Zappiti 4K player test

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Είχαμε μια στενή σχέση όλο το Σ/Κ. Επομένως ξεκινάμε για τις πτρώτες εντυπώσεις. Όσο το δουλεύω και παρατηρώ κάτι, θα εμπλουτίζω το παρών:

Παρελκόμενα:
Πέρα από το ίδιο το player στη συσκευασία υπήρχε τηλεκοντόλ, air mouse, HDMI cable, καλώδια audio video απλά, δηλαδή το πακέτο είναι χορταστικό. Το μόνο που τσιγκουνεύτηκαν είναι τις μπαταρίες, επομένως καλό είναι να έχετε από πριν!!

Ποιότητα κατασκευής:
Σώμα από αλουμίνιο για το player πλαστικά τηλεκοντρόλ και air mouse. Το player το βάζω στα ίδια επίπεδα κατασκευής με τα DUNE. Τηλεκοντρόλ και air mouse απλά αποδεκτά με πλήκτρα που θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα.

Συνδεσμολογία:
Ρεύμα, HDMI, POWER και κατευθείαν οθόνη χωρίς πολλά πολλά! Με λίγα λόγια πανεύκολο να τρέξει out of the box. Το μόνο που ζητάει είναι ένα update στο Goolge play και UPDATE σε Zappiti Media Center v4

Λειτουργικό Περιβάλλον:
Το πιο εύκολο που έχω δουλέψει! Το ίδιο το λειτουργικό στηρίζεται σε android. Αρχική οθόνη υπάρχουν 3 εικονίδια. Media Center για τη ταινιοθήκη, Explorer για αναζήτηση αρχείων στα μέσα που έχετε συνδέσει και Google Play για πρόσβαση στο ηλ. κατάστημα της google. Το Media Center πιο απλό δεν μπορούσε να γίνει. Ορίζεις φάκελλο που έχεις τις ταινίες και τα υπόλοιπα γίνοται αυτόματα! Μέσα σε δευτερόλεπτα, έχεις εξώφυλλα, περιγραφές, τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ. Επίσης οργανώνεις τις ταινίες και σε group. πχ αν έχεις την 6λογία Star Wars κάνεις ένα group που έχει όλες τις ταινίες μέσα! Η πλοήγηση γενικά γίνεται με κλειστά μάτια και όσο άσχετος και να είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρεις σκούρα και να χαθείς!

Λειτουργία - εντυπώσεις:
Μηχάνημα δοκιμάστηκε από εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο με USB με MKV υψηλού bitbate, καθώς και με BLU RAY iso αρχεία και πέρασε με άριστα! Ταχύτατο και δεν κόλλησε πουθενά. Η εικόνα άψογη εφάμιλλη των DUNE και αισθητά καλύτερη από τον player της smart tv μου. ΔΕΝ δοκίμασα 4Κ αρχεία ακόμα αλλά το iso ήταν 3D. Εδώ είχαμε και το πρώτο μείον. ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ. Για να τρέξουν σωστά, ξεχάστε το απλό κατέβασμα του srt και το πετάμε επάνω, άντε αλλάζουμε την κωδικοσειρά και greek και παίζει! Αμ δε!!! Δεν υποστηρίζει Greek Encoding αλλά μόνο UTF-8. Αυτό σημαίνει ότι τον κάθε υπότιτλο πρέπει να τον κατεβάζουμε στο pc, να τον ανοίγουμε στο text editor και να ον αποθηκεύουμε σε UTF-8 πριν τον περάσουμε στο μηχανάκι. Αλλιώς θα έχουμε τα γνωστά...κινέζικα. Άλλο μείον είναι ότι στις ταινίες που δοκίμασα, όταν πήγα να κατεβάσω υπότιτλους μέσω Zappiti ως μόνη επιλογή γλώσσας μου είχε Αγγλικά. Θα το ψάξω βέβαια λίγο μήπως έχει να κάνει με τίποτα regional στις ρυθμίσεις. Γενικά ό,τι format του έβαλα, το έπαιξε μια χαρά και χωρίς κολλήματα.


Στο setup του player, αν ξέρετε από android, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για το Google Play. Γενικά όποιες εφαρμογές κι αν κατέβασα έπαιζαν άψογα και ταχύτατα, με τον Realtek να μη δείχνει να μασάει.

Το τηλεκοντρόλ έχει αποδεκτή ποιότητα. Τα πλήκτρα είναι κάπως σκληρά και "μηχανικά" κάνοντας πολύ θόρυβο. Γενικά θα έπρεπε να το προσέξουν πιο πολύ. Το air mouse, αν το συνηθίσετε, κάνει καλά τη δουλειά του. Μην περιμένετε βέβαια την ακρίβεια του wii remote, αλλά οκ, για το player δουλεύει μια χαρά. TIP: Δεν θέλει μπαταρίες όπως το τηλεκοντόλ. Φορτίζει μέσω USB!!!

ΓΕΝΙΚΑ:
Ως πρώτη εντύπωση είναι ένα player που με άφησε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένο. Έχει να λύσει κάποια προβληματάκια, κυρίως με τους υπότιτλους, αλλά νομίζω πως θα βγει κάποιο update που να το κάνει. Νομίζω πως έχει δρόμο αρκετό ακόμα μπροστά του για βελτιώσεις, αλλά όποιος ψάχνει κάποιο εναλλακτικό του DUNE το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θα είμαστε σε επικοινωνία για οτιδήποτε νεότερο παρατηρήσω!




 

Μηνύματα
5.024
Reaction score
4.300
Το προβλημα με τους υποτιτλους ειναι μονο με τις iso ταινιες η γενικα μ ολες?
 


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.824
Reaction score
102.950
Ευχαριστούμε για την παρουσίαση! :thumbsup:

Μια-δυό ερωτήσεις για αρχή, μέχρι να μου έρθουν κι άλλες:
Εξωτερικούς srt σε iso (έστω και σε UTF-8) παίζει και με ποιόν τρόπο;
Αγορά από πού και πόσο;
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Ευχαριστούμε για την παρουσίαση! :thumbsup:

Μια-δυό ερωτήσεις για αρχή, μέχρι να μου έρθουν κι άλλες:
Εξωτερικούς srt σε iso (έστω και σε UTF-8) παίζει και με ποιόν τρόπο;
Αγορά από πού και πόσο;
Εξωτερικούς παίζει μια χαρά σε όλα τα format. Αρκεί το srt και το αρχείο με τη ταινία να έχει το ίδιο ακριβώς όνομα. Απλά σε iso ίσως χρειαστεί να τον επιλέξεις από το μενού, γιατί μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε κάποιο εσωτερικό υπότιτλο.
Αγορά από εδώ
279€ και δωρεάν μεταφορικά. Το καλό είναι οτι έρχεται σφαίρα επειδή το στέλνουν με ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Σε 5 μέρες το είχα!
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
14.371
Reaction score
37.219
Πως ειναι η ποιοτητα εικονας του σε σχεση με αλλα players?

Εχω το HiMedia 900 το οποιο ηταν εμφανεστατα καλυτερο απ το πχ Mede8er
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Πως ειναι η ποιοτητα εικονας του σε σχεση με αλλα players?

Εχω το HiMedia 900 το οποιο ηταν εμφανεστατα καλυτερο απ το πχ Mede8er

Θα το έβαζα στην ίδια κατηγορία με ένα DUNE HD MAX που είχα και μπορώ να συγκρίνω. Δηλαδή άψογη εικόνα, αν έχεις και το κατάλληλο υλικό! Φοβόμουν τον REALTEK έναντι του SIGMA γιατί δεν είχα προηγούμενη εμπειρία, αλλά μπορώ να σου πω πως αποδίδει εξίσου καλά!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Μηνύματα
3.041.836
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON
Top