Επιλογή πικάπ

Reaction score
221
Καλημερα και χρονια πολλα,μεταξυ αυτων των πικαπ δεν υπαρχει διαφορα στον ηχο αν ομως κρατησεις το Lenco και του βαλεις την Shure M44-7 θα ναι σα να χεις αλλαξει ηχοσυστημα και οχι απλα πικαπ!;)

Reaction score
2.584
Μιλαει γι αυτο το lenco.
http://i.imgur.com/p6Q5OqUh.jpg
Τι θα κερδισει με μια κεφαλη στην τιμη που λες?
Δεν ξερω ακριβως την τιμη του relοop rp-1000 (γυρω στα 200€ ?)
Σε συνθηκες μαγαζιου με τα rp-2000 ειχα καποια θεματα με το start/stop μεχρι που ο boss αποφασισε να τα αλλαξει με μεταχειρισμενα MkII. Οσο για την 2Μ red συμφωνα με το προσωπικο μου ακουστικο γουστο (την εχω ακουσει σε rega, project και thorens) υπαρχουν κεφαλες που μου ακουγονται καλυτερα ακομα και στα ιδια λεφτα με αυτην.

Το εσωτερικο του LENCO ειναι οντως πιο γεματο απο το εσωτερικο του reloop :)

Reaction score
1
Καλημερα και χρονια πολλα,μεταξυ αυτων των πικαπ δεν υπαρχει διαφορα στον ηχο αν ομως κρατησεις το Lenco και του βαλεις την Shure M44-7 θα ναι σα να χεις αλλαξει ηχοσυστημα και οχι απλα πικαπ!;)
Shure είχε πάνω πριν αλλά ήταν παλιά.. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σε συνθηκες μαγαζιου με τα rp-2000 ειχα καποια θεματα με το start/stop μεχρι που ο boss αποφασισε να τα αλλαξει με μεταχειρισμενα MkII. Οσο για την 2Μ red συμφωνα με το προσωπικο μου ακουστικο γουστο (την εχω ακουσει σε rega, project και thorens) υπαρχουν κεφαλες που μου ακουγονται καλυτερα ακομα και στα ιδια λεφτα με αυτην.

Και μενα δεν μου καθεται καπως η red αλλα ο φιλος την εχει και κινειται σε ενα περιορισμενο μπατζετ για πικαπ οπως ειπε.. Μιλωντας παντα για το γουστο μας,ουτε η Μ44-7 μου καθεται καπως :) .
Δεν ειναι θεμα ποιο πικαπ ειναι πιο "γεματο" εσωτερικα,αλλα τι εχει εκει μεσα.Πολλα αξιολογα πικαπ συγκριτικα ειναι ακομη πιο "αδεια" απο μεσα ;)

Reaction score
1.147
Το

[DOUBLEPOST=1483086475][/DOUBLEPOST]

Χρόνια Πολλά φίλε μου. Βγάζει καλό ήχο το συγκεκριμένο? Εννοώντας ότι θα βάλω πάνω την 2Mred.
H γνώμη μου είναι πως, φοβάμαι πως θα βρεθείς με δυο πικάπ που, δεν θα θες τελικά, και θα έχεις στο νου σου το 1200.
Καλύτερα να μην κάνεις παρορμητική αγορά (έχω κάνει άπειρες) και να περιμένεις λίγο με το lenco μέχρι να πάρεις αυτό που ονειρεύεσαι. Σίγουρα θα σου κοστίσει λιγότερο στο τέλος.
Φιλικά :).
p.s. πλαστικό είναι το σασί του lenco.

Last edited:

Reaction score
715
Γιατί έτσι; Θεωρείς καλύτερη την M44-7 έναντι της red;
[DOUBLEPOST=1483135435][/DOUBLEPOST]

Αν θέλεις πες μας σε ποιες αναφέρεσαι. (ως μίνι συγκριτικό )

Reaction score
221
Γιατί έτσι; Θεωρείς καλύτερη την M44-7 έναντι της red;
[DOUBLEPOST=1483135435][/DOUBLEPOST]
Πιστευω κατ αρχην οτι εχοντας αυτες τις 2 επιλογες πικαπ στο νου χρειαζεται μια κεφαλη που να το παρει πανω της και να μην φανουν οι αδυναμιες τους.Η 44 ειναι μια τετοια περιπτωση που δυστυχως στην πολυχρονη καριερα της το χει η μοιρα της να παιζει σε τετοιες κατασκευες.Σε ευθεια συγκριση των δυο κεφαλων 44 και red ακομα και σε καλυτερα ηχοσυστηματα θεωρω την 44 πληρεστερη αρκει ο ακροατης να δεχτει τον χαρακτηρα της.

Reaction score
715
Πιστευω κατ αρχην οτι εχοντας αυτες τις 2 επιλογες πικαπ στο νου χρειαζεται μια κεφαλη που να το παρει πανω της και να μην φανουν οι αδυναμιες τους.Η 44 ειναι μια τετοια περιπτωση που δυστυχως στην πολυχρονη καριερα της το χει η μοιρα της να παιζει σε τετοιες κατασκευες.Σε ευθεια συγκριση των δυο κεφαλων 44 και red ακομα και σε καλυτερα ηχοσυστηματα θεωρω την 44 πληρεστερη αρκει ο ακροατης να δεχτει τον χαρακτηρα της.
Παρόλο το υψηλό output και του τεράστιου όγκου που βγάζει στον ήχο λόγω χαρακτήρα, τo γεγονός πως είναι σφαιρική η 44 θα πρέπει να μας προκαταβάλει άραγε αρνητικά;

Reaction score
2.584
Γυρω στα 100-150€ εκτος της 2Μ red εχω ακουσει καλο ηχο (πιο κοντα στα γουστα μου) και απο τις
ΑΤ-120, Nagaoka mp-110, Rega Bias 2, Sumiko Pearl και μια πιο ακριβη Goldring G 2200 ολες στο γνωστο και αγαπημενο "σανιδοξυλο" Rega Planar 3 (το παλιο).
H nagaoka mp 110 παιζει με αξιωσεις και στο j michell gyro se σαν αντικαταστατης της VDH MC-10 special που "κουρευτηκε" και χρηζει αναβελονωσης :(

Reaction score
221
Παρόλο το υψηλό output και του τεράστιου όγκου που βγάζει στον ήχο λόγω χαρακτήρα, τo γεγονός πως είναι σφαιρική η 44 θα πρέπει να μας προκαταβάλει άραγε αρνητικά;
Η 44 παιζει με χαμηλο βαρος παρα τις dj καταβολες της οποτε δεν υπαρχει θεμα φθορας των δισκων.Οσο για τις ακουστικες της επιδοσεις ως σφαιρικη θεωρω οτι ειναι περισσοτερο για να ακους παρα να βλεπεις το μουσικο προγραμμα,ουτε την καλυτερη διαφανεια εχει ουτε και την λεπτομερεια βγαζει οσο η red σε θεματα ομως μεταφορας της ενεργειας της μουσικης ακομα και σε χαμηλες σχετικες εντασεις δινει πονο!

Reaction score
7.100
ψαξε για κανενα μεταχειρισμενο thorens,dual,rega ......μετα βλεπεις τι θα κανεις με την κεφαλη.Ψαξε ομως για ενα πικαπ που να χαιρεσαι και να το βλεπεις εκτος απο το να ακους.Το lenco που εχεις μαλλον δεν σε προδιαθετει ευχαριστα (προσωπικα δεν εχω δει πιο μαπα πικαπ απο ντιζαιν.....μου δινει την αισθηση Hyundai με ζαντες και μπουρι),ενω το relοop θα σου δινει την αισθηση "ρεπλικας" του 1200.Αν δεν εχεις υπομονη ή δεν εχεις εμπιστοσυνη στα μεταχειρισμενα (η αλλαγη ιμαντα ειναι επιβεβλημενη φυσικα),τοτε κοιτα για κανενα καινουργιο pro-ject.

Reaction score
1.127
ψαξε για κανενα μεταχειρισμενο thorens,dual,rega ......μετα βλεπεις τι θα κανεις με την κεφαλη.Ψαξε ομως για ενα πικαπ που να χαιρεσαι και να το βλεπεις εκτος απο το να ακους.Το lenco που εχεις μαλλον δεν σε προδιαθετει ευχαριστα (προσωπικα δεν εχω δει πιο μαπα πικαπ απο ντιζαιν.....μου δινει την αισθηση Hyundai με ζαντες και μπουρι),ενω το relοop θα σου δινει την αισθηση "ρεπλικας" του 1200.Αν δεν εχεις υπομονη ή δεν εχεις εμπιστοσυνη στα μεταχειρισμενα (η αλλαγη ιμαντα ειναι επιβεβλημενη φυσικα),τοτε κοιτα για κανενα καινουργιο pro-ject.
+1000!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv