησε τις βασεις-ηχεια σε καποια αποσταση απο τον τοιχο
  2. Ρυθμισε και τοποθετησε το sub με προσοχη, τo crossover frequency και τα ηχεια σε small. Μπορει και αυτο να σου μπουκωνει τα μπασα.. Θα βρεις στο google βασικες γνωσεις με keywords subwoofer-placement-adjustment-level, κατι τετοιο...
  3. Αφου κανεις τα 1 και 2 και δεν εισαι ευχαριστημενος, τοτε προχωρας σε αλλαγες-αναβαθμισεις-επενδυσεις...
Ενα sub βοηθαει και ειναι μια οικονομικη λυση για ικανοποιητικο ηχο, σε συνδυασμο με καλα ηχεια βασης, αν ρυθμιστει καλα. Ισως βεβαια το συγκεκριμενο να ειναι λιγο...

Reaction score
2
Προτεινω
  1. Παρε βασεις στο υψος που σου ειπα πριν.Θα σου χρειαστουν μαλλον ακομα και αν παρεις καλυτερα ηχεια παρομοιου μεγεθους (ποσα τετραγωνικά ειναι ο χωρος σου???) Τοποθετησε τις βασεις-ηχεια σε καποια αποσταση απο τον τοιχο
  2. Ρυθμισε και τοποθετησε το sub με προσοχη, τo crossover frequency και τα ηχεια σε small. Μπορει και αυτο να σου μπουκωνει τα μπασα.. Θα βρεις στο google βασικες γνωσεις με keywords subwoofer-placement-adjustment-level, κατι τετοιο...
  3. Αφου κανεις τα 1 και 2 και δεν εισαι ευχαριστημενος, τοτε προχωρας σε αλλαγες-αναβαθμισεις-επενδυσεις...
Ενα sub βοηθαει και ειναι μια οικονομικη λυση για ικανοποιητικο ηχο, σε συνδυασμο με καλα ηχεια βασης, αν ρυθμιστει καλα. Ισως βεβαια το συγκεκριμενο να ειναι λιγο...

Ο χώρος που "κοιτάνε τα ηχεία είναι περίπου" 30-40 τμ. Στην ουσία μόνο το σαλόνι με ενδιαφέρει. Το συγκεκριμένο sub δείχνει να μην "κουράζεται" όσες φορές το έχω δουλέψει αλλά πάντα το έχω σε χαμηλή ένταση να μην κουράζει τα αυτιά...
Άρα σίγουρα θα βοηθούσαν οι βάσεις (αφού και να αλλάξω ηχεία πάλι θα χρειαστούν) και βλέποντας και κάνοντας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67