Projectors @ HES2016

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Καλημέρα σας όλους!
Φέτος στην έκθεση του Περιοδικού Ηχου & Εικόνας υπήρξε υπερπληθώρα συστημάτων βιντεοπροβολής και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες τιμής: από τα γνωστά under 1k εως κάποια που είχαν τιμή παραθαλλάσιου οικοπέδου.
Και δόξα το θεό υπήρχε θέαμα και μπόλικο υλικό 4k.

Προσωπικά έχω σχηματίσει γνώμη γιατι κατάφερα κια ξέκλεψα χρόνο και παρατήρησα τους βιντεοπροβολείς που με ενδιέφεραν αλλά επειδή συμμετείχαμε σε 3 χώρους δεν θα εκφέρω τη γνώμη μου.

Τι γνώμη όμως σχηματίσατε εσείς;
Ποιά ήταν τα καλύτερα value 4 money;
Ποιά συστήματα θα λέγατε ότι ήταν κορυφαία στη κατηγορία money no object;
Η γνώμη σας για τους χώρους και συνθήκες προβολής του ξενοδοχείου;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.845
Καλημέρα Βαγγέλη.
Value for money πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν θα έβαζα τον Epson 9300 ή τον 10500. Πραγματικά το καθένα στην τιμή που εκπροσωπεί δεν υπάρχει.
Ανάλογα την τσέπη αυτό που θα διαλέξει ο αγοραστής είναι κορυφαίο.
Σε money no object νομίζω δεν χωρά καμία συζήτηση ότι το δωμάτιο σας με τον 10500 ήταν by faaaaar το καλύτερο.
Σε καθαρά money no object προβολέα ο Jvc πάνω στο δωμάτιο. Αν και έφτασε με πολλά θέματα όπως μας είπε ο άνθρωπος επάνω η εικόνα ήταν απίστευτη. Φαντάσου και να βγει στη αγορά με όλα τα προβλήματα να έχουν ξεπεραστεί. Ακόμα ομως και έτσι τον θεωρώ καλύτερο από το άλλο τερατάκι.
Στο θέμα ξενοδοχείο νομίζω ότι η εικόνα δεν είχε θέματα σε σχέση με τον ηχο που είχε σε πολλά 2ch δωμάτια.
Μια χαρά όλα. Πάντα τέτοια.
Εγω προσωπικά σε ευχαριστώ που φτιάξατε αυτο το απίστευτο setup και μας δώσατε αυτό το τρελό για τα Ελληνικά δεδομένα Demo room, και ζήσαμε όσοι τυχεροί είχαν τον χρόνο αυτήν την εμπειρία. Θεωρώ ότι το αποτελεσμα ειναι καλύτερο από πολλές κινηματογραφικές "αίθουσες", και ενώ ήθελα να σε ρωτήσω έτσι για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις το κόστος του setup, δεν τόλμησα καν.

Reaction score
269
Και οι δυο πολυ ενδιαφερον. Για χωρο ποιο φωτινο ο 9300. Για χωρο dedicated o Sony 4K αρεσε περισοτερο .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.668
Προσωπικά έχω σχηματίσει γνώμη γιατι κατάφερα κια ξέκλεψα χρόνο και παρατήρησα τους βιντεοπροβολείς που με ενδιέφεραν αλλά επειδή συμμετείχαμε σε 3 χώρους δεν θα εκφέρω τη γνώμη μου.
Εγώ πάλι θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη σου. ;)

Εντάξει, έχω υπ'οψιν ότι συμμετείχες, δεν είναι κρυφό άλλωστε, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα φιλτράρω τρόπον τινά την γνώμη σου, αλλά δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δε θέλω να μάθω τη γνώμη σου, να μη σου πω κιόλας ότι απαιτώ να τη μάθω! :)

Καλημερες! :)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Θελω να δωσω συγχαρητηρια στον Βαγγελη για την καταπληκτικη παρουσιαση που εκανε και θεωρω οτι ημουν πολυ τυχερος που βρεθηκα εκει.

Σαν εικονα νομιζω οτι ο JVC παρα τα προβληματακια του ηταν κορυφαιος.
Ηχητικα το συστημα με τα James στον χωρο του Epson κινηθηκε εκτος συναγωνισμου.
Οι αιθουσες του ξενοδοχειου μεγαλες και ανετες αλλα τα δωματια παρα πολυ μικρα.
Value for money το μικροτερο συστημα της Epson.

Και παλι συγχαρητηρια !!!

Reaction score
15.548
εγω δεν πηγα εκθεση και δεν εχω αποψη....
...αλλα εχω μεγαλη περιεργεια να μαθω τι προληματακια ειχε ο jvc απο τον S :D

ο Βαγγος παντα κανει ομορφες δουλειες..!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Πολλά συγχαρητήρια κι από μένα Βαγγέλη. Δεν κατάφερα να ανεβώ δυστυχώς, αλλά άκουσα πολλά θετικά σχόλια, πράγμα που ειλικρινά δε με εκπλήσσει.
Είναι τρομερή πολυτέλεια να βλέπουμε τέτοια σπουδαία μηχανάκια στη χώρα μας.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους ανθρώπους της Sony επίσης, που κι αυτοί όπως είδα έφεραν την "αφρόκρεμα" τους.
Το avsite θα είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, σε αντίθεση με άλλους δικτυακούς ιστότοπους, όπου ένα δυο (βασικά ένα) παρεάκια δεν χάνουν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν λάσπη προς εμάς και λοιπούς επαγγελματίες.
Ας πάμε παρακάτω όμως.
Δώστε και σε μας που δεν είδαμε τα φώτα σας!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.845
Η δική μου άποψη εδώ .
Ωραίο θέμα άνοιξες Βαγγέλη. :)
Για εμένα σύμφωνα με αυτά που είδα η τιμή του BENQ είναι εξωπραγματική. 3000€ η φθηνότερη version ανάλογα το φακό ( φτάνει νκαι 3500€), με τέτοια εικόνα; Αστείο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Εγώ πάλι θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη σου. ;)

Εντάξει, έχω υπ'οψιν ότι συμμετείχες, δεν είναι κρυφό άλλωστε, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα φιλτράρω τρόπον τινά την γνώμη σου, αλλά δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δε θέλω να μάθω τη γνώμη σου, να μη σου πω κιόλας ότι απαιτώ να τη μάθω! :)

Καλημερες! :)

Κώστα καλησπέρα,

άσε με τις απαιτήσεις σου τώρα..... γιατί αρκετά τραβάω με τη γνώμη μου.

Έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη για τις ερωτήσεις που υπέβαλα αλλά η ταυτότητα μου δεν ενδείκνυται για να αποτύπωση. Έχεις το τηλέφωνο μου για κατ’ ιδίαν συζητήσεις άλλωστε, όπως και του Μανώλη που είναι και ο εναπομείναν επαγγελματίας calibrator πλέον. Εγώ πλέον καλιμπράρω μόνο ότι έχω σπίτι μου (μη πέσει και με πλακώσει) και κάποιους κολλητούς και ειδικούς πελάτες, οπότε ο Μάνος έχει και τα εξακριβωμένα στοιχεία.

Μια γενική ταξινόμηση και ιεραρχία πάντως, έχουμε όλοι στο νου μας από αυτό που είδαμε.

Θα σταθώ σε 4 διαπιστώσεις:

Προσωπικά αυτό που με «έφτιαξε» είναι ότι η πραγματικά καλή εικόνα (όχι «αξιοπρεπή» και τέτοιοι ανούσιοι όροι) με ειδικά χαρακτηριστικά που αλλάζουν άρδην το πώς παρακολουθούμε κινηματογράφο αλλά και τηλεοπτικό πρόγραμμα, αθλητικά (ακόμη και με ανοικτό φως) ξεκινά στη περιοχή των 3000€ ενώ πριν κάποιους μήνες, απλά η κατηγορία δεν υπήρχε. Κάποιος νεοεισερχόμενος στο κινηματογράφο, με αυτό το ποσό βρίσκεται απευθείας σε πολύ βαθιά νερά.

Το Laser σε όλους τους βιντεοπροβολείς της έκθεσης έβγαζε μάτια. Τα χρώματα που απέδιδαν σε αποσπάσματα Full-HD μου θύμιζαν έντονα προβολείς με LED, ενώ σε υλικό 4k εκτοξεύονται στη στρατόσφαιρα.

Βέβαια το BT.2020 φθάνει πλέον το πλούτο της ανθρώπινης όρασης. Αν μάλιστα παρατηρήσετε το τρίγωνο CIE και τη ποσότητα που περιέχει το BT.2020, θα παρατηρήσουμε ότι στενεύουν τα όρια για βελτιώσεις στα primaries.

Έτσι θεωρώ ότι το Laser είναι αυστηρός μονόδρομος για τον απαιτητικό κινηματογραφόφιλο. Τίποτα λιγότερο.

Δεν εξετάζω και το προσόν των τεραστίων ωρών λειτουργίας, πλήρως αδιάφορο στα άνω γραφόμενα μου.

Το 4k, αν και έχει δρόμο με τις δυσκολίες ρύθμισης του HDR, με τις ασυμβατότητες των καλωδίων και τα κλειδώματα του, είναι μια απίστευτη απόλαυση σε οθόνες με μεγάλα πλάτη 3m+.

Τα εξωτικά μηχανήματα που διαθέτουν ομολογουμένως και εξωτικές αποδόσεις δυστυχώς απευθύνονται μόνο σε μεγάλες τσέπες. Η κατάσταση αυτή δεν θα αλλάξει σύντομα: δεν θα απολαύσουμε την απόδοση των μεγάλων σε compact γήινους βιντεοπροβολείς σε ένα ή δύο χρόνια.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.323
Στην αρχη νομιζα οτι ειναι μυθικος ( ο 5000) ,μετα ακουσα την τιμη και η εικονα αρχισε να θολωνει -δεν ξερω μπορει και να βουρκωσαν τα ματια μου .
Ετσι καλυτερα μου αρεσε ο 9300 !!:)

Το demo room της Projecting & Sounding ART καταπληκτικο ,η παρουσιαση γρηγορη και περιεκτικη και κυριως με σεβασμο σε αυτον που προσπαθει να δει αφου δεν μπαινοβγαινε
κοσμος

Kudos στον Βαγγελη :thumbsup:

Reaction score
2.482
Κι εγώ απο μέρους μου να ευχαριστησω τον κο. Λάμπρου για την πραγματικά πανέμορφη παρουσίαση του 10500, καθώς και την atmos υλοποιηση που ήταν αρκούντως χορταστική!

Η εικόνα καταπληκτική σε Full HD, ενω εγω προσωπικα, εχόντας δει 3-4 φορες στο σπίτι μου το The Martian σε Full HD, νομίζω πώς σε HDR/4Κ αδικήθηκε και φάνηκαν οι παιδικες αρρώστιες του HDR στην βιντεοπροβολή. Η ευκρίνεια ήταν πολυ καλή μεν, αλλά δεν έφτανε αυτό.

Από ότι διαβασα κι εδω (http://news.epson.com/news/epson-introduces-elite-3lcd-reflective-laser-home-theater-projector) ο projector καλύπτει στο 100% το DCI/P3 στο Digital Cinema mode. Μια χαρά που θα μας καλύψει για πολλά χρονια ακόμα.

Στον Z1 είδα το Sicario και εντυπωσίαζε η ευκρινεια από τόση κοντινή απόσταστη, αλλά η τιμή είναι απαγορευτική. Αν ήταν 1-2 χιλιάρικα πιο κάτω, θα τον επαιρνα! :D

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.323
Και επειδη ξεχασα ,μετα την ακροαση στο demoroom ,τελικα θελουν και τα atmos ογκο !? :idk:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Και επειδη ξεχασα ,μετα την ακροαση στο demoroom ,τελικα θελουν και τα atmos ογκο !? :idk:
Μπορεί να μην είναι απαραίτητο, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακό. :)
rose. :cry:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.892
Κι εγώ απο μέρους μου να ευχαριστησω τον κο. Λάμπρου για την πραγματικά πανέμορφη παρουσίαση του 10500...

Προσωπικά αυτό που με «έφτιαξε» είναι ότι η πραγματικά καλή εικόνα ξεκινά στη περιοχή των 3000€ ενώ πριν κάποιους μήνες, απλά η κατηγορία δεν υπήρχε. Κάποιος νεοεισερχόμενος στο κινηματογράφο, με αυτό το ποσό βρίσκεται απευθείας σε πολύ βαθιά νερά.
A κατάλαβα ποιον εννοούσες....ακριβώς 3κ....να τον πάρω;τι όχι...μην:D

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.539
Μπορεί να μην είναι απαραίτητο, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακό. :)
rose. :cry:
Μέχρι πριν λίγο καιρό θα σου έλεγα όχι. Αλλά (ευτυχώς...) με έπιασε η μλκία να βάλω ίδια περιφερειακά και Atmos. Και πριν, όπως και τώρα είναι κροσαρισμένα στα 80Hz.

Για να είμαστε ειλικρινείς, σε 9 από τις 10 ταινίες δεν θα καταλάβεις διαφορά, ή θα είναι πολύ μικρή. Έλα όμως που θα σκάσουν κάνα δυό (μέχρι τώρα) ταινίες που θα κάνουν τη διαφορά...Άλλη με μια σκηνή μόνο (Legend of Tarzan), άλλη απ' την αρχή μέχρι το τέλος (Suicide Squad) με τέτοιο όγκο και διακριτή πληροφορία και στα 4 κανάλια Atmos, που θα πεις "χαλάλι η μλκία". :D

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.105
Members
38.651
Νεότερο μέλος
Gver1