Technics SL-1200 CLUB

Μηνύματα
151
Reaction score
21
Καλησπέρα. Έχω στην κατοχή μου ένα ζευγάρι technics sl-1200 mk2 και ένα ζευγάρι technics sl-1210 m5g (το επετειακό). Αποφάσισα να πουλήσω ένα ζευγάρι από τα δύο μιας και είναι υπερβολή και λόγω έλλειψης χώρου...Ποιό θα δίνατε στη θέση μου. Θέλω παρακίνηση είναι και τα δυο απίστευτα...Το μκ2 είναι πιο vintage αλλά και το άλλο είναι πολύ όμορφο..Αν έχει κάποιος εμπειρία και με τα δύο βέβαια.
 

Μηνύματα
1.097
Reaction score
1.168
Ζύγισε τα και κράτα τα πιο βαριά :lolsign:.

Πέρα της πλάκας εγώ θα κρατούσα ένα & ένα και τα λιγότερο χρησιμοποιημένα. Όσο αφορά τα μοντέλα διαφορές δεν έχουν είναι τα ίδια πικαπ πέρα μικρο διαφορών του βραχίωνα, από όσο θυμάμαι οι διαφορές ήταν στην ποιότητα των καλωδίων και επαφών. Κάτσε να απαντήσουν και οι εμπειρότεροι.

Προσωπικά σχετικά με την εμφάνιση μου αρέσει το "κιτσ" "limited edition" περισσότερο.

Εάν σε ενδιαφέρουν τα χρήματα πούλα τα limited.
 

T

Tadakis

Guest
Κράτα τα m5g. και πιο ωραία είναι και λίγο καλύτερα παίζουν και πιο δυσεύρετα είναι.
 

Μηνύματα
151
Reaction score
21
Ένα και ένα δεν είναι ωραίο. Άσε που καμιά φορά μιξάρω θέλω την
δια αίσθηση και στα δυο πικάπ. Πλάκα πλάκα το μκ2 είναι λίγο πιο βαρύ. Προσωπικά στον ήχο δεν μπορώ να καταλάβω διαφορά κι ασ λενε για διαφορετική καλωδίωση κλπ.

Το μκ2 δίνει την αίσθηση του ρετρό πικάπ που ήρθε να αντέξει επ αόριστον και έχει την κλασσική ομορφια.

Το μ5 είναι πιο εντυπωσιακό πιο "κιτσ" ίσως όπως είπε ο φίλος αλλά πανέμορφο κι αυτό.

Μακάρι να τα κρατούσα και τα δύο αλλά το ένα κάθεται άπραγο και είναι υπερβολή. Και τα δύο είναι σε άριστη κατάσταση.
Οποιεσδήποτε άλλες γνώμες ευπρόσδεκτες.

Παραθέτω και φωτό.
 

Attachments


Μηνύματα
151
Reaction score
21
Καλησπέρα και πάλι. Μια ερώτηση αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος έμπειρος μιας και δεν είμαι καλός με τα τεχνικά του μκ.

Σε ένα ζευγάρι mk5 που έχω παρατηρώ πως με το βαρίδι να έχει μπει ίσα ίσα πίσω και χωρίς βελόνα έχω το anti skate στο 6 και ο βραχίονας είναι τέρμα δεξιά στο 'πιαστράκι' του. 'Οταν το πάω στο 0 το anti skate μετακινείται ελάχιστα προς τα αριστερά (1 εκατοστό). θα έπρεπε να πηγαίνει αμέσως τέρμα αριστερά προς πλατό;;; Έχουν θέμα δηλαδή;

Ευχαριστώ.
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Οταν το antiskate ειναι στο 0 δεν πρεπει να πηγαινει πουθενα ο βραχιονας οταν εχεις 0 βαρος αναγνωσης.Με 6 antiskating σωστα παει εντελως δεξια.
 

Μηνύματα
151
Reaction score
21
Είχα την εντύπωση πως αν βάλεις το βαρίδι πίσω στον βραχίονα ίσα να "κουμπώσει" θέτοντας το anti skate στο 0 αυτό φεύγει προς το πλατώ. Σε ένα μκ2 που έχω αυτό γίνεται.

Αν υπάρχει κάποιος Αθήνα να με βοηθήσει να τα τσεκάρουμε γιατί έχω 4 μκ θα το εκτιμούσα πολύ. Και εννοείται να τον κεράσω ό,τι θέλει! :p
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.315
Reaction score
125.167
Στα τεκνικς αν βάλεις σωστά το βαρίδι να δείχνει 0 στην ισορροπία του βραχίονα με το βάρος της κεφαλής, είσαι οκ. Μετά βάζεις το βάρος που θες γυρνώντας το βαρίδι όπου βλέπεις ακριβώς την τιμή του βάρους ανάγνωσης, και μετά βάζεις ίδια ακριβώς τιμή στο αντισκειτινγκ. Πιο εύκολα, δε γίνεται.
 

Μηνύματα
151
Reaction score
21
Ξέρω να ρυθμίζω τα βαρίδι. Εγώ ψάχνω κατά πόσο λειτουργεί το σωστά το anti skating και κατεπέκταση ο βραχίονας. Γιατί βλέπω στα μκ που έχω οι βραχίονες συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν κάνω αυτό που προείπα αφού είδα κάποια βιντεο στο youtube. Και θέλω να διαπιστώσω ποιοί έχουν θέμα αν είναι στη χειρότερη να τους αλλάξω. Έχω την αίσθηση πως για να δεις αν ένας βραχίονας είναι οκ κάνεις το τεστ που ανέφερα. Χωρίς βελόνα βάζεις πίσω το βαρίδι ίσα να κουμπώσει και το θέτεις στο 3 ή στο 6 (ανάλογα αν έχεις μκ2 ή μκ5) ενώ ο βραχίονας είναι τέρμα δεξιά. Ένας καλός βραχίονας αν βάλεις το anti skate στο 0 πάει τέρμα αριστερά προς το πλατό μόνος του κ αν το ξανα θέσεις στο 3 ή 6 πάει τέρμα δεξιά μόνος του.

Απλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση από κάποιον έμπειρο εδώ μέσα και ακόμα καλύτερα αν κάποιος προτίθεται να του τα φέρω στο χώρο του για ένα γρήγορο τσεκ και ό,τι χάρη θέλει.

Αυτά.
 

Μηνύματα
151
Reaction score
21

Δείτε εδω. Αυτο το γρήγορο τσεκ λεει πως καταλαβαίνεις αν ενας βραχίονας ειναι οκ. Αυτο που συμβαίνει στο πρώτο πικαπ του βίντεο εμένα συμβαίνει σε ενα απο τα 4 μκ που εχω κ αναρωτιέμαι αν ειμαι για 3 βραχίονες!!!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.315
Reaction score
125.167
Ε, ναι, άμα δε δουλεύει το αντισκειτινγκ θες επισκευή ή αντικατάσταση.

Όταν δουλεύει σωστά το αντισκειτινγκ, στην μία ακραία θέση θα τραβάει τον βραχίονα στο κέντρο, και στην άλλη ακραία θέση, θα τραβάει τον βραχίονα προς τα έξω.
 

Μηνύματα
352
Reaction score
207
Αυτο για τον βραχιονα του mk μου το ειχε πει καποιος οτι ελεγχεις τα bearings του κανοντας τον παραπανω ελεγχο...η νορμαλ συμπεριφορα ενος βραχιονα σε καλη κατασταση ειναι να ρεπει προς το κεντρο με το antiskating στο 0 και προς τα εξω με το antiskatins στο μεγιστο
Οποτε σωστα το αναγραφετε
 

Μηνύματα
184
Reaction score
127
Έχω και εγώ στην κατοχή μου ενα mk2 μεταχειρισμενο αλλα πολυ προσεγμενο. Η κεφαλή Είναι η pickering tl-2. Επειδή ειναι κάποιων ετών λέω να την άλλαξω Μέσα στο 2017. Σκέφτομαι την ortofon red mm. Τι λέτε και εσείς? σε αυτο το budget (100€) εχει καλά reviews.
 



Μηνύματα
85
Reaction score
61
Είναι λάθος η άποψη ότι με 0 antiskating πρέπει να πηγαίνει προς το κέντρο του δίσκου ο βραχίονας. Με 0 antiskating κάθεται όπου τον βάλεις.
Υποθέτω πως αυτό που λες ισχύει με μηδενικό βάρος ανάγνωσης, δηλαδή με τον βραχίονα σε ισορροπία.
Στο video μας δείχνει έναν βραχίονα με αρνητικό βάρος ανάγνωσης. Εκεί ίσως συμπεριφέρεται διαφορετικά.
 

Μηνύματα
27.199
Reaction score
25.156
Ναι , κοίτα ο καθείς βγαίνει και ποστάρει το βιντεάκι του στο you tube , λέγοντας το μακρύ του και το κοντό του.
Η ρύθμιση ενός οιουδήποτε βραχίονα και της δύναμης αντιολίσθησης γίνεται με έναν τρόπο. Οταν δεν εφαρμόζεται καμία δύναμη αντιολίσθησης στον βραχίονα πρέπει αυτός να κάθεται όπου τον βάλεις είτε είναι σε ισορροπία και μηδενικό βάρος είτε όχι. Αν δεν κάθεται οπουδήποτε τον βάλεις , δυο τινά μπορούν να συμβαίνουν. α) το ελατήριο της αντιολίσθησης ή ότι άλλο υπάρχει που εφαρμόζει την δύναμη αυτή είναι χαλασμένο και δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει μηδενική δύναμη ,δλδ να μην εφαρμόζει καμία δύναμη.
β) το πικάπ δεν είναι εντελώς οριζόντιο στην επιφάνεια που εδράζεται ΄και ώς εκ τούτου με το παραμικρό ο βραχίονας παρασύρεται προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Τώρα όσο αφορά στην δύναμη αντιολίσθησης , η συνήθης πρακτική είναι μηδενίζουμε το βάρος ανάγνωσης και ισορροπούμε τον βραχίονα με 0 αντιολίσθηση. Εφαρμόζουμε το ζητούμενο βάρος ανάγνωσης , και βάζουμε το ίδιο και στην αντιολίσθηση και τέλος.
 

Μηνύματα
27.199
Reaction score
25.156
Επίσης υπάρχει και ανταλακτικό ελατήριο για το antiskating , σε περίπτωση που έχει χαλάσει η έχει σπάσει.
 

Μηνύματα
151
Reaction score
21
Πάντως συνέβη το εξής περίεργο. Έχοντας τα 3 πικάπ πάνω σε ένα πάγκο ή σε έπιπλο Ικεα που τα βάζω και μιξάρω οι βραχίονες δεν πήγαιναν αριστερά με τον τρόπο που ανέφερα και όπως φαίνεται στο βίντεο. Τα έβαλα στο πάτωμα και όλα καλά. Στο 0 πηγαίνει τέρμα αριστερά χωρίς βελόνα και με το βαρίδι πίσω ίσα ίσα κουμπωμένο και δεξιά στην τιμή 3 του anti skate. Άρα μήπως υπάρχει μικρή κλίση σε πάγκο και έπιπλο και τα επηρεάζει; Τα ποδαράκια πάντως των πικάπ είναι βιδωμένα στο ίδιο ύψος.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.560
Μηνύματα
2.864.424
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top