Τελικός για Magnepan 3.5r?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.570
Δεν καταγράφονται απο το/α μικρόφωνο/α ηχογράφησης οι αρμονικές;
Σβήνονται κατά την επεξεργασία;
Τις προσθέτουμε κατά την αναπαραγωγή, βάλε και λίγες αρμονικές;

Δεν γνωρίζω, ρωτάω.

Reaction score
1.391
Τα όργανα μουσικής, ναι!

Τα όργανα αναπαραγωγής της μουσικής όμως;
εκείνα καλούνται να τις αναπαραγουν σωστά,,,γιαυτό άλλωστε το ψάχνουμε...απλα αν όντως δεν εχεις ακουσει διεξοδικά ζωντανές ορχήστρες , μικρα σχήματα κλπ , χωρις μικρόφωνα κατα βάση , δε γνωρίζεις ποιο ειναι και το ..."σωστο"...

το σωστό σωστό παλι ,σίγουρα δεν ειναι ίδιο για τον καθένα μας , αφου ως γνωστόν ακουμε διαφορετικά , ανάλογα με την κατασκευή του αυτιού..(πτερύγιο - τριχιδια - τύμπανο κλπ)..
ας μη βάλω και τον παράγοντα ηλικια... :)
[DOUBLEPOST=1451651645][/DOUBLEPOST]
Γνωρίζεις. Δεν ρωτάς.;)
γι αυτο και δεν απαντω...

ειναι πονηρο στρουμφακι... ;)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577
ανάλογα με την κατασκευή του αυτιού..(πτερύγιο - τριχιδια - τύμπανο κλπ)..
Άσε τα...τριχίδια...:p

Η ηλικία είναι καθοριστικότερος παράγοντας. :wink:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
εκείνα καλούνται να τις αναπαραγουν σωστά,,,γιαυτό άλλωστε το ψάχνουμε...απλα αν όντως δεν εχεις ακουσει διεξοδικά ζωντανές ορχήστρες , μικρα σχήματα κλπ , χωρις μικρόφωνα κατα βάση , δε γνωρίζεις ποιο ειναι και το ..."σωστο"...
Εάν έχεις υπάρξει μέλος μικρού σχήματος κτλ, έχεις παίξει σε συναυλίες κτλ, είσαι σε "καλύτερη" μοίρα; Είσαι σε θέση να γνωρίζεις "καλύτερα" ποιο είναι το "σωστό";

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.605

το σωστό σωστό παλι ,σίγουρα δεν ειναι ίδιο για τον καθένα μας , αφου ως γνωστόν ακουμε διαφορετικά , ανάλογα με την κατασκευή του αυτιού..(πτερύγιο - τριχιδια - τύμπανο κλπ)..
[DOUBLEPOST=1451651645][/DOUBLEPOST]
γι αυτο και δεν απαντω...

ειναι πονηρο στρουμφακι... ;)
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί το "υποκειμενικό" που αναφέρεις αντιθέτως ειναι αντικειμενικό.

Εμείς οι δυο λες ακούμε διαφορετικά. ΟΚ. Μεταξύ μας. Αλλα ο καθένας ακούει το ίδιο, με τον εαυτό του.

Ας πούμε οτι πάμε παρέα σε μια συναυλία, ενα κουαρτέτο εγχόρδων που λες και συ (θεωρώ δεδομένο οτι όλοι οι συνομιλητές μου σε αυτή την κατηγορία- όχι απαραίτητα οι του home cinema- έχουν επαρκείς εμπειρίες, αλλιώς κακό του κεφαλιού τους).

Ενα μήνα μετα κυκλοφορεί το cd απο την συναυλία, και επειδή μας άρεσε αγοράζουμε απο ενα αντίτυπο για να ξαναζήσουμε όσο το δυνατόν πιο πιστά εκείνη τη βραδιά, ο καθένας σπίτι του, με τα Magnepan 3.5 , για να είμαστε και μέσα στο θέμα.

Ο καθένας μας, θα επιθυμούσε να ξαναζήσει οςο το δυνατόν πιο πιστά, με τα δικά του αυτιά, όχι με του άλλου, οτι άκουσε στη συναυλία. Και ο ενισχυτής που θα οδηγήσει αυτα τα Magnepan χωρίς να προσθέσει και χωρίς να αφαιρέσει τίποτα ειναι αυτός που θα μας φέρει πιο κοντά σε εκείνη τη στιγμή.

Άρα η υποκειμενική διαφορά στο οτι ακούμε δεν έχει σημασία, γιατί συγκρίνουμε το τι άκουσα εγω στην συναυλία με το τι άκουσα εγω στο σπίτι μου, και εσύ αντιστοίχως με τον εαυτό σου..

Ειναι Υψηλή Πιστότητα. Πιστότητα. Τωρα αν ειναι επιχείρημα το οτι κάποιος μπορεί να αγαπάει περισσότερο την γυναίκα του και να ειναι πιο πιστός μονο αν έχει και κανα δυο γκόμενες (δηλ."αρμονικές"), τι να πω. Για μένα δεν ειναι και πολυ πιστός πάντως. Μπορεί να περνάει καλά, δε λεω, ο καθένας με τα γούστα του, αλλα πιστό δεν τον λες.

Reaction score
22
Δημήτρη καλησπέρα και πάλι.
Μου φάνηκε παράξενη η Απάντηση σου για τον λόγο ότι γνωριζόμαστε και μου φάνηκε κάπως.
Οκ μου αρκεί η απάντηση σου και ότι ήταν πλάκα.
Τώρα τι θεωρεί ο καθένας μας σωστό,μουσικό,πιστεύω ότι είναι υποκειμενικό και παίζει ρόλο το πως θέλει να ακούει ο καθένας μας άσχετα αν αυτό είναι το σωστό.Άλλωστε εγώ στο σύστημά μου
Θέλω να ακούω μουσική και να το ευχαριστιέμαι και όχι να κάνω κριτική σε αυτό που ακούω.
Και πάλι καλή χρονιά.

Reaction score
1.391
Εάν έχεις υπάρξει μέλος μικρού σχήματος κτλ, έχεις παίξει σε συναυλίες κτλ, είσαι σε "καλύτερη" μοίρα; Είσαι σε θέση να γνωρίζεις "καλύτερα" ποιο είναι το "σωστό";
οχι απολυτα...
το καθε οργανο εχει την ακτινα δρασης του ...
αυτος και ο λογος του καθορισμενου στησίματος σε ενα κονσέρτο...
με αυτο δεδομένο ο ακροατής , ακούει καλύτερα το οργανο αυτο απο τον οργανοπαίχτη..
ακουει δηλ το ωφέλιμο του οργάνου...
[DOUBLEPOST=1451667167][/DOUBLEPOST]
οχι απολυτα...
το καθε οργανο εχει την ακτινα δρασης του ...
αυτος και ο λογος του καθορισμενου στησίματος σε ενα κονσέρτο...
με αυτο δεδομένο ο ακροατής , ακούει καλύτερα το οργανο αυτο απο τον οργανοπαίχτη..
ακουει δηλ το ωφέλιμο του οργάνου...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Ναι, αλλά τα μέλη του εκάστοτε σχήματος είναι μουσικοί, άρα de facto γνωρίζουν ποιο είναι το "σωστό" - κάτι το οποίο δεν μπορεί να ισχυριστεί η πλειονότητα του ακροατηρίου.;)

Reaction score
1.391
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί το "υποκειμενικό" που αναφέρεις αντιθέτως ειναι αντικειμενικό.

Εμείς οι δυο λες ακούμε διαφορετικά. ΟΚ. Μεταξύ μας. Αλλα ο καθένας ακούει το ίδιο, με τον εαυτό του.

Ας πούμε οτι πάμε παρέα σε μια συναυλία, ενα κουαρτέτο εγχόρδων που λες και συ (θεωρώ δεδομένο οτι όλοι οι συνομιλητές μου σε αυτή την κατηγορία- όχι απαραίτητα οι του home cinema- έχουν επαρκείς εμπειρίες, αλλιώς κακό του κεφαλιού τους).

Ενα μήνα μετα κυκλοφορεί το cd απο την συναυλία, και επειδή μας άρεσε αγοράζουμε απο ενα αντίτυπο για να ξαναζήσουμε όσο το δυνατόν πιο πιστά εκείνη τη βραδιά, ο καθένας σπίτι του, με τα Magnepan 3.5 , για να είμαστε και μέσα στο θέμα.

Ο καθένας μας, θα επιθυμούσε να ξαναζήσει οςο το δυνατόν πιο πιστά, με τα δικά του αυτιά, όχι με του άλλου, οτι άκουσε στη συναυλία. Και ο ενισχυτής που θα οδηγήσει αυτα τα Magnepan χωρίς να προσθέσει και χωρίς να αφαιρέσει τίποτα ειναι αυτός που θα μας φέρει πιο κοντά σε εκείνη τη στιγμή.

Άρα η υποκειμενική διαφορά στο οτι ακούμε δεν έχει σημασία, γιατί συγκρίνουμε το τι άκουσα εγω στην συναυλία με το τι άκουσα εγω στο σπίτι μου, και εσύ αντιστοίχως με τον εαυτό σου..

Ειναι Υψηλή Πιστότητα. Πιστότητα. Τωρα αν ειναι επιχείρημα το οτι κάποιος μπορεί να αγαπάει περισσότερο την γυναίκα του και να ειναι πιο πιστός μονο αν έχει και κανα δυο γκόμενες (δηλ."αρμονικές"), τι να πω. Για μένα δεν ειναι και πολυ πιστός πάντως. Μπορεί να περνάει καλά, δε λεω, ο καθένας με τα γούστα του, αλλα πιστό δεν τον λες.
ακριβως οπως το λες..
δε διαφωνω καθολου
η καθε σωστη νοτα ειναι αντικειμενικα σωστη...
ο καθε ενας απο εμας ακουει αυτη την αντικειμενικοτητα διαφοτερικα
εκει βρισκετε το υποκειμενικο...
[DOUBLEPOST=1451667558][/DOUBLEPOST]
Ναι, αλλά τα μέλη του εκάστοτε σχήματος είναι μουσικοί, άρα de facto γνωρίζουν ποιο είναι το "σωστό" - κάτι το οποίο δεν μπορεί να ισχυριστεί η πλειονότητα του ακροατηρίου.;)
σιγουρα...οπως το λες... η πλειονοτητα...

εγω παντως το προηγούμενο σύστημα που ειχα το ειχα κουρδίσει εκτος των άλλων...με την σαββινα γιαννατου... :)

Reaction score
1.391
Δημήτρη καλησπέρα και πάλι.
Μου φάνηκε παράξενη η Απάντηση σου για τον λόγο ότι γνωριζόμαστε και μου φάνηκε κάπως.
Οκ μου αρκεί η απάντηση σου και ότι ήταν πλάκα.
Τώρα τι θεωρεί ο καθένας μας σωστό,μουσικό,πιστεύω ότι είναι υποκειμενικό και παίζει ρόλο το πως θέλει να ακούει ο καθένας μας άσχετα αν αυτό είναι το σωστό.Άλλωστε εγώ στο σύστημά μου
Θέλω να ακούω μουσική και να το ευχαριστιέμαι και όχι να κάνω κριτική σε αυτό που ακούω.
Και πάλι καλή χρονιά.
οχι βρε εκανα 100000000000/100 πλακα...εξάλλου δε διαφωνώ με τα οσα ειπες...

βασικα αν ακουσω καλυτερα με Δ ταξη , θα ειμαι χαρουμενος , που θα στεναχωρήσω την ΔΕΗ..
δε δοκιμασα και πολλα ομως...αλλα ειμαι σιγουρα ανοιχτος σε τετοιο ενδεχομενο

αλλα...NAGRA ειναι ο μικρουλης μου , και εδεσε καλα με το γαλακι...

Reaction score
11.759
Αλλα ο καθένας ακούει το ίδιο, με τον εαυτό του.

Ο καθένας μας, θα επιθυμούσε να ξαναζήσει οςο το δυνατόν πιο πιστά, με τα δικά του αυτιά, όχι με του άλλου, οτι άκουσε στη συναυλία.

QFT

Reaction score
1.550
Για να ξαναβαλω λίγο on topic το νήμα, μιλάς για τελικούς bryston (για τους οποιους έχω διαβάσει οξυμωρα οτι ταιριάζουν με magnepan αλλα ζοριζονται σε φορτία κάτω των 4ω). Προ ενισχυτής υπάρχει ηδη;

Reaction score
8
Για να ξαναβαλω λίγο on topic το νήμα, μιλάς για τελικούς bryston (για τους οποιους έχω διαβάσει οξυμωρα οτι ταιριάζουν με magnepan αλλα ζοριζονται σε φορτία κάτω των 4ω). Προ ενισχυτής υπάρχει ηδη;
Υπάρχει ένας av ολοκληρωμένος, μετά θα ψάξω για προ.
Ο bryston δεν είναι καλός?

Reaction score
1.550
Υπάρχει ένας av ολοκληρωμένος, μετά θα ψάξω για προ.
Ο bryston δεν είναι καλός?
Εμένα ο 4bsst με τα pmc μου αρέσει. Αλλωστε είναι προτεινόμενο ματσαρισμα. Μια τραχύτητα; ελλειψη έκτασης; ψηλά υπάρχει αλλα όχι άσχημα.
Με τα magnepan δε ξέρω τι κανει.
Δηλαδή τώρα τα magnepan με τι τα παίζεις;

Reaction score
1.391

Reaction score
30.455
Δεν καταγράφονται απο το/α μικρόφωνο/α ηχογράφησης οι αρμονικές;
Σβήνονται κατά την επεξεργασία;
Τις προσθέτουμε κατά την αναπαραγωγή, βάλε και λίγες αρμονικές;

Δεν γνωρίζω, ρωτάω.
Πολλά ρωτάς...:p

S

sk4t4

Guest
Καλη χρονια σε ολους.Οχι απαραιτητως,αν κρινω απο εναν βιολιστη που συναντησα μια μερα σε av καταστημα,ο οποιος ελεγε οτι ο ολοκληρωμενος της Audiolab ειναι ο καλυτερος ενισχυτης στον κοσμο σχετικα με την αναπαραγωγη του βιολιου.Θα εμπιστευομουν περισσοτερο τους ηχοληπτες παρα τους μουσικους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis