ερωτηση για surround ηχεια

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Παιδια καλησπερα. στο νεο μου χωρο ο καναπες μου ειναι 0,8-1 μετρο απτον πισω τοιχο.

θα αγορασω διπολα ή bipolar για surrounds (μιλαμε για 5.1 συστημα) αλλα δε ξερω αν πρεπει να τα τοποθετησω στο πισω τοιχο ή πλαγια.
το θεμα ειναι στον ενα πλαγιο τοιχο ακριβως διπλα του καναπε εχει παραθυρο,οποτε αν προκειται να τα βαλω στους side walls πρεπει να μπουν σε βασεις δαπεδου.

ακου προτασεις
ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Όχι πίσω, εκτός αν είναι πολύ πιό ανοιχτά απο τον καναπέ στις 45+ μοίρες.

Έτσι όπως τα περιγράφεις και χωρίς κάτοψη ή φωτό, μάλλον θα κρατούσα τα μονόπολα.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Βασικα δεν εχει κατι αλλο να περιγραψω ή να δειξω σε φωτο

ενα παραλληλογραμο ειναι. ο καναπες ειναι στη μια πλευρα,δεξια και αριστερα του εχει τοιχο, οπως καθομαστε στον καναπε κοιταζοντας αριστερα εχει και παραθυρο ο τοιχος εκει.
ο τοιχος πισω απτον καναπε ειναι στο 0,8-1 ,μετρο και απεναντι ειναι η οθονη στα 5 ,5 μετρα.

δεν υπαρχει κατι αλλο.

θα ηθελα να βαλω διπολα ή βipolar για να χανετε πισω ο ηχος στις τιανιες δε μαρεσει με τα μονοπολα που το ακους ειτε αριστερα ειτε δεξια.

Reaction score
1.469
διπολα στον πλαινο τοιχο και 25% πιο ψηλα απο τα μπροστινα σου ηχεια
οχι πισω και σε βασεις μπαινουν και κρεμαστα στον τοιχο γλυτωνονταςε τις βασεις να ειναι μεσα στη μεση και το κοστος αυτων
τι ηχεια εχεις γενικα?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
B&w 684 έχω μπροστά htm61 κεντρικό και γουφερ θα πάρω svs pb2000.
Δεδομένου ότι όπως γράφω από πάνω στον ένα side wall έχω παράθυρο τότε δε μπορώ να τα κρεμασω όπως λες...

Α και κάτι άλλο.πρεπει να κοιτάζονται μεταξύ τους τα ηχεία ή να τα χαμηλωσω να κοιτανε προς τα.μενα;

Last edited:

Reaction score
1.469
B&w 684 έχω μπροστά htm61 κεντρικό και γουφερ θα πάρω svs pb2000.
Δεδομένου ότι όπως γράφω από πάνω στον ένα side wall έχω παράθυρο τότε δε μπορώ να τα κρεμασω όπως λες...

Α και κάτι άλλο.πρεπει να κοιτάζονται μεταξύ τους τα ηχεία ή να τα χαμηλωσω να κοιτανε προς τα.μενα;
Δεννυπαρχει προβλημα βασεις
Τοτε βασεις
Να κοιτανε τα διπολα προς τα αυτια σου
Αν και με τις βάσεις θα μπορεις να πειραματιστεις οποτε θελεις
[DOUBLEPOST=1476560721][/DOUBLEPOST]
Τοτε βασεις

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Δεννυπαρχει προβλημα βασεις
Τοτε βασεις
[DOUBLEPOST=1476560721][/DOUBLEPOST]
Παιζει καποια μινιμουμ απόσταση που πρέπει να.ειναι απτον πίσω τοίχο;

Reaction score
1.469
Στο σημειο που ναι τα αυτια σου να κοιτανε προς τα εσενα ομως κ παλι εφοσον θα τα βαλεις σε βασεις πειραματισου και μονος σου

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Διαβάζω ότι.μπορουν να τοποθετηθούν και στο ταβάνι;
Μπορείς να μου δείξεις μία φωτο ή να.μου εξηγήσεις πως.μπορουν.να.μπουν εκεί; Σε πιο σημείο

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Οκ οπότε σε βάσεις ακριβώς δεξιά και αριστερά απτον καναπέ μου.
Αν είναι λιιιγο πάνω από το ύψος των αυτιών μου,θα πρέπει οι βάσεις να κάνουν μία μικρή κλίση προς τα κάτω;

Reaction score
1.469
Μπορουν να μπουν και πανω απο τα αυτια σου οχι κλιση
διαβασε για στησιμο 5.1 θα βρεις πληροφοριες

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Ευχαριστώ πολύ

Προτάσεις.για.καλα δίπολα με.μαξ 400 ευρώ το ζευγάρι ευπροσδεκτες

Timaras

Reaction score
2.153
θα ηθελα να βαλω διπολα ή βipolar για να χανετε πισω ο ηχος στις τιανιες δε μαρεσει με τα μονοπολα που το ακους ειτε αριστερα ειτε δεξια.
Έχεις ακούσει δίπολα και σου άρεσαν περισσότερο από μονόπολα?
Συνήθως πάντως προτείνεται ή δίπολα στα πλάγια ή μονόπολα σε διάταξη 7.1 που απ'ότι λένε παίζουν πιο καλά.
Αυτό μου προτάθηκε και εμένα σε παρόμοιο προβληματισμό μου!

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Έχεις ακούσει δίπολα και σου άρεσαν περισσότερο από μονόπολα?
Συνήθως πάντως προτείνεται ή δίπολα στα πλάγια ή μονόπολα σε διάταξη 7.1 που απ'ότι λένε παίζουν πιο καλά.
Αυτό μου προτάθηκε και εμένα σε παρόμοιο προβληματισμό μου!
Οχι δεν εχω ακούσει.
Σε 7,1 δε μπορω να παω γιατι ο καναπές μου ειναι πολυ κοντα στο πισω τοιχο οποτε θα αρκεστώ σε 5,1
[DOUBLEPOST=1476570915][/DOUBLEPOST]
ds6 b&W η ψαξε βρες τα outdoor της b&W ειναι πολυ καλα γι α πισω
Διαβασα οτι επειδη τα ds6 πανε μεχρι 8khz δεν ειναι οτι καλυτερο για τον ψηφιακό ηχο που φτάνει και τα 20khz αν θυμαμαι καλα.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
159
το οτι θα πας αε b&W ειναι σιγουρο λογω του σεταπ σου,απο εκει κ περα ψαξτο.κ η σειρα ct ειναι πολυ καλη αλλα πιο ακριβη.κ 602s3 κανουν για πισω αμα εχεις χωρο,αλλα θ απροτεινα να ψαξεις να βρεις b&w wp4-6 παιζουν πολυ καθαρα κ πολυ δυνατα
[DOUBLEPOST=1476574016][/DOUBLEPOST]https://www.google.gr/search?q=b&w+...=914#tbm=isch&q=b&w+wp6&imgrc=vix5X5Gh3c2KHM:https://www.google.gr/search?q=b&w+...=914#tbm=isch&q=b&w+wp6&imgrc=KQltTNunuKUmRM:
[DOUBLEPOST=1476574231][/DOUBLEPOST]τους ριχνεις αφοβα 200βατ με τελικο αμα θες.εχω βαλει 4 στο ταβανι ......

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv