Μελομακάρονο ή κουραμπιές;

Μελομακάρονο ή κουραμπιές;

• Total voters
    64

Timaras

Reaction score
2.153
Μελομακάρονα,τόσα ώστε να μην σταματάει η καούρα.:D
Για τις δίπλες τί να πω,κλασική αξία!Φουλ και αυτές όταν τις πετύχω!
Όσο για το κασερλί του Αρίστου.....:dance2:

Μη νομίζετε...

Είμαι λιγόφαγος!:D:D

gonis

Luger
Reaction score
12.464
Και μετα τον Άριστο ή Χόνδρο λιγνό απέναντι,εντάξει καλό μπέργκερ αλλά πέρνει βελτίωση,πετάγεσαι μια Κορυδαλλο,Γρ.Λαμπρακη 190 στον Παπαϊωάννου για το καλύτερο μιλφέιγ της πολης:gamer:
Τελευταία ανακάλυψη και νοικιάζεις και κανα blue ray απο @Penelopie ;)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
:offtopic:
Σαν το μιλφειγ που φτιάχνει ενα ζαχαροπλαστειο στην Αγ.Παντων στην Καλλιθέα δεν έχει........το ετοιμάζει μπρτοστά σου με ζεστη κρεμ πατισερί και τραγανή σφολιάτα .
Αντε που μου μάθατε και από γλυκά ......:acute:

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.912
Πιο καλό απ' του Κωνσταντινίδη;

Τελευταια κατι εχει συμβει και δεν ειναι το ιδιο καλο οπως πριν Τζορτζ

Σταθερη αξια της Θεσσαλονικης ειναι τα τριγωνα του Ελενιδη

Απα,πα,πα,πα....αξεχαστη γευση....

Ο Αλεξ πρεπει να φαει απο εκει

Στο θεμα μας ψηφισα μελομακαρονα

Οχι ξερα,παπαριασμενα ετσι;Να συνεννοουμαστε

Τί στο καλο;Μπισκοτα θα φαμε;;)

Reaction score
17.472
Αν και δεν νομίζω πως ενδιαφέρεται κανεις για το τι μου αρέσει εμένα γενικότερα.....θα σας πω!:D

Δεν μου αρέσουν τα γλυκά.Δεν τα ζητά ο οργανισμός μου εκτός από μια μέρα το μήνα.

Κουραμπιέδες δεν έτρωγα ποτε,ώσπου μια καλή μέρα μου έκαναν δώρο αυτό το κουτί γεμάτο!
IMG_1121.JPG

Θεϊκή γεύση για μένα!

Δυστυχώς δεν ειναι εύκολο για μένα να τα αναζητήσω στην πηγή τους:Υπατη.

Κουραμπιές: Η ρίζα είναι : Qurabiya قورابیه στα Αζέρικα, غرّيبة‎, στα Αραβικά , Kurabiye, στα Τούρκικα και φυσικά Κουραμπιές στα Ελληνικά, που στην κυριολεξία σημαίνει Kuru= ξηρό, biye= μπισκότο. Όμως, η ονομασία μπισκότο καθιερώθηκε τον Mεσαίωνα, ετυμολογικά προερχόμενη από το λατινογενές bis-cuit, που σημαίνει ψημένο δυο φορές ( στα αρχαία ελληνικά λεγόταν δί-πυρον ), ως τεχνική ψησίματος για να μην "χαλάει" εύκολα ο άρτος, κυρίως των στρατιωτών και των ναυτικών .....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.810
Τα γούστα στο μιλφέιγ είναι ακόμα πιο μπερδεμένα από τα μελομακάρονα.

Για μένα, το καλύτερο είναι της Δέσποινας αλλά μόνο από το πρώτο και παλιότερο κατάστημα της Νέας Ερυθραίας. Υπάρχει αισθητή διαφορά από τα υπόλοιπα. Έχει την καλύτερη ισορροπία τραγανού φύλλου, κρεμώδους υφής και τριμμένου αμύγδαλου περιμετρικά.

Του Κωνσταντινίδη είναι εντελώς άλλης φιλοσοφίας και δεν έχει καμία σχέση με τη γαλλική εκδοχή του μιλφέιγ. Πολύ γλυκιά η κρέμα πατισερί και τα φύλλα δεν έχουν την ξεροψημένη αίσθηση που απαιτείται. Είναι και φουσκωμένα και θυμίζουν τυρόπιτα φούρνου, από αυτές που είναι 95% φύλλο και μοιάζουν σαν να τις έχεις τρομπάρει. Άσε που αντί για καβουρδισμένα αμύγδαλα βάζουν από πάνω τα σπασμένα φύλλα που περισσεύουν με άπειρη άχνη ζάχαρη. Εγώ, όποτε πάω, ζητάω να μου βάλουν αμύγδαλο, από αυτό που βάζει στο προφιτερόλ.

Έχω φάει παλιότερα από τον Παπαιωάννου που ανέφερε ο Χρήστος αλλά δεν τρελάθηκα, ειδικά με το φύλλο του.

Το μιλφέιγ έχει και μία άλλη πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα. Από τη στιγμή της παρασκευής του έχει διάρκεια ζωής μία με δύο ώρες το πολύ. Μετά το φύλλο ρουφάει την υγρασία από την κρέμα και γίνεται σαν βρεγμένη εφημερίδα... Γι' αυτό και γελάω όταν βλέπω σε ζαχαροπλαστεία να έχουν το μιλφέιγ έτοιμο στη βιτρίνα με τις πάστες και να δίνουν από κει. Αν δεν μπορείς να το πουλάς σωστά μην το κάνεις καθόλου.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Για μένα, το καλύτερο είναι της Δέσποινας αλλά μόνο από το πρώτο και παλιότερο κατάστημα της Νέας Ερυθραίας. Υπάρχει αισθητή διαφορά από τα υπόλοιπα.
Σωστός.
Πως το εξηγείς αυτό?

Reaction score
3.513
Για μένα, το καλύτερο είναι της Δέσποινας αλλά μόνο από το πρώτο και παλιότερο κατάστημα της Νέας Ερυθραίας. Υπάρχει αισθητή διαφορά από τα υπόλοιπα. Έχει την καλύτερη ισορροπία τραγανού φύλλου, κρεμώδους υφής και τριμμένου αμύγδαλου περιμετρικά.
:thumbsup:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.810
Σωστός.
Πως το εξηγείς αυτό?
Στο πρώτο κατάστημα δουλεύει ο παλιός της ζαχαροπλάστης και θεωρητικά αυτός μαθαίνει όσους άλλους είναι δίπλα του. Πριν χρόνια είχα κάνει παράπονα στην ίδια τη Δέσποινα Ρούλια για τη διαφορά γεύσης μεταξύ των καταστημάτων της και μου είπε ότι θα το ερευνήσει. Με είχε κεράσει τα γλυκά που πήρα εκείνη τη μέρα για την παρατήρησή μου. :)

Εγώ πάντως είμαι σταθερός στη Νέα Ερυθραία.

gonis

Luger
Reaction score
12.464
Παντως δεν τηρεί τη μέθοδο παραγωγής που περιέγραψες πιο πάνω και ειδικά σε μέρες αιχμής ειναι προπαρασκευασμένα και ίσως(δεν το γνωρίζω) σε συντήρηση;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.810
Παντως δεν τηρεί τη μέθοδο παραγωγής που περιέγραψες πιο πάνω και ειδικά σε μέρες αιχμής ειναι προπαρασκευασμένα και ίσως(δεν το γνωρίζω) σε συντήρηση;
Μέρες και ώρες αιχμής δεν πάω πουθενά! :p:D

Πράγματι π.χ. την Κυριακή μεσημέρι φτιάχνουν συνέχεια "μπαστούνια" των 8-10 κομματιών για να προλάβουν τη ζήτηση. Σίγουρα κάποιος πελάτης θα είναι άτυχος και θα πάρει πιο "παλιά" κομμάτια. Αν δω ότι έχει στον πάγκο έτοιμα κομμάτια ζητάω να μου φτιάξουν καινούργια.

Η συντήρηση (σε βαθιά ψύξη) είναι της μόδας στις τούρτες σε πολλά ζαχαροπλαστεία για να έχουν απόθεμα. Μου έχει τύχει να μας φέρουν τούρτα που δεν πρόλαβε να αποψυχθεί εντελώς και μέσα ήταν "πέτρα"! Η Δέσποινα μάλλον το έχει σταματήσει μετά από παράπονα.

Reaction score
725
Και μετα τον Άριστο ή Χόνδρο λιγνό απέναντι,εντάξει καλό μπέργκερ αλλά πέρνει βελτίωση,πετάγεσαι μια Κορυδαλλο,Γρ.Λαμπρακη 190 στον Παπαϊωάννου για το καλύτερο μιλφέιγ της πολης:gamer:
Τελευταία ανακάλυψη και νοικιάζεις και κανα blue ray απο @Penelopie ;)
Στον Χονδρο-Λιγνο τις 2 πρωτες φορες που πηγα μου αρεσε.
Την τελευταια φορα ομως ηταν πολυ μαπα...το χαλασε...μες το λιπος...τραγικη καταληξη....
Αντε ποτε θα ανοιξουν τα Burger King στην Ελλαδα...ηταν φοβερα...
Για γλυκο...γαλακτομπουρεκο...ξερετε απο που...κοσμικο...

Reaction score
11.761
Αντε ποτε θα ανοιξουν τα Burger King στην Ελλαδα...ηταν φοβερα...
Πλάκα κάνεις; Πήγα εδώ στη Γερμανία και έφαγα και ήταν σιχαμένα. Τα Burgerville στην Ελλάδα, απείρως καλύτερα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik