Πρόταση ενισχυτή για Magnepan SMGC's...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.735
ΥΓ:πάντως μη τα αλλάξεις ποτέ τα μαγκ, πάντα κάτι θα σου λείπει μετά
Το μόνο σημείο που διαφωνώ τόσο πολύ με το φιλαράκι μου το καλό, τον Στέργιο.

Καταλαβαίνω μεν ακριβώς τι κρύβεται πίσω από μία τέτοια προτροπή, τι παιδικά τραύματα και ιστορίες γι'αρκουδες, αλλά φτάνει πια, φτάνει.

Είπαμε, ο χρόνος περνάει, η τεχνολογία προχώρησε, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Μπορεί κάποτε η λύση ηχείων μεμβράνης μυλαρ με τεντωμένο πηνιοσυρμα να ήταν πολύ λογική επιλογή, όπως και η λύση ενισχυτικων βαθμίδων με γλομπους κενού, αλλά αυτά είναι επιτεύγματα του παρελθόντος, επί εποχής τηλεοράσεων καθοδικού σωλήνα και τηλεφώνου με καντράν, ναι μεν πολύ προχωρημένων και αξιόλογων για την εποχή εκείνη, αλλά πλέον εντελώς ξεπερασμενων και παρωχημένων.

Δεν τίθεται θέμα "άποψης". Τίθεται θέμα συνειδητοποίησης σε ποιο αιώνα ζούμε. Απλή λογική. Δύσκολο μεν, βατό δε.

Δύσκολο να γκρεμίσει κανείς την συσσωρευμένη αδράνεια των βιωμάτων τόσων ετών σε ένα απλό χόμπι μουσικής, που σιγά τα ωα μωρέ, μία μουσικουλα παίζει. Ξέρω.

Απόλυτα ακούγονται, ξέρω.

Σορρυ γκαϊζ, γιου μεϊ τεϊκ δε μπλου πιλ.

Reaction score
7.110
φιλος εχει magepan και τα οδηγει με peachtree ενισχυτη και παιζουν μια χαρα,class d με λαμπα στην προενισχυση.

Reaction score
1.832
Το μόνο σημείο που διαφωνώ τόσο πολύ με το φιλαράκι μου το καλό, τον Στέργιο.

Καταλαβαίνω μεν ακριβώς τι κρύβεται πίσω από μία τέτοια προτροπή, τι παιδικά τραύματα και ιστορίες γι'αρκουδες, αλλά φτάνει πια, φτάνει.

Είπαμε, ο χρόνος περνάει, η τεχνολογία προχώρησε, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Μπορεί κάποτε η λύση ηχείων μεμβράνης μυλαρ με τεντωμένο πηνιοσυρμα να ήταν πολύ λογική επιλογή, όπως και η λύση ενισχυτικων βαθμίδων με γλομπους κενού, αλλά αυτά είναι επιτεύγματα του παρελθόντος, επί εποχής τηλεοράσεων καθοδικού σωλήνα και τηλεφώνου με καντράν, ναι μεν πολύ προχωρημένων και αξιόλογων για την εποχή εκείνη, αλλά πλέον εντελώς ξεπερασμενων και παρωχημένων.

Δεν τίθεται θέμα "άποψης". Τίθεται θέμα συνειδητοποίησης σε ποιο αιώνα ζούμε. Απλή λογική. Δύσκολο μεν, βατό δε.

Δύσκολο να γκρεμίσει κανείς την συσσωρευμένη αδράνεια των βιωμάτων τόσων ετών σε ένα απλό χόμπι μουσικής, που σιγά τα ωα μωρέ, μία μουσικουλα παίζει. Ξέρω.

Απόλυτα ακούγονται, ξέρω.

Σορρυ γκαϊζ, γιου μεϊ τεϊκ δε μπλου πιλ.
καλημέρεεεεεες.

Ξεκινώντας από την προτροπή μου να "μην αλλάξει τα μαγκ γιατί κάτι θα του λείπει".
Νταξ, τα μαγκ είναι έρωτας, εσύ με έμπασες σ'αυτά, εσύ με γνώρισες σε έναν άλλο κόσμο, θυμάμαι την ακρόαση στον Ανδρέα τον Βαϊνα? (όπου αυτά που νόμιζα για τα "παραβάν" άλλαξαν σε ένα λεπτό).
Νταξ, συμφωνώ ότι είναι και θέμα ρομαντισμού-ψυχολογίας κλπ κλπ αλλά εδώ μιλάμε για τα smgc, παλιά και μικρά μαγκνεπαν, αν μπορούσε να πάρει ξερω γω KII audio το παιδί δε θα έψαχνε εδώ ενισχυτή για να κουνήσει τα μαγκ.
Υπο αυτή την έννοια στην κατηγορία "τράμπας" των smgc και Χ3 σε λεφτά δε βλέπω κάτι καλύτερο.
Ο άλλος ο συμφορουμίτης που είχε μια συστηματάρα με μεγάλα μαγκς και πήρε ΚΙΙ audio και γουστάρει περισσότερο οκ, πάσο, προφανώς η συζήτηση εδώ δεν αφορά το ίδιο προφίλ αγοραστή.

Η τεχνολογία φιλαράκι είναι γαμάτη. Τη γουστάρω κι εγώ. Τη χρησιμοποιώ και την απολαμβάνω. Πήρα κινητό με 180 ευρώ ζιαόμι σούπερ με 180 ευρά στην πόρτα μου, το βλέπουν και χαζεύουν, όσοι δεν πολυασχολούνται δε πιστεύουν ότι υπάρχει τέτοιο κινητό με τόσο λίγα (?) λεφτά.
Αυτοί που στήνουν PA συστήματα να δεις χαρά, απο εκεί που κουβαλάγανε εκατοντάδες κιλά ενισχυτών τώρα κουβαλάνε κάτι ψευτοενισχυτές με κλασντέδια μέσα που ούτε τα καταλαβαίνεις στο βάρος και παίζουνε και πιο καλά και πιο δυνατά και πιο καθαρά. Και ηχεία πλαστικά που έχουν το μισό βάρος απ'τα παλιά τα ξύλινα και παίζουν πιο καλά και δε χαλάνε.
Και αυτοί στα στούντια που κάνουν εγγραφές και μαστερινγκς με την ψηφιακή τεχνολογία είναι σούπερ. Πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο σωστά.

Ζω με την τεχνολογία, έχω μια γκατζετοσύνη επάνω μου, τα γουστάρω και τα κατανοώ αυτά που λες.

Δε συμφωνώ βέβαια με την απολυτότητα των γραφομένων σου στην εφαρμογή στον σπιτικό ήχο και ΦΥΣΙΚΑ είναι θέμα άποψης το πως θέλει να ακούει ο καθένας τη μουσική του στο σπίτι του.
Γιατί η ακρόαση μουσικής στο σπίτι και η απόλαυση αυτής είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Γιατί η ακρόαση μουσικής στο σπίτι ως απόλαυση και όχι ως εργασία έχει σκοπό να διεγείρει συναισθηματικές χορδές, κάτι που φίλε μου Κώστα δε μετράται αντικειμενικά και φυσικά είναι θέμα άποψης και βιωμάτων.
Ας μην το υπεραναλύσω, το point μου το έδωσα.

Εκτιμώ τη βαθύτατη ενασχόληση σου με τον ήχο σε όλα τα επίπεδα και εκτιμώ το ότι μοιράζεσαι τα φάηντινγκς και τις απόψεις σου, αλλά νομίζω ότι η τόσο επιστημονική-θεωρητική εμβάθυνση που έχεις ακολουθήσει παρεκκλίνει από την ουσία της χομπίστικης ενασχόλησης που είναι κατ'εμέ η απόλαυση.

Ένας γνωστός μου θα σκάσει 25 χιλιάρικα για να πάρει...Harley. 25 χιλιάρικα φίλε. Θα μπορούσε να πάρει 2 χαγιαμπούσες και να του μείνουν και ρέστα. ΤΙ να του πω? ότι η χαρλεη που διάλεξε είναι παρωχημένη? ότι δεν έχει καλή επιτάχυνση? Λες να μη ξέρει ότι με αυτά τα λεφτά παίρνει καλύτερα τεχνολογικά μηχανάκια?
Ακόμα ένας κυκλοφορεί με ανακατασκευασμένο beetle του 1960 και δεν το αλλάζει με τίποτα, για τη γυναίκα του έχει το τελευταίο 3ρι της bmw. Δε ξέρει τι οδηγεί?

πης εντ λοβ

Reaction score
1.550
Βασικά οτι δεν στρίβει πες του.
Και οτι θα κανει κεφάλι καζάνι απο το θόρυβο και θα τρέχει στους οδοντιάτρους για τα χαλασμένα σφραγίσματα απο τους κραδασμούς.

Z

Zdimis

Guest
πως ομως εισαι τοσο βεβαιος φιλε costa ear οτι αυτο που μετραει τοσο τελεια οπως ενα αυτοενισχυόμενο με τα επιμερους αβανταζ του ηχεί απαραιτητα καλυτερα στα αυτια του καθε ακροατη με τοσο διαφορετικά ζητούμενα μου κανει εντυπωση.Εκτος απο ιδεοληπτικους λογους vintagoλυχνιοcool ουαου κολομπαριστικο μονοπετρο στο τελευταιο δααχτυλο ,λαμπα που ζεσταινεται ,βελόνα που ριχνεται στο αυλάκι κλπ υπέροχα πράγματα ,πιστευω οτι πολλοι γουσταρουνε ηχτικα αυτα τα τερτιπια της ξεπερασμενης κατ εσε τεχνολογιας τα οποια αποκαλεις λάθη -για άλλους αξιαγαπητος χαρακτηρας αναπαραγωγης -σε σχεση με το αχρωμο αλλα σωστο τεχνολογικο peak .Προσφατο παραδειγμα dac benchmark 1 dac xindak 8 dac audio nemesis dc-1(ok αρχαια και τα τρια αλλα καπου το παω).Θα περιμενε κανεις να παιζει ρεστα το benchmark πισω του το xindak και πισω το dc-1.(ετσι θα εδειχναν και οι μετρησεις δεδομενου οτι το xindak το χρεωνουμε απο λάμπα αρα αρμονικες παραμορφωσεις στο μειγμα το άλλο ειναι nos με τρεχα γυρευε μετρησεις ),Στα αυτια μου και κανα δυο άλλων με πετσετα στα ματια σε στυλ εκτελεση στην καισαριανη το bencmark ητανε το τριτο σε προτιμησεις ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ?Ειναι με βάση το ακουστικο γούστο τελικά.Το nemesis μας μαγεψε.Μη δινεις ιδιατερη σημασια ομως ,το παρεακι που ακουσε ετσι φοραει και φουλάρια,αφηνει και μουσια ,φοραει και μονοπετρο στο τελευταιο δαχτυλο,του αρεσει το vintagoretro .Κρινει ομως με μαντηλι στα μάτια και αποριπτει το τεχνοκρατικα ορθοδοξο αρχικα απο αποψη,και μετα με κλειστα ματια για να δικαιολογησει οτι η αιρετικη θεση του δεν ειναι προκατ χιπστεροαποψη αλλα ΑΠΟΨΗ κανονικη.Η ψυχοακουστική ειναι κλειδι κατανοησης πολλών επιμερους θεματων σχετικα με την αντιληπτοτητα ηχητικων ερεθισματων και ευτυχως ασχετη με τις μετρησεις .Πιο ελευθερη ενα πράμα.:)

Reaction score
209
Παιδιά δεν χρειάζεται να εξάπτονται τα πάθη ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν!, Υπάρχουν δυο σχολές ας πούμε η τεχνοκρατική η οποία θεωρεί την μουσική ως μια από τις εφαρμογές της τεχνολογίας (δεν λεω επιστήμης και υπάρχει λόγος για αυτο) και η άλλη σχολη που εχει ως σκοπό την μουσική απόλαυση ανεξάρτητα απο το μεσο (λάμπα τρανζίστορ κλαςς Δ κλπ). Τρεις μονο επιπλέον παρατηρήσεις Α) νομίζω οτι το κύριο ειναι η μουσική απόλαυση εαν η μουσική είναι βαρετή αδιάφορη η και άτεχνη τι να το κάνεις το Hi-Fi B) μεγάλη σημασία εχει η ποιότητα της ηχογράφησης, μια κακη ηχογράφηση θα ακυρωση το πανάκριβο σύστημα μας Γ) και όπως ανέφερε ο φίλος η Zdimis η ψυχοακουστικη ειναι παρούσα και σημαντική εαν πιστεύεις οτι το τάδε καλώδιο που αγόρασες πανάκριβα και η ταδε τεχνολογία κάνει ολη την διαφορά στο σύστημα σου τότε έχεις ακούσει και τη διαφορά!

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Ο τεχνοκράτης συνήθως τα έχει υπολογίσει όλα εκτός από τον πιο αστάθμητο παράγοντα.
Τον άνθρωπο...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.419
Η ψυχοακουστική ειναι κλειδι κατανοησης πολλών επιμερους θεματων σχετικα με την αντιληπτοτητα ηχητικων ερεθισματων και ευτυχως ασχετη με τις μετρησεις
Δεν ειναι καθόλου άσχετη με τις μετρησεις. Δεν ξέρω πως έβγαλες αυτο το συμπέρασμα.
Ρίξε μια μάτια στην wiki, και αλλού αν εχεις διάθεση

"It is an interdisciplinary field of many areas, including psychology, acoustics, electronic engineering, physics, biology, physiology, and computer science."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustics

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.735
Δηλαδή έχει μετρηθεί το τι μας αρέσει;
Τι μου λες!
Σηκωμαροτριχόμετρο! Γιεεεε! ;)

Reaction score
209
Δεν ειναι καθόλου άσχετη με τις μετρησεις. Δεν ξέρω πως έβγαλες αυτο το συμπέρασμα.
Ρίξε μια μάτια στην wiki, και αλλού αν εχεις διάθεση

"It is an interdisciplinary field of many areas, including psychology, acoustics, electronic engineering, physics, biology, physiology, and computer science."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustics
Ι) το Wiki είναι μια πολύ καλή πηγή πληροφόρησης αλλά οχι ασφαλής! κανείς δεν τσεκάρει αυτά που γράφονται εκει.
ΙΙ)καλα ειναι να κατανοούμε τι γράφεται (αγγλικά η ελληνικά) το μονο που αναφέρει το Wiki ειναι οτι είναι ενα διεπιστημονικό πεδίο έρευνας οπου πολλές επιστήμες συναντώνται. Δεν γραφει ουτε οτι οι μετρήσεις (των μηχανημάτων) έχουν η δεν έχουν σημασία αλλά ουτε και οτι δεν μπορούμε να πλησιάσουμε το θέμα επιστημονικά.

Reaction score
12
Εμ, απλά να προσθέσω ότι παίζω και ηλεκτρική κιθάρα εδώ και καμιά 35 χρόνια, με λαμπάτους ενισχυτές, και μετά από τα rogers ls3/5a που συνεχίζω να έχω με ένα thorens td150 σκέφτηκα να ακούσω και τα magnepan μια που με ενδιέφεραν από καιρό... Θέλω να πιστεύω πως λειτουργώ ως μουσικός και ακροατής πρωτίστως και μετά ως ερασιτέχνης τεχνικός. Και ναι συνεχίζω να οδηγώ ένα mini cooper s του 1969. Πάντως η συζήτηση για εμένα είναι πολύ ενδιαφέρουσα μιας και δεν έτυχε να ξανασυμμετάσχω εδώ σε κάποια άλλη. Ευχαριστώ άπαντες

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
οχι και φτωχοπαιδα απειδη σκεφτομαστε υπουλους τροπους για να ριξουμε καμια γκομενετα!!!

Reaction score
209
Εμ, απλά να προσθέσω ότι παίζω και ηλεκτρική κιθάρα εδώ και καμιά 35 χρόνια, με λαμπάτους ενισχυτές, και μετά από τα rogers ls3/5a που συνεχίζω να έχω με ένα thorens td150 σκέφτηκα να ακούσω και τα magnepan μια που με ενδιέφεραν από καιρό... Θέλω να πιστεύω πως λειτουργώ ως μουσικός και ακροατής πρωτίστως και μετά ως ερασιτέχνης τεχνικός. Και ναι συνεχίζω να οδηγώ ένα mini cooper s του 1969. Πάντως η συζήτηση για εμένα είναι πολύ ενδιαφέρουσα μιας και δεν έτυχε να ξανασυμμετάσχω εδώ σε κάποια άλλη. Ευχαριστώ άπαντες
Τελικά δεν ειναι τυχαίο οτι ενας μουσικός εχει αυτα τα μηχανήματα : Τα BBC monitor ls3/5a και το Thorens TD 150 θεωρώ οτι ειναι το απόλυτο οριο μουσικότητας που μπορείς να αγοράσεις σε μια λογική τιμή. Επίσης και τα SMGa που έχω ειναι σε αυτη την κατηγορία και έχουν επαινεθεί απο μουσικούς

υποσημείωση: Μονο με ενεργό κροςς και ενεργή τρι-ενίσχυση μπόρεσα να ξεπεράσω αυτα τα μηχανήματα

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.559
Magnepan κ πανελ = σωμα
θελουν βατ πολλα βατ για να κουνηθει *και να ελεγθει* η μαζα της μεμβρανης.
Ταξη δ λιγοπολυ μονοδρομος
[DOUBLEPOST=1479202414][/DOUBLEPOST]Εταιρο ζητημα αν ακουγωνται καλητερα απο μια αλλη υλοποιηση κ τοπολογια.
Λαμπα θα εβαζα σε προενησχυτη στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Κ... τελος... επειδη η επιφανια (εμβαδο) του πανελ ειναι μεγαλητερη απο τα ηλεκροδυναμικα... ο χωρος συμετεχει πολυ περισσοτερο...
(Ειπε η μαιμου^^)

Reaction score
209
Οχι απολυτα, υπαρχουν τρανζιστορατα μηχανακια 20 και 30 ετων των 100-200 W που τα κουνανε ανετα, ποιο οικονομικη λυση και κατα την γνωμη μου ποιο μουσικη

Reaction score
8
Οχι απολυτα, υπαρχουν τρανζιστορατα μηχανακια 20 και 30 ετων των 100-200 W που τα κουνανε ανετα, ποιο οικονομικη λυση και κατα την γνωμη μου ποιο μουσικη
Όπως?

Reaction score
209
Όπως?
Τα ανέφερα προηγουμένως αλλά ας τα αναφέρω πάλι μιας και δεν έχω μετοχές στις εταιρίες τους ούτε αντιπρόσωπος είμαι ούτε εργάζομαι σε αυτές
Yamaha CA-1010
NAD C-370
Roister tower
κάποια Sony TA
τα 3 πρώτα τα έχω δοκιμάσει με τα SMGa

ps επίσης μπορείς να βάλεις και δυο μονομπλοκς η ακομα καλύτερα να βγάλεις το παθητικό κροςς να βάλεις ενεργό και 4 μονομπλοκς και να ησυχάσεις απο πλευράς ισχύος κα προβληματα

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.068
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494