Ενισχυτης για monitor audio silver8

Reaction score
1.469
Αν δεν παθεις δεν θα μαθεις λενε...
Αγορασα το πρωτο μου ηχοσυστημα το οποιο αποτελειται απο τα MA silver 8 το οποιο θα παιζει βινυλιο (thorens td166) και ψηφιακα αρχεια οχι cd κ θελοντας να τα συνδιασω ολα σε ενα επελεξα για ενισχυτη τον marantz sr5010 για να εχω και dac κ μουσικη και ενισχυτη για home cinema κτλ κτλ φερνοντας τον σπιτι ανακαλυψα πως τα ψηφιακα αρχεια τα παιζει αλλα ακους απο τα 45db κ πανω το δε thorens συνδεδεμενο με ενα phono cambridge audio 651p-b ακουγεται απο τα 60- 70 db κ πανω...αν στεναχωρηθηκα;ναι στεναχωρηθηκα γιατι κανοντας υπερβαση στο μπατζετ μου που αρχικα ηταν 1500€(χαχα) τελικα δεν ακουω αυτο που περιμενα κ νομιζα πως πληρωσα..
Τι να κανω αρα;μου προτειναν να χρησιμοποιησω τον marantz ως προενισχυση κ να βαλω ενα δικαναλο τελικο...
Εγω νομιζω πως για να ακουσω τα 4ωμα MA S8 πρεπει να δωσω αλλα 1500€ μαλλον να παρω ενα ολοκληρωμενο...
Υπαρχει καποιος κατοχος των ιδιων ηχειων να με συμβουλευσει;
Παλιοτερα τα χα ακουσει στην αντιπροσωπεια στη βουλιαγμενης με CA 851 κ παλι επρεπε να ανεβει ψηλα σε ενταση για να ακουσεις...

Reaction score
460
Καλημέρα φίλε μου, εγώ έχω τα Monitor audio rx8, τα προηγούμενα και τα έπαιζα για καιρό με Harman kardon 990.
Πολύ δύναμη, μα πολύ όμως και εντάσεις να φάν κι οι κότες!
Από χαμηλά γέμιζε και ψηλά άμα άκουγα κάτι με καλή παραγωγή δεν είχε όριο κυριολεκτικά στο πόσο δυνατά θα άκουγα.
Αλλά γενικότερα ο ήχος ήταν λίγο σκληρός και σε κακές ηχογραφήσεις χειροτέρευε έντονα και αποφάσισα να τον δώσω και να κυνηγήσω κάτι πιο "audiophile" ας πούμε. Το θέμα είναι οτι έχω ένα ταβάνι 1,500 ευρώ και διαπιστώνω οτι σίγουρα θα πάρω κάτι πιο ποιοτικό και ραφινάτο αλλά σίγουρα επίσης θα χάσω τα γκάζια που είχα.
Επίσης απ οτι βλέπω ο ενισχυτής σου είναι πολυκάναλος και σίγουρα χάνεις σε ποιότητα για δικάναλες ακροάσεις.Πρέπει να πας σε ολοκληρωμένο ή τελικό ενισχυτή όπως είπες οπωσδήποτε για να ακούσεις τα ηχεία σου. Τώρα για το τι είναι πιο σοφό ας σε συμβουλέψουν άλλοι πιο ειδήμονες.

Στην αντιπροσωπεία πάντως που άκουσες με τον 851α μου κάνει εντύπωση που δε πήρες εντάσεις γιατί φαίνεται να χει και βατ αλλά και αποθέματα ρεύματος...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.551
Προσωπικά silver 6 (μικρότερα) σε συνδυασμό με τον 740a της ίδιας εταιρείας στα 100 όμως βατ αντί των 120 του 851 έχω παρόμοιο θέμα.
Κάτι που δεν συμβαίνει με τον τελικό α160 της advance. Άρα θέλουν βατ τα ηχεία.

Reaction score
3.547
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι μάλλον θέλουν αρκετή ισχύ τα ηχεία. Όταν άκουσα τα RX6 (τα οποία τελικά πήρα) στην αντιπροσωπεία (δε θυμάμαι με ποιό μοντέλο της Cambridge), το ποτενσιόμετρο ήταν σχεδόν στα 3/4 για να ακούσω δυνατά όπως μου αρέσει.
Στο σπίτι με τον Pioneer SC-2023 δεν έχω κανένα πρόβλημα, ο ενισχυτής έχει μεγάλα αποθέματα ισχύος και τα ηχεία παίρνουν αδιαμαρτύρητα όσα watt και να τους δώσεις χωρίς παραμορφώσεις και "σκληράδες".
Αν τελικά θέλεις να μείνεις σε πολυκάναλο για χρήση home theater, θα σε συμβούλευα να ακούσεις κάποιον Pioneer Class D...;)

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
To πρόβλημα είναι η ποιότητα ήχου ή ότι πρέπει να γυρίσει το ποτενσιόμετρο πολύ για να ακουστεί δυνατά;

Αν είναι το πρώτο, δεκτό. Αν είναι το δεύτερο δεν είναι τόσο εγκληματικό όσο ακούγεται. Θέμα gain είναι. Ως εκ τούτου η ψυχοακουστική ψευδαίσθηση ότι ο ενισχυτής είναι ασθενικός.

Ο Marantz επιλέχτηκε για μουσική; Έχει στηθεί home cinema; Καλείται να οδηγήσει μία πεντάδα ηχείων μεταξύ αυτών και τα Monitor Audio;

Έχει ρυθμιστεί σωστά; Τα ηχεία είναι ρυθμισμένα ως large; Το Volume limit μήπως είναι ενεργοποιημένο; Το dynamic EQ;

Δεν χρειάζονται τόσα χρήματα όσα νομίζεις ή αναφέρεις για να φτιάξεις έναν αξιόμαχο τελικό αν χρησιμοποιήσεις τον Marantz ως προενισχυτή..

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.551
Αν υπάρχει δυνατότητα για αναβάθμιση, πρέπει να προχωρήσεις. Φυσικά βέβαια πρέπει να προσπαθήσεις για την βέλτιστη ρύθμιση του marantz, αλλά σαν av που είναι, έχει περιορισμούς ως προς την απόδοση και την ποιότητα. Με τα διάφορα τρικ (ρυθμιστικά, μπάσα πρίμα, eq κλπ δεν καταφέρνουμε και πολλά, μάλλον παραμορφώσεις στο σήμα έχομε). Πχ στους av της yamaha η καλύτερη απόδοση (στην μουσική εννοείται) επιτυγχάνεται με την εντολή pure direct - δηλαδή όλα τα ρυθμιστικά απενεργοποιημένα... Γνώμη μου.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.551
Επίσης λόγω του ότι υπάρχει συμπτωματικά στο σύστημα ξεχωριστός προενισχυτής, έχω την δυνατότητα σύγκρισης του av μου και σαν προενισχυτή. Εκεί να δεις διαφορά ως προς την ποιότητα. Άρα προσωπικά πάντα, προτείνω σε περίπτωση αγοράς την επιλογή integrated amp with preamp.

Εδώ θα βρεις αυτό που ζητάς: http://www.avsite.gr/forum/threads/...-cinema-bypass-passthrough-δυνατότητα.108094/

Reaction score
1.469
Ο av sr5010 επιλεχθηκε για λογους κοστους κ επειδη οι πηγες ειναι η ψηφιακη μουσικη καλης ποιοτητας και η τελειως αναλογικη το βινυλιο με ενα μαλιστα παλιο ανακατασκευασμενο φυσικα κ σε αριστη κατασταση torens td166 για να μην αγοραζω δικαναλο συν dac για να παιζω τα flac spotify κτλ
Επισης ναι θα αγοραστει στο αμεσο μελλον projector και συστημα surround για το οποιο μου προταθηκε με γυρω στο 1000ρικο συν τα MA SILVER 8 που εχω να παρω ενα subwoofer και δυο διπολα παλι της monitor audio της σειρας silver και αργοτερα προσθετω κ ενα κεντρικο κ ισως δυο ακομα ηχεια για να παρω το dolby atmos που υποστηριζει ο sr5010
Αυτος ειναι ο αποτερος τελικος στοχος,και θα προστεθει ενας τελικος η ολοκληρωμενος δικαναλος
Σκεφτομαι χωρις να εχω ακουσει ακομα δυο επιλογες
1)marantz mm7025 τελικος
2)marantz
PM-KI PEARL LITE ολοκληρωμενος
3)marantz pm8005 ολοκληρωμενος
Εχω διαβασει στο ιντερνετ οτι οι marantz ταιριαζουν με τα monitor audio γενικα

Reaction score
1.469
To πρόβλημα είναι η ποιότητα ήχου ή ότι πρέπει να γυρίσει το ποτενσιόμετρο πολύ για να ακουστεί δυνατά;

Αν είναι το πρώτο, δεκτό. Αν είναι το δεύτερο δεν είναι τόσο εγκληματικό όσο ακούγεται. Θέμα gain είναι. Ως εκ τούτου η ψυχοακουστική ψευδαίσθηση ότι ο ενισχυτής είναι ασθενικός.

Ο Marantz επιλέχτηκε για μουσική; Έχει στηθεί home cinema; Καλείται να οδηγήσει μία πεντάδα ηχείων μεταξύ αυτών και τα Monitor Audio;

Έχει ρυθμιστεί σωστά; Τα ηχεία είναι ρυθμισμένα ως large; Το Volume limit μήπως είναι ενεργοποιημένο; Το dynamic EQ;

Δεν χρειάζονται τόσα χρήματα όσα νομίζεις ή αναφέρεις για να φτιάξεις έναν αξιόμαχο τελικό αν χρησιμοποιήσεις τον Marantz ως προενισχυτή..
Ζητουμενο ειναι η ποιοτητα ηχου σιγουρα ομως ειναι ενα συστημα που χτιζεται τωρα και μαλιστα ειναι το πρωτο συστημα που χτιζω κ δεν εχω εμπειρια
Επισης το ζητουμενο ειναι στο τελικο σταδιο απο το συστημα να τα παιζει ολα
Δηλαδη κ home cinema και μουσικη-ψηφιακα αρχεια συν βινυλιο-οχι cd
Ξεκινησα απ τον av λογω του οτι περιεχει κ dac και spotify connection και application για ios η android γιατι θα χρησιμοποιω ενα ταμπλετ για νε επιλεγω και να κοντρολαρω την ψηφιακη μου βιβλιοθηκη μουσικης
Χθες αυτο εκανα επαιζα με τις ρυθμισης του marantz. Ναι το εχω ρυθμισει να παιζει στερεο με τα δυο silver 8 ως large
Το volume limit ενεργοποιημενο αλλα στο 98db χτες επαιξα με το equalizer κ ειδα καποιες διαφορες αλλα μικρες θα ελεγα

Reaction score
1.469
Αν υπάρχει δυνατότητα για αναβάθμιση, πρέπει να προχωρήσεις. Φυσικά βέβαια πρέπει να προσπαθήσεις για την βέλτιστη ρύθμιση του marantz, αλλά σαν av που είναι, έχει περιορισμούς ως προς την απόδοση και την ποιότητα. Με τα διάφορα τρικ (ρυθμιστικά, μπάσα πρίμα, eq κλπ δεν καταφέρνουμε και πολλά, μάλλον παραμορφώσεις στο σήμα έχομε). Πχ στους av της yamaha η καλύτερη απόδοση (στην μουσική εννοείται) επιτυγχάνεται με την εντολή pure direct - δηλαδή όλα τα ρυθμιστικά απενεργοποιημένα... Γνώμη μου.
Ναι αυτο καταλαβαινω πως στο θεμα ηχος δεν μπορεις να τα κανεις ολα με ρναν ενθσχυτη κ μαλιστα καλα
Σιγουρα θα προστεθει ειτε δικαναλος ολοκληρωμενος ειτε δικανος τελικος κ ο sr5010 ως προενισχυση
Απλα οσο προχωραω σκεφτομαι πως ξεκινησα με μπατζετ 1500€ και γελαω γιατι τωρα εχω δωσει τα διπλα και επιπλεον και ακομα θελω κι αλλα...για να παρω το αποτελεσμα που θελω.
Απ την αλλη αναρωτιεμαι μηπως ηταν λαθος η επιλογη των monitor audio s8 που ειναι 4ωμα
Οταν τα αγορασα ημουν μεταξυ αυτων κ των focal aria 936 η 926 και b&w cm8-s2 τα οποια ο αντιπροσωπος μου χε βαλει να ακουσω με ενα clase ενισχυτη κ επαιζε στο -20db για να παρουμε μια καλη ενταση ε κ σκεφτηκα μακρια πολυ ρευματοφορα κ επελεξα τα βρετανικα monitor audio

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.551
Ότι έγινε, έγινε. Εξ άλλου τα ΜΑ είναι πολύ καλά ηχεία, καθώς και άριστη αγορά.

Απλώς χρειάζεται υπομονή και σωστός προγραμματισμός, ο οποίος κατά την γνώμη μου βαίνει σωστά μέχρι στιγμής: Ο marantz είναι πολύ καλή επιλογή διότι είναι από τα λίγα κομμάτια στο κόστος του που φέρει έξοδο προενίσχυσης. Έτσι θα εκμεταλλευτείς μελλοντικά την ποιότητα ενός δικάναλου ακόμη και στο home cinema. (Αφού τα κύρια ηχεία σου θα ενισχύονται πλέον από αυτόν - δηλαδή καταργούνται τα κύρια του Marantz και πλέον θα ανέβει και αυτός κατηγορία από μόνος του)!!

Reaction score
1.469
Ότι έγινε, έγινε. Εξ άλλου τα ΜΑ είναι πολύ καλά ηχεία, καθώς και άριστη αγορά.

Απλώς χρειάζεται υπομονή και σωστός προγραμματισμός, ο οποίος κατά την γνώμη μου βαίνει σωστά μέχρι στιγμής: Ο marantz είναι πολύ καλή επιλογή διότι είναι από τα λίγα κομμάτια στο κόστος του που φέρει έξοδο προενίσχυσης. Έτσι θα εκμεταλλευτείς μελλοντικά την ποιότητα ενός δικάναλου ακόμη και στο home cinema. (Αφού τα κύρια ηχεία σου θα ενισχύονται πλέον από αυτόν - δηλαδή καταργούνται τα κύρια του Marantz και πλέον θα ανέβει και αυτός κατηγορία από μόνος του)!!
Θεωρεις σοφοτερη επιλογη δηλ την επιλογη τελικου κ οχι την αγορα νεου δικαναλου οκοκληρωμενου κ διαχωρισμου των δυο συστηματων home cinema κ στερεο;
Επισης η επιλογη τελικου της ιδιας εταιρειας marantz ειναι προτιμοτερη απο την επικογη ενος τελικου αλλης εταιρειας;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.551
Επίσης συμφωνώ και εγώ με την γνώμη σου για τους strereo amplifiers της marantz.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.551
Θεωρεις σοφοτερη επιλογη δηλ την επιλογη τελικου κ οχι την αγορα νεου δικαναλου οκοκληρωμενου κ διαχωρισμου των δυο συστηματων home cinema κ στερεο;
Επισης η επιλογη τελικου της ιδιας εταιρειας marantz ειναι προτιμοτερη απο την επικογη ενος τελικου αλλης εταιρειας;
Όχι, ακριβώς το αντίθετο!

Απλώς πρέπει να επιλέξεις Δικάναλο ενισχυτή με home cinema bypass (passthrough) δυνατότητα! (Διάβασε παραπάνω λεπτομέρειες στο σχετικό θέμα). Ο λόγος είναι απλός: Εκμεταλλεύεσαι την προενίσχυση του δικάναλου για ακρόαση stereo αλλά και την χρήση σαν τελικού πλέον στο home cinema!

Αν έχεις απορίες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Last edited:

Reaction score
68
monitor audio k atoll in80 k in100 δενουν υπεροχα εδω και πολλα χρονια μεταξυ τους, εχουν κ htbypass κ απο drive κ οδηγηση πιστευω θα σε καλυψουν απολυτα, κανε μια βολτα στον αντιπροσωπο των atoll να τους ακουσεις με τα ηχεια σου (λογικα θα βρεις αρκετα monitor audio εκει)!

Reaction score
1.469
Οποτε τελικο δικαναλο με δυνατοτητα passthrough...δεν γνωριζω αυτο ακριβως τι σημαινει ομως θα ψαξω στο ιντερνετ
Πρακτικα απλα ειναι δυσκολο να βρω τελικο κ οχι να αγορασω στην τυχη με την εννοια πως ειναι δυσκολο εως πολυ δυσκολο να μου δωσει αποιο μαγαζι τελικους να δοκιμασω σπιτι μαζι με ολο το υπολοιπο συστημα μου εκτος ισως απ το μαγαζι που τα χω αγορασει ολα...anyway ευχαριστω πολυ ειδικα τον vakis2000 που με βοηθησε να ξεκαθαρισω που θα πρεπει να κινηθω και τι να ψαξω

Reaction score
68
μπορεις να αγορασεις κ ολοκληρωμενο με passthrough κ να εχεις 2 συστηματα σε 1 τον 2καναλο για στερεο κ το τελικο του σταδιο για τα 2main καναλια του av
καλη συνεχεια...

Reaction score
1.469
μπορεις να αγορασεις κ ολοκληρωμενο με passthrough κ να εχεις 2 συστηματα σε 1 τον 2καναλο για στερεο κ το τελικο του σταδιο για τα 2main καναλια του av
καλη συνεχεια...[/QUOTE
Δηλαδη η λειτουργια passthrough υπαρχει στον ολοκληρωμενο δικαναλο οχι σε τελικο δικαναλο.οκ
Ειμαι λιγο μπερδεμενος
[DOUBLEPOST=1449558515][/DOUBLEPOST]
καλη συνεχεια...
Δηλαδη η λειτουργια passthrough υπαρχει σε ολοκληρωμενο δικαναλο κ οχι σε τελικο δικαναλο κ με ολοκληρωμενο δικαναλο θα βελτιωθει ο πολυκαναλος κ ο ο ολοκληρωμενος δικαναλος θα παιξει το στερεο του οπως θα επαιζε και μονος του.οκ
Ειμαι κιγο μπερδεμενος

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.551
Οποτε τελικο δικαναλο με δυνατοτητα passthrough...δεν γνωριζω αυτο ακριβως τι σημαινει ομως θα ψαξω στο ιντερνετ
  1. Πρακτικα απλα ειναι δυσκολο να βρω τελικο κ οχι να αγορασω στην τυχη με την εννοια πως ειναι δυσκολο εως πολυ δυσκολο να μου δωσει αποιο μαγαζι τελικους να δοκιμασω σπιτι μαζι με ολο το υπολοιπο συστημα μου εκτος ισως απ το μαγαζι που τα χω αγορασει ολα...anyway ευχαριστω πολυ ειδικα τον vakis2000 που με βοηθησε να ξεκαθαρισω που θα πρεπει να κινηθω και τι να ψαξω
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι νέοι ενισχυτές της αγοράς διαθέτουν πλέον αυτήν την δυνατότητα.
Η δε σύνθεση του ηχοσυστήματος, μη φανταστείς ότι είναι πολύπλοκη:

Μέχρι στιγμής έχεις έναν av στον οποίο έχει συνδέσει όλες τις πηγές σου, καθώς και όλα τα σετ ηχείων. με την αγορά ενός integrated amp η σύνθεση πλέον θα γίνει:

Κύρια ηχεία (front αριστερό και δεξί) στον integrated καθώς και πηγές για αποστολή μουσικού σηματος , υπόλοιπα ηχεία και υπόλοιπες πηγές (αλλά και συνδυασμός των παραπάνω πηγών) στον av :

Σύνδεση του av μέσω της εξόδου προενίσχυσης (του av εννοείται) των 2 κύριων εισόδων-εξόδων (front Αριστερό και δεξί δηλαδή) στην αντίστοιχη είσοδο του integrated για τον σκοπό αυτό με απλή rca σύνδεση. Κατόπιν επιλέγεις τις πηγές που θα επεξεργάζονται τα μουσικά αρχεία (πχ πικάπ ή cd player ή ακόμη και το pc σου, μέσω dac) για ποιοτικότερο ήχο και τις συνδέεις στις εισόδους πλέον του integrated . Επίσης τα δύο κύρια (front) ηχεία συνδέονται τώρα σε αυτόν.
Ο δε av πλέον βλέπει τον inegrated σαν τελικό, με αποτέλεσμα και αυτός να αναβαθμίζεται διότι πλέον διαχειρίζεται λιγότερο ρεύμα, αλλά διαθέτει και καλύτερη προενίσχυση για τα δύο βασικότερα κανάλια (front).
Επίσης έχεις την δυνατότητα να συνδέσεις μία πηγή και στους δύο ενισχυτές ταυτόχρονα: Πχ το pc ή ένα media player, συνδέοντας πχ στον av μέσω hdmi και στον stereo μέσω αναλογικής ή ψηφιακής θύρας... κλπ. Καταλαβαίνεις πλέον τις δυνατότητες που αποκτάς ως προς την διαχείριση του συστήματος σου.

http://homecinemacity.com/Build 1 Adding/build1 adding.htm

Reaction score
1.469
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι νέοι ενισχυτές της αγοράς διαθέτουν πλέον αυτήν την δυνατότητα.
Η δε σύνθεση του ηχοσυστήματος, μη φανταστείς ότι είναι πολύπλοκη:

Μέχρι στιγμής έχεις έναν av στον οποίο έχει συνδέσει όλες τις πηγές σου, καθώς και όλα τα σετ ηχείων. με την αγορά ενός integrated amp η σύνθεση πλέον θα γίνει:

Κύρια ηχεία (front αριστερό και δεξί) στον integrated καθώς και πηγές για αποστολή μουσικού σηματος , υπόλοιπα ηχεία και υπόλοιπες πηγές (αλλά και συνδυασμός των παραπάνω πηγών) στον av :

Σύνδεση του av μέσω της εξόδου προενίσχυσης (του av εννοείται) των 2 κύριων εισόδων-εξόδων (front Αριστερό και δεξί δηλαδή) στην αντίστοιχη είσοδο του integrated για τον σκοπό αυτό με απλή rca σύνδεση. Κατόπιν επιλέγεις τις πηγές που θα επεξεργάζονται τα μουσικά αρχεία (πχ πικάπ ή cd player ή ακόμη και το pc σου, μέσω dac) για ποιοτικότερο ήχο και τις συνδέεις στις εισόδους πλέον του integrated . Επίσης τα δύο κύρια (front) ηχεία συνδέονται τώρα σε αυτόν.
Ο δε av πλέον βλέπει τον inegrated σαν τελικό, με αποτέλεσμα και αυτός να αναβαθμίζεται διότι πλέον διαχειρίζεται λιγότερο ρεύμα, αλλά διαθέτει και καλύτερη προενίσχυση για τα δύο βασικότερα κανάλια (front).
Επίσης έχεις την δυνατότητα να συνδέσεις μία πηγή και στους δύο ενισχυτές ταυτόχρονα: Πχ το pc ή ένα media player, συνδέοντας πχ στον av μέσω hdmi και στον stereo μέσω αναλογικής ή ψηφιακής θύρας... κλπ. Καταλαβαίνεις πλέον τις δυνατότητες που αποκτάς ως προς την διαχείριση του συστήματος σου.

http://homecinemacity.com/Build 1 Adding/build1 adding.htm
Με αυτη την συνδρσμολογια μπορω να χρησιμοποιω το dac του av μου που εχει;
Για να αποφυγω τουλαχιστον αυτη την στιγμη το κοστος αγορας ενος extra dac;
Και παλι ευχαριστω για το χρονο σας κ τις πολυ χρησιμες συμβουλες σας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON