Αλλαγή APOLLON με UNISON RESEARCH S6

Reaction score
745
Καλησπέρα στους φίλους του sight και καλό μήνα.Η ερώτηση που θέλω να θέσω στους φίλους συμφορουμίτες έχει να κάνει με αλλαγή ενισχυτή.Έχω τους Απόλλωνες του Τσακιρίδη με τον Αλέξανδρο και σκέφτομαι την αλλαγή με τον unison research S6.Τα ηχεία μου είναι τα chario syntar 533.Αξίζει η αναβάθμιση καθότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης.Οτιδήποτε καλοδεχούμενο

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
208
Δεν έχω ακούσει ούτε τους μέν, ούτε τους δέ
Αυτό που έχω να πώ είναι οτι τα ηχεία δεν πρέπει να είναι εύκολο φορτίο ωμικά,
με αποτέλεσμα να θέλει προσοχή στο ταίριασμα με τον ενισχυτή.
Επίσης ως πρώην κάτοχος των premium 1000 και 2000 (βάσεως) και νύν
των chario lynx, μου είναι γνώριμος ο ήχος και ο χαρακτήρας της εταιρείας,
ήτοι γλυκόηχα και με πληθωρικό μπάσο.
Θεωρώ οτι χρειάζονται τουλάχιστον 100 καλά watt για να μπορέσει να τιθασευτεί
το μπάσο τους και μπορώ να προτείνω εύκολα κάποιον υβριδικό xindak, για να μην
σου λείψει το ηχόχρωμα της λάμπας (ωστόσο πρέπει να είναι δύσκολο πλέον να βρεθούν
καινούργιοι).
Γράψε μας όμως καλύτερα στοιχεία του χώρου, μουσικές προτιμήσεις και γενικά τί
θέλεις να αλλάξεις απο το υπάρχον set up (εννοώ σαν άκουσμα) για να σε βοηθήσουμε
καλύτερα

Reaction score
745
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Τα ακούσματα είναι rock,metal,έντεχνο,αρκετά jazz και υπερβολικά blues.Δε έχω τόσο θέμα με την ένταση αφού και σε τριοδικοί λειτουργία καλύπτομαι.Το θέμα είναι ότι σκεφτόμουνα και εγώ τα ηχεία απλώς ο unison είναι 35 μεν class A. Ο χώρος μου είναι 60τμ άλλα η απόσταση περί τα 3 μέτρα.Θα άκουγα καλύτερα απο τους Τσακίρηδες?

Reaction score
208
Σε αυτό που λές δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν τους έχω ακούσει, ειδικά τον unison
Απλά ξαναλέω να προσέξεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ενισχυτών, καθώς ο δικός μου
ο λαμπατος (ενα μοντέλο της tri με el34) είναι απαγορευτικό να παίξει με ηχεία που πέφτουν
κάτω των 4 ohm, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί να παίζει έτσι
Ωστόσο, εάν η αγορά του αφορά σε καινούργιο και εάν δεν κάνω λάθος για την τιμή του περί τα 3κ,
τότε υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για ενισχυτές (για να μην αναφέρω και για ηχεία)
Οπότε για να καταλάβω, υπάρχει κάτι στην παρούσα φάση που δεν σε καλύπτει στην ακρόαση?
ή ψάχνεσαι γενικα για κάτι καλύτερο (δλδ γενικότερη αναβάθμιση?)

Πάντως θεωρώ οτι και ο unison (όσο εξαιρετικός ενισχυτής και να είναι) δεν είναι ο ιδανικός
συνδυασμός για τα υπάρχοντα ηχεία

Reaction score
745
Σκοπός μου είναι μόνο η αναβάθμιση και η βελτίωση του ήχου.Η τιμή είναι 1500Ε και τη θεώρησα καλή.Στους Απόλλωνες συνήθως παιζω σε πέντοδο που είναι 70W.Μήπως και αυτά είναι λίγα για το 100% των συγκεκριμένων ηχείων.Συγνώμη για τις ερωτήσεις μου και αν σε κούρασα.

Reaction score
460
Σαν πρώην κάτοχος των ενισχυτών του Τσακιριδη και με όμοια μουςικα Γούστα θα σου έλεγα να μην κανεις την αλλαγή θα χάσεις παρά πολυ σε οδήγηση. Μπορεί να κερδίσεις ελάχιστα σε χροιές αλλα το άκουσμα θα ειναι άψυχο λόγο αδυναμιας του ενισχυτη να οδηγήσει τα ηχεια σου. Πολυ δύσκολα θα βρεις λαμπατους με το drive των τςακιριδεων σε αυτά τα χρήματα.

Reaction score
745
Καλησπέρα φίλε dragosani.Όπως ανάφερα προηγουμένως σκοπός είναι η αναβάθμιση.Εφόσον έχεις εμπειρία από τους συγκεκριμένους ενισχυτές τα συγκεκριμένα ηχεία μήπως πέφτουν λίγο ΄΄βαριά΄΄.για τα 70 βατάκια του?

Reaction score
460
Καλησπέρα φίλε dragosani.Όπως ανάφερα προηγουμένως σκοπός είναι η αναβάθμιση.Εφόσον έχεις εμπειρία από τους συγκεκριμένους ενισχυτές τα συγκεκριμένα ηχεία μήπως πέφτουν λίγο ΄΄βαριά΄΄.για τα 70 βατάκια του?
Δεν νομίζω εγω τους είχα με τα Artemis της audio spectrum και παθιτικο προ. Και δεν τολμούσα να πλησιάσω την μέση του ποντεσιομετρου. Έχουν παρά πολύ ρεύμα. Εάν σε παίρνει δοκίμασε και shuguang 6550 θα πάρεις 20 wAtt παραπάνω και ποιο μπασατο ήχο. Αλλα πάντα με δοκιμή μην πληρώνεις άδικα.

Reaction score
32
Δεν νομίζω εγω τους είχα με τα Artemis της audio spectrum και παθιτικο προ. Και δεν τολμούσα να πλησιάσω την μέση του ποντεσιομετρου. Έχουν παρά πολύ ρεύμα. Εάν σε παίρνει δοκίμασε και shuguang 6550 θα πάρεις 20 wAtt παραπάνω και ποιο μπασατο ήχο. Αλλα πάντα με δοκιμή μην πληρώνεις άδικα.
Καλημέρα .Tung-sol KT 120 .

Reaction score
147
Παίζω μουσική με ενισχυτές των αδερφών Τσακιρίδη τα τελευταία 18 χρόνια. Πριν 2 χρόνια αναβαθμίστηκα σε μονομπλόκ Electra με ΚΤ120. Η άποψή μου είναι ότι τα μηχανάκια αυτά είναι απολύτως τίμια για τα λεφτά τους, με καλή ποιότητα κατασκευής και το κυριότερο με άριστη τεχνική υποστήριξη.
Βέβαια, τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική άποψη και δε χάνεις τίποτα να ακούσεις κι άλλους ενισχυτές. Στη θέση σου, αν δεν άκουγα τρομερές διαφορές στο ηχητικό αποτέλεσμα, δεν θα τους έδινα με τίποτα. Καλή συνέχεια και καλές ακροάσεις !

Reaction score
193
Παίζω μουσική με ενισχυτές των αδερφών Τσακιρίδη τα τελευταία 18 χρόνια. Πριν 2 χρόνια αναβαθμίστηκα σε μονομπλόκ Electra με ΚΤ120. Η άποψή μου είναι ότι τα μηχανάκια αυτά είναι απολύτως τίμια για τα λεφτά τους, με καλή ποιότητα κατασκευής και το κυριότερο με άριστη τεχνική υποστήριξη.
Βέβαια, τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική άποψη και δε χάνεις τίποτα να ακούσεις κι άλλους ενισχυτές. Στη θέση σου, αν δεν άκουγα τρομερές διαφορές στο ηχητικό αποτέλεσμα, δεν θα τους έδινα με τίποτα. Καλή συνέχεια και καλές ακροάσεις !
Kαλησπερα, συμφωνω με τον jazzair καλυτερη λυση οικονομικοτερη & με σιγουρη οδηγηση των ηχειων σου ειναι ενα σετ ηλεκτρα με 6550 η & με l34 .Οι τσακιριδιδες ειναι σοβαροι & συνεργασιμοι, το καλυτερο ειναι να πας απο μαγαζι τους (ισως να γινεται & καποια ανταλλαγη ?) & αν καταληξης σε ηλεκτρες με αναβαθμιση στα παιδια παιζουν σε αλλο level.Kαλη τυχη στις αναζητησεις σου.

Reaction score
745
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Θα σκεφτώ σοβαρά την αναβάθμιση σε Electra και μάλλον αυτό θα κάνω, ίσως με κάποιο μεταχειρισμένο από το sight.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.718
.Θα άκουγα καλύτερα απο τους Τσακίρηδες?
- καλημέρα ,
- τους έχω ακούσει και τους δύο , αν και εκτιμώ επαγγελματικά αλλά και προσωπικά τους Τσακιρηδαίους , ο s6 είναι σε άλλη ( ανώτερη ) , κατηγορία ,
- γνωρίζοντας όμως και τα ηχεία σου , νομίζω πως θα παραζεστάνει - γλυκαθεί το τελικό άκουσμα ,

Reaction score
121
Πιστεύω ότι με τα 70 βατ του Τσακιρίδη είσαι αρκετά καλά. Ο Unision research S6 νομίζω ότι είναι μικρός γι αυτά τα ηχεία.

Z

Zdimis

Guest
Σε καμμία περίπτωση να μην πάς απο τους απόλλωνες στις ηλέκτρες εφόσον ακους με τα 35 watt της τριόδου σου ικανοποιητικά (άρα σου φτάνουν) ,μπλέξιμο με περισσότερες λάμπες αισθητη μείωση διαφάνειας για να μπορεί να κλωτσαει σα γαιδουρι το γουφερ σου αμα πιεις και κάνεις πάρτυ.Jazz εντεχνο και blues (εξω τα πολυ ηλεκτρικά blues) θα ακουσεις πολυ πιο ατμοσφαιρικά και ραφινάτα και πιο ήπια απο τον ιταλό.Στα αλλα....Πας για solid state ενισχυτη 100+ watt.Ο ρυθμός και το μπάσσο δεν ειναι απο τα ατου των αππόλωνων η της ηλέκτρας έχοντας και ηχοχρωματικά ενα μεγάλο ρωμαλλέο ήχο ,ανακριβή όμως.Για πιο all around χρηση και με δεδομένη την αρετή των ενισχυτων που έχεις για ΜΕΓΑΛΟ ΗΧΟ μπορείς και να κατσεις φρόνιμα. :)
Eχω άποψη μονο για τους appolon και οχι για τον ιταλό που οπως και ναχει με θελγει με την τοπολογία του η οποια σε οσες σχεδιασεις εχω ακουσει (λίγες) με εχουν πείσει εναντι των push pull οτι οι se οπως ο unico που είναι ειναι se σε παραλλήλία οτι λεπτομέρεια μικροδυναμικά αυρες φωνές φυσικότητα έλειψη μηχανικότητας ,μουσική ροή θαναι αλλού . :)

Last edited by a moderator:

Z

Zdimis

Guest
με δοκιμη βεβαια γιατι ειδα 4 γουφερ στο ηχειο σου αμα εχει και καμμια ωμικη αντισταση κάτω απο 4 ομ με τιποτα χαραδρες στην διακυμανση ....πάμε σε αιρετικά σενάρια καθώς ...θεωρητικά ειμαστε ηδη αιρετικοι που βαζουμε στο παιχνιδι με αυτα τα ηχεια τον ιταλο(εχω ακουσει audio physic tempo 4ωμο 89 db με 3 γουφερ με ενα luxman sq38u 25 watt και δεν μου ελειψε κάτι ).

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.637
με δοκιμη βεβαια γιατι ειδα 4 γουφερ στο ηχειο σου αμα εχει και καμμια ωμικη αντισταση κάτω απο 4 ομ με τιποτα χαραδρες στην διακυμανση ....πάμε σε αιρετικά σενάρια καθώς ...θεωρητικά ειμαστε ηδη αιρετικοι που βαζουμε στο παιχνιδι με αυτα τα ηχεια τον ιταλο(εχω ακουσει audio physic tempo 4ωμο 89 db με 3 γουφερ με ενα luxman sq38u 25 watt και δεν μου ελειψε κάτι ).
Sorry κιόλας που παρεμβαίνω, αλλά πού ακριβώς είδες 4 woofers/ηχείο στα Chario Syntar 533;:idk:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.805
4 Δρόμων θα εννοεί ό

Κ. Zdimis

CHARIO
Syntar 533Vented NRS
4 Way
1 tweeter 27 mm Silversoft Neodimium
1 midrange 100 mm Polymeric Double Flex
1 woofer 200 mm Polymeric Double Flex
1 subwoofer 200 mm Polymeric DoubleFlex
91 dB SPL
35 – 20000 Hz
165 Hz / 780 Hz / 1550 Hz
4 Ω
Rated for 120 W / 4 Ω Average Power
1040 mm / 230 mm / 350 mm
23 Kg
Sizes and Weight referred to one speaker

Αναβάθμιση στουs Απόλλωνες ?

Z

Zdimis

Guest
Σορυ έχω ένα θέμα με το 3 και το 4 (καθώς και τοaudio physic που προαναφέρα) τρια γουφερ εχει1,μεσσαιων και 2 χαμηλων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος