Βοήθεια για ήχο..

Reaction score
7
Καλησπέρα σας,
θα ήθελα παρακαλώ την βοηθειά σας σε ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω..
Μετά από κανένα 5χρόνο περίπου,έβγαλα από το κουτί τους (επιτέλους) κ σύνδεσα τα 3 μπροστινά ηχεία μου (jbl 180 + 120c) με εναν ενισχυτή pioneer vsx 921,με την τηλεόραση lg lm960v..
Η σύνδεση που έκανα είναι η τηλεόραση με τον ενισχυτή με ένα καλώδιο HDMI (μόνο) κ το πρόβλημα είνα πως δεν έχω ήχο καθόλου από τα κανάλια στο hc..
Πρέπει να συνδέσω την τηλεόραση με τον ενισχυτή με optical για να φτιάξει;επίσης αν βάλω ταινία μέσω usb στην τηλεόραση θα έχω ήχο;
Οποιαδήποτε σκέψη θα με βοηθήσει..
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

ps:επειδή έχουν να δουλέψουν τόσο καιρό τα ηχεία,λέτε να έχουν κάποιο πρόβλημα;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.528
Η σύνδεση που έκανα είναι η τηλεόραση με τον ενισχυτή με ένα καλώδιο HDMI (μόνο) κ το πρόβλημα είνα πως δεν έχω ήχο καθόλου από τα κανάλια στο hc..
Αν ο ενισχυτής και η TV δεν έχουν ARC (audio return channel), θα χρειαστεί optical. Θα παίζει και τον ήχο απο το USB, αλλά χωρίς HD formats που χρειάζονται HDMI.

ps:επειδή έχουν να δουλέψουν τόσο καιρό τα ηχεία,λέτε να έχουν κάποιο πρόβλημα;
Όχι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.729
Δες το μανιουαλ της τηλεόρασης βρε..

Η τηλεόραση έχει βύσμα HDMI για να δέχεται εικόνα και ήχο, όχι για να στέλνει στον ενισχυτή σήμα..

Αν θες να ακούσεις τον ήχο της τηλεόρασης από τον ενισχυτή σου, δες τι εξόδους ήχου διαθέτει η τηλεόραση.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.528
Ο ενισχυτής έχει ARC:

Select the ‘ARC’ setting you want.
When a TV supporting the HDMI Audio Return Channel function is connected to the receiver, the sound of the TV can be input via the HDMI terminal.

ON
– The TV’s sound is input via the HDMI terminal. This can only be selected when Control is set to ON

OFF
– The TV’s sound is input from the audio input terminals other than HDMI inputs.

Και η TV έχει.
Χρειάζεται ενεργοποίηση και στα δύο και σύνδεση μεταξύ τους στην είσοδο HDMI που αναγράφει ARC.

Διάβασα επίσης για πιθανότητα ασυμβατότητας του ARC των LG με κάποιους AV.

Reaction score
7
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας..
Θα πάρω κ ένα optical καλώδιο να δοκιμάσω γιατί μου έχουν σπάσει λίγο τα νεύρα..γκρρρρρ

Reaction score
7
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας..
Θα πάρω κ ένα optical καλώδιο να δοκιμάσω γιατί μου έχουν σπάσει λίγο τα νεύρα..γκρρρρρ
Μόλις σήμερα κατάφερα να πάρω ένα καλώδιο οπτικής,όπου ένωσα ενισχυτή με tv κ ο ήχος,μου λειτουργεί μια χαρά..
Σας ευχαριστώ όλους για την βοηθειά σας..:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.826
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama