Gojakla
Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
- Reaction score
- 7.494
Ποση μ@λ@κια χρειαζεται για να υπαρχει "παρασκηνιο" και "ιντριγκα" σε ενα φορουμ με μηχανακια ηχου και εικονας ρε πστ μ' ?

Ας αρχίσουμε από τον Sabine ο οποίος έθεσε ως προυπόθεση την ύπαρξη diffuse field (homogeneous and isotropic) που είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σε μικρούς χώρους. Ειδικά στις χαμηλές συνχότητες που τα modes είναι πολύ ισχυρά. Καταλληλότερα εργαλεία είναι ETC, FR, waterfall, spectogram.Διαφωνω σχεδον σε ολα οσα εγραψες , ποιος το λεει αυτο οτι δεν ενδεικνυται σε οικιακους χωρους?
πληροφοριακα η rt ειναι η ποιο ευαισθητη σε οποια αλλαγη εχω κανει που τυγχανει και να ακουγονται, κατι που η αποκριση συχνοτητας οχι... τα πανω διαγραμματα ειναι με και χωρις eq που την επηρεασαν...
Ναι αλήθεια.. κομμάτια ήμουν,σερνόμουν στα πλακάκια..Εγω εβγαλα ενα συμπερασμα, o daharis666 μιλαει σοβαρα μονο οταν ειναι σουρωμενος, i told you , i see you man
![]()
.
Η εφαρμογή EQ σε κάποιο εύρος συχνοτήτων επηρεάζει το reverberation στο ίδιο εύρος. Αυτό αποτυπώνεται στη μέτρηση RT60 του REW. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μεγέθους RT60 (που είναι στατιστικό μέγεθος και απαιτεί ύπαρξη diffuse field). Το REW έχει καταλληλότερες απεικονήσεις για να βλέπουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν.Σχετικα με τη rt , ξερω τι θες να πεις αλλα αυτο δε κολλαει με τις μετρησεις του rew που μετρα συνολο χωρου-μηχανηματων και στην τελικη αυτο ειναι που μας ενδιαφερει κιολας και ο λογος που δημιουργηθηκε το συγκεκριμενο προγραμμα...
Εύλογα τα όσα γράφεις. Όμως το thread ξεκινάει από τον Μη με αφορμή τα σχόλια ορισμένων από εμάς για το home cinema του Zizik. Και αναρωτιέται γιατί το εγκωμιάζουμε. Έλα όμως που κι ο ίδιος έχει γράψει:
Μάλιστα λέει λίγο πριν:
Άρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
- Καλέ, δεν με παίζετε, θα σας δείξω εγώ
Η περίπτωση της αυταπάτης παραπέμπει στα πολιτικά, και δεν είναι του παρόντος thread, αν και θα του ταίριαζε γάντι.
- Κάνει καλή δουλειά η ασπιρίνη στον πονοκέφαλο, ιδίως αν ληφθεί προληπτικά
(όπως μάλλον έγινε πριν πάει στον Zizik...)
![]()
Ξέρεις πόσο απέχει το προφανές από το πραγματικό γεγονός... παρόλο αυτά το μεταφέρατε και το βαφτίσατε με δικό σας τίτλο!Όσο για το αν το σχόλιό σου αφορά το σύστημα του Zizik, είναι προφανές, αφού γράφηκε στο δικό του thread....
Είσαι σοβαρός, να πω τι σήμερα... για ένα σύστημα πως ακουγόταν πριν 2 χρόνια... κανέναν δεν ενδιαφέρει.Δεν έχεις το θάρρος της γνώμης να γράψεις ο ίδιος την άποψή σου;
καταλαβαινεις οτι γραφεις κινεζικα και προσωπικα ειναι αχριαστα ολα αυτα για εναν απλο χρηστη που θελει να κανει χρηση του προγραμματος σε οικιακο χωρο?Ας αρχίσουμε από τον Sabine ο οποίος έθεσε ως προυπόθεση την ύπαρξη diffuse field (homogeneous and isotropic) που είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σε μικρούς χώρους. Ειδικά στις χαμηλές συνχότητες που τα modes είναι πολύ ισχυρά. Καταλληλότερα εργαλεία είναι ETC, FR, waterfall, spectogram.
Ας προσπαθήσω τότε άλλη μία φορά παραθέτοντας αυτά που έχει γράψει ο bhutia στο post του για το (ομοιογενές) πεδίο διάχυσης (ή αντήχησης) που απαιτείται για τη μέτρηση του RT60:καταλαβαινεις οτι γραφεις κινεζικα και προσωπικα ειναι αχριαστα ολα αυτα για εναν απλο χρηστη που θελει να κανει χρηση του προγραμματος σε οικιακο χωρο?
εγω οπως ειδες εβαλα 2 μετρησεις που επηρεαστικαν, αλλαξαν και ακουστικαν. καθε επεμβαση αυξηση απορροφησης καταγραφεται , ακουγεται ολα ταλλα ειναι λογια ναγαπιομαστε..
ονομασετες οπως θες , εμενα με ενδιαφερει να βλεπω αλλαγες που να ακουω και δειχνει μια χαρα το εαν ειναι ισορρποιημενος ενας χωρος , τι να το κανω το waterfall οταν θελω να δω συνολο ? βαλε waterfall 20-20k να δουμε...
Και εγώ σε καταλαβαίνω. Συχνά χρησιμοποιώ αυτή την απεικόνιση για να δω στα γρήγορα αν άλλαξε κάτι στις αντηχήσεις μετά από μία αλλαγή. Δεν παύει όμως να είναι λάθος η εφαρμογή του RT60 σε μικρούς χώρους και σε χαμηλές συνχότητες και ουχί η καταλληλότερη απεικόνιση.το προβλημα ειναι οτι εγω σε καταλαβαινω , εσυ δε με πιανεις....
Ακομα την εχει γλυτωσει εσυ?Αύριο όμως θα είναι οι "Στιβ Τζομπς" και θα μας ζαλίζουν τα @@δια να πήγαινουμε στις δουλειές μας απο τις 08:00!!!
![]()
Σωστός ρε φίλε.όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια