30 δευτερολεπτα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Εντυπωσεις, τωρα που τον επεξεργαστηκα λιγο...
Μετα απο αρκετα 1-2 κατεληξα στο dynamic. Ξερω οτι το cinema κτλ ειναι πιο σωστο κτλ ΑΛΛΑ στην 140άρα οθονη μου, το dynamic με λιγες ρυθμισεις μου εδωσε την εικονα που πραγματικα με αφησε αφωνο. Φως, φως, φως και ευκρινεια, ευκρινεια, ευκρινεια... Δε χορταινα να βαζω ταινιες τη μια μετα την αλλη και να πειραματιζομαι με τις ρυθμισεις...

Η συγκλιση του πολυ καλη. Φαινεται μια μικρη πρασινη γραμμη μισου pixel περιπου απο τα δεξια και μια ματζεντα γραμμη επισης μισου pixel απο τα αριστερα στο μισο της οθονη και το αντιθετο στο αλλο μισο, οποτε αυτο με κανει να υποψιαζομαι ενα ελαφρυ aberration του φακου και οχι προβλημα συγκλισης. Με το panel alighment μαλλον θα φτιαχνει αλλα ακομα δε το εχω χρησιμοποιησει.

Η εκρινεια ειναι απο αλλο πλανητη. Ειδικα εγω που εχω συνηθισει με τον 720p τοσο καιρο μου φαινεται απιστευτη. Αντιθεση και μαυρο ακομα και στο dynamic ειναι κορυφαια.

Το frame interpolation κανει εξαιρετικη δουλεια αλλα δινει τηλεοπτικη αισθηση στην ακραια θεση του. Το προτιμω στη low που δεν εχει κανενα τεχνουργημα στα ματια μου αλλα κανει αισθητη διαφορα στα παναρισματα.

Το super resolution επισης κανει δουλεια, αλλα με φειδω. Σε πολυ καλα τρανσφερ μπορει καποιος να το τερματισει και να μην εχει πολλα τεχνουργηματα. Εγω το προτιμω μεταξυ 3 και 4 με το 3 να ειναι η χρυση τομη. Σε παλαιοτερες ταινιες ομως πανω απο το 3 δημιουργει ορατο θορυβο και πρεπει να αποφευγεται.

Στο dynamic εριξα λιγο το gain του πρασινου και κατεβασα τη λαμπα στο eco και εκανα πιο θερμη τη θερμοκρασια του λευκου και εμεινα με μια εικονα που με ικανοποιει πληρως.

Σαφως και απεχει πολυ απο αυτο που θα χαρακτηριζαμε calibration αλλα προς το παρον, ειμαι τρισευτυχισμενος μεχρι να αρχισω να τον ψειριζω παραπανω... ;)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.254
Δες μια ολόκληρη ταινία στα 4,5 μέτρα που σου είπε η Mitsy πιο πάνω και πες μας εντυπώσεις. :whistling:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Εκατσα στα 4,5 μετρα και ειδα 3D. Με FI στο φουλ βεβαια γιατι αλλιως η κινηση σε ζαλιζει. Επισης ανεβασα το Super Resolution στο 4 και σε πολυ καλα τρανσφερ ακομα και στο 5 με απιστευτα αποτελεσματα. Η μειωση της φωτεινοτητας στο 3d σε συνδυασμο με την αυξηση της ευκρινειας δεν προσδιδει περιττο θορυβο οπως στο 2d με αποτελεσμα μια απιστευτα λεπρομερη εικονα! Ωραια εμπειρια, τελεια εικονα, αλλα και παλι ειναι κοντα για μενα. 5,8 μετρα ειναι η αποσταση μου και εκει βλεπω πολυ καλα. Αν καποιος δεν κουραζεται παντως, ακομα και στα 4 μετρα η εικονα ειναι ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ. Ειναι τοσο λεπτομερης που ειναι σχεδον ενοχλητικη!! :p
Ενας φιλος μου εφερε σημερα τα γυαλια απο τον optoma 30 που εχει να τα δοκιμασουμε, αλλα δε δουλευαν με τον epson. Καποια φτηνα γυαλακια εχει υποψιν κανεις?

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.485
Μην βιαστεις να παρεις και αλλα 3d γυαλια, μεχρι να δεις οτι πραγματικα σου αρεσει...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Μην βιαστεις να παρεις και αλλα 3d γυαλια, μεχρι να δεις οτι πραγματικα σου αρεσει...
Δε μου αρεσει. Ναι ειναι εντυπωσιακο μερικες φορες αλλα προτιμω 10 φορες καλυτερα 2d. Μου τη σπανε τα γυαλακια και με ζαλιζει και λιγο. Το θεμα ειναι οτι αν εχω παρεα και θελουν 3d να εχω και μερικα ακομα. ;)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Δε μου αρεσει. Ναι ειναι εντυπωσιακο μερικες φορες αλλα προτιμω 10 φορες καλυτερα 2d. Μου τη σπανε τα γυαλακια και με ζαλιζει και λιγο. Το θεμα ειναι οτι αν εχω παρεα και θελουν 3d να εχω και μερικα ακομα. ;)
Εδώ είσαι!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Βρήκα αυτό για τον 5030 που είναι ο 9200 στην Αμερική:

The Epson 5030UB includes two pairs of RF active shutter 3D glasses in the box. And if you need to get additional glasses, you'll be happy to hear that the projector adheres to the Full HD 3D standard, making it compatible not only with Epson's own $99 glasses, but also with glasses from other makers that comply with the standard. We tested its predecessor the 5020 with the three we had in-house and all worked fine, including the value-priced $20 Samsung SSG-4100GBs (meaning the $18, 2013 SSG-5100GBs will also work), the excellent $53 Panasonic TY-ER3D4MUs, and the universal XpanD X104s. Epson's RF (radio frequency) is also a better technology for 3D because IR (infrared) requires line-of-sight that can be broken and has a shorter range. Check out our 3D glasses shootout for more information.

Link

Στο skroutz τα samsung έχουν λιγότερο από 13 ευρώ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.264
Members
38.673
Νεότερο μέλος
tazman71