MK2 με rega RB-300 ( ερώτηση )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
Με αυτές τις προδιαγραφές κοιμάμαι και ξυπνάω εδώ και 40 χρόνια ( άσε που τις έχουν μάθει απέξω και οι δύο αρσενικοί μελοντικοί κάτοχοι των πικάπ ) .
Αυτό είναι το πρόβλημα του τεκνικς. Θα πεθάνει μετά από σένα! ;)

Reaction score
330
With nothing to counteract the motor cogging that inevitably occurs directly within the platter of a high-torque, low mass, direct-drive turntable, large amounts of wow and flutter are also inevitable.
Regulating a direct-drive motor's speed with a phase-locked loop produces tight speed control and measuralby low levels of wow and flutter , but the motor's constant, ultra-high-speed huntinging and pecking as it over and under compensates in the attempt to produce a consistent speed can create a jitter effect in the mid treble to which the human ear is particularly sensitive, adding a hard brittle texture to music. That describes the sound of Technics' now discontinued sl1200 series of direct-drive turntables, and explains why, despite their high build quality and relatively low price, few are used in serious audio systems, though some listeners claim that these tables can be modified to improve their sonic performance."
Να αρχίσουμε για το φαινόμενο jitter λοιπόν . Αφού είναι μετρήσιμο ..... μπορώ να έχω την συχνότητα παρουσίασης που θα είναι πολύ συγκεκριμένη και όχι σε εκτεταμένο φάσμα συχνοτήτων ; ( τα πολύ ευαίσθητα αυτιά δεν με πείθουν )

D

deleted user 10898

Guest
Να αρχίσουμε για το φαινόμενο jitter λοιπόν . Αφού είναι μετρήσιμο ..... μπορώ να έχω την συχνότητα παρουσίασης που θα είναι πολύ συγκεκριμένη και όχι σε εκτεταμένο φάσμα συχνοτήτων ; ( τα πολύ ευαίσθητα αυτιά δεν με πείθουν )
Cogging οχι jitter....
http://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=42958

Reaction score
330
στο κείμενο που είχες παραθέσει το αναφέρει σαν jitter effect και επειδή δεν σκοπεύω να περάσω όλη τη ζωή διαβάζοντας ότι μπορεί να γράφει κανείς αντι να με παραπέμπεις αν γνωρίζεις αυτό που ζήτησα ή αν το μέτρησες πές το θα με διευκολήνεις πραγματικά

D

deleted user 10898

Guest
στο κείμενο που είχες παραθέσει το αναφέρει σαν jitter effect και επειδή δεν σκοπεύω να περάσω όλη τη ζωή διαβάζοντας ότι μπορεί να γράφει κανείς αντι να με παραπέμπεις αν γνωρίζεις αυτό που ζήτησα ή αν το μέτρησες πές το θα με διευκολήνεις πραγματικά
Summary
Many turntables are compared by using a record with a 3KHz tone and then analysing this using a computer. The actual speed at the record at every angle of the rotation is then plotted in polar fashion. With the SL-1200MK2 and Pioneer PL-71, the polar graph clearly shows speed variations that are perfectly coincident with the 'impulse' given by the motor. Extreme example is the PL-71, a highly rated Pioneer turntable which i own [great construction, great tonearm], and which my ears suspected it suffered from cogging. Now i see that i was correct:

Reaction score
330
Summary
Many turntables are compared by using a record with a 3KHz tone and then analysing this using a computer. The actual speed at the record at every angle of the rotation is then plotted in polar fashion. With the SL-1200MK2 and Pioneer PL-71, the polar graph clearly shows speed variations that are perfectly coincident with the 'impulse' given by the motor. Extreme example is the PL-71, a highly rated Pioneer turntable which i own [great construction, great tonearm], and which my ears suspected it suffered from cogging. Now i see that i was correct:[/QUOTE

Θα στεναχωρήσω τον γράφοντα αλλά η ώθηση στο ΜΚ2 είναι πολύ ψιλότερα ας δεί το σχέδιο ελέγχου . Τώρα για τους 3KHz και τη σχετική θολούρα στίς μεσουψηλές ( δεν συμφωνώ ) να αναζητήσουν αλλού τον λόγο ( εγώ έχω άποψη που έχει να κάνει με την οριακή παροχή τροφοδοσίας αλλά είναι τόσο χαμηλό το φαινόμενο που είναι στα όρια της δυνατότητας μέτρησης ) . Να παρακαλέσω αυτό το κόψε ράψε να σταματήσει γιατί δεν μου λέει και τίποτα ( προσωπικά έχει ενδιαφέρον να κάνω εγώ τη μέρηση ή κάποιος συνάδελφος από εδώ - έστω και υποκειμενικά όπως : ναι άκουσα το ρημάδι και διατίστωσα το πρόβλημα εδώ ή εκεί ) .
[DOUBLEPOST=1476288976][/DOUBLEPOST]Θα στεναχωρήσω τον γράφοντα αλλά η ώθηση στο ΜΚ2 είναι πολύ ψιλότερα ας δεί το σχέδιο ελέγχου . Τώρα για τους 3KHz και τη σχετική θολούρα στίς μεσουψηλές ( δεν συμφωνώ ) να αναζητήσουν αλλού τον λόγο ( εγώ έχω άποψη που έχει να κάνει με την οριακή παροχή τροφοδοσίας αλλά είναι τόσο χαμηλό το φαινόμενο που είναι στα όρια της δυνατότητας μέτρησης ) . Να παρακαλέσω αυτό το κόψε ράψε να σταματήσει γιατί δεν μου λέει και τίποτα ( προσωπικά έχει ενδιαφέρον να κάνω εγώ τη μέτρηση ή κάποιος συνάδελφος από εδώ - έστω και υποκειμενικά όπως : ναι άκουσα το ρημάδι και διατίστωσα το πρόβλημα εδώ ή εκεί ) .

Reaction score
330
Να θυμήσω ότι ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και τελικά φτάσαμε να αρχίσουμε τα τεχνικά στο πλατό και μάλιστα αρκετά βαθιά . Να παρακαλέσω θερμά για άλλη μια φορά ας μείνουμε λίγο στο αρχικό ή τέλος πάντων αν κάποιος άλλαξε τον βραχίονα και είδε κάτι ( στο συγκεκριμένο έστω και άλλο βραχίονα ) . Για να μη θεωρηθεί ότι υπεφεύγω από το τεχνικό κομμάτι όποιος θέλει ας ανοίξει ένα θέμα περί τεχνικών να το ξεσκίσουμε ( αλλά να καταλαβαίνουμε τι θα λέμε ... ) Ευχαριστώ !!!!

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Να θυμήσω ότι ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και τελικά φτάσαμε να αρχίσουμε τα τεχνικά στο πλατό και μάλιστα αρκετά βαθιά . Να παρακαλέσω θερμά για άλλη μια φορά ας μείνουμε λίγο στο αρχικό ή τέλος πάντων αν κάποιος άλλαξε τον βραχίονα και είδε κάτι ( στο συγκεκριμένο έστω και άλλο βραχίονα ) . Για να μη θεωρηθεί ότι υπεφεύγω από το τεχνικό κομμάτι όποιος θέλει ας ανοίξει ένα θέμα περί τεχνικών να το ξεσκίσουμε ( αλλά να καταλαβαίνουμε τι θα λέμε ... ) Ευχαριστώ !!!!
Με τα τεχνικά δεν τα πηγαίνω καλά οπότε δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά. Τα ακόλουθα συνιστούν προσωπική άποψη (η οποία πάντως έχει σχηματιστεί τόσο από την επαγγελματική χρήση του εν λόγω πικάπ όσο και από την οικιακή χρήση).

Αλλαγές στον ήχο θα υπάρξουν είτε αλλάξει κάποιος βραχίονα είτε κεφαλή. Φίλος είχε τοποθετήσει άλλο βραχίονα σε σχήμα S (jELCO νομίζω) και η αλλαγή στον ήχο ήταν εμφανής. Αυτό φαντάζομαι όμως ότι ισχύει για όλα τα πικάπ που μπορούν να δεχτούν άλλο βραχίονα. Το ίδιο και με διάφορες κεφαλές που προσωπικά έχω δοκιμάσει στο μαμίσιο πικάπ. Με το πέρασμα του χρόνου αποκρυσταλώνεις άποψη για το αν σου αρέσει. Το θέμα είναι αν μπορείς να πάρεις το μέγιστο από τον καλύτερο βραχίονα που θα τοποθετήσεις και πόσο αυτός θα κοστίζει. Για το λόγο αυτό υποστηρίζω ότι κατ´ εμέ το συγκεκριμένο πικάπ το αφήνεις όπως το παίρνεις με μια καλή κεφαλή.

Reaction score
330
Με τα τεχνικά δεν τα πηγαίνω καλά οπότε δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά. Τα ακόλουθα συνιστούν προσωπική άποψη (η οποία πάντως έχει σχηματιστεί τόσο από την επαγγελματική χρήση του εν λόγω πικάπ όσο και από την οικιακή χρήση).

Αλλαγές στον ήχο θα υπάρξουν είτε αλλάξει κάποιος βραχίονα είτε κεφαλή. Φίλος είχε τοποθετήσει άλλο βραχίονα σε σχήμα S (jELCO νομίζω) και η αλλαγή στον ήχο ήταν εμφανής. Αυτό φαντάζομαι όμως ότι ισχύει για όλα τα πικάπ που μπορούν να δεχτούν άλλο βραχίονα. Το ίδιο και με διάφορες κεφαλές που προσωπικά έχω δοκιμάσει στο μαμίσιο πικάπ. Με το πέρασμα του χρόνου αποκρυσταλώνεις άποψη για το αν σου αρέσει. Το θέμα είναι αν μπορείς να πάρεις το μέγιστο από τον καλύτερο βραχίονα που θα τοποθετήσεις και πόσο αυτός θα κοστίζει. Για το λόγο αυτό υποστηρίζω ότι κατ´ εμέ το συγκεκριμένο πικάπ το αφήνεις όπως το παίρνεις με μια καλή κεφαλή.[/QUOTΕ

Ευχαριστώ για την απάντηση . Θα συμφωνίσω απόλυτα μαζύ σου σε αυτά που γράφεις ( και δεν σνομπάρω καθόλου τον βραχίονα του ΜΚ2 μάλιστα έχω στο μυαλό μου κάποιες βελτιώσεις όσο αναφορα την έδραση και την ανακατανομή μάζας ) . Η αλλαγή στον RB θα γίνει στα πλαίσια έρευνας και μετρήσεων μέσα στον επόμενο μήνα και ενδεχομένως να επανέλθει ο αρχικός ( με τις βελτιώσεις ) . Θα μου πείς βέβαια τι μας ζαλίζεις με την ερώτηση κάνε την αλλαγή και πές μας , και θα έχεις δίκιο αλλά απλώς υπέθεσα μήπως κάποιος το είχε κάνει και είχε παρατηρήσει κάτι για να το πάρω υπ όψι μου . Με συνεργασία πετυχαίνεις πολλά περισσότερα και καμιά φορά σου έρχεται και έπνευση . Με τα τεχνικά - ηλεκτρονικά δεν έχω πρόβλημα και προσπαθώ πάντα ότι λέω να το μετρήσω ώστε να έχω προσωπική άποψη ( χωρίς να παραγνωρίζω την υποκειμενικότητα του αυτιού που είναι και ο τελικός αποδέκτης ) . Μάλιστα όταν με το καλό κάνω τις αλλαγές στο ΜΚ2 ( βραχίονας και οποσδήποτε τροφοδοτικό ) θα το διαθέσω σε όποιον θέλει για να έχει ο καθένας την προσωπική του άποψη . Bαρέθηκα να μου παρουσιάζουν γνώμες ειδικών σε πράγματα που μπορώ ή μπορούμε και να μετρήσουμε και να ακούσουμε - η μηχανική του πικάπ και η γεωμετρία στους βραχίονες έχει λυθεί προ πολλού - τα υλικά και η ακρίβεια είναι το θέμα που πληρώνονται στο 100 πλάσιο και βάλε στο όνομα του Hi End ( Φαντάσου πόσα λεφτά μπορεί να έχει ξοδεύσει κανείς ψάχνοντας το τέλειο σε ένα πολλές φορές ανύπαρκτο χώρο - ή πόσους τοίχους γκρεμίζει κανείς και μετα πληρώνει ένα σπίτι ακόμη για ισοστάθμιση ( η ηλεκρονική ισοστάθμηση δεν είναι και ότι καλύτερο - σιγά το Hi End τότε - εγώ παραμένω στο υπαρκτό Hi Fi ) . Τέλος πάντων ο καθένας πράτει όπως νομίζει και καλά κάνει ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και μιά ζωή την έχουμε ( στην άλλη θα τα έχουμε λύσει όλα ) . Να είσαι καλά !!!
[DOUBLEPOST=1476295018][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1476295050][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1476295018][/DOUBLEPOST]
Ευχαριστώ για την απάντηση . Θα συμφωνίσω απόλυτα μαζύ σου σε αυτά που γράφεις ( και δεν σνομπάρω καθόλου τον βραχίονα του ΜΚ2 μάλιστα έχω στο μυαλό μου κάποιες βελτιώσεις όσο αναφορα την έδραση και την ανακατανομή μάζας ) . Η αλλαγή στον RB θα γίνει στα πλαίσια έρευνας και μετρήσεων μέσα στον επόμενο μήνα και ενδεχομένως να επανέλθει ο αρχικός ( με τις βελτιώσεις ) . Θα μου πείς βέβαια τι μας ζαλίζεις με την ερώτηση κάνε την αλλαγή και πές μας , και θα έχεις δίκιο αλλά απλώς υπέθεσα μήπως κάποιος το είχε κάνει και είχε παρατηρήσει κάτι για να το πάρω υπ όψι μου . Με συνεργασία πετυχαίνεις πολλά περισσότερα και καμιά φορά σου έρχεται και έπνευση . Με τα τεχνικά - ηλεκτρονικά δεν έχω πρόβλημα και προσπαθώ πάντα ότι λέω να το μετρήσω ώστε να έχω προσωπική άποψη ( χωρίς να παραγνωρίζω την υποκειμενικότητα του αυτιού που είναι και ο τελικός αποδέκτης ) . Μάλιστα όταν με το καλό κάνω τις αλλαγές στο ΜΚ2 ( βραχίονας και οποσδήποτε τροφοδοτικό ) θα το διαθέσω σε όποιον θέλει για να έχει ο καθένας την προσωπική του άποψη . Bαρέθηκα να μου παρουσιάζουν γνώμες ειδικών σε πράγματα που μπορώ ή μπορούμε και να μετρήσουμε και να ακούσουμε - η μηχανική του πικάπ και η γεωμετρία στους βραχίονες έχει λυθεί προ πολλού - τα υλικά και η ακρίβεια είναι το θέμα που πληρώνονται στο 100 πλάσιο και βάλε στο όνομα του Hi End ( Φαντάσου πόσα λεφτά μπορεί να έχει ξοδεύσει κανείς ψάχνοντας το τέλειο σε ένα πολλές φορές ανύπαρκτο χώρο - ή πόσους τοίχους γκρεμίζει κανείς και μετα πληρώνει ένα σπίτι ακόμη για ισοστάθμιση ( η ηλεκρονική ισοστάθμηση δεν είναι και ότι καλύτερο - σιγά το Hi End τότε - εγώ παραμένω στο υπαρκτό Hi Fi ) . Τέλος πάντων ο καθένας πράτει όπως νομίζει και καλά κάνει ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και μιά ζωή την έχουμε ( στην άλλη θα τα έχουμε λύσει όλα ) . Να είσαι καλά !!!

Reaction score
596
Ναι.Με τον rb εχεις καλυτερο αποτελεσμα . Τελος.

Reaction score
208
Για να σχηματισει καποιος μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για το χαρακτηρα του καθε μηχανηματος του συστηματος του θα πρεπει να αλλαζει κατα καιρους και για επαρκες χρονικο διαστημα μερη του

Ειναι γεγονος οτι μια αναλυτικη κεφαλη σε ενα ηδη "αυστηρο" συστημα δεν θα αποσπασει και τις θερμοτερες εντυπωσεις απο το χρηστη....ενω σε ενα ηδη "γλυκοηχο" θα το ισορροπησει...το ιδιο ισχυει και για το phono, μερικως για τα τα καλωδια κοκ

Σε δοκιμες στο συστημα μου με το μκ2, με λαμπατο ενισχυτη και γλυκοηχα ηχεια τα chario και γενικα ενα phono "ισορροπημενο" τυπου ear 834p...η benz micro mc20e2 l με τα ελαφρως τονισμενα ακρα της εδωσε ρεστα....ενω οταν στην αλυσιδα εμπαιναν τα πιο αυστηρα (οχι ομως στεγνα) proac d15 καπου και σε καποια ακουσματα κουραζε

Εκει εμπαινε η shure mx97e πανω και ολα ερχοταν στα ισια τους...η οποια θεωρω και το εχω πει πολλες φορες οτι ταιριαζει γαντι (για τα δικα μου γουστα) στο μκ2
Οποτε ειναι και λιγο σχετικα ολα με τα προσωπικα ακουσματα του καθενος και το συστημα του

Μπορω να μαντεψω (στο βαθμο που ειναι εφικτο βεβαια) οτι με εναν rb θα τονιστουν τα ηδη ατακαδορικα μπασα του μκ2...(θεωρω οτι θα γεμισουν σε ογκο χωρις να χασουν σε ατακα) και με μια προσεκτικα διαλεγμενη mc κεφαλη (αραγε μια dl της denon ?) το αποτελεσμα θα δικαιωνε τον επιδοξο diyer

Προσωπικα δεν το τολμησα...καθως τη δεδομενη στιγμη μου προεκυψε ενα thorens με rb 300 (στο κοστος του μπαλαμουτιασματος του μκ2) που μου καλυψε το κενο και επειτα ενα oracle paris με roksan tabriz κοκ

Αυτο που προσωπικα βγαζω το καπελο στο μκ2 (ασχετα που περασε και εφυγε 2 φορες απο τα χερια μου) ειναι οτι με την ευκολια του σε προδιαθετει να κουμπωσεις πανω του ενα βινυλιο...αλλα και αλλο headshell με ταιριασμενη κεφαλη αναλογα με τα ακουσματα σου (ειναι παροιμιωδης η ευκολια ρυθμισης και σεταρισματος και διαβολικη η ακριβεια μετρησης του βαριδιου τσεκαρισμενη με ζυγαρια ασφαλειας)

Αυτο απο εμενα και sorry για τις γενικοτητες...με ενδιαφερον θα ακουγα τις εντυπωσεις απο καποιον που το τολμησε

Υπερμαχοι των αναβαθμισεων λεγανε και λενε οτι απο τη στιγμη που υπαρχει η δυνατοτητα καποια απο τα ηδη πολυ καλα χαρακτηριστικα να αξιοποιηθουν απο εναν καλυτερο βραχιονα και με καποιες βελτιωσεις σε τροφοδοσια να το απογειωσουν...εξασφαλιζοντας την ηδη πολυ καλη αξιοπιστια γιατι οχι? Πχ sme 309

Οι αλλοι βεβαια σου λενε οχι...παρε ενα thorens...lenco...garrard και αλλαξε του τα φωτα....το μκ2 αστο οπως ειναι

Δεν ξερω....αυτο εννοουσα οτι δυσκολο εως αδυνατο στσ πρωτα post καποιος εγχωριος να το εχει δοκιμασει

Reaction score
330
Για να σχηματισει καποιος μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για το χαρακτηρα του καθε μηχανηματος του συστηματος του θα πρεπει να αλλαζει κατα καιρους και για επαρκες χρονικο διαστημα μερη του

Ειναι γεγονος οτι μια αναλυτικη κεφαλη σε ενα ηδη "αυστηρο" συστημα δεν θα αποσπασει και τις θερμοτερες εντυπωσεις απο το χρηστη....ενω σε ενα ηδη "γλυκοηχο" θα το ισορροπησει...το ιδιο ισχυει και για το phono, μερικως για τα τα καλωδια κοκ

Σε δοκιμες στο συστημα μου με το μκ2, με λαμπατο ενισχυτη και γλυκοηχα ηχεια τα chario και γενικα ενα phono "ισορροπημενο" τυπου ear 834p...η benz micro mc20e2 l με τα ελαφρως τονισμενα ακρα της εδωσε ρεστα....ενω οταν στην αλυσιδα εμπαιναν τα πιο αυστηρα (οχι ομως στεγνα) proac d15 καπου και σε καποια ακουσματα κουραζε

Εκει εμπαινε η shure mx97e πανω και ολα ερχοταν στα ισια τους...η οποια θεωρω και το εχω πει πολλες φορες οτι ταιριαζει γαντι (για τα δικα μου γουστα) στο μκ2
Οποτε ειναι και λιγο σχετικα ολα με τα προσωπικα ακουσματα του καθενος και το συστημα του

Μπορω να μαντεψω (στο βαθμο που ειναι εφικτο βεβαια) οτι με εναν rb θα τονιστουν τα ηδη ατακαδορικα μπασα του μκ2...(θεωρω οτι θα γεμισουν σε ογκο χωρις να χασουν σε ατακα) και με μια προσεκτικα διαλεγμενη mc κεφαλη (αραγε μια dl της denon ?) το αποτελεσμα θα δικαιωνε τον επιδοξο diyer

Προσωπικα δεν το τολμησα...καθως τη δεδομενη στιγμη μου προεκυψε ενα thorens με rb 300 (στο κοστος του μπαλαμουτιασματος του μκ2) που μου καλυψε το κενο και επειτα ενα oracle paris με roksan tabriz κοκ

Αυτο που προσωπικα βγαζω το καπελο στο μκ2 (ασχετα που περασε και εφυγε 2 φορες απο τα χερια μου) ειναι οτι με την ευκολια του σε προδιαθετει να κουμπωσεις πανω του ενα βινυλιο...αλλα και αλλο headshell με ταιριασμενη κεφαλη αναλογα με τα ακουσματα σου (ειναι παροιμιωδης η ευκολια ρυθμισης και σεταρισματος και διαβολικη η ακριβεια μετρησης του βαριδιου τσεκαρισμενη με ζυγαρια ασφαλειας)

Αυτο απο εμενα και sorry για τις γενικοτητες...με ενδιαφερον θα ακουγα τις εντυπωσεις απο καποιον που το τολμησε

Υπερμαχοι των αναβαθμισεων λεγανε και λενε οτι απο τη στιγμη που υπαρχει η δυνατοτητα καποια απο τα ηδη πολυ καλα χαρακτηριστικα να αξιοποιηθουν απο εναν καλυτερο βραχιονα και με καποιες βελτιωσεις σε τροφοδοσια να το απογειωσουν...εξασφαλιζοντας την ηδη πολυ καλη αξιοπιστια γιατι οχι? Πχ sme 309

Οι αλλοι βεβαια σου λενε οχι...παρε ενα thorens...lenco...garrard και αλλαξε του τα φωτα....το μκ2 αστο οπως ειναι

Δεν ξερω....αυτο εννοουσα οτι δυσκολο εως αδυνατο στσ πρωτα post καποιος εγχωριος να το εχει δοκιμασει

Προσωπικά πιστεύω ότι οι γενικότητές σου λένε πάρα πολλά ( και συμφωνώ απόλυτα για την mx97e ) . Κατάλαβα την αναφορά στα πρώτα post και τελικά δεν είχες άδικο . Δεδομένου ότι ο βραχίονας θα έρθει στα χέρια μου με μηδενικό κόστος ( ότι κοστίσει θα είναι η βασούλα - που μπορεί να φτιακτεί και αυτή ) θα κάνω την αλλαγή να έχουμε άποψη ( δεδομένου ότι θα υπάρχει και δεύτερο για σύγκριση ) με ίδιες κεφαλες ( όσο είναι εφικτό ) οπότε και μετρήσεις θα έχουμε και ακουστική άποψη . Πιθανόν όταν ολοκληρώσω να χρειαστώ κάποια βοήθεια στα ακούσματα από εκπαιδευμένους για να έχει κάποια αντικειμενικότητα το αποτέλεσμα ( πιστεύω σε 1 έως 1,5 μήνα μια που γενικώς τρέχω και σε καθημερινή βάση έχω τεράστια γραφική δουλειά ) Ευχαριστώ για την αναλυτική άποψή σου να είσαι πάντα καλά !!!!

Reaction score
208
Για την βαση...εχω την εντυπωση οτι στο ebay πρεπει να υπαρχει ενας ελληνας που κατασκευαζει βασεις για το μκ2
Καπου το ειχα δει και διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που...μπορει και εδω σε καποιο topic
Σε κοστος ρεαλιστικο δλδ εως 20 με 25 ευρω
Εαν σε ενδιαφερει πες μου να το ψαξω περισσοτερο

Reaction score
330
Για την βαση...εχω την εντυπωση οτι στο ebay πρεπει να υπαρχει ενας ελληνας που κατασκευαζει βασεις για το μκ2
Καπου το ειχα δει και διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που...μπορει και εδω σε καποιο topic
Σε κοστος ρεαλιστικο δλδ εως 20 με 25 ευρω
Εαν σε ενδιαφερει πες μου να το ψαξω περισσοτερο
Ευχαριστώ το έχω υπόψι μου . Γύρω στα 44 ευρώ θα είχα παραγγείλει αλλά περιμένω να ΄ρθει στα χέρια μου πρώτα ο βραχίονας στα τέλη του μήνα για να είμαστε σίγουροι . Να παραγγείλω και ένα μετασχηματιστάκι της προκοπής στον Γιατρά ( όλα τα άλλα τα για τις τροφοδοσίες τα έχω σε πολλαπούν - άντε και ένα όμορφο κουτάκι ) .
Με πρόλαβες άμα είναι τόσο εξωτικό να πάω μια βόλτα ....... έχει και μπύρες ποιό δεξιά !!!!!!!

Τελικά όλα συνηγορούν να το κάνω !!!!!

Last edited:

Reaction score
208
Οκ...καλη επιτυχια με το ολο εγχειρημα και αναμενουμε στην οθονη μας για εντυπωσεις οταν με το καλο ολοκληρωθει το project

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
ειναι παροιμιωδης η ευκολια ρυθμισης και σεταρισματος και διαβολικη η ακριβεια μετρησης του βαριδιου τσεκαρισμενη με ζυγαρια ασφαλειας
Και μετά από αυτό το αριστούργημα μηχανικής, η αναπόφευκτη σύγκριση με κάτι χαϊενάδικα πικάπ που δεν ρυθμίζονται με τίποτα, σε κάνει πραγματικά να απορείς..

Reaction score
330
Να μην γίνομαι και ενοχλητικός αλλά η μετατροπή θα καθηστερίσει λίγο ( αν και ο βραχίονας ήρθε στα χέρια μου πάνω σε ένα rega planar 3 - πού από την αρχή δεν με ενδιέφερε το πλατό ) Ο λόγος είναι ότι ο βραχίονας ( RB-300 ) φόραγε μία ortofon MC-25FL ,σε άψογη κατάσταση ( σε λάθος ρύθμιση ) , που όταν την άκουσα , με σωστή ρύθμιση ,δεν πίστευα στα αυτιά μου ( κάτι σαν είδα το φώς ) . Έχω την εντύπωση ότι το κέρδος από την κεφαλή τείνει στο άπειρο σε σχέση με τα αναμενόμενα από την αλλαγή του βραχίονα . Θα γίνει πάντως αφού χορτάσω λίγο άκουσμα .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm