Ποιο σεναριο με συμβουλευετε να ακολουθησω?

Reaction score
1.469
Τον τελευταιο χρονο εχω βομβαρδισει το φορουμ με ερωτησεις για συμβουλες ειτε για το δικαναλο κομματι ειτε για το Home cinema - προτζεκτορα και η βοηθεια ηταν σημαντικη οποτε και συνεχιζω:D
Αυτη τη στιγμη το συστημα μετα και τις τελευταιες αλλαγες αποτελειτε απο

χωρος σαλονι 9.5m * 4.50* με νησιδα και κουζινα αλλα..16-20 m2 περιπου
Ηχεια μπροστινα Monitor audio pl300 ii
Ηχειο κεντρικο Monitor audio silver centre
Ηχεια surround Monitor audio Bronze FX Διπολα
Subwoofer Monitor audio Silver W12

Ενισχυτης AV Marantz SR5010
Ενισχυτης Δικαναλος Mastersound 845 Evolution (Λαμπατος)

Projector Epson 9200

Εχοντας δωσει βαση τελευταια στο δικαναλο κομματι και εφοσον εκτος του ενισχυτη αλλαξα και τα μπροστινα ηχεια πρεπει να αναβαθμισω και το home cinema ξεχωριζοντας το απο το πολυκαναλο το οποιο θελω να χρησιμοποιω για τις ταινιες αλλα και για την ακροαση μουσικης η μουσικης με εικονα για να μην χρησιμοποιω παντα τον λαμπατο πχ και σε κομματια που δεν του ταιριαζουν ισως αλλα και για ακροαση μουσικης πολυκαναλα

τα σεναρια αναβαθμισης και λογω οικονομικων ειναι τα εξης¨

Σεναριο 1:
Αλλαγη του ενισχυτη με εναν οικονομικο πχ Marantzsr7011ηSR7010 ο οποιος υποστηριζει και ολα τα φορματ ηχου οπως atmos η auro ωστε να περισσεψει μπατζετ και συντομα η μαζι με τον ενισχυτη να αλλαξω και το κεντρικο απο silver σειρα σε platinum ιδια δηλαδη και με τα μπροστινα

Σεναριο 2:
Αλλαγη του ενισχυτη μονο με εναν αξιωσεων κατηγοριας τιμης και ποιοτητας Anthem MRX1120 και να αφησω το σετ απ των ηχειων ως εχει προσθετοντας μονο surround
ουλάχιστον για καποια χρονια ισως 1-2 η και περισσοτερα και να μπορεσουν να παιξουν σωστα και με τη βοηθεια room correction του ενισχυτη η καποιου ειδικου πχ καστρουνη

Οσον αφορα τωρα τα υπολοιπα ηχεια του home cinema θελω να μεγαλωσω to 5.1 που εχω τωρα μεχρι και με Dolby atmos η auro 3d με την μονη δυσκολια για αυτο το να βαλω ηχεια στο ταβανι, θα συμβουλευτω τον καστρουνη αν μπορει να γινει αυτο
αν δεν γινεται θα το κανω 7.1 η 9.1 μονο
τωρα το subwoofer νομιζω θα με καλυψει και λεω να το αφησω ως εχει
τα surround ηχεια αναλογως με τι συστημα θα φτιαξω θα τα αναβαθμιζω σιγα σιγα

Τι συμβουλευετε?

Reaction score
5.672
εάν έχεις σκοπό να καλέσεις τον καστρουνη των καλεί ς τώρα για να δει χώρο κλπ.ώστε να σου δώσει οδηγίες.
εγώ πάντως εφόσον υποστηρίζει ο ενισχυτής σου θα το έκανα 7.1 η 7.2 ...

Reaction score
1.469
Ποιον ενισχυτη ομως?
Εναν marantz 7011 συν αλλαγη του κεντρικου με platinum
Η ενισχυτη ακριβο anthem και τα ηχεια ως εχουν?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
7011 χωρίς αλλαγή κεντρικού για την ώρα. Παίρνεις ένα ζευγάρι βάσεως μονόπολα αντίστοιχα με τα υπόλοιπα, ή αν έχεις κάπου ένα ζευγάρι ξεκινάς μ' αυτά, και αρχίζεις να παίζεις με στησίματα.

Reaction score
1.469
7011 χωρίς αλλαγή κεντρικού για την ώρα. Παίρνεις ένα ζευγάρι βάσεως μονόπολα αντίστοιχα με τα υπόλοιπα, ή αν έχεις κάπου ένα ζευγάρι ξεκινάς μ' αυτά, και αρχίζεις να παίζεις με στησίματα.
Εντυπωση μου κανει η γνωμη σου
Θεωρεις δηαλδη πως δεν θα κανε διαφορα ενας anthem σε σχεση με εναν 7011 η yamaha denon κτλ??
Η μαλλον δεν θα κανε τοσο μεγαλη διαφορα?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Η μαλλον δεν θα κανε τοσο μεγαλη διαφορα?
Αυτό.

Το τι μάρκα θα επέλεγα εγώ δεν έχει σημασία. Εσύ χρειάζεσαι καλή αυτόματη ισοστάθμιση και λογική τιμή, άρα Marantz/Denon ή Pioneer.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
και εγω το 1ο σεναριο προτεινω.
και αν δεν εισαι ικανοποιημενος με την ισοσταθμιση , με τα ρεστα παιρνεις dirac οπου κατα την γνωμη πολλων ειναι καλυτερο και ποιο ευελικτο απο το arc.

Reaction score
1.469
Αυτό.

Το τι μάρκα θα επέλεγα εγώ δεν έχει σημασία. Εσύ χρειάζεσαι καλή αυτόματη ισοστάθμιση και λογική τιμή, άρα Marantz/Denon ή Pioneer.
Γενικοτερα επειδη υπαρχει καποια δυνατοτητα πανω των 1700-2000ευρω που χει ενας 7011
Απλα ειπα να μοιρασω το μπατζετ σε εναν ενισχυτη πχ των 1500€ συν το κεντρικο platinum αλλα 2500€ η να παρω ςναν ενισχυτη των 4000€ και να αφησω τα ηχεια ως εχουν

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis