"κατασκεύασμα" home cinema σε σαλόνι

Reaction score
239
καλησπέρα,
δημιούργησα αυτό το θέμα γιατι θέλω να πάρω κάμια άποψη πρωτού κάνω καμιά κατασκευή που θα έιναι μόνιμη...

επειδή μία εικόνα είναι όσο χίλιες λέξεις δέιτε την φωτογραφία που παραθέτω

προσφατα μετακίνησα το τζάκι που ήταν γωνιακό στη μέση περίπου ενός τοίχου 3.2μ. οπου έχει εσοχή περίπου 55εκ και θεώρησα οτι θα είναι ότι πρέπει για να κρύψω ενισχυτές σάμπ και να χρησιμοποιήσω ηχεία πίσω απο ηχοπερατή οθόνη που και αυτή με τη σειρά της, με "καπάκια" θα κρύβεται για να είναι και κανονικό σαλόνι (λέμε τώρα...)
πίσω απο τον τοίχο θα έχει πετροβαμβακα και 8 γωνιακές μπασοπαγίδες (foam) που περισσεύανε.

Με τι υλικό να φτιαξω τον τοίχο. γυψοσανίδα, mdf ή κάτι άλλο; κυρίως με ενδιαφέρει να μη τρίζει!

Τελικα δεν έδιωξα τελείως το τζάκι απλά το μικρυνα λιγο ( 1x1μ ), και η καμινάδα του μου χαλάει τη θέση για το κεντρικό (40w X 38h X 30d) και τωρα δυστυχως μόνο ψηλά μπορει να μπεί

η οθόνη θα έιναι περίπου(το πλαισιο) 3.05χ1.35 και θα αρχίζει απο το 1.05 περίπου, (σχετικά ψηλά) και θα κάθομαι στα 4.5 μέτρα αλλά τα ηχεία ειδικά το κέντρικό θα πρέπει να πάει πολύ ψηλά και δε θέλω να καταλαβαίνω οτι ο ήχος έρχεται απο τοσο ψηλά. μου είπαν οτι πιθανώς να είναι οκ (τουλαχιστον να έιναι πίσω απο το στόμα των ομιλητών) αλλά δεν έχω πειστεί.

το άλλο σενάριο είναι να πάνε τα ηχεία χαμηλά κάτω απο την οθόνη και το κεντρικό μέσα στο τζάκι με "είδική κατασκευή" για να καλύπτει και την τρύπα.

γενικώς οτι να 'ναι...
ο ατιμος ο χώρος είναι το σημαντικότερο κομμάτι!

περιμένω απόψεις - προτάσεις :)

Attachments

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.554
Home cinema με τζάκι την ίδια πλευρά που θα είναι η οθόνη και τα lcr ηχεία, πολύ δύσκολο να στηθεί σωστά.

Αν υποθέσουμε ότι το τζάκι θα τραβάει άψογα, ώστε η οθόνη να μην γίνει...καπνιστή :D, τα ηχεία θα πρέπει να μπουν όλα ψηλά και με κλίση προς η θέση ακρόασης.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Αν εννοείς ότι το τζάκι θα το ανάβεις κάποια στιγμή τότε απλώς ξέχνα το.

Reaction score
239
η οθονη θα ειναι ελαχιστα πιο μεσα απο την επιφανεια του τοιχου και θα κλεινει με "καπακια" οποτε λογικα δε θα καπνιζει...αλλα γενικως το τζάκι δεν ανάβει(περσυ άναψε μια φορα τα χριστούγεννα) για αυτο ειχα σκευτεί να το έβγαζα τελείως.
σε κάθε περίπτωση, ηχητικά αλλά και γενικότερα είμαι σίγουρος ότι αποκλείεται να είναι χειροτερα γιατί αν δέιτε πως ήταν προηγουμένως...3μετρη τζαμαρία πίσω οθόνη η οποία άρχιζε στα 125 ύψος γιατί μεταξύ εμένα και της θέσης ακρόασης ήταν μια τραπεζαρία 2 μετρα και οκτώ καρέκλες μπροστά και μεγάλη εσοχή στο πλάι απο την εξόπορτα και καθρέυτης με μπουφέ απο την άλλη...(που καλύβοταν μέν, αλλά). πριν 2-3 χρόνια ήταν καλά αλλά έκλεισε ενα μεγάλο μέρος του σαλονιού που ήταν κατάλληλο για να γίνει δωμάτιο και χάλασαν όλα!
αν τα ηχεία είναι με κλίση προς τα κάτω δεν θα ακούγεται περίεργα απο ψηλά π.χ. οι δίαλογοι; άν θυμάμαι καλά ο loggeo έχει ηχεία ψηλά.

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.539
Ο Λογκέο μπορεί να βλέπει καλά, αλλά να ακούει σωστά δεν είναι σίγουρο! :whistling::D

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
αν είναι στο κέντρο της οθόνης το ηχείο δεν θα έχεις πρόβλημα (εκτιμώ)

Reaction score
6.597
Ολα γινονται, πρεπει ομως να μου γινεις λιγο μοντερνος....

γυψοσανιδες τι αλλο και φυσικα μικρυνση της εστιας (μετασκευη τζακιου)και κατεβασμα του υψους της οθονης ελεος:o

το κεντρικο στο κεντρο πισω απο την οθονη οπως το θες με την ηχοπερατη σου και εντος γυψοσανιδας οπως και τα δ,αρ, ηχεια, θα πρεπει ομως να γινει μελετη να μην εχουμε θεματα θερμοκρασιων μεταδοσης κλπ εστω την μια στις τοσες που θα δουλευει, εναναγκη διπλη κατασκευη εντος της μεγαλης που θα απομωνωνει τζακι απο το χωρο που θα χωνευτουν τα ηχεια.Αντε και ινφινιτ μπαφλ τυχερε!!

Reaction score
239
Σωκρατη ενα σωρο φωτογραφιες εχω δει αυτη ειναι απο τις καλυτερες! Thanks

ειναι λιγο η καμιναδα εκει στη μεση κατα ταλλα αν δεν ειχα κεντρικο θα ημουν ενας χαρουμεκος ανθρωπος:ρ
Ειναι πολυ παλιομοδιτικη η προσωψη ντεκορ...

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Φιλε μου το 1,05m που λες οτι θα ξεκιναει ειναι απλα.... παρα πολυ ψηλα... μη κανεις κ εσυ το ιδιο λαθος και βαζεις την οθονη στο Θεο!! Αν δε μπορεις τοτε θα εχεις θεμα με το κεφαλι σου αυχαινα σβερκο κτλπ.

Πρεπει οπωσδηποτε να εισαι κατω απο τους 70 ποντους.
Η προσωπικη μου αποψη ειναι αυστηρα 50 ποντους και το ιδανικο στους 35.

Να θυμασαι οτι δεν ειναι μονο που ξεκιναει αλλα κ που φτανει.......

Reaction score
239
Δικιο εχεις αλλα πχ η βολικη γωνια θεασης πχ 15 μοιρες και πανω ειναι σε αλλο υψος οταν καθεσαι στα 3.7 και αλλου οταν εισαι πχ στα 4.5μ παω και για 2.35 οποτε το υψος θα ειναι ~125εκ και οχι ~170 του 1.78 στα 4.5 θα ειναι ψιλο οκ στα 3.7 δεν θα ειναι τα ματια μου στον καναπε ειναι 95-105 αναλογα το ποσο "αραχτος" θα ειμαι.
Την παλευα μεχρι τωρα που η εικονα αρχιζε στα 1.2+ και ημουν 3.9-4 (εβλεπα μονο 2.35) anyway 1 μετρο το βλεπω να πεφτει η οθονη:( 8α την ηθελα στο 80 να αρχιζει αλλα το τζακι ειναι 60 και αρχιζεο στα 25 οποτε 85-90 το βλεπω μιν να φτανει αν πεταξω την τρεχουσα προσοψη

Reaction score
2.482
Το τζάκι το θες εσύ ή η γυναίκα σου; Επίσης τα 4,5 μέτρα ειναι πολυ μακρυά νομίζω για υψος οθόνης 1.35. Κάτσε τουλάχιστον στα 3 μέτρα και αν μπορείς βάλε τις καρέκλες σε εξέδρα για να κερδίσεις υψος που χάνεις απο την ψηλη τοποθέτηση της οθόνης.

Reaction score
239
το τζάκι το λυπηθηκα να το πεταξω...θα βαλω άλλη επένδυση που λέει και ο Σωκράτης και θα το κάνω οπως της φοτώ περίπου. μαυρη λωρίδα να μη φαινονται πολυ οι σιτες των σαμπ και μονο οι ενισχυτες απο στη μια ακρη με καπακι μαυρο να μη φαινονται οι εγκοπες.

για 3μ φαρδος οθονης, η αποσταση για οχι 4Κ content (και προτζεκτορα) ειναι κοντα γενικως και για τα γουστα μου

Reaction score
5.672
Να προτείνω κάτι ?
Εφόσον δεν καίγεσαι για το τζάκι και ότι κάνεις το κανεις για να μην το πεταξεις,
Γιατί δεν το κλείνεις τελείως με γυψοσανιδες και να το κάνεις από αποθήκη μέχρι χώρο για τα μηχανήματα σου ?

Reaction score
2.482
το τζάκι το λυπηθηκα να το πεταξω...θα βαλω άλλη επένδυση που λέει και ο Σωκράτης και θα το κάνω οπως της φοτώ περίπου. μαυρη λωρίδα να μη φαινονται πολυ οι σιτες των σαμπ και μονο οι ενισχυτες απο στη μια ακρη με καπακι μαυρο να μη φαινονται οι εγκοπες.

για 3μ φαρδος οθονης, η αποσταση για οχι 4Κ content (και προτζεκτορα) ειναι κοντα γενικως και για τα γουστα μου
Αν ήσουν 16:9 θα συμφωνούσα, αλλα θα είσαι scope. Πάντως, εφόσον εσυ εισαι ΟΚ, αυτό έχει σημασία.

Reaction score
239
απο ενα σημειο και μετά (κυριολεκτικά :ρ) αρχιζει και γινεται υποκειμενικο το θεμα της αποστασης/οξυτητας/ευκρινειας/ανετης οπτικης γωνιας-καθετης και οριζοντιας.
γενικώς εγώ οσο πιο κοντα κάθομαι τοσο πιο πολλα ελαττώματα βλέπω σε εικονα εκτος απο 4k που πρέπει να παω υπερβολικα κοντα για να εχω τα ιδια θέματα...anyway

το τζακι θα μείνει (δεν ειναι κ δικο μου το σπιτι ακομα να κανω οτι θελω - μεχρι μετακινηση απο γωνια με επαιρνε) οποτε τωρα ψάχνω μαύρο γρανίτη για το καινουργιο ντεκόρ/πλαίσιο

Reaction score
239
με τη ζεστη δε θα αντεξει η μπογια ουτε ενα αναμμα χωρις να αλλοιωθει :ρ
μαυρα μαρμαρα και γρανιτες υπαρχουν πολλα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Eγω θα εντυνα με γυψοσανιδα τον χωρο ολο απο την οθονη και πανω. Η οθονη δηλαδη να ειναι γυψοσανιδα. Τη βαφεις κανονικα ασπρο χρωμα εκει που πρεπει και μαυρο την υπολοιπη. Ακομα και να καπνισει, καθαριζει ευκολα με ενα βρεγμενο πανι. Δεξια και αριστερα θα εφτιαχνα 2 πανελ με μαυρο υφασμα ηχοπερατο και θα εβαζα τα ηχεια (L-R SUB).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef