Αρχαριος....ψαχνεται...

Reaction score
523
Χαιρετώ την παρεα του av.
Θα ηθελα να μου προτεινετε από τι πρεπει να ξεκινήσω για να έχω αξιοπρεπή εικονα-ηχο σε ένα χώρο που ετοιμαζω για χαλάρωμα...
Διαστάσεις χώρου 6* 7 περίπου..στον ίδιο χωρο θα βρίσκονται και συστηματα δικάναλα.
Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες προτάσεις..

Reaction score
5.672
Εαν θες γράψε τι αλλα συστήματά θα έχεις στον χωρο ωστε να δούμε εαν μπορούν να εκμεταλλευτούν για home cinema.
Βασικό επισης τι χρηματικό όριο θέλεις να διαθέσεις .
Τόσα για εικονα μαζι με την οθονη , τόσα για πολυκαναλο ήχο .
Επισης τσέκαρε εαν έχεις δυνατοτητα σταθερής οθόνης .
Εαν ειναι πραγματικές οι διαστάσεις μπορεις να κανεις μεγάλα πράγματα .
Βέβαια τα αλλα συστήματά που θα έχεις μέσα με προβληματίζουν απο πολυ έως παρα πολυ ...

Reaction score
523
Μπροστά λέω να ειναι 2 d'apolito, πισω 2 pl300 ο τοίχος που θα ριχνει φως ο προτζεκτορας ειναι 6μ πλατος 2.80 υψος. Αλλά φανταζομαι πως επειδη θα ειναι διαθεσιμος ολος...θα τοποθετηθει κεντρικά το πανί( ή βάψιμο). Πηγη για dvd δεν εχω. Σαμπ δεν εχω. Πολυκαναλο ενισχυτη δεν εχω. Διπλα απο τα d'apolito θα ειναι επίσης δυο τριδρομα δαπεδου.
Κεντρικο, μαλλον αναμεσα στα πικαπ, ενα ταννου. Για πλαι εχω δυο φουλρειντζ βάσης.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.547
Αν θες να κανεις πραγματικα σωστη δουλεια Ηλια, θα πρεπει να ξεκινησεις απο τον χωρο.
θα πρεπει να φερεις καποιον να κανει μετρησεις για να δει τα προβληματα του και να πραξει αναλογα.
Οπως καταλαβαινεις θα χρειαστει ακουστικη παθητικη φροντιδα, για αρχη, που αν ειναι και deticated ο χωρος, ειναι απαραίτητη.

Κατα τ' αλλα πιστευω οτι αν παρεις ενα πραγματικα καλο ζευγαρι ηχεια για το δικαναλο, δεν θα χρειασθεις και αλλα για το πολυκαναλο.
Για πανι αν μπορεις βαλε σταθερη.
Απο πηγη........για bluray/dvd εγω ψηφιζω ΟΡΡΟ.
Για σαμπ..........προτείνω τουλαχιστον τρια και παραπανω αν μπορεις, 10ιντσα ή 12ιντσα. (ακομα καλυτερα).
Διαβασε λιγο εδω..... https://mehlau.net/audio/multisub_geddes/

Για πολυκαναλα δεν γνωριζω.......... θα σου πουνε τα παιδια που ξερουν.

Reaction score
5.672
Μπροστά λέω να ειναι 2 d'apolito, πισω 2 pl300 ο τοίχος που θα ριχνει φως ο προτζεκτορας ειναι 6μ πλατος 2.80 υψος. Αλλά φανταζομαι πως επειδη θα ειναι διαθεσιμος ολος...θα τοποθετηθει κεντρικά το πανί( ή βάψιμο). Πηγη για dvd δεν εχω. Σαμπ δεν εχω. Πολυκαναλο ενισχυτη δεν εχω. Διπλα απο τα d'apolito θα ειναι επίσης δυο τριδρομα δαπεδου.
Κεντρικο, μαλλον αναμεσα στα πικαπ, ενα ταννου. Για πλαι εχω δυο φουλρειντζ βάσης.
δεν ξέρω αλλα πιο πολύ για κουκουρουκου ακούγεται.
εάν θέλεις να κανεις σωστά δουλειά πρώτα φωνάζεις κάποιον για μέτρηση.
μετά αποφασιζεις ποια σχολή θα ακολουθήσεις.
το τέλειο ειναι 7 ηχεία ακριβώς ίδια.
μετά 7 ηχεία της ίδιας εταιρίας ίδια σειρά.
το ίδιο ισχύει εάν βάλεις atmos.
για οθόνη ασυζητητί σταθερή .
να ξανάρωτήσω για μπατζετ;;;

Reaction score
523
Ποσο πρεπει να ειναι το μπατζετ μου μάκη? Όπως ειπα για να εχω αξιοπρεπή ήχο? Και εικόνα?
Τα ηχεία που μέχρι στιγμής έχω...καλύπτουν απαιτησεις ήχου...το θεμα μετρήσεων του χώρου θα γίνει φυσικά...

Reaction score
5.672
Τα ηχεία που έχεις δεν καλύπτουν το θεμα του ήχου και το ξερεις.
Αναλόγως του μπατζετ θα σου προτείνουν να πάρεις Stewart η όχι ....
Οπως και jvc αλλα και αυτό το ξερεις .
Αλλιώς εαν δεν φτάνει το μπατζετ λαθος όνειρα κανεις.

Κόστος για τον χωρο κάτω απο 5000 δεν το κόβω.
Για αξιοπρεπή εικονα κάτω απο 3000 ξέχασε το μαζι με την οθονη.
Θεωρητικά πας για το oppo 203 που θα βγει τελος του χρόνου κόστος γυρω στα 900 .
AV ενίσχυτη δεν το κόβω κάτω απο 2300 χωρις τελικούς διότι δεν ξερω τι έχεις .
Καβλωδια που λεν κάποιοι δεν μου βγαίνουν με τίποτα κάτω απο 500 .
Οποτε κάτω απο 12000 δεν μου βγαίνει οπως και να τα υπολογίσω.
Σκέφτεσαι λοιπόν παίρνω τα μηχανήματα και αργότερα θα φτιάξω και τον χωρο με αποτέλεσμα να γλιτώσεις τα χρήματα διότι λες δεν πειράζει μωρε καλα ειμαι και έτσι .
Βέβαια όμως δεν θα εισαι ευχαριστημένος διότι κατι θα σου λείπει ...

Δυστηχως σου έβγαλα έναν μπούσουλα χωρις να ξερω τι σκέφτεσαι και πως θα το κανεις.

Σκέψου τι έγραψα δες το μπατζετ σου και αποφάσισε.

Εκτός αν δεν θες να κανεις ενα συστημα αξιώσεων και απλα θες να λες οτι έχεις και πολυκαναλο...
Αξιοπρεπές εικονα και ήχο που λες δυστηχως δεν γίνεται εαν δεν πας οσο πιο by the book γίνεται.
Με οτι αυτό συνεπάγεται ...

Reaction score
5.672
Ελπιζω να κατάλαβες γιατι δεν προτείνει τίποτα κανεις απο τότε που άνοιξες το θεμα ...
Εκτός και αν φοβούνται να προτείνουν με το αλλο θεμα που είχες ανοίξει για τα ηχεία που ζητούσες ¨θελω ελληνικά ηχεία ¨
Και πήρες 2-3 ζευγάρια ηχεία διαφορετικά μόνο που κανένα δεν ηταν ελληνικής κατασκευής η μάρκας .
Φιλικα πάντα και χωρις διάθεση για ειρωνεία η πονηριάς .

Reaction score
523
Τα ζευγαρια ηχειων που εχουν αγοραστει ειναι 5 ετοιμαζεται και εκτο. Τα τρια ειναι ελληνικης κατασκευής...
Απο ενισχυτες υπαρχουν mf 550 chargers, holton 200watt, τσακιριδες, bianka se, sansui, και αντιστοιχοι προ σε λαμπες και τρανζιστορ.
Εδω βεβαια να πω...οτι νομιζα οτι τα 802Ν θα με καλυπταν στο θεμα του ηχου αλλά εκανα λάθος...για το λόγο αυτό ανέφερσ ότι τα d'apolito που εχω με καλυπτουν...όπως και τα monitor audio pl300. Μεχρι και τα μαικρο του φιλου μπουλαματση τωρα που στρωνουν...βγαζουν ηχο...

Reaction score
11.755
οτι νομιζα οτι τα 802Ν θα με καλυπταν στο θεμα του ηχου αλλά εκανα λάθος
Δεν σε καλύπτουν;; Περίεργο. Μήπως ο χώρος έχει τίποτα περίεργα modes ή ανακλάσεις που χαλάνε τον ήχο;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.547
Tα d'apolito που λες Ηλια, ποια ειναι?
Για τα B&W............ δεν μου κανει εντυπωση που δεν σ' αρεσουν............ουτε εμενα μου εκαναν ποτε "κλικ".
Σου ειπα.....εχω μεγαφωνα για κορυφαιο 3 δρομο. Και σταθερη οθονη 91 ιντσες εχω.

Reaction score
5.672
Με τους ενισχυτές που έχεις πως να σου αρέσει το 802n ?
Δεν τα έχεις ακούσει ακομα να παίζουν ουτε στο 1/10 των δυνατοτήτων τους.
Δυστηχως ο τρόπος που σκέφτεσαι και λειτουργείς δείχνει να έχεις πετάξει πολλα και συνεχίζεις ...
Σταμάτα να αγοράζεις ηχεία και φτιάξε τον χωρο σου .
Παραπάνω απο 2 συστήματά που θα συνυπάρξουν Στο ίδιο χωρο μόνο κακό κάνουν .
Και εννοω δικαναλο και εκμετάλλευση αυτού στο πολυκαναλο .
Έχεις πάρει λαθος δρόμο ...
Βρες έναν που εμπιστευεσε για την γνώσεις του φτιάξε τον χωρο οπως σου πει αλλα να τον αναλάβει κιόλας μεχρι το τελος , να σου στήσει το συστημα σου και τελος ....

Reaction score
523
Τι ενισχυτες θα επρεπε να ειχα μακη?
Με εχεις προβληματίσει φίλε....
Σιγουρα ο χωρος θελει φροντίδα...οπως ολοι αλλωστε...

Reaction score
5.672
Τα b&w θέλουν ρεύματα και να κατεβαίνουν χαμηλά .
Γιαυτο πολυ κόσμος δεν τα εχει ακούσει να παίζουν σωστά και τα απορρίπτουν .
Πολυ απλα βρες ενίσχυτη να κάτεβαινει μεχρι το μισό ωμ εαν γίνεται , να εχει πάνω απο 250 w στα 8 και να διπλασιάζει συνέχεια οσο κατεβαίνει .
Δεν σου γράφω εταιρείες αν και υπαρχουν αρκετές .
Επισης πολυ βασικό ειναι η τοποθέτηση τους και οι αποστάσεις απο τοιχο .
Ιδανικά θα ηταν πλάτος τουλαχιστον 6 μέτρων για να έχουν τουλαχιστον 1.5 μέτρα απο τον πλαϊνό τοιχο οπως και απο τον πίσω .
Ο χώρος σου σε διαστάσεις ακούγεται ιδανικός αν εχει και υψος πάνω απο 2.8 μέτρα , σου ξαναλέω οτι με προβληματίζει τι θα έχεις μέσα .
Εαν φτιάξεις τον χωρο και στήσεις το συστημα σου σωστά δεν χρειάζεσαι όχι 3 αλλα ουτε καν 2 διαφορετικά συστήματά .
Μόνο προβλήματα προσθέτουν τα επιπλέον ηχεία που θα έχεις μέσα ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921
Χαιρετώ την παρεα του av.
Θα ηθελα να μου προτεινετε από τι πρεπει να ξεκινήσω για να έχω αξιοπρεπή εικονα-ηχο σε ένα χώρο που ετοιμαζω για χαλάρωμα...
Διαστάσεις χώρου 6* 7 περίπου..στον ίδιο χωρο θα βρίσκονται και συστηματα δικάναλα.
Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες προτάσεις..
Ξεκινάς με μελέτη του χώρου, μετρήσεις χρόνων αντηχησης, τοποθέτηση διαχυτικων επεμβάσεων και συνηχητικων βεβαίως, επαλήθευση του αποτελέσματος με μετρήσεις RT 60, και στο τέλος βλέπεις το στέρεο που θα βάλεις εκεί μέσα, για να ακούς το χώρο πως θα παίζει.

Reaction score
523
Ξεκινάς με μελέτη του χώρου, μετρήσεις χρόνων αντηχησης, τοποθέτηση διαχυτικων επεμβάσεων και συνηχητικων βεβαίως, επαλήθευση του αποτελέσματος με μετρήσεις RT 60, και στο τέλος βλέπεις το στέρεο που θα βάλεις εκεί μέσα, για να ακούς το χώρο πως θα παίζει.
Όμορφα....μπορειτε να μου προτεινετε ανθρωπους που εμπιστευεστε για αυτη τη δουλειά?
Ευχαριστω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921
Ναι. Μανώλης Καστρουνης, γνωστός επαγγελματίας, στήνει και εικόνα και ήχο.
Από Athens mastering αν το λέω σωστά, ο Χατζησταμος σίγουρα μπορεί.
Ο ζαπ επίσης, εγγύηση.
Ρωτώντας, θα βρεις κι άλλους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921
Παίδες, γράφετε ονόματα. Όποιους ξέρετε.

Ίσως να κάνουμε ένα θρεντ με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα για να βρίσκουν λύση όσοι ψάχνουν προς αυτή, τη σωστή κατεύθυνση.

Κακά τα ψέματα, ο χώρος και η επαγγελματική ενασχόληση με την ισοστάθμιση, είναι το Α και το Ω, το καταλάβαμε όλοι. Δυστυχώς αυτή η πολύτιμη υπηρεσία δεν είναι ευρέως γνωστή, κι ούτε ξέρει κανείς που να ψάξει. Μόνο που είναι τα μαγαζιά που πουλάνε στέρεα ξέρει ο κόσμος :)

Δε ξέρω αν η διαχείριση του φόρουμ το θεωρεί διαφήμιση, αλλά θα πρέπει να έχουμε κάπου καταγεγραμμένα στοιχεία ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν στο στήσιμο του χώρου, ώστε να βοηθήσουμε εμείς τους συνφορουμίτες μας που ψάχνουν. Δυστυχώς οι εν λόγω επαγγελματίες δεν κυνηγάνε τα φόρουμ να γνωστοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, άλλοι δε θέλουν καν να μπούν να γράψουν, δε προλαβαίνουν, δεν έχει σημασία.

Απλώς βλέπουμε το πρόβλημα, και καταντάει χαζό να γράφω 3-4 ονόματα σε κάθε θρεντ που υπάρχει ανάλογο ερώτημα.

Νομίζω πως πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο αυτό σε όποιον ψάχνει. Δείτε το, συζητήστε το και πραξετε αναλόγως. ;)

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
....γνωμη μου Κωστα, και εφ'οσον κρινουν οι Δχστες οτι μπορει, πρεπει, να γινει αυτο. Ειναι σωστη η ιδεα. Νομιζω οτι θα βοηθησει πολυ...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef