Βοηθεια για στησιμο συστηματος παρακολουθησης

Reaction score
140
Θελω να στησω συστημα παρτακολουθησης με καμερες ,
διοτι αντιμετωπιζω προβληματα δολιοφθορας στην εξοχικη μου κατοικια, τα οποια τον τελευταιο καιρο εχουν αρχισει να γινονται σχετικα δυσβασταχτα για το οικογενειακο μας προυπολογισμο (ξεκινησε με κοψιμο καλωδιων παροχης ρευματος και σωληνες υδρευσης , αποξηρανση δεντρων, αφαιρεση μηχανισμου γκαραζοπορτας και κατι ψιλα....και φτασαμε τη σημερον στη διατρηση κεραμοσκεπης).
Ζηταω απο τα μελη του φορουμ που μπορουν, να με βοηθησουν στο τι καμερες και συσκευη καταγραφης να επιλεξω για να μπορεσω επιτελους να σταματησω τον κανιβαλο που με εχει βαλει στο ματι.
Λογω της μεγαλης αποστασης απο την πρωτευουσα δεν εχω βρει καποιον επαγγελματια που να θελει να ασχοληθει με το συγκεκριμενο πονημα.
Απο τα λιγα που εχω αντιληφθει πιστευω οτι χρειαζομαι ενα 8καναλο καταγραφικο 2mp αναλυσης και αντιστοιχες ενσυρματες καμερες εξωτερικου χωρου (αρχικα 3 και βλεπουμε).
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι αφενος η αναλυση της εικονας , η αντοχη σε εξωτερικες συνθηκες και φυσικα το οικονομικο κοστος (δεν θα ηθελα σε πρωτη φαση να υπερβω τα 600 ευρω).
Το θεμα περιπλεκεται με τις μαρκες-μοντελα οι οποιες μου ειναι παντελως αγνωστες.
Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.670
Ενδιαφέρεσαι για κάμερες ip, ή απλά να καταγράφεις;

Reaction score
98
Καλημέρα,

Να κινηθείς σε κάμερες της HikVision στην τεχνολογία TurboHD ή TVI (2mp-FullHD) όπως τις ονομάζουν άλλες εταιρείες είναι φθηνές με εξαιρετική εικόνα.
Αν χρειάζεσαι συγκεκριμένα μοντέλα σφυριξέ μου.:)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.670
Καλημέρα,

Να κινηθείς σε κάμερες της HikVision στην τεχνολογία TurboHD ή TVI (2mp-FullHD) όπως τις ονομάζουν άλλες εταιρείες είναι φθηνές με εξαιρετική εικόνα.
Αν χρειάζεσαι συγκεκριμένα μοντέλα σφυριξέ μου.:)
Για δώσε κανένα link, γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα (4 εσωτερικές ip με καταγραφικό).

Reaction score
98
Δεν χρειζονται ip, εκτος εαν σε ενδιαφέρει μικρόφωνο/μεγάφωνο.

Ενδεικτικά
IP : http://www.skroutz.gr/s/4634787/Hikvision-DS-2CD2432F-I.html
Καταγραφικό IP : http://www.skroutz.gr/s/7469660/Hikvision-DS-7604NI-E1-A.html

Turbo HD : http://www.skroutz.gr/s/6358437/Hikvision-DS-2CE56D1T-IRM.html
Καταγραφικό Turbo HD : http://www.skroutz.gr/s/5302569/Hikvision-DS-7204HGHI-SH.html

Προφανως χρειάζονται και κάποια περιφεριακά (HDD,power supply κλπ)

Reaction score
140
Να υποθεσω οι ip καμερες εχουν νοημα υπο την προυποθεση οτι υπαρχει και συνδεση ιντερνετ με σταθερη ip?
Yπαρχουν καμερες που ενεργοποιουνται με αισθητηρα κινησης?
Επισης κανοντας εναν προχειρο υπολογισμο εδω http://www.stardot.com/bandwidth-and-storage-calculator
βλεπω οτι χρειαζομαι 1ΤΒ+ για 3 καμερες 1080p 15fps για 24/7 την εβδομαδα.
Ισχυει αυτο? και πως μπορω να προσθεσω επιπλεον σκληρους δισκους στο καταγραφικο, γιατι απο οτι βλεπω τα οικονομικα καταγραφικα εχουν μια υποδοχη για σκληρο.
.. Υπαρχει περιορισμος στο μηκος των καλωδιων συνδεσης των καμερων?
Θα εχω απωλεια σηματος ή προβλημα τροφοδοσιας σε μηκος >50μ?

Last edited:

Reaction score
98
Καλημέρα,
Σύνδεση με το ιντερνετ χρειαζεσαι σε οποιαδηποτε περιπτωση εφοσον θελεις να εχεις απομακρυσμένη παρακολουθηση.
Μπορεις να βαλεις μεγαλύτερο HDD απο 1ΤΒ, όπως 2ΤΒ, 3ΤΒ κοκ, ομως κατα την γνώμη μου δεν χρειαζεται διοτι η καταγραφη θα γινεται μεσω κινησης και οχι συνεχομενα (υποστηριζεται απο το καταγραφικο με ρυθμιζομενο χρονο προεγγραφης και μετεγγραφης).
Φαντασου να θες να δεις κατι μεταχρονολογημενο και να πρεπει να κατσεις μπροστα στην οθονη ωρες ατελείωτες ψαχνωντας.

Reaction score
384
μολις ειδα ενα βιντεακι που λεει οτι coaxial καλωδιο με 23g φτανει τα ~60μ, 20g τα ~90μ και 18g ~110μ
Ασε που αν παρεις IP καμερες δεν χρειαζεσαι coaxial παρα μονο CAT5 και το μηκος καλωδιου γινεται 100μ, συν το γεγονος οτι αν ειναι PoE γλυτωνεις και το καλωδιο ρευματος γιατι παιρνουν ρευμα μεσω CAT5 απο το αντιστοιχο PoE switch.

Reaction score
98
Ασε που αν παρεις IP καμερες δεν χρειαζεσαι coaxial παρα μονο CAT5 και το μηκος καλωδιου γινεται 100μ, συν το γεγονος οτι αν ειναι PoE γλυτωνεις και το καλωδιο ρευματος γιατι παιρνουν ρευμα μεσω CAT5 απο το αντιστοιχο PoE switch.
Ναι, αλλά.... με τις IP εχεις συνεχή μεταφορά τεράστιου ογκου πακέτων στο δίκτυο (η κάθε κάμερα είναι ενας μικρός υπολογιστης) αρα χρειάζεσαι και ενα ψιλοκαλοστημένο δίκτυο.Με τις TVI την ολη διαχείριση την αναλαμβάνει το καταγραφικό και υποψην μιλάμε για κόστος της ταξης του 1/4 τουλάχιστον.
Απο την εμπειρία μου, IP μόνο εαν δεν καλύπτουν οι TVI κάμερες.

Reaction score
140
Καλημέρα,
Μπορεις να βαλεις μεγαλύτερο HDD απο 1ΤΒ, όπως 2ΤΒ, 3ΤΒ κοκ, ομως κατα την γνώμη μου δεν χρειαζεται διοτι η καταγραφη θα γινεται μεσω κινησης και οχι συνεχομενα (υποστηριζεται απο το καταγραφικο με ρυθμιζομενο χρονο προεγγραφης και μετεγγραφης).
Φαντασου να θες να δεις κατι μεταχρονολογημενο και να πρεπει να κατσεις μπροστα στην οθονη ωρες ατελείωτες ψαχνωντας.
αυτo με την καταγραφη μεσω κινησης ισχυει σιγουρα ? για καταγραφικο 100-180 ευρω της hikvision αυτο γραφει 1080π?

θα χρειαστω μεγαλες αποστασεις καλωδιων και η αληθεια ειναι το cat5 με βολευει, το θεμα ειναι αν θα εχει προβλημα το σημα με την τροφοδοσια μαζι στο ιδιο καλωδιο?
ποιες ειναι οι διαφορες των ip απο τις αναλογικες καμερες εκτος απο τη συνδεσιμοτητα τους?

Reaction score
384
Στην αναλογικη καμερα η εικονα πηγαινει στο καταγραφικο αναλογικα, με ο,τι αυτο συνεπαγεται ως αρνητικο οσον αφορα την αποσταση, και μετα μετατρεπεται σε ψηφιακο μεσα στο καταγραφικο. Στις IP η εικονα γινεται ψηφιακη μεσα στην καμερα και μετα ταξιδευει χωρις απωλειες για οσα μετρα θελεις (μετα τα 100 μετρα χρειαζεσαι κι αλλα πραγματα ομως).

Reaction score
98
HD-TVI > https://www.linkedin.com/pulse/20140626073844-252393278-hd-tvi-is-comming

Οι IP έχουν όντως πιο "ευκολη" εγκατάσταση.Τα 100μ στην πράξη δεν τα έχω δεί να ισχύουν, ως θεωρία ναι.
Όπως και να χει εφόσον μπορείς να διαθέσεις χρήματα για εξωτερικού χώρου IP δεν υπάρχει λόγος να τις συγκρίνουμε, ειναι 2 διαφορετικής φιλοσοφίας συστήματα που έχουν και μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.
Η καταγραφή με ανιχνευση κίνησης ισχύει, επιπλέον καταγράφει και κάποιον ορισμένο χρόνο πριν και καποιον μετα το γεγονός (5sec default).
Το παραπάνω καταγραφικό δεν μπορεί να καταγράψει στα 1080p αναφέρει καθαρά πως καταγραφει στα 720p, η έξοδος HDMI μπορεί να δώσει Full HD σήμα στο monitor αναπαραγωγής..

ryk

Reaction score
925
Sorry για τη σφήνα, αλλά επειδή με απασχολεί κάτι παρόμοιο (μπαλκόνι σπιτιού), σε ασύρματη IP τι θα προτείνατε; Οι κινέζικες αξίζουν καθόλου;

Reaction score
140
Οκ για προτεινετε μου καποιο καταγραφικο 8 καναλια 1080π συμβατο με αναλογικες και ip η μονο ip (αν υπερβαινει τα 200 ευρω ) και αντιστοιχες ip καμερες εξωτερικου χωρου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll