Καλύτερα απο σινεμά ή όχι;

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Με ενα μεσαιο και πανω home theater ο ηχος ειναι σαφως καλυτερος στο σπι
καλύτερος από τον κινηματογράφο? Μιλάω για village cinema
Αρκετοί εδώ έχουν πολύ καλύτερο ήχο και εικόνα απο κινηματογράφο.
Πολύ καλή ταινία.Την είδα στα village cinema στο Μαρουσι.Στο δικο μου χώρο την έχω δει 2 φορές με καλύτερη εικόνα και ήχο
μου θυμίζετε τα παιδάκια που που νομίζουν ότι ο μπαμπάς τους είναι ο πιο δυνατός του κόσμου:D η εμένα οταν πήρα Home cinema αυτά τα έτοιμα της Samsung και έλεγε 1000 watt και θυμάμαι το έλεγα σε κάναδυο φίλους " πήρα home cinema 1000 watt σκοτώνει" :laugh: είναι μεγάλη κουβέντα να λες παίζω καλύτερα απο cinema, και δεν λέμε για cinema θερινά, η της γειτονιάς που το έχει η κυρα Μαρία που δεν ξέρει που της πηγενουν τα τέσσερα και το μόνο που την νοιάζει ειναι να κόβει εισιτήρια, σύμφωνο η vmax στα vilage δεν έχει καθόλου καλή εικόνα και ο ήχος μετριος και αυτό λόγο όγκου που να γεμίσεις τέτοια τεράστια οθόνη και τοσο μεγάλη αίθουσα, λογικό, και σύμφωνο οτι εικόνα μπορείς να έχεις καλύτερη απο cinema, αλλά ήχο?? και η κοπέλα (gloriana) που φαντάζομαι δεν γνωρίζει πολλά της φαίνεται παράξενο να παίζει κάποιο σύστημα καλύτερα απο vilage! η βάσει σε ενα hc είναι ο χώρος, είναι το A και το Ω, δεν μπορεί να πει κάποιος που παίζει σε σαλόνοκουζίνα χωρίς την κατάλληλη φροντίδα χώρου, χωρίς τοίχο απο μια μεριά, η γωνιά απο την μια μεριά, η που έχει μέσα οτι μπορεί να έχει ενα σαλόνι και μια κουζίνα και να λέει παίζω καλύτερα απο ένα cinema!;) η να παίζει με ένα πολύκαναλο ενισχυτή του χιλιαρικου πού είναι 7×100W και αυτά ψεύτικα και ηχεία βιβλιοθήκης και να παίζεις καλύτερα απο cinema:D είναι πραγματικά αστείο! για να παίξει καλύτερα απο ενα cinema πρέπει να έχεις ενα χώρο φροντισμένο ακουστικά και αν είναι dedicated είσαι ο καλύτερος, να έχεις αρκετά καλό processor, ύπαρξη τελικου με καλά ρεύματα, 2 αρκετά καλά sub σημαντικό πολύ τα sub, και ηχεία που να φτάνουν σε θέση ακρόαση 105db απαραμορφωτα, όποιος έχει τέτοιο σύστημα ναι παίζει καλύτερα,;):thumbsup: αν όχι μην το λές οτι παίζει γιατί αυτόαπατασαι, απλή λογική!:idk:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Και χωρις ολα αυτα τα φανταστικα πραγματα που λες, ενα μεσαιο συστημα με ενα αξιοπρεπες sub και ενα μικρομεσαιο PJ εχει εικονα και ηχο σαφως καλυτερο απο Village οπως εχω διαπιστωσει πολλες φορες.Ισως καποια καινουργια φρεσκορυθμισμενη αιθουσα να ειναι λιγο καλυτερη στα σημεια.
Αλλα ειναι σιγουρο οτι σε σαλονι με γωνια χωρις φροντιδα ακομα και ενα 5.1 συστημα ειναι μια χαρα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Το δικό μου quote γιατί το προσέθεσες; Δεν έχουν αρκετοί καλύτερο ήχο και εικόνα; o_O

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Το δικό μου quote γιατί το προσέθεσες; Δεν έχουν αρκετοί καλύτερο ήχο και εικόνα; o_O
ανάλογα την μονάδα μέτρησης του αρκετοί:D:tongue: νόμιζα το αρκετοί ισοδυναμεί με 100:D:thumbsup::lolsign:

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Και χωρις ολα αυτα τα φανταστικα πραγματα που λες, ενα μεσαιο συστημα με ενα αξιοπρεπες sub και ενα μικρομεσαιο PJ εχει εικονα και ηχο σαφως καλυτερο απο Village οπως εχω διαπιστωσει πολλες φορες.Ισως καποια καινουργια φρεσκορυθμισμενη αιθουσα να ειναι λιγο καλυτερη στα σημεια.
Αλλα ειναι σιγουρο οτι σε σαλονι με γωνια χωρις φροντιδα ακομα και ενα 5.1 συστημα ειναι μια χαρα.
οχι δεν παίζει, για ηχο λέμε πάντα! είναι απλά μαθηματικα, φυσική, λογική, πως το λένε! τι θα κάνει κάποιος μαγικά για να παίξει καλύτερα? μου θυμίζει τη διαφήμιση με το Ότομπιανκι και την φεραρι! σαν να ερθω τώρα εγώ να παίξω καλύτερα απο σένα πού το συτημα σου εχει π.χ 10000€ και εμένα 3000€ παράλογο δεν είναι? και η Ferrari για να αποδώσει θέλει τον κατάλληλο δρόμο- χώρο αίθουσα για να αποδώσει-αποδώσουν τα ηχεία.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Δεν θα εχεις πολλα ακουσματα μαλλον . Ασε που συγκρινεις ασυγκριτα πραγματα στο κοστος που αναφερεις...

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Δεν θα εχεις πολλα ακουσματα μαλλον . Ασε που συγκρινεις ασυγκριτα πραγματα στο κοστος που αναφερεις...
εσείς συγκριθηκατε με το cinema, τι σχέση έχει αυτό που λες το αν έχω ακούσει η όχι, δεν ανέφερα ονομαστικά για κάποιο σύστημα αν παίζει καλύτερα η όχι απο το cinema!!! Εγώ απλά ανέφερα πότε μπορείς να παίξεις καλύτερα απο cinema, εσύ μάλλον δεν πας συχνά cinema η σε σωστά cinema και να δεις τι διαφορά

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Καλύτερα πρώτα απ' όλα δε σημαίνει απαραίτητα ίδια ένταση. Αυτή είναι μία παράμετρος.

Στα σινεμά η πρώτη σειρά ακούει δυνατά και η τελευταία ψίθυρο, στις πίσω σειρές ακούνε απ' τα SB και δεν υπάρχει βαθύ μπάσο.

Όσο αφορά την εικόνα που δε σχολίασες :rolleyes: αν και είναι σημαντικότερη του ήχου, είναι πολύ συνηθέστερο να έχουμε καλύτερη. ;)

ανάλογα την μονάδα μέτρησης του αρκετοί:D:tongue: νόμιζα το αρκετοί ισοδυναμεί με 100:D:thumbsup::lolsign:
Εγώ κατάλαβα οτι αναφέρεσαι σε 2.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Κι ομως φιλε μου, σε εναν χωρο 30τ.μ. οταν ειχα το hc, μικρο και ταπεινο περι τα 6000 κοστος, ο ηχος του και η ατμοσφαιρα γενικως ηταν υπερτερη του σινεμα - για εικονα δεν συζητω καν, αν και μονο 720ρ ηταν.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Καλύτερα πρώτα απ' όλα δε σημαίνει απαραίτητα ίδια ένταση. Αυτή είναι μία παράμετρος.
Ο Jargon είχε αλλάξει ενα πανάκριβο hc να θυμήσω για αυτό το λόγο.:wink:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Ο Jargon είχε την ένταση. Γιά άλλο λόγο τα άλλαξε, εκτός του οτι ο χώρος ήταν 100τμ+.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Τελος παντων ... Προσωπικα πιστευω οτι ενα μικρομεσαιο HC με AV ενισχυτη οτι μπορει να φτασει reference levels και σαφως καλυτερη εικονα και ηχο απο οτι οι κινηματογραφοι στην Ελλαδα .

Οσο αφορα τα ασυγκριτα μεγεθη ,αν το κοστος της φεραρι ειναι ο κινηματογραφος συκρινουμε λαθος πραγματα , και αν το κοστος της φεραρι ειναι ενα ακριβο ΗC ,δεν μιλαμε για αυτο!

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Στο σπίτι, πάντα το home cinema είναι καλύτερο από τις αίθουσες του σινεμά.
Σε απόλυτα νούμερα ίσως να υπολείπεται, όμως home cinema είναι βλέπω ταινία με τα σώβρακα και τις παντουφλες, τρώω πίτσες και σουβλάκια και πίνω μπύρες και έχω την άνεσή μου να κάνω οτιδήποτε, χωρίς περιορισμούς.
Αυτομάτως λοιπόν το απολαμβάνουμε περισσότερο σαν συνολική εμπειρία και όχι αυστηρά σαν εικόνα-ήχο.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.510
- θα προσθέσω 2 ακόμα παράγοντες :

1. - στο σπίτι βλέπεις ότι , όποτε , όπως , με όσους θέλεις επίσης καπνίζεις , τρώς , πίνεις και βολεύεσαι περισσότερο . . . όμως . . .

2. - χάνεις το φαινόμενο που μας μάθαιναν στην σχολή ''Σταυράκου'' , που ονομάζεται : υποστολή του εγώ , αυτό συμβαίνει όταν στον κινηματόγραφο αναγκαστικά με το σβήσιμο των φώτων , σιωπούν και συγκεντρώνονται όλοι σε κάτι το οποίο βιώνουν ομαδικά , σαν να δημιουργείται γι΄ αυτές τις 2-3 ώρες κάτι σαν συνολικό υποσυνείδητο

ΥΓ : - αν και κάτοχος παραμύθι- HC ( μεγάλη tv , 4 ηχεία κρεμασμένα , σε στερεοφωνική λειτουργία , όμως με τρελά γκάζια ) , προτιμώ το σπίτι , εξ άλλου οι ταινίες που βλέπω συνήθως είναι μαυρόασπρες του 1938-46 . Υπ΄ όψιν έτσι έβλεπα tv & video από το 1978 περίπου , απλώς δεν εξελίχθηκα , ( εξελίσσω το 2-κάναλο χόμπι μου ) . Ο χώρος έχει στουντιακή φροντίδα

Reaction score
30.455
Στο σπίτι, πάντα το home cinema είναι καλύτερο από τις αίθουσες του σινεμά.
Σε απόλυτα νούμερα ίσως να υπολείπεται, όμως home cinema είναι βλέπω ταινία με τα σώβρακα και τις παντουφλες, τρώω πίτσες και σουβλάκια και πίνω μπύρες και έχω την άνεσή μου να κάνω οτιδήποτε, χωρίς περιορισμούς.
Αυτομάτως λοιπόν το απολαμβάνουμε περισσότερο σαν συνολική εμπειρία και όχι αυστηρά σαν εικόνα-ήχο.
Πασο...αν θεωρείς εμπειρία το να τρως πιτογυρα με τα σώβρακα. Εγώ πάντως θεωρώ εμπειρία να βάλω τα ρουχαλάκια μου , να πάρω απο το χεράκι τη συμβία και να συνδυάσουμε τη θέαση μιας ταινίας με μια βολτα ,να δούμε και λίγο κόσμο βρε αδερφέ!

Reaction score
8
εγω προτιμώ να απολαμβάνω μια ταινία στο hc του σπιτιού μου γιατι στο σινεμά ο δίπλα θα τρώει απο σακουλάκι ο πίσω στάνταρ θα κλωτσάει το κάθισμα μου (νόμος) ποιο πίσω κάποιο ζευγαράκι καλύτερα να είχαν πάει σε καφετέρια γιατί μόνο ταινία δεν βλέπουν, δίπλα κάποιος εξηγεί κάθε σκηνή στο κορίτσι του μπροστά κάποιος παίζει με τα κλειδιά του και παραδίπλα κάποιος ζουλάει ενα πλαστικό μπουκάλι νερού.και η λίστα συνεχίζετε.... οπότε πάνε περίπατο ο hd dts master audio gti ήχος και max οθοναρα ..
χώνεις οτι μπορείς σε ενα hc και κάθεσαι να απολαύσεις την ταινιούλα με τους δικούς σου κανόνες.

Υ.Γ. και ναι,, εχω δοκιμάσει και τις ποιο άκυρες ώρες και μέρες για ταινία.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Τα κινητά ξέχασες. >:( Τσεκάρουν οι υπουργοί τα μηνύματά τους κάθε πέντε λεπτά...

Εμείς πάμε μόνο άκυρες ώρες και μέρες, καθόμαστε τελείως μπροστά (4η-5η σειρά) και τα γλυτώνουμε τα περισσότερα.
Και, εκτός απο την αίθουσα Atmos, ποτέ σε Village. :eek:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Πασο...αν θεωρείς εμπειρία το να τρως πιτογυρα με τα σώβρακα. Εγώ πάντως θεωρώ εμπειρία να βάλω τα ρουχαλάκια μου , να πάρω απο το χεράκι τη συμβία και να συνδυάσουμε τη θέαση μιας ταινίας με μια βολτα ,να δούμε και λίγο κόσμο βρε αδερφέ!
Σωστος και ωραιος!
Ελα ομως που υπαρχουν και τα αλλα "συμβαντα" που περιγραφουν οι αλλοι εδω, και που, προσωπικα, μου εκαναν να κοψω το σινεμα αν και σφόδρα κινηματογραφοφιλος δεκαετιες!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef