Απομόνωση τζακιού

Reaction score
1.550
Θα ήθελα τη βοήθεια σας με το εξής θέμα:

Στο νέο χώρο στον οποίο έχω πλέον μετακομίσει θέλω για αρχή να "κλείσω" το τζάκι καθώς έχω διαβάσει ότι είναι πιθανή πηγή "μόλυνσης" των χαμηλών συχνοτήτων (προφανώς και ο χώρος στην αρχική φάση που είναι αυτή τη στιγμή έχει τέτοια θέματα, αφού ούτως ή άλλως το τζάκι δε θα χρησιμοποιείται αφενός λόγω βρέφους που αναμένεται να φέρει ο πελαργός τον Ιανουάριο (έχω χάσει το tracking number γμτ και δεν ξέρω ακριβή ημερομηνία αλλά αυτό λίγο απασχολεί το παρόν νήμα) και αφετέρου λόγω του ότι η σύζυγος το θεωρεί "βρωμιά". Όχι πως έχω κι εγώ τρελλή όρεξη για πειραματισμούς δηλαδή...
Θα είχε όντως νόημα μια τέτοια παρέμβαση?
Παραθέτω φωτό από το εν λόγω "πρόβλημα":

Στην ουσία πρόκειται για μια ανοιχτή επιφάνεια διαστάσεων 50Χ50Χ50 εκατοστών που στη συνέχεια οδηγεί στο υποφαινόμενο χωνί.
Φαντάζομαι ότι οι τρόποι για να κλείσει είναι δύο.
Ο πρώτος είναι να γεμίσω το χωνί με κάποιο υλικό που λόγω όγκου θα πρέπει να είναι κάτι οικονομικό και λόγω μη δυνατότητας επαρκούς στεγάνωσης θα πρέπει να είναι υγιεινό. Δηλαδή λύση τύπου ορυκτοβάμβακας - πετροβάμβακας κλπ μάλλον αποκλείονται.
Ο δεύτερος είναι να γεμίσω πλήρως την κάτω επιφάνεια 50Χ50Χ50 εκατοστών με κάτι (τι?) ή απλά επιδερμικά με κάποιες τάβλες αγνώστων πάλι συστατικών να κλείσω μόνο τα δύο κάθετα ανοίγματα αφήνοντας το μέσα τελείως άδειο αλλά ηχομονωμένα κλειστό.
Για λόγους αισθητικής μάλλον ρέπω προς τον πρώτο τρόπο ώστε η παρέμβαση να μην είναι εμφανής και να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τη βάση του τζακιού για τοποθέτηση διακοσμητικών τύπου παχύς κορμός δέντρου, φωτογραφίες κλπ.

Τελικά τι προτείνετε να βάλω?

Reaction score
1.550
Εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται.
Το να φύγει το τζάκι σημαίνει άπειρες σακούλες μπάζα, άπειρα σφουγγαρίσματα στο σπίτι, σπατουλαρίσματα στους τοίχους από πίσω και μια τρύπα στα μάρμαρα που θα πρέπει να γεμιστεί με ίδιου τύπου μαρμαρα.
Βέβαια η αξία του ήχου είναι ανεκτίμητη και για όλα τα άλλα υπάρχει η mastercard, αλλά τώρα τελευταία ανακάλυψα πως η κάρτα μου είναι visa και δε θέλω να τη φορτώσω :)

Reaction score
34
Καλησπέρα
Με το καλό καταρχήν να πανε ολα καλα σου εύχομαι.
Δεν εχω να σου πω και πολλά για το θέμα γιατι δεν ειμαι ειδήμων αλλα θα σου πρότεινα να βάλεις φυσικό ορυκτοβαμβακα υψηλής ηχοαπορρόφησης εσωτερικα και μετα να φτιαξεις ενα Γ απο γυψοσανιδα μεχρι εκει που ειναι το μαντεμι για να κλεισεις το μπροστινο μερος τι βαφεις κιολας με ενα γκρι χρωματακι και τελος.
Με το συγκεκριμένο υλικο εχω φτιάξει μπασοπαγιδες εχω μονώσει πόρτες, χωρίσματα γυψοσανίδας και αλλα και εχω μείνει πολυ ευχαριστημένος.
http://www.knaufinsulation.gr/el/products/plakes-xorismaton-ultracoustic-pm

melina

Cargo 200
Reaction score
45.253
Δεν νομίζω να έχει πολλά μπάζα, αυτά τα τζάκια είναι έτοιμα προκατ και μπαίνουν στη θέση τους, μίλα με ένα τζακά νομίζω θα στο βγάλει όπως το έβαλε και μπορείς να το κρατήσεις είτε για άλλη χρήση είτε ίσως και να το πουλήσεις και να βγάλεις τα έξοδα των μερεμετιών. Η τρύπα της καμποδόχου θα είναι εκεί αν τυχόν στο μέλλον θέλει να το ξαναβάλεις. Το μάρμαρο μπαλώνεται σχετικά εύκολα αν και μπορείς να κάνεις ντιζαϊνιά και να βάλεις σε εκείνο το σημείο ξύλο παρκέ και να βάλεις από πάνω τον κορμό ντεκόρ που έλεγες ή και κανά ηχείο ίσως.

Reaction score
1.550
Πυροτουβλο χαμηλα και τουβλο είναι δυστυχώς με δέκα τόνους επιχρυσμα για να γίνει η καμπύλη.
Εσύ λες δε σώζεται ε;
Σίγουρα θα το εξαντλησω το θέμα πριν ανοιξω γκρεμισματα καθώς αύριο μεθαύριο ποτε δεν ξέρεις. Μπορεί και να μας λείψει.
Έλεγα να αποφυγω ορυκτοβαμβακες κλπ αλλα ο ακουστικος αφρός κοστίζει αρκετά. Υπαρχουν και κάτι καθαρά μάλλινα προϊόντα. Αύριο θα μάθω τιμες. Παιζει και Θεσσαλονίκη μαγαζί.
Απλα σε πρωτη φαση θα το κλείσω μονο πανω. Θέλω και την πίτα γιοματη και το σκύλο χορτατο. Κλασσικα και ελληνικά.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Κριμα το τζακι , εγω που το αναβω καμια 10ρια φορες το χρονο το καταευχαριστιεμαι.

Δεν καταλαβαινω γιατι εισαι σιγουρος οτι θα σου δημιουργει τοσο προβλημα....?

Reaction score
1.550
Κριμα το τζακι , εγω που το αναβω καμια 10ρια φορες το χρονο το καταευχαριστιεμαι.

Δεν καταλαβαινω γιατι εισαι σιγουρος οτι θα σου δημιουργει τοσο προβλημα....?
Είναι ψιλογενικη αρχη δυστυχώς και βγάζει λογικη. Φαντασου ενα ακαθοριστου μελέτης τρομπόνι να φουσκωνει κάθε φορά που αναπαράγονται χαμηλες συχνότητες.
Ελπίζω πως θα σωθεί. Θα δοκιμασω το ΣΚ καλώς εχόντων των πραγματων.
[DOUBLEPOST=1444933734][/DOUBLEPOST]
dsp τότε
Είσαι απαισιος! :p

Reaction score
6.598
Τρομπετιστας στα ειπε αυτα?:p πες του οτι ολες οι τρομπετες δεν ειναι ιδιες...;) ετσι πες του ενας ντραμερ σου ειπε οτι θα δεις την υγεια σου αμα αφαιρεσεις και τα ντουλαπακια της κουζινας :D.
Κοιτα μη ειναι χειροτερα αμα το αφαιρεσεις, λεω γω τωρα:whistling:

Reaction score
1.391
εγω θα ελεγα πρωτα να στησεις να ακουσεις και μετα κανε οτι ειναι να κανεις...

σε 4 σπιτια που ειχα τζακι δεν ειχα κανενα προβλημα...

μεγαλυτερο προβλημα ειχα με χαμηλοτάβανο....
[DOUBLEPOST=1444935304][/DOUBLEPOST]αν και τοσο κακογουστο που ειναι...δε του δινεις μια να παει στα δι@λα..... :smg:

Reaction score
1.550
Τρομπετιστας στα ειπε αυτα?:p πες του οτι ολες οι τρομπετες δεν ειναι ιδιες...;) ετσι πες του ενας ντραμερ σου ειπε οτι θα δεις την υγεια σου αμα αφαιρεσεις και τα ντουλαπακια της κουζινας :D.
Κοιτα μη ειναι χειροτερα αμα το αφαιρεσεις, λεω γω τωρα:whistling:
Με προβληματίζει και αυτό.
Θα μείνει μια γωνία και μετα παλι με μπασοπαγιδα θα καταλήξει.

I

iason

Guest
Φίλε μου δεν έχεις θέμα με το τζάκι απλά επειδή σε επηρεάζει ψυχολογικά ,και αφού δεν το δουλεύεις ζήτα από ενα τζαμά να σου βάλει ενα τζαμι χονδρό μπροστά να το σφραγίσεις και είσαι ΟΚ.
Εάν στο μέλλον αλλάξεις γνώμη το αφαιρείς.
Καλή επιτυχία.:)

Reaction score
855
έχω δει στην Αμερική, που απλά γεμίζουν το τζάκι με ξύλα, σαν τα στοιβάζεις σε ντάνες ... είναι καλή λύση, σχεδόν δωρεάν, και δημιουργεί και κάποιο είδος διάχυσης ///
απλά βρίσκεις ξύλα, μήκους τόσου ώστε να γεμίζει από το μπροστινό χείλος του τζακιού μέχρι την πλάτη του ... τα κάποια μικροκενά δεν δημιουργούν πρόβλημα ....

πχ. δες την φωτο παρακάτω, αναφέρομαι μόνον στο κεντρικό της τμήμα, όπου βλέπεις την στρογγυλή διατομή ...

η λύση αυτή, στέκει και αισθητικά αφού παντρεύεται με τον ''λειτουργικό'' χαρακτήρα ενός τζακιού

Reaction score
1.550
Θα πρεπει τα ξύλα να καθαριστούν απο φλουδες και να βερνικωθουν πιθανόν για να μην πιάσουν σαράκι και για να περιοριστει η βρωμια το οποίο αφενός αλλοιώνει το ομολογουμενως πολύ ωραίο αισθητικό αποτελεσμα, ανεβάζει το κοστος και θα έχει και την ασχήμια στη στήριξη καθώς δεν είναι τζάκι με μια αλλα με δυο πλευρες ανοιχτές.
Η σύζυγος ενω για την τοποθέτηση ραγας με διάχυτες μπροστά απο την tv απλα γκρινιάζει, στο θεμα της "καθαριότητας" είναι απόλυτη.
Ηταν απο τις πρωτες σκέψεις μου.
Το σκ ελπίζω να πεσει δουλεια αν βρω και ετοιμοπαραδοτα υλικά (και χρονο να τα πάρω). Θα δω για τα μάλλινα αν όχι για της knauf.

Reaction score
1.550
Ανεβασε φωτογραφια απο το χώρο να ρίξουμε μια ματιά

Και μια κάτοψη με διαστάσεις:

Σε κάποια φάση σήμερα θα κλέψω το dbμετρο της ΕΞΥΠ με την οποία συνεργαζόμαστε να πάρω μια γεύση με γεννήτρια συχνοτήτων. Δεν έχω και internet ακόμα ρε γμτ. Φυσικά φταίει ο ΟΤΕ μου λένε από τη HOL... Τώρα για REW κλπ ίσως μετά τα cc. Δύσκολο να βρω μικρόφωνο καλιμπραρισμένο σε φυσιολογική τιμή στο Ελλάντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το παράθυρο στα αριστερά. Εκεί σίγουρα πάω σε κουρτίνα την οποία έχω παραγγείλει και θα κάνει μάλλον κανένα εικοσαήμερο να φτάσει καθώς ο αντιπρόσωπος θα τη φέρει απ έξω. Έχει δουλειά πολλή. Κάθε ιδέα - γνώμη ευπρόσδεκτη. Και ναι, δυστυχώς παίζει στην μεγάλη πλευρά του χώρου.

Reaction score
228
Ενεργειακό τζάκι;

Θα κλείσεις (με τζάμι βέβαια) το κενό, θα έχεις εξαιρετική θέρμανση, θα έχεις αποκοπή θερμότητας προς το αριστερό ηχείο, δε θα έχεις κάπνα ούτε βρομιές ούτε τίποτα.

Εγκατάσταση μέσα στην ημέρα με ελάχιστο κόπο καθαρισμού και με καθόλου μερεμέτια...

Κοστίζει λίγο βέβαια...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members