Μετά την TX-P50VT30 τι?

Reaction score
1
Καταρχάς χαιρετίζω τους πάντες στο forum, από τους administrators μέχρι τους "κατά λάθος" επισκέπτες, καθώς αυτό είναι το πρώτο μου post ever στο avsite.gr!

Είμαι εδώ και σχεδόν 2 χρόνια πανευτυχής κάτοχος μιας Panasonic TX-P50VT30 και έχει φτάσει πλέον η στιγμή που έχω βαρεθεί απίστευτα τον ανύπαρκτο ήχο των ηχείων της.
Ο προβληματισμός μου λοιπόν είναι ο εξής... τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση??? :help:

Ο χώρος που βρίσκεται η τηλεόραση είναι ορθογώνιος, με μήκος 7,2m και πλάτος 4,8m. Το δύσκολο πιστεύω(μπορεί να κάνω και λάθος!) πως είναι το ύψος το οποίο φθάνει τα 3.45m.
Η τηλεόραση βρίσκεται στο κέντρο της μιας μικρής πλευράς και η θέση μου είναι περίπου στο κέντρο του δωματίου.

Το budget μου αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, είναι πολύ περιορισμένο... στα 500euro περίπου. :( Με αυτό ως δεδομένο όμως δεν έχω παράλογες απαιτήσεις!
Κάποιοι, μου έχουν προτείνει τη λύση κάποιου φθηνού AV ενισχυτή με ένα ζεύγος ηχείων και ένα sub λίγο αργότερα, και κάποιοι άλλοι μου έχουν προτείνει τη λύση των ενεργών ηχείων (KRK, MACKIE κτλ) με τη λογική πως θα κοστίσουν λιγότερο από το budget(επίσης χωρίς sub όμως!) και κάποια στιγμή αργότερα, μόλις έχω τη δυνατότητα, θα πάρω ένα καλύτερο σύστημα...

Όσοι πιστοί... ελπίζω να με βοηθήσουν!

Reaction score
5.732
μπορεις να κοιταξεις στα μεταχ/να αγγελιες .υπαρχουν αξιολογα κομματια για να χτισεις σιγα σιγα το συστηματακι σου.
κανενας δεν το εστησε σε 1 μερα οποτε σιγα σιγα θα τα καταφερεις .
ξεκινα με εναν av και 3αδα εμπρος και αργοτερα προσθετεις και τα υπολοιπα ...

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους έπειτα από 2 και κάτι χρόνια!

Τα τελευταία 2 χρόνια, την Panasonic μου συνόδευε ένα σύστημα 5.1 της Philips (HTS3270...τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά...) που μου δόθηκε δωρεάν...
Πλέον ήρθε η ώρα της αλλαγής. Έχω αγοράσει τα Monitor Audio Bronze 2 και ψάχνω για έναν A/V receiver με max budget τα 600 euro.
Η χρήση του συστήματος θα είναι 50/50 (movies/music).

Το έπιπλό μου έχει περιορισμένο βάθος στα 40cm κι έτσι είχα περιορίσει τις επιλογές μου στους Sony STR-ND860, Pioneer VSX-930 και Denon AVR-X1200W.
Έμαθα πως ο STR-ND860 δεν υπάρχει πλέον σε απόθεμα πουθενά στην Ελλάδα (έτσι μου είπαν) κι έτσι οι επιλογές μου είναι μεταξύ των άλλων 2.
Ποιος από τους 2 ενισχυτές πιστεύετε πως θα ταίριαζε καλύτερα στα συγκεκριμένα ηχεία/χώρο/χρήση?
* Δεν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης με τα ηχεία μου καθώς βρίσκομαι στην επαρχία.

** Ένας γνωστός μου, που δεν ασχολείται όμως ιδιαίτερα με τον χώρο, μου πρότεινε την αγορά του Yamaha RX-V379 κι ενός subwoofer των 300 euro περίπου, για να παραμείνω εντός του budget.
Δεν κλίνω προς αυτή την άποψη ιδιαίτερα, ίσα ίσα που σκεφθόμουν αν θα μπορούσα να κάνω την υπέρβαση και να πάω για τον Denon AVR-X2200W!

Reaction score
1.995
Επειδή έχω την σειρά bronze, ταίριαξε πολύ καλά με τον Harman Kardon 171, ο οποίος είναι πολύ πιο μουσικός απο yamaha & Pioneer, και μέσα στο budjet των 600 ευρώ.

Reaction score
1
Επειδή έχω την σειρά bronze, ταίριαξε πολύ καλά με τον Harman Kardon 171, ο οποίος είναι πολύ πιο μουσικός απο yamaha & Pioneer, και μέσα στο budjet των 600 ευρώ.
Ομολογώ πως δεν τον είχα δει καθόλου...μου κάνει σίγουρα το μέγεθός του, καταρχάς!

Γιατί, όμως, να μην πάω στον AVR-X1200W αντί του Harman Kardon, που είναι MY2015, έχει περισσότερα features και κοστίζει 70 euro φθηνότερα?
Υπερέχει κάπου ο 171 και δεν το βλέπω?

* Χωρίς παρεξήγηση, δεν γνωρίζω και γι' αυτό ρωτάω! Αν γνώριζα θα αγόραζα ένα μηχάνημα κατευθείαν...ρωτάω για να μπορέσω να μάθω και μετά να κρίνω! :)

Reaction score
1.995
Πριν είχα Υahama. Σε αυτήν την κατηγορία τιμής ο Harman υπερτερεί σε θέμα ήχου κατά πολύ, ειδικά στην μουσική που σε ενδιαφέρει. Γιαυτό και στον πρότεινα. Επίσης και για το μέγεθός του.
Και ο Yamaha που είχα είχε πιο πολλά features απο τους Harman...αλλά τελικά αυτό που μετράει είναι ο ήχος.

Denon δεν έχω ακούσει και δεν μπορώ να συγκρίνω.
Δές το σαν πρόταση...δυστυχώς δεν μπορείς να τους ακούσεις, οπότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολο για εσένα...

Reaction score
1.188
Καλησπέρα σε όλους έπειτα από 2 και κάτι χρόνια!

Τα τελευταία 2 χρόνια, την Panasonic μου συνόδευε ένα σύστημα 5.1 της Philips (HTS3270...τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά...) που μου δόθηκε δωρεάν...
Πλέον ήρθε η ώρα της αλλαγής. Έχω αγοράσει τα Monitor Audio Bronze 2 και ψάχνω για έναν A/V receiver με max budget τα 600 euro.
Η χρήση του συστήματος θα είναι 50/50 (movies/music).
Εφόσον θέλεις να ακούς και μουσική από το σύστημα τότε η σειρά Aventage της Yamaha είναι μονόδρομος. Οι μόνοι home cinema ενισχυτές που παίζουν ΚΑΙ μουσικοί είναι αυτοί. Οποιοσδήποτε άλλος AV ενισχτυής όταν παίζει μουσική τα αποτελέσματα είναι....

Θα σού πρότεινα λοιπόν το μικρότερο μοπντέλο της οικογενείας Aventage RX-A550 που είναι μέσα στο budget σου. Δεν θα το μετανιώσεις. Και στην πορεία θα διαπιστώσεις ότι θα τον χρησιμοποιείς ακόμα περισσότερο για μουσική παρά για ταινίες.

http://europe.yamaha.com/en/product...rs-amps/aventage-series/rx-a550_g/?mode=model

http://www.nakas.gr/NakasMusic/default.aspx?id=19&cId=1218&pId=213893

http://www.skroutz.gr/s/7161771/Yamaha-RX-A550.html?keyphrase=yamaha+RX-A550

Reaction score
245
Δυστυχως πρεπει να ακουσεις για να βγαλεις συμπερασματα.

Προσωπικα ο yamaha με τα klipsch μου δεν μου αρεσε καθολου!
Απ την αλλη ο denon μου εδωσε πιο γλυκο ηχο! Γι αυτο και κατεληξα σε denon.

Το να σου πει καποιος παρε αυτο δεν ειναι και πολυ βασιμο, γτ δεν ξερεις πως θα συμπεριφερθει με τα ηχεια σου, αλλα και με τα δικα σου αυτια.
Υπαρχουν πολλα reviews για ολους στο internet.
Ο καθενας λεει την προσωπικη του εμπειρια αλλα δυστυχως δεν υπαρχει αντικειμενικη αποψη!
Νομιζω οτι ειναι θεμα γουστου και οχι δυνατοτητων των μηχανηματων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.298
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale