Τι σειρά ήσασταν στον στρατό και πού υπηρετήσατε τη "μαμά" πατρίδα;

D

Deleted member 23222

Guest
Θέλετε πολεμικές ιστορίες πουλάκια μου?

Να σας πω εγώ από όσες είδα,αλλά εκτός στρατού...
Χώρια που θα χαλάσει το καλό κλίμα...

Μείνετε στην ειρήνη και και στο πυρ και κίνηση...πολλοί είστε light για πιο μοβόρικα...

ΥΓ. Πύρ και κίνηση,την πρώτη φορά το κάναμε με το στόμα...(το μπαμ)!!
Όποιος γέλαγε,άρπαζε 4 ήμερη κράτηση...

D

Deleted member 23222

Guest
Πρωινή αναφορά στο ΚΕΔΒ, πριν την ορκομωσία...

Παρουσιολόγιο όπου διαβάζονταν όλα τα ονόματα, κι έπρεπε να φωνάξεις δυνατά "παρών",οπότε κάποτε ήρθε η σειρά κάποιου που λεγόταν Μόσχος...

Ο άνθρωπος απάντησε ως...πολίτης,παρών, αλλά τα db δεν ικανοποίησαν τον λοχία...
-Πιο δυνατά ρε,δεν έκουσα...Μόσχος!!
-Παρών,απαντά πάλι αυτός αλλά...
-Δεν έφαγες ρε πρωινό?...Μόσχος!!!
-Μούουουου...πετάγεται ένας,με πολλήηη δύναμη...

Έγινε χαμός,μας έκανε τόσες μεταβολές,που οι μισοί ζαλιστήκαμε και οι υπόλοιποι βήχαμε από την σκόνη...
[DOUBLEPOST=1479835835][/DOUBLEPOST]
Γιατί όχι, σε νέο θέμα. ;)
Όχι δεν σας λέω...

Reaction score
2.557
Αυτό έχει συχνά πλάκα.

Σκεφτόμουν όμως πριν λίγο πόσο αποδοτικότερος και οικονομικότερος θα ήταν ένας πραγματικός στρατός με το 30-40% των στρατιωτών του σημερινού αλλά με μισθούς και σοβαρή εκπαίδευση. Αντί για 500 στρατόπεδα όπου να 'ναι, 50 εκεί που πρέπει.
Ακόμα πιο αποτελεσματικός και vfm θα ήταν ένας ιδιωτικός στρατός με δικάιωμα όμως μαζικών απολύσεων :D

Και μετά θα έλθουν οι Τούρκοι που δεν καταλαβαίνουν από αυτά!

Αλλά μάλλον θα προσφέρουν καλύτερο πακέτο στην εταιρεία και θα φτάσουν στην Αθήνα χωρίς ντουφεκιά...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645
Το γαμωαξιόμαχον...έπεσα και πάνω στα Ιμια αλλά αυτό σε άλλο επεισόδιο :D
Σειρα 94ΣΤ Αυλωνα-->Χαιδαρι-->Λημνο (λιγο πριν να απολυθουμε ειχαμε τα Ιμια)
Γ@μώ το ΠΑΣΟΚ του μέσα...:D

Οι νέοπες έπεσαν στα Ίμια, εγώ στο "βυθίσατε το Χόρα" του Παπανδρέου... Δύσκολες εποχές. Πέντε μέρες κλεισμένοι στο ΓΝΑ, παίζαμε μπάλα στους διαδρόμους του νοσοκομείου. :roflmao:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
1983 Ε Ε.Σ.Ο.
Σειρά 166 .
Χαιδαρι - Κ.Ε.Δ.Β.
24 μήνεs ( Η τελευταία σειρά που έκανε 24 μήνεs ) . ή επόμενη 22 .
Σώμα Διαβιβάσειs ,
Ειδικότητα , Χού Ρού Τού Τού Κ.Τ. και εκπέδευση 2 μήνεs έξτρα ασυρματιστήs.
( Tό ΚΕΔΒ είχε σινεμά . Από τον πρώτο μήνα τουs έκανα προβολέs . Όταν έφευγε ή σειρά μου γιά τα τάγματα , δεν είχαν βρεί αντικαταστάτεs γιά τον κινηματογράφο τουs . Έτσι με κράτησαν 2 μήνεs ακόμα γιά να εκπαιδεύσω στα μυστικά τηs μηχανήs που είχαν τότε 3 νέουs και γιά να το δικαιολογήσουν με έκαναν και ασυρματιστή . )
Μετάθεση 479 ΤΔΒ Ξάνθη .
2οs λόχοs
Λοχαγόs μου ..... " O Γάτοs " . Ο.Υ.Κ. ΙΙΙ ( μέχρι και ό ταγματάρχηs βάραγε προσοχέs ) .
Τώρα θά μου πειs ΟΥΚΑΣ στίs Διαβιβάσειs !
Είχα ακούσει μιά ιστορία τότε που ήταν κάπωs έτσι .
" Είχε ενα αδερφό το παλικάρι στον Έβρο και σε μιά συμπλοκή τον έφαγαν οί απέναντι μπαμπέσικα . Όταν ήρθε ή ώρα γιά αυτόν έγινε σταρτιωτικόs και μάλιστα βατράχι . Πήγε στον Έβρο μετάθεση . Ένα βράδυ πέρασε απέναντι το ποτάμι μόνοs του , λένε , ήταν παραμονή χριστουγέννων , και καθάρισε όλο τουs το φυλάκιο , 5 νοματέουs με ένα μαχαίρι . Άφησε το τζόκευ του με το εθνόσημο μαs και έφυγε . Γιά τον λόγο ότι άφησε το εθνόσημο απέναντι έφαγε 2 στερήσειs βαθμού και μετάταξη . Από παράσημα ..... στis γιορτέs που τον βλέπαμε στο σώμα "μπατάριζε" απο την αριστερή μεριά ! "
1η Απόσπαση 2 μήνεs στis Σάπεs ( 2 άτομα ) , Σαψί γιά τουs ντόποιουs ( δεν πρέπει να πω τι έκανα εκεί ) , αξέχαστεs κάποιεs νύχτεs στο Αρσάκειο !
2η Απόσπαση 3 μήνεs Αλεξανδρούπολη .....σε ένα βουνό τρύπιο με μερικούs άλλουs .
Αξέχαστα τα καθημέρινα βραδυνά κυνήγια μαs με σπαστά G3 και ....τροχειοδικτiκεs σφαίρεs .
Μετάθεση , 4 τελευταίοι μήνεs στον Καρέα .
Απαγόρευση να βγώ απο Ελλάδα κάποια χρόνια .

- Δεν θα ξεχάσω το τζόκευ μου με τουs 24 κύκλουs στο γείσο του ( ένα γιά κάθε μήνα ) από την κάτω μεριά , που κάθε πρώτη κάθε μήνα έψαχνα να βρώ μπλάνκο γιά να χρωματίσω ένα κύκλο , ώστε στο τέλοs να σχηματιστεί το περιβόητο " πιάνο του παλιού " .
- Δεν θα ξεχάσω τον λοχαγό αυτόν , 1.60 - 1.65 το πολύ γιά το βλέμα του . ( μιά φορά μου φάνηκε πωs είδα ενα ψευτομειδίασμα στο πρόσωπο του ) .
- Δεν θα ξεχάσω πωs χάθηκαν 730 μέρεs από την δικιά μου ζωή . ( γιά όλουs ισχύει αυτό )

mixanes_athina01.jpg

-
Παρόμοια μηχανή στο Χαιδάρι το "83 , με κάρβουνο που αν ξεχνιόσουν λίγο .....τα άκουγεs .

-

Reaction score
2.557
Λοιπόν παρουσιάστηκα στη Χίο τα Χριστούγεννα (πρωτοετής φοιτητής) επειδή ...δεν υπέβαλλα τα χαρτιά μου για αναβολή! Το γιατί αφήστε το καλύτερα.......

Υπηρέτησα 1 χρόνο (προστάτης οικογένειας) σαν γραφέας στο 211 Τάγμα Υγειονομικού στη Δράμα.
Χούντα, ΕΗΘ και άλλα ωραία...

Τρία πράγματα θυμάμαι καλά:

1. Φτηνά τη γλύτωσα:
Την άλλη μέρα το πρωϊ πορεία στο βουνό μαζί με το σύνταγμα πεζικού (5 μέρες). Πονάει η κοιλιά μου και δεν περνάει με τίποτα. Ο έφεδρος γιατρός (ο Θεός να τον κάνει) μου λέει "άσε την λούφα - ήλθαν κι άλλοι από το πρωϊ. Άυριο δεν τη γλυτώνεις την πορεία". Τέλος πάντων με "εξετάζει" και δεν βρίσκει τίποτα. Εμένα γενικά που άρεσαν οι πορείες και το ήξερε γιατι ήυαν φίλος μου (στο στρατό)....

Τη νύχτα βογγούσα και οι άλλοι μου λέγανε "'άσε μας να κοιμηθούμε έχουμε πορεία το πρωϊ". Κατά τις 3 το πρωϊ, λέω ότι επίσης μουδιάζω. Αμέσως ο λοχίας (ένα ψηλός Σαλονικιός) χωρίς άλλη κουβέντα σηκώνεται, ντυνόμαστε και με παίρνει με το τζίπ στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Δράμας περνώντας από την Πύλη χωρίς άδειες και άλλες διαδικασίες. Κατά τυχη στο νοσοκομείο ήταν ένας εξαιρετικός χειρουργός που μου ζούληξε την κοιλιά και μου είπε να πάω στο χειρουργείο. Μόλις που πρόλαβαν να μου ξυρίσουν λίγο την περιοχή που θα έκοβε.

Όταν ξύπνησα μου είπε ότι είχα πολύ βαριά περιτονίτιδα (από ρήξη σκωληκοειδούς απόφυσης) και έπρεπε να έχω έλθει από την προηγούμενη το μεσημέρι και ότι αν είχα καθυστερήσει άλλα 10 λεπτά δεν θα μπορούσε να με σώσει. Έμεινα 20 μέρες στο νοσοκομείο με σωληνάκια να τρέχουν μαϋρα ζουμιά...

Μετά την 15ήμερη αναρρωτική επιστρέφω στο τάγμα και φυσικά ψάχνω το γιατρό για να του εξηγήσω (κρατούσα και μια ξιφολόγχη για να του εξηγήσω με ακρίβεια το πως τον βλέπω). Ευτυχώς και για τους δυό μας είχε πάρει μετάθεση (μάλλον είχε φροντίσει να την πάρει). Τον ξαναείδα μετά από πολλά χρόνια τυχαία σε ένα ψυχιατρείο που βρέθηκα για ένα φιλο. Όταν του θύμησα ποιός είμαι τάχασε και η απάντηση ήταν "εγώ είμαι ψυχίατρος και δεν ξέρω από κοιλιές"!!! Πρέπει να ζέι ακόμα (από μένα γλύτωσε πάντως, δεν είχα μαζί μου και την ξοφολόγχη...).

2. Κάποιοι μήνες στο Α2
Ο υποδιοικητής (Α2) χρειάστηκε γραφέα και μάλλον ήμουνα ο μόνος που ήξερε (είχα περάσει και από εκπαίδευση δακτυλογραφου στην Καλαμάτα). Το τι δάβασα στους φακέλους (για ανθρώπους που ήξερα πιά καλά) δεν περιγράφεται. Είχα την χαρά να προτείνω τον αποχαρακτηρισμό αρκετών φουκαράδων, καλός άνθρωπος ο υποδιοικητής, αργότερα έμαθα πως ήταν δημοκρατικός και τον αποστράτευσαν... Επειδή η έξοδός μας ήταν το πολύ 1-2 φορές τη βδομάδα για 2-3 ώρες (ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ???) μου είπε να βοηθάω τη γυναίκα του στα ψώνια. Το θεώρησα μεγάλη προσβολή και δεν καταλάβαινα γιατί μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος να χρησιμοποιεί τους στρατιώτες για πρωσοπική χρήση (αργότερα κατάλαβα όταν στις κατασκηνώσεις των οικογενειών του στρατού είδα τι γίνεται - μόνο στην πλάτη δεν κουβαλάγανε την πεθερά μου...). Φυσικά βρήκε άλλον - όλοι ήταν πρόθυμοι. Ραγιάδες!

3. Η ημέρα της απόλυσης
Φυσκά με το απαραίτητο μεθύσι (μέχρι αναισθησίας) στο κέντρο "Νησάκι" και την κατάμαυρη πέτρα που είχα φερει από τη Σαντορίνη ειδικά για την περίσταση. Όταν ανέβηκα στο τραίνο και με΄προσφώνησαν "κύριε" αντι για "φαντάρε", νόμιζα πως μιλούσαν σε άλλον!

ΥΓ Ήμουν ο καλύτερος σκοπευτής του τάγματος (Μ1). Όταν απολύθυκα πήγα να βγάλω φυλλάδιο Ναυτικού και με κόψανε στα μάτια! Έβαλα γυαλιά και το πήρα... Όχι το Ταγμα δεν αποτελείτο από τυφλούς απλά το δεξί μου μάτι ήταν σχετικά ΟΚ.

Last edited:

Reaction score
2.248
85E - 178

1 μήνα ΚΕΤΘ Αυλώνα
1 μήνα στην 21η ΕΜΑ Αλεξανδούπολης
1 μήνα ΙΛΥΒ Αυλώνα
18 μήνες 11η ΕΜΑ Ορεστιιάδας σαν ΑΠΜΑ με τον βαθμό του λοχία

Οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν σαν παιδική χαρά σε σύγκριση με τους επόμενους 18 στην μονάδα που ήταν αρκετά δύσκολοι και αυτό λόγο των ασκήσεων, στίβων μάχης, νυχτερινών κτλ καθώς την επιλαρχία την κρατούσαν ετοιμοπόλεμη (Τα άρματα ήταν μονίμως γεμάτα με καύσιμα και πυρομαχικά)

Η δυσκολότερη περίοδος ήταν αυτή της κρίσης του Μαρτίου'87 όπου με βρήκε στην μονάδα. Η επιλαρχία βρέθηκε από 20 Μαρτίου έως 4 Απριλίου (που απεμπλάκηκε τελικά) στους χώρους διασποράς (μεταξύ ποταμού Άδρα και Καστανιές - Νέα Βύσσα) με τον ουλαμό μου σε κάλυψη σκάφους (φωλιές) στις πρώτες αρματογέφυρες.
Είναι αυτό που μου έχει μείνει να θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια και είχα την τύχη να βγάλω συμπεράσματα όχι μόνο για την έκβαση ενός τυχόν θερμού επεισοδίου στην περιοχή, αλλά και συμπέρασμα για την ψυχολογία του ανθρώπινου δυναμικού όταν ενεργεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις όντας άριστα εκπαιδευμένο, ακόμα και εάν ο αντικειμενικός σκοπός είναι οι 24 ώρες.

Το πως θυμάσαι τα πάντα από την εκπαίδευση και το πως περνάς από την κατάσταση του πολίτη σε αυτήν του στρατιώτη σε κρίσιμες στιγμές, ξεχνώντας οτιδήποτε άλλο σε ενώνει με τον έξω κόσμο είναι αξιοσημείωτο.

Σημ: Σε αυτήν την περιοχή ο Έβρος δεν είναι το φυσικό σύνορο Ελλάδας - Τουρκίας. Αντί αυτού έχει κατασκευαστεί στο Ελληνικό έδαφος ένα αδρευτικό κανάλι που ενώνει τον Άδρα από τις Καστανιές με τον Εβρο κοντά στην Νέα Βύσσα . Η διάσχιση του καναλιού γίνεται μόνο από συγκεκριμένες γέφυρες, που τις λένε αρματογέφυρες (οι υπόλοιπες είναι παγιδευμένες).

ryk

Reaction score
925
274 σειρά από αναβολές, αν τα θυμάμαι καλά.
Παρουσιάζομαι Τρίπολη, πεζικό. Αφού φεύγουν οι δικοί μου παραμένω στην επιτροπή αναβολών στο 411 Νοσοκομείο Τριπολέως (εμπειρία).
Βάζω μέσο για νησί και πάω Έβρο (καλό ε!). 535 Μηχανοκίνητο, Φέρες. Τυπικά ήμουν του ταχυδρομικού. Στις Φέρες αφού το ταχυδρομικό είναι πλήρες, γίνομαι γενικών καθηκόντων (Λόχος Στρατηγείου). Διαμάντι --> διοικητής, ωραίοι άνθρωποι -->μονιμάδες. Πέρασα αξέχαστα. Πολύ δουλειά, αλλά και πολλά "δώρα".
Τελική μετάθεση Αθήνα, 902 Γουδί (είδα πως είναι το ταχυδρομικό), αλλά κάποιος με μεγαλύτερο δόντι έρχεται και με στέλνει στη 31 Μεραρχία Τριπόλεως με 2μηνη απόσπαση. Μίζεροι άνθρωποι, μίζερος διοικητής (μου έριξε 20Φ, που δεν τις έγραψε τελικά),....γενική μιζέρια, άνευ λόγου και αιτίας.
Ξαναγυρίζω στην Αθήνα, απ'όπου και απολύομαι.

Κορυφαία ατάκα σε ΑΥΔΜ στη μεραρχία (ήμουν εξοδούχος): "Μη με περιμένετε το βράδυ, έχω να πάω σε ένα πάρτυ!" Κόκαλο ο γαλονάς! (Διοργάνωνε παρτάκι το camel στην Τρίπολη και με είχε ειδοποιήσει φίλος-υπεύθυνος του καταστήματος)

Reaction score
14.738
αντικειμενικός σκοπός είναι οι 24 ώρες.
ο πως θυμάσαι τα πάντα από την εκπαίδευση και το πως περνάς από την κατάσταση του πολίτη σε αυτήν του στρατιώτη σε κρίσιμες στιγμές, ξεχνώντας οτιδήποτε άλλο σε ενώνει με τον έξω κόσμο είναι αξιοσημείωτο.
:hi:

Reaction score
2.557
- πόσο μπροστά είναι το avsite επί τέλους ! . . . επανήρθε το παλιό ερώτημα . . .

Ερώτηση της ημέρας: Συμφωνείτε ή όχι με τη στράτευση στα 18;

http://news247.gr/eidiseis/amyna/er...ite-h-oxi-me-th-strateysh-sta-18.4386161.html
Ναι. Και για τις γυναίκες (με διαφορετικό τρόπο φυσικά και πολύ ελαφρότερα, αλλά καλό είναι να καταλάβουν κάτι και αυτές)

Αλλά όταν λέμε στράτευση εννούμε στράτευση....
Γιατί με πολλά που διαβάζω (και) εδω μέσα, καλύτερα να μη πηγαίνουμε καθόλου...

Θα μου πείς όταν το προτείνει η μαμά όλων των ρουσφετιών (ΝΔ) τα καλόπαιδα θα υπηρετούν στο σπίτι τους και μόνο οι χαρακτηρισμένοι (πάλι) θα φυλάνε τη χώρα... Άσε, καλύτερα ο ιδιωτικός στρατός που λέγαμε και πριν...

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.274
Υποχρεωτική θητεία για όλους μόλις τελειώσουν το σχολείο. Μετά την Γ΄ Λυκείου , από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο να κάνεις την θητεία σου. 5 - 6 μήνες αρκούν.
Αλλά κανονική θητεία όχι συντήρηση στρατοπέδων που κάναμε εμείς. 'Ετσι και και αλλιώς σε αυτή την ηλικία κανένας δεν έχει ειδικότητα, πάει ο άλλος στρατό και είναι γιατρός π.χ. δε χρειάζεται. Να είναι όλοι ακριβώς το ίδιο, χωρίς ειδικότητες. Ούτε εξόδους, ούτε άδειες , άντε μια άδεια ίδια για όλους μια εβδομάδα στην μέση της θητείας.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519