Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215;

Reaction score
1.187
Ναι προφανώς θα διαβάζουν κι αυτοί avsite οπότε είδαν ότι έχει απήχηση και σού λένε ευκαιρία να ανεβάσουμε λίγο την τιμούλα!

Reaction score
1.594
Ναι προφανώς θα διαβάζουν κι αυτοί avsite οπότε είδαν ότι έχει απήχηση και σού λένε ευκαιρία να ανεβάσουμε λίγο την τιμούλα!
Δε μας κάνει εντύπωση πλέον...δυστυχώς ειναι ο κανόνας της πλειοψηφίας της Ελληνικής αγοράς. Το έκανε τις καλές εποχές...δε θα το κάνει τώρα ?

Reaction score
1.187
Το κάνει κατά κόρον το e-shop αυτό. Κοιτούσαμε με έναν συνάδερφο ένα ξεχασμένο προϊόν, ένα κουτί USB για IDE δίσκο. Δεν το παραγγείλαμε εκείνη την στιγμή, και μπήκαμε μετά από δύο ώρες (την ίδια ημέρα) να το παραγγείλουμε και η τιμή είχε αλλάξει!!!

Reaction score
3.967
Το κάνει κατά κόρον το e-shop αυτό. Κοιτούσαμε με έναν συνάδερφο ένα ξεχασμένο προϊόν, ένα κουτί USB για IDE δίσκο. Δεν το παραγγείλαμε εκείνη την στιγμή, και μπήκαμε μετά από δύο ώρες (την ίδια ημέρα) να το παραγγείλουμε και η τιμή είχε αλλάξει!!!
άσε, τόχω πάθει και γω με σκληρό δίσκο:D

TGD

Reaction score
10.464
άσε, τόχω πάθει και γω με σκληρό δίσκο
Το ίδιο γίνεται και με τα αεροπορικά εισιτήρια. Οι τιμές αυξάνονται αν δείξετε ενδιαφέρον. Δοκιμάστε:
  1. να σβήσετε τα σχετικά cookies
  2. να αναγκάσετε τον router να αλλάξει IP

Reaction score
62
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215???????????????

Τα ηχεία τα είδα (!) και τα άκουσα 1η φορά πριν απο 3 μήνες περίπου σε σπίτι φίλου τον οποίο είχα επισκεφθεί για εντελώς άσχετο λόγο. Μέχρι τότε το όνομα cerwin vega μου έφερνε στο μυαλό PA, parties και φυσικά...ήχο discotheque ! Εντυπωσιάστηκα φυσικα απο τον όγκο & το μέγεθος των ηχείων και απο την "βιομηχανική" αισθητική που αποπνέει. Απο περιέργεια και μόνο κάθησα να ακούσω πως παίζουν...Μετά απο 1 ώρα ακρόασης περίπου, είχαν όλα τελειώσει...Η απόφαση είχε ληφθεί και νιώθω πραγματικά τεράστια ικανοποίηση που μετά απο 3 μήνες κατάφερα να τα στήσω στο σπιτι μου και εδω και 2 μέρες να απολαμβάνω το πιο ξεκούραστο άκουσμα που είχα ποτε απο ένα πανέμορφο ηχείο (ΙΜΗΟ).
Κάνω ένα copy-edit-paste και λέω...
Τα ηχεία τα είδα (!) και τα άκουσα 1η φορά πριν από 3 μήνες περίπου σε σπίτι του Σ. Κωνσταντινίδη τον οποίο είχα επισκεφθεί για να ακούσω Magnepan. Μέχρι τότε το όνομα cerwin vega μου έφερνε στο μυαλό PA, parties και φυσικά...ήχο discotheque ! Εντυπωσιάστηκα φυσικά από τον όγκο & το μέγεθος των ηχείων και από την "βιομηχανική" αισθητική που αποπνέει. Από περιέργεια και μόνο κάθισα να ακούσω πως παίζουν. Τα άκουσα σε πολύ χαμηλές στάθμες. Εντυπωσιάστηκα...
Τώρα τα έχω κι εγώ σπίτι μου. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι είναι μεγάλα... είναι πολύ μεγάλα... είναι πάρα πολύ μεγάλα.
Οι μεταφορείς που τα έφεραν σπίτι με ρώτησαν τι είναι αυτά? και όταν τους είπα ηχεία, με ρώτησαν τι θέλω να κάνω με τέτοια ηχεία στο σπίτι.
Δεν ξέρω αν τα κρατήσω...:( μάλλον θα τα δώσω...:( η σύζυγος γκρινιάζει...>:( παραλίγο να αρχίσει τα κλάματα:tongue::tongue:

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
4.327
Ρε συ άσε τα περί του μεγέθους και μπες στην ουσία... Πως παίζουν μουσική; Με τι ενισχυτή τα οδηγείς;

Reaction score
62
Ρε συ άσε τα περί του μεγέθους και μπες στην ουσία... Πως παίζουν μουσική; Με τι ενισχυτή τα οδηγείς;
Δεν πρόλαβα να τα ακούσω πολύ, δεν είμαι και ο κατάλληλος να μιλήσει για ήχο, λόγω έλλειψης εμπειρίας.
Παίζουν με σετ Advance Acoustics CD: MCD203ii - Προ: MPP505 - Τελικό: MAA406(2x150W)
Παιδιά... είναι πολύ μεγάλα!!!
Θα ακούσω σήμερα-αύριο και θα σας πω ότι καταλάβω.
Πάντως όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει μεταχειρισμένα XLS-215 ας μου στείλει μήνυμα.

• Like

Reaction score
1.187
Κάνω ένα copy-edit-paste και λέω...
Τα ηχεία τα είδα (!) και τα άκουσα 1η φορά πριν από 3 μήνες περίπου σε σπίτι του Σ. Κωνσταντινίδη τον οποίο είχα επισκεφθεί για να ακούσω Magnepan. Μέχρι τότε το όνομα cerwin vega μου έφερνε στο μυαλό PA, parties και φυσικά...ήχο discotheque ! Εντυπωσιάστηκα φυσικά από τον όγκο & το μέγεθος των ηχείων και από την "βιομηχανική" αισθητική που αποπνέει. Από περιέργεια και μόνο κάθισα να ακούσω πως παίζουν. Τα άκουσα σε πολύ χαμηλές στάθμες. Εντυπωσιάστηκα...
Τώρα τα έχω κι εγώ σπίτι μου. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι είναι μεγάλα... είναι πολύ μεγάλα... είναι πάρα πολύ μεγάλα.
Οι μεταφορείς που τα έφεραν σπίτι με ρώτησαν τι είναι αυτά? και όταν τους είπα ηχεία, με ρώτησαν τι θέλω να κάνω με τέτοια ηχεία στο σπίτι.
Δεν ξέρω αν τα κρατήσω...:( μάλλον θα τα δώσω...:( η σύζυγος γκρινιάζει...>:( παραλίγο να αρχίσει τα κλάματα:tongue::tongue:
Μα αφού έχουμε πει 1000 φορές πως σε αυτό το χόμπυ ΔΕΝ ακούμε τις γυναίκες! Οι γυναίκες είναι πάντα ανασταλτικός παράγοντας στο χόμπυ μας. Τα μόνο «κριτήρια» που έχουν είναι αισθητικά.
Οπότε άστην να γκρινιάζει, ευχαριστήσου την μουσικούλα σου, θα γκρινιάξει, θα γκρινιάξει στο τέλος θα της περάσει και θα τα συνηθίσει!

Reaction score
62
... θα γκρινιάξει, θα γκρινιάξει στο τέλος θα της περάσει και θα τα συνηθίσει!
Σε αυτό ελπίζω κι εγώ.
Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, ένα δίκιο το 'χει. Είναι ΜΕΓΑΛΑ!

Reaction score
62
Πράγματι είναι λίγο μεγαλούτσικα... :o
...αλλά τα μικρά ηχεία δεν παίζουν! :p
Αυτό συνειδητοποίησα κι εγώ και τα πήρα αλλά...
Δεν υπάρχει νορμάλ μεγέθους ηχείο με μεγάλο ήχο?

• Like

Reaction score
29.527
Σωστός ο παίχτης από πάνω. Συμφωνώ και επαυξάνω. Το μεγάλα είναι πολύ σχετικό. Που να δείτε που εγώ σχεδιάζω να κάνω καμπίνες 500lt για τα 2 15ιντσα . Μόνο οι καμπίνες των σαμπ θα είναι 95υψος 60 πλάτος 95 βάθος. Δεν ξέρω πόσο θα φτάσει να ζυγίζει, υπολογίζω κάπου στα 150 κιλά. Με ροδάκια εννοεείται.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Οχι βρε παιδιά.... Μεγάλα είναι αυτά: :o

Genesis I

Επi Lyric είχαμε φέρει τα ΙΙ και τα άκουγα κάθε μέρα στο υπόγειο στούντιο στην Αλεξάνδρας....

Τώρα για το φίλο μας τον kougis αφού του αρέσει ο τύπου pro ήχος, θα πρότεινα να πουλήσει , ηχεία -προ-τελικό και μ ένα χιλιάρικο να πάρει αυτά.

Reaction score
62
Genesis I
Τώρα για το φίλο μας τον kougis αφού του αρέσει ο τύπου pro ήχος, θα πρότεινα να πουλήσει , ηχεία -προ-τελικό και μ ένα χιλιάρικο να πάρει αυτά.
Δυστυχώς δεν μου αρέσει ο προ ήχος (δεν ξερω τι είναι ο προ ήχος).

Ακόμα ψάχνω να καταλάβω τι μου αρέσει. :errwhat:
Πάνω που πίστευα οτι βρήκα τη λύση, οτι δηλαδή μου αρέσει ο "γεμάτος" ήχος, κάτι σαν loudness ας πούμε, συνειδητοποίησα οτι χρειάζονται μεγάλα ηχεία (ανεξάρτητα αν είναι Cerwin Vega ή Focal ή Magnepan) που είναι λίγο δυσανάλογα με το σαλόνι μου.

Last edited:

Reaction score
62
Έβαλα να ακούσω λίγο τα ηχεία.
Παρατήρησα τον εαυτό μου να χαμογελάει χωρίς λόγο.
Πρώτη φορά χαμηλώνω την ένταση όχι επειδή παραμορφώνει αλλά επειδή νοιώθω άσχημα για τους γείτονες.
Μα τόσο δυνατά και τόσο άνετα, χαλαρά, χωρίς να νοιώθεις οτι τα ζορίζεις, οτι πιέζονται;;!!
Τα ηχεία έχουν 10 εκ. απόσταση απο τον πίσω τοίχο και 2-3 εκ. από τον πλαϊνό.
Δεν μπουμάρουν.
Ένα 15" sub Jamo που έχω το αποσύνδεσα. Δεν χρειάζεται.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.848
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss