Κεφαλή mc για vpi Classic 1

Reaction score
252
Θα ήθελα γνώμες για κεφαλή mc για το vpi Classic 1 που να ταιριάζουν γάντι στον βραχίονα του(βάρος κεφαλής,κτλ)οικονομικά το βλέπουμε..

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Αρχικά πρέπει να κατασταλάξεις στις ακουστικέςπροτιμήσεις σου , θέλεις κάτι αναλυτικό, κάτι σε ζεστό, κάτι σε ουδέτερο με μεσαίες πιό ζωντανές ,με γεμάτο χαμηλό κτλ κτλ κτλ.υπάρχουν σχολές και σχολές.Θεωρώ περισσότερο ουσίας αυτό για την απόλαυσή σου! Στο ταίριασμα έκτός απο εξαιρέσεων μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις περισσότερες κεφαλές.

Reaction score
208
Οπως γραφει και ο φιλος dcure σημαντικο ρολο παιζουν οι προτιμησεις αλλα και το υπολοιπο συστημα και κυριως το phono με τις προδιαγραφες του
Βρες τα χαρακτηριστικα του βραχιονα δλδ τη μαζα του και υπολογισε απο το παρακατω εργαλειο τη συχνοτητα ιδιοσυντονισμου της εκαστοτε βελονας που σε ενδιαφερει
http://www.vinylengine.com/cartridge_database_tools.php

Reaction score
596
Δεν βρίσκω spec για τον 10,5. Νομιζω ότι η ενεργω μαζα είναι περιπου στα 11 γραμ.- Και εγω στην προκείμενη περίπτωση με unipivot βραχιονα με 12 γραμ. εν.μαζα παιζω με Zyx 50 bloom με πολύ καλο αποτέλεσμα!Οπος λεει και ο φιλος ο dcure διαλεξε μια κεφαλη που να σου αρεση ο χαρακτηρα της και μετα βλέπουμε κατά ποσο ταιριαζει.- Για μενα παντος χτυπα μια made japan εάν θες την γνωμη μου........

gonis

Luger
Reaction score
12.464
Η VPI συστήνει Dynavector ή Grado για τα πικαπ της.
Μπορεί να ειναι εμπορικές συμφωνίες αλλά εγώ έχω τον 12.6 με Dynavector και το αποτέλεσμα με ικανοποιεί.

Reaction score
252
Σας ευχαριστω για το ενδιαφέρον!zyx r50 bloom εχω,αλλά η κεφαλή έχει πολυ μικρό βάρος για τον Εν λόγω βραχίονα,με αποτέλεσμα να χρειάζεται extra βάρος απο πάνω της για να έρθει..θα ήθελα μια κεφαλη που να μην το χρειάζεται..ηχητικά δεν μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει...αλλά θα δοκίμαζα και τίποτα άλλο...

Reaction score
252
Τι ενεργω μαζα εχει ο βραχίονας σου?
Δεν ξέρω ακριβώς,γιατι δεν το αναφέρει η vpi,όμως προτείνει κεφαλές με βάρος πάνω απο 8gr.εχω μια zyx r50 bloom και την παίζω με extra βάρος απο πάνω...

Reaction score
596
στείλε ενα mail στην εταιρεία και κανε μια ερώτηση! Εαν υποθέσουμε οτι ειναι 11γραμ εν μαζα- εχουμε και λεμε- 11 + 5γραμ η zyx + 1γραμ οι βιδες? μας κανει 17γραμ, με 15 compiance η zyx εχουμε ενα αποτέλεσμα γυρο στα 10Hz συχνότητα συντονισμου - πολυ καλο αποτελεσμα πιστεύω! Οποτε αφου δεν εχεις τιποτα να χασεις βγαζεις το προσθετό βαρος, κανεις μια καλη ρυθμιση στο πικαπ και ξαναακους! τωρα οσο αφορα την zyx που εχεις, μην την υποτιμας για τον λογο οτι αξιζει πολυ περισσότερο απο το κοστος απόκτησης που εχει. - φιλικα Νικος!

Reaction score
252
στείλε ενα mail στην εταιρεία και κανε μια ερώτηση! Εαν υποθέσουμε οτι ειναι 11γραμ εν μαζα- εχουμε και λεμε- 11 + 5γραμ η zyx + 1γραμ οι βιδες? μας κανει 17γραμ, με 15 compiance η zyx εχουμε ενα αποτέλεσμα γυρο στα 10Hz συχνότητα συντονισμου - πολυ καλο αποτελεσμα πιστεύω! Οποτε αφου δεν εχεις τιποτα να χασεις βγαζεις το προσθετό βαρος, κανεις μια καλη ρυθμιση στο πικαπ και ξαναακους! τωρα οσο αφορα την zyx που εχεις, μην την υποτιμας για τον λογο οτι αξιζει πολυ περισσότερο απο το κοστος απόκτησης που εχει. - φιλικα Νικος!
Νίκο ευχαριστω!θα στείλω mail στη vpi και θα επανέλθω!

Reaction score
2.248
Ο βραχίονας είναι unipivot (ενός σημείου στήριξης). Είναι απαραίτητο το κέντρο βάρους της συνεδρίας να βρίσκεται επί του ενεργού μήκους του βραχίονα (χ - χ ως παρακάτω) με την μικρότερη δυνατή απόκλιση κατά την αναπαραγωγή του βινυλίου (χ - χ με κόκκινο)

Η μικρότερη δυνατή απόκλιση σε έναν unipivot βραχίονα επιτυγχάνεται με το χαμηλό κέντρο βάρους της όλης συνεδρίας. (άκεντρα βαρίδια εξισορρόπησης, κεφαλές χαμηλού προφίλ μέσης προς υψηλής μάζας)

Ο μαθηματικός τύπος του υπολογισμού της αδράνειας είναι ο εξής

Reaction score
2.248
Δεν ξέρω ακριβώς,γιατι δεν το αναφέρει η vpi,όμως προτείνει κεφαλές με βάρος πάνω απο 8gr.εχω μια zyx r50 bloom και την παίζω με extra βάρος απο πάνω...
Βάρος από πάνω = μία τρύπα στο νερό

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik