Μια βοήθεια περί διατροφής

Reaction score
897
Screenshot_2015-10-10-15-28-17.png

Πρόσφατα αγόρασα μια ζυγαριά λιπομέτρησης με bluetooth που συνεργάζεται με android.

Όλα είναι κατανοητά εκτός από τη μέτρηση για τις θερμίδες.

Είναι αυτές που καίω ή αυτές που πρέπει να καταναλώνω και με ποία κριτήρια?

Οπότε το low 6% σημαίνει πως πρέπει να καταναλώνω 6% λιγότερο για να χάσω βάρος?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.909
Εχεις απολύτως φυσιολογικό ΒΜΙ. Γιατί θέλεις να χάσεις βάρος?

Reaction score
897
Θέλω να μειώσω κι άλλο το λίπος.

Έχω ξεκινήσει εδώ και πέντε μήνες περίπου από 23%

Δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα προς το παρόν ούτε κάνω προπόνηση (έκανα βάρη για χρόνια) απλά μετράω με ακρίβεια τις θερμίδες που καταναλώνω και πολύ σπάνια περνάω τις 1000.

Προσπαθώ να φτάσω εκεί που θέλω απο πλευράς λίπους μόνο με τη διατροφή μου πριν αρχίσω πάλι προπόνηση.

Α και πίνω τουλάχιστον 6 μπουκαλάκια νερό την ημέρα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
1000 θερμίδες για αντρα είναι λίγες.....:thumbsdown:
Αν δεν κάνεις συγκεκριμμένη διατροφή θα χάνεις και μυική μάζα ταυτόχρονα .Οι πρωτεϊνες καίγονται πριν από τα λίπη αν θυμάμαι καλά .Άλλο αδύνατος και άλλο "σκελετωμένος " .;)
[DOUBLEPOST=1444732823][/DOUBLEPOST]
δώσε μας ένα λινκ για τη ζυγαριά αν θες
Εσένα δεν σε συμφέρει αυτή η ζυγαριά .Θα σε βγάλει ubnormal σε όλα :p

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.030
1000 θερμιδες ???
Δωσε λινκ για το στομαχι σου καλυτερα για να ειμαστε σιγουροι οτι μιλαμε με ανθρωπο!

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.909
1000 θερμίδες για αντρα είναι λίγες.....:thumbsdown:
Αν δεν κάνεις συγκεκριμμένη διατροφή θα χάνεις και μυική μάζα ταυτόχρονα .Οι πρωτεϊνες καίγονται πριν από τα λίπη αν θυμάμαι καλά .Άλλο αδύνατος και άλλο "σκελετωμένος " .;)
Αυτο που ανέφερε ο editor ειναι σωστό. Πολύπλοκες βιοχημικές διεργασιες. Αν θέλεις να κατεβάσεις και αλλο το πόστο λίπους χρειάζεσαι διατροφολόγο και αερόβια άσκηση. Αλλιώς bye bye μυική μάζα, και ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να την ξαναχτισεις.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Χίλιες θερμίδες είναι ελάχιστες. Όπως είπε και η Λάουρα έτσι θα χάσεις και μϋική μάζα.

Αυτές οι δίαιτες καμικάζι των λίγων θερμίδων έχουν ένα παράδοξο και λειτουργούν αρνητικά. Αρχικά χάνεις κιλά που συνήθως δεν είναι λίπος. Ταυτόχρονα όμως δημιουργείς και ένα σοκ στον οργανισμό σου. Ο μεταβολισμός έτσι πέφτει για να διατηρηθεί με τα λιγότερα που προσλαμβάνει. Έτσι όταν επιστρέψεις στις ίδιες θερμίδες με αυτές που έτρωγες πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα θα αρχίσεις να παχαίνεις (τρώγοντας το ίδιο) λόγω του μεταβολισμού.

Μικρές αλλαγές που εφαρμόζονται μακροπρόθεσμα είναι το ιδανικό. Περπάτημα έστω και 30 λεπτών είναι ευεργετικό και για το μυαλό και για το σώμα. Αν έχεις γάλα στη διατροφή σου και το αλλάξεις σε light, μέσα σε ένα χρονο θα χάσεις 1,5 κιλό (λίπος, ε!). Το σημαντικότερο: μικρά γεύματα. Έτσι ο οργανισμός και προλαβαίνει να τα μεταβολίσει και παίρνει ό,τι του χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Τότε θα μπει στη διαδικασία να κάψει τα αποθέματα.

Η δίαιτα όπως μαρτυρά η ίδια η λέξη, πρέπει να είναι τρόπος ζωής.

Reaction score
897
Αυτο που ανέφερε ο editor ειναι σωστό. Πολύπλοκες βιοχημικές διεργασιες. Αν θέλεις να κατεβάσεις και αλλο το πόστο λίπους χρειάζεσαι διατροφολόγο και αερόβια άσκηση. Αλλιώς bye bye μυική μάζα, και ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να την ξαναχτισεις.
Παίρνω δραματικά γρήγορα μυική μάζα οταν κάνω βάρη οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Ακόμα και με λίγα καλαμάκια κοτόπουλο στη διατροφή μου έχει ήδη αρχίσει και ανεβαίνει!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Με 1000 θερμίδες την ημέρα (ή, ακόμα χειρότερα 600-700 θερμίδες την ημέρα), προσωπικά δεν θα μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, όχι να λειτουργήσω κανονικά σαν άνθρωπος όλη την ημέρα. Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι διατροφή, είναι έγκλημα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.909
Παίρνω δραματικά γρήγορα μυική μάζα οταν κάνω βάρη οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Ακόμα και με λίγα καλαμάκια κοτόπουλο στη διατροφή μου έχει ήδη αρχίσει και ανεβαίνει!
Εννοείται πως σε καμμία περίπτωση μια ζυγαριά δεν μπορεί να υπολογίσει τίποτα παραπάνω απο βάρος και ΒΜΙ, εφόσον γνωρίζει το ύψος σου φυσικά. Ποσοστό μυϊκού ιστού -λίπους-νερό κτλ που σου δίνει ειναι αυθαίρετοι μέσοι όροι. Δεν υπολογίζονται αυτα με ζυγαριές.

Reaction score
897
Παιδιά δεν έχω νοιώσει ποτέ την παραμικρή δυσφορία και κατα περιόδους ανεβάζω αρκετά τις θερμίδες για λίγες μέρες.

Δεν στερούμαι κάτι εκτός του πρόχειρου φαγητού (αυτό δεν περιλαμβάνει τις πίτες με κοτόπουλο) και των τηγανητών.

Εχω και ψυγειάκι στη δουλειά και εχω μαζί τα τοστάκια μου και οτι άλλο θέλω.

Δυο καλαμάκια κοτόπουλο σκέτα έχουν 260 θερμίδες.

Υπάρχουν τρόποι να φας χωρίς να χτυπήσεις κόκκινο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.953
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa