Καλύτερα απο σινεμά ή όχι;

Reaction score
30.455
Σωστος και ωραιος!
Ελα ομως που υπαρχουν και τα αλλα "συμβαντα" που περιγραφουν οι αλλοι εδω, και που, προσωπικα, μου εκαναν να κοψω το σινεμα αν και σφόδρα κινηματογραφοφιλος δεκαετιες!
Kοίτα ..αν εννοείς τα του ήχου και της εικόνας και της αντιπαράθεσης που αναπτύχθηκε ως προς το που είναι καλύτερα ,δεν έχω άποψη γιατί το "αθλημα" του home cinema το εγκατέλειψα νωρίς, χωρίς όμως και να ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά με αυτό. Από την άλλη όσο καλή εικόνα και καλό ήχο να έχει κάποιος, δε μπορώ να συγκρίνω την εμπειρία της παρακολούθησης μιας ταινίας μέσα στους τέσσερις ίδιους τοίχους που βλέπω κάθε μέρα με την ευχαρίστηση μιας εξόδου που θα περιλαμβάνει "σινεμαδάκι".
Και να σου πω και κάτι άλλο? Μια κακή ταινία συνδυασμένη με βολτούλα δε θα με χαλάσει τόσο ,όσο άμα τη δω στο σπίτι.

Reaction score
30.455
Τα κινητά ξέχασες. >:( Τσεκάρουν οι υπουργοί τα μηνύματά τους κάθε πέντε λεπτά...

Εμείς πάμε μόνο άκυρες ώρες και μέρες, καθόμαστε τελείως μπροστά (4η-5η σειρά) και τα γλυτώνουμε τα περισσότερα.
Και, εκτός απο την αίθουσα Atmos, ποτέ σε Village. :eek:
Καλά εσύ είσαι και παράξενη γεροντοκόρη...δεν είσαι μέτρο σύγκρισης..:p

Reaction score
9
μου θυμίζετε τα παιδάκια που που νομίζουν ότι ο μπαμπάς τους είναι ο πιο δυνατός του κόσμου:D η εμένα οταν πήρα Home cinema αυτά τα έτοιμα της Samsung και έλεγε 1000 watt και θυμάμαι το έλεγα σε κάναδυο φίλους " πήρα home cinema 1000 watt σκοτώνει" :laugh: είναι μεγάλη κουβέντα να λες παίζω καλύτερα απο cinema, και δεν λέμε για cinema θερινά, η της γειτονιάς που το έχει η κυρα Μαρία που δεν ξέρει που της πηγενουν τα τέσσερα και το μόνο που την νοιάζει ειναι να κόβει εισιτήρια, σύμφωνο η vmax στα vilage δεν έχει καθόλου καλή εικόνα και ο ήχος μετριος και αυτό λόγο όγκου που να γεμίσεις τέτοια τεράστια οθόνη και τοσο μεγάλη αίθουσα, λογικό, και σύμφωνο οτι εικόνα μπορείς να έχεις καλύτερη απο cinema, αλλά ήχο?? και η κοπέλα (gloriana) που φαντάζομαι δεν γνωρίζει πολλά της φαίνεται παράξενο να παίζει κάποιο σύστημα καλύτερα απο vilage! η βάσει σε ενα hc είναι ο χώρος, είναι το A και το Ω, δεν μπορεί να πει κάποιος που παίζει σε σαλόνοκουζίνα χωρίς την κατάλληλη φροντίδα χώρου, χωρίς τοίχο απο μια μεριά, η γωνιά απο την μια μεριά, η που έχει μέσα οτι μπορεί να έχει ενα σαλόνι και μια κουζίνα και να λέει παίζω καλύτερα απο ένα cinema!;) η να παίζει με ένα πολύκαναλο ενισχυτή του χιλιαρικου πού είναι 7×100W και αυτά ψεύτικα και ηχεία βιβλιοθήκης και να παίζεις καλύτερα απο cinema:D είναι πραγματικά αστείο! για να παίξει καλύτερα απο ενα cinema πρέπει να έχεις ενα χώρο φροντισμένο ακουστικά και αν είναι dedicated είσαι ο καλύτερος, να έχεις αρκετά καλό processor, ύπαρξη τελικου με καλά ρεύματα, 2 αρκετά καλά sub σημαντικό πολύ τα sub, και ηχεία που να φτάνουν σε θέση ακρόαση 105db απαραμορφωτα, όποιος έχει τέτοιο σύστημα ναι παίζει καλύτερα,;):thumbsup: αν όχι μην το λές οτι παίζει γιατί αυτόαπατασαι, απλή λογική!:idk:
πολλες φορες ισχυει στα σπιτια μας να εχουμε καλυτερο ηχο και εικονα!

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
δεν λέμε που είναι καλύτερα και που είμαστε πιο άνετα, εξάλλου αυτό είναι γούστο και το τι θες εκείνη τι στιγμή, το cinema όπως αναφέρθηκε κάνεις τι βόλτα σού, βλέπεις κόσμο, αλλάζεις παραστάσεις και κάνεις κατι διαφορετικό, το καλύτερό cinema να είχα ποτέ δεν θα σταματάγα να πήγαινα cinema, και φυσικά μου αρέσει πολύ και στο σπίτι! Αλλά αυτο είναι γούστο, εδω συζητάμε για το πιο παίζει πιο καλά, cinema η hc. δεν έχει να κάνει μόνο με την ένταση, εδω στο hc κάθεσαι δεξια η αριστερά απο τι θεση ακρόαση και χάνεις ανάλογα τι θεση τι μια η την άλλη μεριά, τωρα σε τόσα μέτρα στο cinema δεν θα υπάρχει διαφορά!! αλλά οχι και τόσο!!! εχω κάτσει πίσω και μια χαρά ακους , το ιδανικό ειναι το κέντρο, όπως και στο σπίτι μας! πιο πολύ ειναι η διαφορά στην εικόνα πάρα στον ήχο, αμα κάτσεις πρώτη σειρά απλα δεν βλέπεις και τέρμα πίσω μικρή εικόνα!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.510
- με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο με το ποιο παίζει ποιο καλά , μπορώ να πω από επισκέψεις σε φίλους με καλά hc , ότι το οικιακό ήταν πολύ ποιο εντυπωσιακό , δεν είμαι οπαδός του hc , οπότε δεν μπορώ να πω εάν ήταν ποιο σωστό ή όχι

- διότι στο δυκάναλο που είμαι οπαδός πολλές φορές το εντυπωσιακό δεν σημαίνει και σωστό

Reaction score
648
μου θυμίζετε τα παιδάκια που που νομίζουν ότι ο μπαμπάς τους είναι ο πιο δυνατός του κόσμου:D η εμένα οταν πήρα Home cinema αυτά τα έτοιμα της Samsung και έλεγε 1000 watt και θυμάμαι το έλεγα σε κάναδυο φίλους " πήρα home cinema 1000 watt σκοτώνει" :laugh: είναι μεγάλη κουβέντα να λες παίζω καλύτερα απο cinema, και δεν λέμε για cinema θερινά, η της γειτονιάς που το έχει η κυρα Μαρία που δεν ξέρει που της πηγενουν τα τέσσερα και το μόνο που την νοιάζει ειναι να κόβει εισιτήρια, σύμφωνο η vmax στα vilage δεν έχει καθόλου καλή εικόνα και ο ήχος μετριος και αυτό λόγο όγκου που να γεμίσεις τέτοια τεράστια οθόνη και τοσο μεγάλη αίθουσα, λογικό, και σύμφωνο οτι εικόνα μπορείς να έχεις καλύτερη απο cinema, αλλά ήχο?? και η κοπέλα (gloriana) που φαντάζομαι δεν γνωρίζει πολλά της φαίνεται παράξενο να παίζει κάποιο σύστημα καλύτερα απο vilage! η βάσει σε ενα hc είναι ο χώρος, είναι το A και το Ω, δεν μπορεί να πει κάποιος που παίζει σε σαλόνοκουζίνα χωρίς την κατάλληλη φροντίδα χώρου, χωρίς τοίχο απο μια μεριά, η γωνιά απο την μια μεριά, η που έχει μέσα οτι μπορεί να έχει ενα σαλόνι και μια κουζίνα και να λέει παίζω καλύτερα απο ένα cinema!;) η να παίζει με ένα πολύκαναλο ενισχυτή του χιλιαρικου πού είναι 7×100W και αυτά ψεύτικα και ηχεία βιβλιοθήκης και να παίζεις καλύτερα απο cinema:D είναι πραγματικά αστείο! για να παίξει καλύτερα απο ενα cinema πρέπει να έχεις ενα χώρο φροντισμένο ακουστικά και αν είναι dedicated είσαι ο καλύτερος, να έχεις αρκετά καλό processor, ύπαρξη τελικου με καλά ρεύματα, 2 αρκετά καλά sub σημαντικό πολύ τα sub, και ηχεία που να φτάνουν σε θέση ακρόαση 105db απαραμορφωτα, όποιος έχει τέτοιο σύστημα ναι παίζει καλύτερα,;):thumbsup: αν όχι μην το λές οτι παίζει γιατί αυτόαπατασαι, απλή λογική!:idk:
Καλε,εμεις που έχομεν τας παραπάνω:rolleyes: προδιαγραφας ,ακούμε και βλέπουμε καλύτερα από τα συνεμα ή τσαμπα τα κόπια μας :D

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
- με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο με το ποιο παίζει ποιο καλά , μπορώ να πω από επισκέψεις σε φίλους με καλά hc , ότι το οικιακό ήταν πολύ ποιο εντυπωσιακό , δεν είμαι οπαδός του hc , οπότε δεν μπορώ να πω εάν ήταν ποιο σωστό ή όχι

- διότι στο δυκάναλο που είμαι οπαδός πολλές φορές το εντυπωσιακό δεν σημαίνει και σωστό
οπω ειπες: με καλα hc! εγω αυτο λεω, οτι για να παιξεις καλυτερα απο cinema πρεπει να διαθετης τα καταληλα μηχανηματα και χωρο
[DOUBLEPOST=1478879439][/DOUBLEPOST]
Καλε,εμεις που έχομεν τας παραπάνω:rolleyes: προδιαγραφας ,ακούμε και βλέπουμε καλύτερα από τα συνεμα ή τσαμπα τα κόπια μας :D
εεε τοτε εισαι αρχηγος!:D

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.510
- άμα σου πω κιόλας πως το σύστημα ήταν full classe + Martin logan + 2 velodyne , από οθόνες και προβολικά δεν κατέχω

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
δεν λέμε που είναι καλύτερα και που είμαστε πιο άνετα,
Λάθος, λέμε για όλα, η συνολική αίσθηση μετράει.

εδω συζητάμε για το πιο παίζει πιο καλά, cinema η hc. δεν έχει να κάνει μόνο με την ένταση,
Πάρα πολλοί εδώ παίζουν καλύτερα από αίθουσες κινηματογράφου. Στο ξαναλέω, πάρα πολλοί.

Επειδή κάνεις σύγκριση, ένα μικρό προς μέτριο hc έχει όγκο 60-120 κυβικά μέτρα. Ξέρεις πόσα κυβικά είναι η vmax? Πάνω από 3.500! Τριάντα έως πενήντα φορές μεγαλύτερο. Άρα συγκριτικά θέλεις 30x 2=60 SVS PB13 ...:o:p Nα μην πω για ενισχυτικά...

Με απλά λόγια, θέλεις το πολύ το 1/30 της ισχύος στο σπίτι σου.

πιο πολύ ειναι η διαφορά στην εικόνα πάρα στον ήχο, αμα κάτσεις πρώτη σειρά απλα δεν βλέπεις και τέρμα πίσω μικρή εικόνα!
Η εικόνα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας στον κινηματογράφο. Έχει υπάρξει φορά που κόντεψα να βγω αλλήθωρος από τα Village... :laugh: Η μιά με το Expendables 2 και η άλλη με κάποιο Step Up με τα διπλά είδωλα ήταν συμφορά. Στο δε Step Up τα μπάσα ήταν κουδουνίστρες.

Η μόνη φορά που ευχαριστήθηκα ήχο και εικόνα τα τελευταία χρόνια, ήταν στην αίθουσα Atmos των village με το Revenant.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Η μόνη φορά που ευχαριστήθηκα ήχο και εικόνα τα τελευταία χρόνια, ήταν στην αίθουσα Atmos των village με το Revenant.
Γι' αυτό πάω συνέχεια τώρα που είναι φρέσκια. Σ' ένα-δυό χρόνια θα είναι για κλάματα σαν τις άλλες. >:(

Αξέχαστη εμπειρία το Mad Max στη Gold, δε θυμάμαι ποτέ να έχω κλάψει τόσο τα λεφτουδάκια μου. Σκέτο βουητό.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Η εικόνα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας στον κινηματογράφο.
Για θερινό σινεμά λές ε.:lolsign: που απο ήχο ακούς μόνο τους διαλόγους κυρίως, χαμηλόφωνα :lolsign:
Γιατί μεγάλη εικόνα και ήχος πάνε μαζί.

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Λάθος, λέμε για όλα, η συνολική αίσθηση μετράει.
για την συνολικη αισθηση συμφωνω, δεν ειπα το αντιθετο! ξαναλεω για τον ηχο! και οπως ανεφερα πιο πανω, οχι vmax μην μου λετε για vmax 20 χρονια αιθουσα! της τορινες πειτε μου, δηδλ με τα control 1 επαιζες καλυτερα απο τα vilage? δεν νομιζω, γιατι αν επαιζες δεν θα τα αλλαζες;):gotcha: και αφου επιμενετε αυτος που παιζει η νομιζει οτι παιζει ας γραψει με τη συστημα παιζει καλυτερα;)o_O:superman:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.566
δηδλ με τα control 1 επαιζες καλυτερα απο τα vilage? δεν νομιζω, γιατι αν επαιζες δεν θα τα αλλαζες;):gotcha:
Ακόμη και μ' αυτά τα ''ραδιοφωνάκια'':D, παίζει καλύτερα απ' τους κινηματογράφους.

Δεν τα άλλαξε για να πλησιάσει τους κινηματογράφους, αλλά για να παίζει ακόμη καλύτερα απ' αυτούς.

Μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικά αυτά που γράφω, αλλά έτσι είναι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
Γι' αυτό πάω συνέχεια τώρα που είναι φρέσκια. Σ' ένα-δυό χρόνια θα είναι για κλάματα σαν τις άλλες. >:(

Αξέχαστη εμπειρία το Mad Max στη Gold, δε θυμάμαι ποτέ να έχω κλάψει τόσο τα λεφτουδάκια μου. Σκέτο βουητό.
Δυστυχώς οι κινηματογράφοι ακολουθούν αντίστροφη πορεία από τα hc που διαρκώς ψάχνουμε να τα βελτιώσουμε. Παίζουν καλά στην αρχή και μετά, κάποια...μαγικά χέρια τα ρυθμίζουν έτσι που να μην ακούγονται με τίποτα. :mad:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Ακόμη και μ' αυτά τα ''ραδιοφωνάκια'':D, παίζει καλύτερα απ' τους κινηματογράφους.

Δεν τα άλλαξε για να πλησιάσει τους κινηματογράφους, αλλά για να παίζει ακόμη καλύτερα απ' αυτούς.

Μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικά αυτά που γράφω, αλλά έτσι είναι.
Δεν έχεις άδικο, όταν βγήκε το XMEN -apocalypse σε bluray εντυπωσιάστηκα πόσο καλύτερα έπαιζε εικόνα ήχο σε σχέση με village. :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef