Vhs audio

Reaction score
2
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Έχει ασχοληθεί κανείς με εγγραφή ήχου σε βιντεοκασέτα? Βέβαια θα το επιχείρηση μόλις λύσω το πρόβλημα με το βίντεο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.300
Το έχω κάνει πριν πολλά χρόνια.

Η ποιότητα του ήχου ήταν καλύτερη πιστεύω από τις απλές κασέτες ήχου, η χωρητικότητα μεγάλη,

αλλά γιατί θες να το κάνεις το 2016;

Last edited:

Reaction score
2
Το θέλω για δοκιμές και για αλλαγή! Έχω ασχοληθεί με βινυλιο με cd με flac αρχεία και μόνο με vhs audio δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Ούτε φυσικά θα ακούω αποκλειστικά μουσική από εκει

Reaction score
313
Πέρα από την καλύτερη (έναντι της κασέτας) ποιότητα αναπαραγωγής,
εξυπηρετούσε και σαν ένα μεγάλο (για τα αναλογικά, πάντα) playlist-tape.
Τρεις ή και τέσσερις ώρες μουσικής!
Αυτά, βέβαια, μέχρι να εξαπλωθεί το mp3...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.665
Υπήρξε ποτέ (ηχητική) σύγκριση με μπομπίνες/μπομπινόφωνα και VHS audio tapes;

Reaction score
2
Από αυτά που ξέρω ο ήχος μπομπίνας vs βίντεο είναι πανω κάτω ο ίδιος αναλόγως του σήματος που θα δοθεί για ηχογράφηση. Αν δεν γίνουν εργαστηριακές μετρήσεις δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το αυτί

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.704
Υποθέτω ότι εννοείτε τις προσπάθειες εγγραφής ήχου PCM στο κανάλι βίντεο της κασέτας S-VHS, σωστά; Όχι απλά την εγγραφή ήχου σε μια βιντεοκασέτα χωρίς εικόνα. Γιατί να συγκρίνουμε αυτό το τελευταίο με την μπομπίνα είναι ιεροσυλία.

Reaction score
2
Υποθέτω ότι εννοείτε τις προσπάθειες εγγραφής ήχου PCM στο κανάλι βίντεο της κασέτας S-VHS, σωστά; Όχι απλά την εγγραφή ήχου σε μια βιντεοκασέτα χωρίς εικόνα. Γιατί να συγκρίνουμε αυτό το τελευταίο με την μπομπίνα είναι ιεροσυλία.
Σίγουρα μπορεί να θεωρείται ιεροσυλία αλλά θέλω να το κάνω καθαρά για ασχολία στον ελεύθερο χρόνο.

Reaction score
2
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Έγινε καθαρισμός με αιθυλική αλκοόλη στις κεφαλές και μόλις έβαλα καινούργια και δοκιμασα πάλι το πρόβλημα λύθηκε! Έγραψα και βίντεο για δοκιμή και δικαναλο ήχο και στίς δύο περιπτώσεις κενταει!Τελικά ή κασέτα έφταιγε επειδή ήταν παλιά.Περιμένω τώρα ένα φίλο να μου στείλει βιντεοκασέτες καινούργιες σφραγισμένες και θα ψηφιοποιησουμε κάτι δικές του σε dvd-rec από vhs

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop