Νέα προσθήκη στον κανονισμό των αγγελιών

Status
Not open for further replies.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Καλησπερα :)

πριν παρθει η οποιαδηποτε αποφαση,πιστευω η διευθυντικη ομαδα του AVSite καλο θα ηταν να διευκρινισει:

Α) τη θεση της
και
Β) τις ενεργειες στις οποιες προβαινει

σε ενδεχομενη περιπτωση εξαπατησης

Εμπλεκεται ή οχι;

Ειναι τελειως διαφορετικη η εξελιξη της συζητησης εαν το φορουμ αποκαθιστα την ταξη διορθωνοντας καταστασεις και τελειως διαφορετικη εαν "νιπτει τας χειρας" του.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν μιλω για προληψη,η οποια ειναι δεδομενη και ευχαριστω πολυ τους διαχειριστες γι'αυτην.Εχω δει για παραδειγμα τον Γιαννη να "στελνει αδιαβαστες" κατι περιεργες συμπεριφορες στις αγγελιες με τον δικο του γλαφυρο τροπο και τον εχω παραδεχτει.Τον Μιχαλη επισης παμπολλες φορες αλλα και ολα τα παιδια που ειναι υπευθυνα για τη σωστη λειτουργια των αγγελιων και την ευρυθμη λειτουργια του φορουμ
Χιλια μπραβο γι΄αυτο και βγαζω το καπελο σε ολους τους διαχειριστες :hi:
Αυτο το εχω ξαναπει πολλες φορες αλλωστε

Μιλω για το εαν υπαρχει επισημη αντιδραση-βοηθεια απο την πλευρα του φορουμ και ποια ειναι αυτη στην περιπτωση που συμβει κατι
Παραδειγμα:
Πουλω κατι σκαρτο σε καποιον ή αγοραζω κατι απο αυτον και δεν τον πληρωνω.Το φορουμ βοηθα αυτον τον "καποιον" με καποιο τροπο ή οχι;
Ειναι ενα θεμα που κατα τη γνωμη μου χρειαζεται να ξεκαθαριστει
Προσωπικα,πιστευω οτι ο καθενας εχει την ευθυνη των πραξεων του και δε μπορει να περιμενει απο τους αλλους να του βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια.Σωστα το γραφει και ο Βασιλης πιο πανω και συμφωνω απολυτως
Καλο ειναι ομως να εχουμε και την επισημη τοποθετηση του φορουμ πανω σε αυτο το ζητημα
(εαν υπαρχει τετοια τοποθετηση και δεν την εχω αντιληφθει ζητω συγγνωμη προκαταβολικως)

Και μια προταση

Οχι περιορισμοι αλλα εγγραφες υποχρεωσεις
Ο πωλητης υπογραφει μια υπευθυνη δηλωση του νομου 105,το κειμενο της οποιας θα ειναι κοινο για ολες τις αγγελιες.Προφανως θα εχει συνταχθει απο τους διαχειριστες με τη συμβολη καποιου δικηγορου-καποιο μελος θα υπαρχει να βοηθησει-και φυσικα θα αφορα στην αξιοπιστια τους,στα δικαιωματα-υποχρεωσεις και τελος στις ενδεχομενες κυρωσεις που συνεπαγεται η μη τηρηση των συμφωνηθεντων.
Το κειμενο-δηλωση,θα μπορει να "ληφθει" ηλεκτρονικα απο την ιστοσελιδα του φορουμ,θα συμπληρωνεται και θα αποστελλεται σκαναρισμενο αρχικα,στην διαχειριστικη ομαδα η οποια θα δινει και την εγκριση της για την αναρτηση της αγγελιας.
Στην περιπτωση που συμφωνηθει αγορα,ο πωλητης θα αποστελλει τη δηλωση στον αγοραστη με ταχυδρομειο και μετα θα ολοκληρωνεται η συναλλαγη.

Κανεις εντιμος ανθρωπος δε φοβαται να υπογραψει εγγραφα τα οποια εχει προηγουμενως εγκρινει

Φιλικα και ταπεινα
Καλο απογευμα :)

Απο πού κι ως πού μπορεί ένα forum ή ακόμα και site αγγελιών να είναι υπεύθυνο ή να εγγυάται μια συναλλαγή μεταξύ μελών;
Το κάνει για παράδειγμα η Χρυσή Ευκαιρία ή άλλο; :confused:
Το μόνο που παρέχουν είναι διευκόλυνση επικοινωνίας.

Η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης με συμμετοχή του forum το κάνει αυτόματα συνυπεύθυνο υποθέτω.

Caveat Emptor!

Μην κάνετε έτσι:

Last edited:

Reaction score
30.455
Γράφτηκα σήμερα προκειμένου να καταχωρήσω μια αγγελία. Είναι πραγματικά πολύ κακό να μπαίνεις σε ένα νέο χώρο και να σε υποδέχονται με απαγορευτικά. Απογοητεύτηκα και σας εύχομαι καλή φώτιση.
Πότε προλαβες να απογοητευτείς ρε αδερφέ;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
καλε που ηταν ολοι αυτοι κρυμμενοι τοοοοσο καιρο, ολοι αυτοι οι ΦΑΝΣ ??!!!

Μωρε τι sight εχουμε τοσο καιρο κ δε το ξερουμε!!

Επισης, οποιος δεν ειναι οπαδος των μυνηματων κ του γραπτου λογου, μπορει να βλεπει τηλεοραση η να ακουει ραδιοφωνο...

Επισης part2, οσοι εχουν λυμμενες ολες τις αποριες του, ας μη μπαινουν να τις ξαναλυσουν , κριμα δεν ειναι ?

Ας μη χασουμε το χρημα το χοντρο που προκαλει ολη αυτη η ΣΟΥΠΕΡ επισκεψιμοτητα των εκλεκτων αγγελιακηδων.

Η πολυ δημοκρατια μας εφαγε τελικα, κ τ ακουμε κι απο πανω... αχ κριμα..

Μην απογοητευεστε παιδια, οσοι ηρθατε για πρωτο μυνημα αγγελιας, κριμα ειναι...

συνεχιστε, ειμαστε ομορφη παρεα.

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.912
Απο πού κι ως πού μπορεί ένα forum ή ακόμα και site αγγελιών να είναι υπεύθυνο ή να εγγυάται μια συναλλαγή μεταξύ μελών;
Το κάνει για παράδειγμα η Χρυσή Ευκαιρία ή άλλο; :confused:
Το μόνο που παρέχουν είναι διευκόλυνση επικοινωνίας.

Η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης με συμμετοχή του forum το κάνει αυτόματα συνυπεύθυνο υποθέτω.

Caveat Emptor!

Μην κάνετε έτσι:

Mitsy δεν ξερω τί κανουν και πώς λειτουργουν τα site αγγελιων.Δεν με εχει απασχολησει το θεμα.Επειδη ανοιξε αυτη η συζητηση απλα ρωτησα.Δεν πιστευω οτι ειναι κακο να ρωτας.Αλλωστε στο φορουμ δεν ειμαι για τις αγγελιες.Εχω κανει χρηση τους αλλα δεν ειναι αυτος ο λογος υπαρξης μου στο AVSite.Μια αγνη ερωτηση εκανα και εβαλα μια προταση στο τραπεζι.Καποιοι μπορει να συμφωνησουν και καποιοι οχι.Αυτος δεν ειναι και ο λογος που συζηταμε;
Σ'ευχαριστω παντως για την απαντηση.Ωραια!Διευκρινιστηκε

Υ.Γ.Αχρειαστο το Caveat Emptor.Διαβασε ολοκληρο το μηνυμα μου φιλε ;)

Reaction score
2.482
Διαβασα μέχρι την 2η-3η σελίδα και εγω προσωπικά διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως με οποιοδήποτε "φιλτράρισμα" και αποθάρρυνση κόσμου να ποστάρει στις αγγελίες.

Ο κύριος λόγος είναι γιατι μπορεί έτσι να χάθει μια καλή ευκαιρία για κάποιον να αγοράσει ένα καλό κόμμάτι.
Αν πραγματικά περιμέναμε να πουλαέι ο ένας στον άλλον από τους γνωστούς/δημοφιλεις τότε θα υπήρχαν 10 αγγελίες στο σύνολο.

1) Το όριο post/χρόνος εγγραφής ειναι απλά ανευ σημασίας. Οποιος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα υπόλοιπα τμήματα του forum, απλά θα τον πιέσουμε να φτάσει το όριο, (οπως ακριβώς κανω κι εγω στο avclub.gr) για να μπορεσει να ποστάρει αγγελίες. Μόλις το φτασει, απλα μετα δεν θα ξαναποστάρει αλλού. Οσοι έχουν διατελέσει mods σε αλλα φορουμ με τέτοιους κανόνες, ξέρουν αυτό συνέβη. Δεν έχει σημασία, αν είναι 5 τα posts, 10 ή 100. Πάντελως αχρηστος κανόνας και το λέω με παρρησία.
Όπως έλεγε και η γιαγια μου: Παρακαλετό μ____ι, ξυνό γα____σι. Σιγα μην τον πιέσεις έτσι να κάτσει να γράφει στο φόρουμ.

2) Κατ' επέκταση, ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ έχει αν κάποιος θέλει μόνο να ποστάρει στο τμήμα των Αγγελιών μόνο και όχι κάπου αλλου; Παρεξηγείται κανείς, ότι δεν μας κάνουν παρέα; Εγω προσωπικα μπαίνω στο section του Home Cinema και ΣΠΑΝΙΩΣ σε άλλα section. Επειδη δεν με ενδιαφέρουν, μήπως πρέπει να μπει και κανόνας να ποστάρω το 10% των posts μου και στο AVBLOG section για να αναθερμανθεί το section; (Εγω προσωπικα δεν έχω καταλάβει τι προσφέρει, αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα).

3) Τα up θα έπρεπε να επιτρέπονται ανα βδομάδα χωρίς μειωση τιμής. Και το 10% μειωση τιμής ειναι και αυτό άκυρο. Να το καταλάβω για αγγελίες με μικρα ποσα, αλλά στα μεγάλα ειναι αδικο. Θα έπρεπε να είναι κλιμακωτα, π.χ. 0-200€ να είναι 10% η έκπτωση, 200-500€, 5% έκπτωση, κ.ο.κ. Δεν το έχω μελετησει ενδελεχως για ακριβή ποσοστά, αλλα αναφέρω το μοντέλο.

4) Θα πρέπει να επιτρέπεται η ΔΗΜΟΣΙΑ διαπραγμάτευση, όπως ακριβώς γίνεται στο AVForums.co.uk, γιατι έτσι υπάρχει διαφάνεια στο τι ειπώθηκε και επίσης να μπορεί αν αποφευχθουν παρεξηγήσεις. Ξεκαθαρα και σταράτα πράγματα. Μόλις συμφωνηθει ο αγοραστής και το ποσο, τότε οι δυο αντισυμβαλλόμενοι, προχωρουν σε PM, για να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας. Μπορώ να και επεκταθώ λιγο αναλυτικότερα αν μου ζητηθεί.

Αυταααα....

Μπορει να ακουγομαι ρηξικέλευθος, αλλά αυτοι οι κανόνες ειναι παλιά δοκιμασμένη συνταγή που λειτουργει σωστα. Στο insomnia.gr γιατι δεν υπάρχει κανενας τέτοιος περιορισμός; Και ειναι το place-to-go για αγγελίες τεχνολογίες.
Εκτός αν θέλετε να γίνουν και οι αγγελίες section-φαντασμα σαν το avclub.gr, και μετα να αγοραζω εγω απο τον svellinis, που θα εχει αγοράσει πρώτα απο τον stathis, αφου πρώτα βρεθει αγοραστης να αγοράσει τη δικιά μου αγγελία, απο 20-30 άτομα όλα κι όλα.

soer

"Κύριος" Σωτήρης!
Reaction score
634
Καλησπερα

Είμαι σχετικά λίγα χρόνια μέλος ,με ελάχιστη γραφή στο forum και ανύπαρκτη θα έλεγα συνεισφορά στα ουσιώδη ( τολμώ να πω πως μάλλον εκμεταλευτικα τον χώρο καθώς διάβασα αρκετά από αυτά που οι οι υπόλοιποι symformites γράφατε και έτσι πολλές φορές μεταφέρετε γνώση ) ,καθώς παρότι εξασκούσα παλαιοτερα το επάγγελμα του ηλεκτρονικού , δεν το έχω καθόλου με τον γραπτό λόγο. Εδώ βρήκα μια εικονική (λόγο μέσου ,βλέπε υπολογιστή,) αλλά και πραγματική παρέα καθώς γνώρισα και μερικούς*τρελούς* από εδώ μέσα μου μπήκε το μικρόβιο και μετά απ πολλά χρόνια άρχισα δειλά να ασχολούμαι πάλι με αυτή την αρρώστια...

η γνωριμία μου με το site άρχισε με αναζήτηση projector στις αγγελίες όπου και έκανα την πρώτη μου αγορά ,από τότε άρχισα να παρακολουθώ το forum και στα επόμενα χρόνια έκανα θα έλεγα αρκετές αγορές συνολικά 6 projector κάποιους για αναβαθμηση και άλλους για δώρο όπως και 8 σετ ηχεία και 2 ενισχυτές και 2 laptop ( συνήθως με pm ) . ΔΕΝ πούλησα τίποτα ούτε αυτά που αγόρασα ούτε εδώ αλλά ούτε και σε άλλο site.

νομίζω ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτήν την * κατηγόρια* μέλος

Ακόμα και αν δεν κέρδισε το site ( σε γνώση ) από την μη εισφορά μου ,κέρδισαν όμως κάποιοι από τις αγορές που έκανα ,και για να μη παρεξηγηθώ ,κέρδισαν από εμένα γιατί βοηθήθηκαν για την επόμενή αναβάθμισή τους αλλά και σε γνώση που αποκόμισαν από την καινούργια αγορά όπως και εγώ για τους ιδίους λόγους
και βεβαίως οφείλω να ευχαριστήσω κάποιους από εδώ που γνώρισα και με βοήθησαν αγόγγυστα και μοιραστήκαμε την ίδια τρέλα..

Μπορεί να καταλαβαίνω τις θέσεις σας αλλά κάποιες με ενοχλούν παρότι δεν έχω κανένα συμφέρον από το όλο θέμα

Εύχομαι να βρείτε την χρυσή τομή χωρίς η κούραση του παρελθόντος να επηρεάσει την κρίση σας

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.709
μου θυμίζει εποχή προ capital controls η κατάσταση,ξαφνικά παρατηρείται μια κινητικότητα αναρτήσεων και ''UP'' στις αγγελίες υπό τον φόβο περιορισμών του κεφαλαίου.

Συμπέρασμα:το site έχει συριζαίους διαχειριστάς:whistling:

Υ.Γ. Αν δεν ήταν banακιασμένος ο ''Άρχοντας'' θα είχαμε τρομερή ανάλυση επί του θέματος:roflmao::roflmao::roflmao::D:D:D

Reaction score
204
μου θυμίζει εποχή προ capital controls η κατάσταση,ξαφνικά παρατηρείται μια κινητικότητα αναρτήσεων και ''UP'' στις αγγελίες υπό τον φόβο περιορισμών του κεφαλαίου.

Συμπέρασμα:το site έχει συριζαίους διαχειριστάς:whistling:

Υ.Γ. Αν δεν ήταν banακιασμένος ο ''Άρχοντας'' θα είχαμε τρομερή ανάλυση επί του θέματος:roflmao::roflmao::roflmao::D:D:D
Πότε πήρα ban και δεν το κατάλαβα?:spiteful:

Reaction score
204
Πότε πήρα ban και δεν το κατάλαβα?:spiteful:
Πέρα από την πλάκα, εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί "δαιμονοποιούμε" τόσο πολύ τις αγγελίες και τις αποτάσσουμε σαν το πλέον σαθρό και "απαγορευμένο" τμήμα του forum, ενώ κατά γενική ομολογία είναι το πρώτο, πιστεύω, σε επισκεψιμότητα! Κάποιος που θα δει ένα ενδιαφέρον θέμα και αλλού, εκτός αγγελιών, να είστε σίγουροι ότι θα ποστάρει και θα βοηθήσει αν χρειασθεί, χωρίς να "αναγκάζεται" να το κάνει και πάντα μέσα από αυτό που πρεσβεύει το site, δηλαδή audio και video. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά. Ας μη τα κάνουμε πολύπλοκα.
Εχω γνωρίσει πολλά αξιόλογα μέλη που δυστυχώς δεν συνέχισαν να ποστάρουν αν και είχαν πολλά να δώσουν με μεστό και σωστό γραπτό λόγο. Κρίμα δεν είναι?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Τα αξιόλογα αυτά μέλη δεν ποστάρουν επειδή στερήθηκαν της δυνατότητας να βάζουν αγγελίες;

I

iason

Guest
Επειδ'η σαν θέμα εχει ξαναζηζητηθεί και ακρη δεν βρέθηκε και ο καθένας μας γράφει το μακρύ και το κοντό του μια πιθανή ισως λύση θα ήταν ενα πλαφόν 4 αγγελιες το χρόνο μάξιμουμ.
Μία κάθε τρίμηνο ειτε νεος είτε παλιός ,και να τελειώνει σα θέμα .
Οσο αναφορά τους επαγγελματίες και εμπόρους αυτοί να πληρώσουν για τις αγγελίες τους .
Καλό βράδυ σε όλους.:)

Reaction score
204
Επειδ'η σαν θέμα εχει ξαναζηζητηθεί και ακρη δεν βρέθηκε και ο καθένας μας γράφει το μακρύ και το κοντό του μια πιθανή ισως λύση θα ήταν ενα πλαφόν 4 αγγελιες το χρόνο μάξιμουμ.
Μία κάθε τρίμηνο ειτε νεος είτε παλιός ,και να τελειώνει σα θέμα .
Οσο αναφορά τους επαγγελματίες και εμπόρους αυτοί να πληρώσουν για τις αγγελίες τους .
Καλό βράδυ σε όλους.:)
Και ποιος είναι αυτός που θα αξιολογήσει κάποιον "επαγγελματία" ή "χομπίστα"?

Reaction score
1.560
Θα μπορούσαμε να βάλουμε Feedback όπως στο ebay ωστε να ξέρουμε για τον πωλητή?

Λέω τώρα εγώ.....

I

iason

Guest
Και ποιος είναι αυτός που θα αξιολογήσει κάποιον "επαγγελματία" ή "χομπίστα"?
Οταν δεν σου φτάνει το πλαφον 4 αγγελιες το χρόνο και θέλεις 4 την εβδομάδα αυτομάτως γινεσαι επαγγελματίας .

Reaction score
73
Γιατί δεν αφήνετε να ανεβάσουμε αγγελίες ζήτησης? Εγώ θέλω να αγοράσω προτζέκτορα και θα με διευκολύνατε πάρα πολύ αν γινόταν κάτι τέτοιο (εκτός αν υπάρχει ξεχωριστό thread για ζήτηση που μπορώ να ποστάρω, οπότε πάω πάσο).

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.079
Members
38.526
Νεότερο μέλος
dimastro