Αρχεια Flac

Reaction score
1.391
οποτε μπορει να ειναι και χειροτερα απο τη στιγμη που "γραφεται" εξτρα αχρηστη πληροφορια

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
οποτε μπορει να ειναι και χειροτερα απο τη στιγμη που "γραφεται" εξτρα αχρηστη πληροφορια
Δεν το ξερω, αλλα θα ελεγα όχι, γιατι η αχρηστη πληροφορια είναι ΚΕΝΟ, δηλαση καποια αλληλουχια 0 και 1 ισα-ισα για να ματσαρει το αρχειο με το πρωτοκολο του flac. Δεν υπαρχει μουσικη πληροφορια δηλαδή στα παραπανω bits. Εγω θελω καποιος να μου εξηγησει επιστημονικα και εμπεριστατωμενα (αν ισχυει βεβαια, γιατι εχω ακουσει και την αντιθετη πλευρα) πως γινεται η ψηφιοποιηση από βινυλιο να ακούγεται καλυτερα (σε flac 24/96, 24/192, DSD, η ότι άλλο). Αλλα επιστημονικα όχι μπουρδες του τυπου το ακουω καλυτερα. Διαφορετικα ΣΙΓΟΥΡΑ ακούγεται (το ακουω κι εγω ο κουφος), χωρις κλικσ, σκρατσ κτλ σιγουρα αφου μπορεις να τα αφαιρεσεις ευκολα, μιλαω για ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Τωρα να μου πεις πως οριζεις το καλυτερα στο αυτι του καθενος. μα αυτό ακριβως ΔΕΝ θελω την υποκειμενικη αποψη και ακοη, θελω με επιστημονικα στοιχεια, αν βεβαια ισχυει αυτό.

Reaction score
596
Ψαχνοντας και εγω στο διαδίκτυο για καποια μουσικα κομματια (Ελληνικα) που ηθελα να αποκτήσω δωρεαν, μου συνεβει το εξής,

Βρήκα μια Ελληνική πλατφόρμα με ταινιες κτλ και αρχεια flac,
αρκετα απο αυτα που εψαχνα ηταν εκαι και αφου εκανα εγράφη άρχισα να κατεβάζω.

Ομως στην πορεία καταλαβα οτι αυτες οι συλλογές που κατέβαζα υπαρχουν μονο σε εφημερίδες που τα προσφέρουν δωρεάν σε αναγνώστες ! και κάποιος- κάποιοι τα βαφτίσανε flac.

Αν και δεν ειμαι ειδικός στα ψηφιακά (οπως εχω προαναφέρει) νομίζω οτι αυτα τα αρχεια ειναι σκουπίδια!

ΥΓ. και για το εαν υπάρχουν βλάκες που μπορει να το κάνουν αυτο- να απαντήσω" ΠΟΛΛΟΙ!!!

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
Ψαχνοντας και εγω στο διαδίκτυο για καποια μουσικα κομματια (Ελληνικα) που ηθελα να αποκτήσω δωρεαν, μου συνεβει το εξής,

Ομως στην πορεία καταλαβα οτι αυτες οι συλλογές που κατέβαζα υπαρχουν μονο σε εφημερίδες που τα προσφέρουν δωρεάν σε αναγνώστες ! και κάποιος- κάποιοι τα βαφτίσανε flac.

Αν και δεν ειμαι ειδικός στα ψηφιακά (οπως εχω προαναφέρει) νομίζω οτι αυτα τα αρχεια ειναι σκουπίδια!

ΥΓ. και για το εαν υπάρχουν βλάκες που μπορει να το κάνουν αυτο- να απαντήσω" ΠΟΛΛΟΙ!!!
Αν και δεν είμαι ειδικος στα ελληνικα, ούτως η αλλως σκουπίδια είναι, flac η μη :lolsign::lol:

Reaction score
1.391
οχι και σκουπιδια τα Ελληνικα , αυτο ακουγετε καπως κ μερες που ειναι... :drinks:

νικο τα flac που κατεβαζεις τοτε λογικα θα ειναι απο wav φτιαγμενα...οποτε ειναι μια χαρα

evl

Reaction score
465

Δεν νομίζω να έχει νόημα να έχει προηγηθεί συμπίεση στα CD που προσφέρουν οι εφημερίδες.
Από τη στιγμή που αποκτούν τα νόμιμα δικαιώματα, τα τυπώνουν "πρεσσαριστά" από το master, οπότε θα έχουν την ίδια ποιότητα με τα εμπορικά διαθέσιμα.

Εκεί που υπήρχε πρόβλημα μεγάλο ήταν στις ταινίες DVD που έδιναν κάποτε και τα συμπίεζαν για να χωρέσουν στα DVD δισκακια των 4.4 GB, με απαράδεκτο αποτέλεσμα (τις περισσότερες φορές, είχα πετύχει και dual-layer δισκακια!)

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
οχι και σκουπιδια τα Ελληνικα , αυτο ακουγετε καπως κ μερες που ειναι... :drinks:

νικο τα flac που κατεβαζεις τοτε λογικα θα ειναι απο wav φτιαγμενα...οποτε ειναι μια χαρα
Προσωπικη αποψη, και λυπάμαι πραγματικα που το λεω, η πλειοψηφια των Ελλήνων καλλιτεχνων την τελευταια 15ετια-20ετια εχει παρει στραβο δρομο, με εφεση ειτε την mainstream clopyright κατευθυνση, ειτε την διατηρούμε τα κεκτημένα, και αρα τα προς το ζην, καμμια εμπνευση, κανενα ΡΙΣΚΟ. Ευτυχως όμως, υπαρχει μια μεριδα με πηγαιο ταλεντο και καλλιτεχνικη φλεβα, το εχει ο Ελληνας, που σωζει καπως την κατασταση, το κακο όμως είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ τους προωθει, οποτε είναι μαλλον επιπονο για καποιον που θελει να παρακολουθησει τα σημαντικα πραγματα να ψαχνει μονος του στο χαος. Οποτε και το συγκεκριμενο ακροατηριο καποιων πιο ψαγμένων πεφτει στην λουμπα ακουγωντας δουλειες αυτων που ξερει και εμπιστευεται παρα να ψαχνει για καινουρια πραγματα (όχι πολλα αληθεια αλλα εξαιρετικα ενιοτε). Το κακο με την εποχη που ζουμε είναι ακριβως αυτό, να μπορεις να οργανώσεις και να οργανωθείς με τον τεραστιο ογκο της πληροφορησης που υπαρχει, στην Ελλαδα, σε καλλιτεχνικο επιπεδο ειμαστε 20 με 30 χρονια πισω σε αυτό τον τομεα.

Z

Zdimis

Guest
Καμμία διαφορά τα της εφημερίδας με τα κανονικά,πληροφοριακά.Η ταχύτητα εγγραφής που είναι max όταν γράφονται CD εφημερίδας δεν έχει υποδεέστερο ηχητικό αποτέλεσμα απλά υψηλότερο failure rate (δηλαδή καίγεται κ κανένα λόγω ταχύτητας).

Reaction score
1.391
μπορουμε τα iso sacd να τα κανουμε flac ?

σιγουρα πεταμε πληροφορια...
ισως αν τα καναμε dsf dsd ? και με ποιο προγραμμα ?

Reaction score
1.391
ποιο output mode να επιλεξω ?

και μα τηλ αληθεια ...που θα κατσουν αυτα που θα μετατρεψω ? :idk:

Reaction score
11.859

Απαντώ στο παραπάνω που λες γενικά στην αρχή, και ειδικότερα στο bold στη συνέχεια.

"Αυτοί" λοιπόν, πήραν το CD, πέρασαν με κάποιο τρόπο τα δεδομένα στο σκληρό δίσκο σε μορφή wav και στη συνέχεια μετέτρεψαν τα αρχεία ήχου σε άλλη μορφή, πάλι ασυμπίεστη (όπως και το cd και το wav) ή ΜΗ ΑΠΩΛΕΣΤΙΚΑ συμπιεσμένη (δύσκολες λεξούλες) και αυτή η μορφή είναι flac. Ίδια ποιότητα με το cd λοιπόν. Άρα όλα καλά.

Η δική σου άγνοια είναι αυτή που σε κάνει να ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι τα βαφτίσανε flac.

Reaction score
596
Απαντώ στο παραπάνω που λες γενικά στην αρχή, και ειδικότερα στο bold στη συνέχεια.

"Αυτοί" λοιπόν, πήραν το CD, πέρασαν με κάποιο τρόπο τα δεδομένα στο σκληρό δίσκο σε μορφή wav και στη συνέχεια μετέτρεψαν τα αρχεία ήχου σε άλλη μορφή, πάλι ασυμπίεστη (όπως και το cd και το wav) ή ΜΗ ΑΠΩΛΕΣΤΙΚΑ συμπιεσμένη (δύσκολες λεξούλες) και αυτή η μορφή είναι flac. Ίδια ποιότητα με το cd λοιπόν. Άρα όλα καλά.

Η δική σου άγνοια είναι αυτή που σε κάνει να ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι τα βαφτίσανε flac.
Διακρινω κάποια ειρωνεία και στης 2 απαντησης σου..........
Αλλα δεν πειραζει!

Reaction score
11.859
Όχι ειρωνεία. Συνάδει με το δικό σου ύφος από την αρχή του θέματος.

I

iason

Guest
Κάνω μια παρέμβαση ασχετος και γώ με τα ψηφιακά ,θέλω παρακαλώ να ρωτήσω, εχω ενα DAC Teac ud503 και παίζω μουσική από το spotify ,spotify premium στην είσοδο του USB και coax από το CD player.
Εάν χρησιμοποιήσω το λεγόμενο upconversion παει ετσι 2fs,4fs ,8fs,DSD.
Και η ερώτηση μου είναι η εξής ,μου μετρατρέπει το MP3 του spotify και τα CD μου σε DSD ???. Eαν οχι τότε τι κάνει ???:idk:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.599
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50