Έτσι γίνεται η αξιολόγηση

Reaction score
2.557
Από τις ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά στην Apple:

Υπάρχουν τρία κουτιά. Το ένα περιέχει μήλα, το άλλο πορτοκάλια και το τρίτο περιέχει πορτοκάλια και μήλα. Στα κουτιά έχουν μπει λάθος ταμπέλες και καμία από τις ταμπέλες δεν δείχνει το σωστό περιεχόμενο των κουτιών. Ανοίγοντας μόνο ένα κουτί και χωρίς να κοιτάξεις μέσα, μπορείς να βγάλεις μόνο ένα φρούτο. Κοιτώντας μόνο αυτό το φρούτο, πώς μπορείτε να βάλετε τις σωστές ταμπέλες στα κουτιά;

(εννοείται ότι έχω βρεί τη λύση... Θα την ποστάρω μετά από 10 ποστς οιουδήποτε περιεχομένου)

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
διαλεγεις ενα φρουτο απο το "μηλα και πορτοκαλια". αν ειναι μηλο σημαινει ότι τα "μηλα" εχουν πορτοκαλια και τα "πορτοκαλια" εχουν αναμικτα. αν ειναι πορτοκαλι σημαινει ότι τα "μηλα" εχουν αναμικτα και τα "πορτοκαλια" εχουν μηλα.

Reaction score
27.155
διαλεγεις ενα φρουτο απο το "μηλα και πορτοκαλια
ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΜΙΚΤΟ ΚΟΥΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?

ΑΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΗΚΕΣ....

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ.....

ΥΓ.ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΠΛ (ΜΗΛΟ) ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΥΤΟ.....

Y

Yiannis_B

Guest
Από τις ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά στην Apple:

Υπάρχουν τρία κουτιά. Το ένα περιέχει μήλα, το άλλο πορτοκάλια και το τρίτο περιέχει πορτοκάλια και μήλα. Στα κουτιά έχουν μπει λάθος ταμπέλες και καμία από τις ταμπέλες δεν δείχνει το σωστό περιεχόμενο των κουτιών. Ανοίγοντας μόνο ένα κουτί και χωρίς να κοιτάξεις μέσα, μπορείς να βγάλεις μόνο ένα φρούτο. Κοιτώντας μόνο αυτό το φρούτο, πώς μπορείτε να βάλετε τις σωστές ταμπέλες στα κουτιά;

(εννοείται ότι έχω βρεί τη λύση... Θα την ποστάρω μετά από 10 ποστς οιουδήποτε περιεχομένου)
Το κουτί που άνοιξες, ξέρεις τι περιέχει, γιατί μπορείς με την αφή να το καταλάβεις. Βάζεις σε αυτό την σωστή ταμπέλα και προσέχεις από ποιο από τα άλλα 2 κουτιά την αφαίρεσες.. Στα άλλα 2 κουτιά, αντιμεταθέτεις τις ταμπέλες (έχεις μία ταμπέλα στο χέρι, ένα κουτί χωρίς ταμπέλα, και ένα κουτί με λάθος ταμπέλα) γιατί σου έχουν πει ότι καμία ταμπέλα δεν έχει μπει στο σωστό κουτί.

διαλεγεις ενα φρουτο απο το "μηλα και πορτοκαλια". αν ειναι μηλο σημαινει ότι τα "μηλα" εχουν πορτοκαλια και τα "πορτοκαλια" εχουν αναμικτα. αν ειναι πορτοκαλι σημαινει ότι τα "μηλα" εχουν αναμικτα και τα "πορτοκαλια" εχουν μηλα.
ΣΩστός!

Last edited by a moderator:

Reaction score
27.155
Το κουτί που άνοιξες, ξέρεις τι περιέχει, γιατί μπορείς με την αφή να το καταλάβεις. Βάζεις σε αυτό την σωστή ταμπέλα και προσέχεις από ποιο από τα άλλα 2 κουτιά την αφαίρεσες.. Στα άλλα 2 κουτιά, αντιμεταθέτεις τις ταμπέλες (έχεις μία ταμπέλα στο χέρι, ένα κουτί χωρίς ταμπέλα, και ένα κουτί με λάθος ταμπέλα) γιατί σου έχουν πει ότι καμία ταμπέλα δεν έχει μπει στο σωστό κουτί.

O ΕΠΟΜΕΝΟΣ........

Y

Yiannis_B

Guest
O ΕΠΟΜΕΝΟΣ........
Ο μ1τσος είναι σωστός. (Και αυτό που είπα εγώ, είναι ψηλοζαβολιά, αλλά επίσης δουλεύει, - αν ψηλαφίσεις όλα τα φρούτα οποιουδήποτε κουτιού.)

Πας στη ταμπέλα μήλα-πορτοκάλια. Αν έχει μέσα π.χ. μήλα, ξεκολλάς την ταμπέλα μήλα και την βάζεις σε αυτό το κουτί. Έχεις τώρα ένα κουτί χωρίς ταμπέλα , και ένα με λάθος ταμπέλα (στο έχουν πει από την αρχή ότι ΟΛΕΣ οι ταμπέλες είναι λάθος σε σχέση με το κουτί). Κάνεις αντιμετάθεση και τέλος!.

Last edited by a moderator:

Reaction score
27.155
Ο μ1τσος είναι σωστός. (Και αυτό που είπα εγώ, είναι ψηλοζαβολιά, αλλά επίσης δουλεύει, - αν ψηλαφίσεις όλα τα φρούτα οποιουδήποτε κουτιού.)

Πας στη ταμπέλα μήλα-πορτοκάλια. Αν έχει μέσα π.χ. μήλα, ξεκολλάς την ταμπέλα μήλα και την βάζεις σε αυτό το κουτί. Έχεις τώρα ένα κουτί χωρίς ταμπέλα , και ένα με λάθος ταμπέλα (στο έχουν πει από την αρχή ότι ΟΛΕΣ οι ταμπέλες είναι λάθος σε σχέση με το κουτί). Κάνεις αντιμετάθεση και τέλος!.
ΣΩΣΤΑ.

ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ "ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΙΤΕ ΜΗΛΑ ΕΙΤΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.
[DOUBLEPOST=1450015146][/DOUBLEPOST]ΑΥΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΛΥΣΕΙ ΜΕ

ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ....

melina

Cargo 200
Reaction score
45.415
Η σωστή απάντηση για την apple ειναι, πετάς ολες τις ταμπέλες και γράφεις παντού φρούτα.

Reaction score
2.557
Έσκισες μεγάλε!

Το μικρό μου ξαδελφάκι:
=================
Εφόσον και οι 3 ταμπέλες είναι λάθος (και μόνο τότε)...

Βγάζουμε από το κουτί με την ταμπέλα "πορτοκάλια και μήλα" ένα φρούτο, αν είναι μήλο, τότε το κουτί περιέχει μήλα μιας και ανάμικτό αποκλείεται να είναι. Το κουτί με την ταμπέλα πορτοκάλια αποκλείεται να έχει πορτοκάλια, οπότε έχει μήλα. Και τελευταίο, το κουτί με την ταμπέλα μήλα έχει πορτοκάλια.
Αντίστοιχα στην περίπτωση που το ανάμικτο κουτί βγάλει πορτοκάλι, έχει πορτοκάλια. Το κουτί με την ταμπέλα μήλα έχει και τα δύο και το τελευταίο με την ταμπέλα πορτοκάλια έχει μήλα

================

Και η δική μου - κάπως φλύαρη - απάντηση:
===========
Αρίθμηση κουτιών: 1: Ταμπέλα "μήλα", 2: Ταμπέλα="πορτοκάλια", 3:Ταμπέλα= "πορτοκάλια+μήλα"

Επιλέγω να ανοίξω το κουτί 1.

Αν βγάλω μήλο τότε, προφανώς αυτό είναι το κουτί με τα πορτοκάλια + μήλα.
Το κουτί 3 δεν περιέχει "πορτοκάλια+μήλα" άρα περιέχει ή πορτοκάλια ή μήλα. Αν όμως περιέχει μήλα τότε το κουτί 2 θα περιείχε πορτοκάλια, οπότε η ταμπέλα του θα ήταν σωστή! Άρα το κουτί 3 περιέχει πορτοκάλια, και το 2 μήλα.

Αν βγάλω πορτοκάλι, τότε το κουτί 1 περιέχει ή πορτοκάλια ή πορτοκάλια+μήλα.
Αν περιέχει πορτοκάλια+μήλα, τότε το κουτί 2 περιέχει μήλα και το κουτί 3 περιέχει πορτοκάλια
Αν περιέχει πορτοκάλια, τότε το 2 περιέχει πορτοκάλια+μήλα και το 3 περιέχει μήλα

Δηλαδή δεν μπορώ να βάλω σωστά τις ταμπέλες αν τραβήξω πορτοκάλι.

Επειδή όμως πέρα από την όραση υπάρχει και η αφή, όταν χώνω το χέρι μου στο κουτί θα καταλάβω τι έχει μέσα...

.
.
.
.
.
.
Αλλα επειδή χρησιμοποιώ ρομποτικό βραχίονα, επιλέγω να ανοίξω το κουτί 3.
Αν βγάλω μήλο, τότε το κουτί 3 έχει μήλα, το 1 έχει πορτοκάλια και το 2 έχει μήλα+πορτοκάλια
Αν βγάλω πορτοκάλι, τότε το κουτί 3 έχει πορτοκάλια, το 2 μήλα και το 1 μήλα+πορτοκάλια.
===========

Reaction score
2.557
Άντε άλλο ένα λοιπόν:

Τρείς πάρα πολύ έξυπνοι ταξιδιώτες πέφτουν στα χέρια κανίβαλων με ...μαθηματικές ανησυχίες.
Τους βάζουν σε ένα δωμάτιο (χωρίς καθρέφτες), τους δείχνουν 5 καπέλα (2 μαύρα και 3 κόκκινα), σβήνουν το φώς και τους φοράνε από ένα καπέλο, πετάνε τα δύο που περισσεύουν και τους ρωτάνε με τη σειρά τι χρώμα καπέλο φοράει ο καθένας με αμοιβή όποιος το βρεί να μη γίνει στιφάδο.

Ο 1ος λέει δεν ξέρω, ο 2ος λέει δεν ξέρω και ο τρίτος - που ήταν και τυφλός - λέει "και βέβαια ξέρω".

Τι χρώμα καπέλο φορούσε; Πως το βρήκε;
[DOUBLEPOST=1450026728][/DOUBLEPOST]
ΣΩΣΤΑ.

ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ "ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΙΤΕ ΜΗΛΑ ΕΙΤΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.
[DOUBLEPOST=1450015146][/DOUBLEPOST]ΑΥΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΛΥΣΕΙ ΜΕ

ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ....
Το επόμενο θα είναι με γουρουνόπουλα...

Reaction score
204
Μάλλον κόκκινο αφού τα 2 μαύρα που φορούσαν οι άλλοι δύο δεν φαίνονταν στο σκοτάδι για να τα ξεχωρίσουν έχοντας πάντα την απορία αν έχουν κόκκινο ή μαύρο (ένα κόκκινο ήδη έβλεπαν στο κεφάλι του τρίτου), και επομένως ο τρίτος, αν και τυφλός, κατάλαβε ότι φορούσε το κόκκινο.

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
Αν ο τυφλος και ο 2ος φοράνε μαύρο, ο 1ος θα έλεγε κοκκινο. Αν ο τυφλος φοραει μαυρο και ο 2ος κοκκινο, ο 1ος δεν θα ηξερε τι φοραει, αλλά ο 2ος θα καταλαβαινε οτι θα φορουσε κοκκινο (επειδη ο 1ος δεν μπορουσε να εξαγει συμπερασμα). ΑΝ ο τυφλος φοραει κοκκινο, ο 1ος παλι δεν εχει ιδεα, ο 2ος βλεπει ενα κοκκινο καπελο ουτε αυτος ξερει. Επομένως ο τυφλος καταλαβαινει οτι φοραει κοκκινο επειδη οι αλλοι δεν μπρουσαν να βγαλουν συμπερασμα

Reaction score
27.155
Άντε άλλο ένα λοιπόν:

Τρείς πάρα πολύ έξυπνοι ταξιδιώτες πέφτουν στα χέρια κανίβαλων με ...μαθηματικές ανησυχίες.
Τους βάζουν σε ένα δωμάτιο (χωρίς καθρέφτες), τους δείχνουν 5 καπέλα (2 μαύρα και 3 κόκκινα), σβήνουν το φώς και τους φοράνε από ένα καπέλο, πετάνε τα δύο που περισσεύουν και τους ρωτάνε με τη σειρά τι χρώμα καπέλο φοράει ο καθένας με αμοιβή όποιος το βρεί να μη γίνει στιφάδο.

Ο 1ος λέει δεν ξέρω, ο 2ος λέει δεν ξέρω και ο τρίτος - που ήταν και τυφλός - λέει "και βέβαια ξέρω".

Τι χρώμα καπέλο φορούσε; Πως το βρήκε;
[DOUBLEPOST=1450026728][/DOUBLEPOST]
Το επόμενο θα είναι με γουρουνόπουλα...
ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΟΡΜΗΣΩ ΓΙΑ ΦΑΙ.....:D:D:D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.949
Ο δικός μου δρόμος:

Ο 1ος δεν ξέρει τι χρώμα φοράει. Η μόνη περίπτωση να ήξερε θα ήταν αν ο 2ος και ο 3ος φορούσαν μαύρο χρώμα.

Άρα ή ο 2ος και ο 3ος φοράνε κόκκινο, ή ο ένας κόκκινο και ο άλλος μαύρο.

Ερχόμαστε τώρα στον 2ο ο οποίος ακούγοντας την απάντηση του 1ου βλέπει τον 3ο. Αν φορούσε μαύρο(ο 3ος) τότε ο 2ος θα φορούσε σίγουρα κόκκινο, αλλιώς ο πρώτος θα είχε βρει το δικό του χρώμα. Άρα ο 3ος, ο τυφλός, ακούγοντας τους προηγούμενους και σκεπτόμενος ανάλογα, καταλαβαίνει ότι φοράει κόκκινο.

Reaction score
2.557
Και οι 3 φοράνε κόκκινο
Όχι απαραίτητα.
Μπορεί ο 3ος να φοράει Κόκκινο και οι άλλοι 2 (ή ο ένας από τους άλλους 2) Μαύρο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε ο 1ος ούτε ο 2ος θα μπορούσαν να βρούν τι φοράνε.

Reaction score
731
Όχι απαραίτητα.
Μπορεί ο 3ος να φοράει Κόκκινο και οι άλλοι 2 (ή ο ένας από τους άλλους 2) Μαύρο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε ο 1ος ούτε ο 2ος θα μπορούσαν να βρούν τι φοράνε.
Σωστά αλλά νομίζω ότι βάσει των συνδυασμών που προκύπτουν, ο 3ος θα ήταν 100% σίγουρος μόνο αν φόραγαν και οι 3 κόκκινο.
Πάντως υπάρχει και η πιθανότητα ο 1ος κόκκινο, ο 2ος κόκκινο και ο 3ος μαύρο.
Μας έχεις μπερδέψει τελικά.

Reaction score
25.532
δεν μπορει να φοραει μαυρο ο τριτος
απο τη στιμγη που τα μαυρα καπελα ειναι μονο 2 οι συνολικοι συνδυασμοι που μενεουν ειναι 7.
απο τη στιγμη που ο πρωτος δεν καταλαβαινει σημαινει οτι τουλαχιστον ενας απο τους 2 και 3 φορανε κοκκινο (6 συνδυασμοι , μ-κ-μ, μ-κ-κ, μ-μ-κ, κ-κ-μ, κ-κ-κ, κ-μ-κ)
αν ο 3ος φοραγε μαυρο τοτε ο δευτερος θα καταλαβαινε τι χρωμα φοραγε γιατι οι δυο συνδυασμοι που το επιτρεπουν αυτο ειναι μονο μ-κ-μ , κ-μ-μ , συνεπως βλεποντας τον 1ο θα ηξερε οτι φοραγε το αντιθετο χρωμα.
επειδη δεν συμβαινει ουτε αυτο , σημαινει οτι οι πιθανοι συνδυασμοι ειναι μονο 4 , μ-κ-κ,κ-κ-κ,μ-μ-κ,κ-μ-κ

αρα ξερουμε μονο τι φοραει ο τριτος αλλα οχι οι υπολοιποι.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.621
Δυνατοί είναι μόνο 7 συνδυασμοί καπέλων:
1) Κ-Κ-Κ
2) Κ-Κ-Μ
3) Κ-Μ-Κ
4) Κ-Μ-Μ
5) Μ-Μ-Κ
6) Μ-Κ-Μ
7) Μ-Κ-Κ

Από το όχι το πρώτου, ο συνδυασμός (4) αποκλείεται. Άρα ο δεύτερος ήδη από την απάντηση του πρώτου γνωρίζει ότι τουλάχιστον ο ίδιος ή ο τυφλός φοράει κόκκινο, αν όχι αμφότεροι. Αν τώρα έβλεπε τον τυφλό να φοράει μαύρο, αυτομάτως θα καταλάβαινε ότι ο ίδιος φοράει κόκκινο. Καθώς όμως δεν μπορεί να απαντήσει, ο τυφλός έχει αποκλείσει και τους συνδυασμούς (2) και (6). Σε όλες τις 4 εκδοχές που απομένουν, ο τυφλός φοράει κόκκινο.
Τον έσωσε η τύφλα του.

Α. Ήδη γράφηκε προ ολίγου. Κλαψ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm