Αλλαγη καλωδιων ηχειων σε home cinema

Reaction score
0
Καλησπερα και καλη χρονια. Θελω να αγορασω το home cinema της samsung HT-J4500 του οποιου τα ηχεια εχουν καλωδιο που δεν αποσπαται απο το ηχειο και καταληγει σε κλιπ (για χαριν ευκολιας μαλλον) που μπαινει πισω. Ειναι αυτο το κλασσικο το καλωδιο το λεπτο το διαφανες. Πως μπορω να το αλλαξω σε μακρυτερο; Βρισκω στο σκρουτζ διαφορα καλωδια αλλα λενε 0.5mm άλλα λενε 1.5mm. Τα καλωδια των πισω ηχειων ειναι 5m υπαρχει περιπτωση να μην λειτουργουνε με καλωδιο μεγαλυτερο απο 5m να εχει απωλειες, θορυβο κλπ?
Αυτο που θελω να κανω ειναι παω τα πισω ηχεια γυρω γυρω απο το σαλονι να τα φτασω πισω και χρειαζομαι ειδικα για το ενα ηχειο σιγουρα 10μ

Reaction score
60
Μπορείς να το κάνεις άνετα, δεν θα έχεις πρόβλημα με τον ήχο. Απλά κόβεις το καλώδιο του ηχείου σε κάποιο σημείο και παρεμβάλλεις το άλλο (την προέκταση στο μήκος που θες) χωρίς να παραλείψεις να ενώσεις στο τέλος και το κομμάτι με το κλιπ-βύσμα φυσικά για να μπορείς να το ξανασυνδέσεις. Είναι σημαντικό να μην μπερδέψεις τους πόλους για να μην έχεις ακυρώσεις συχνοτήτων. Θα είναι λίγο δύσκολο αν τα μανίσια καλώδια δεν έχουν διαφορετικό χρώμα ή κάποιου άλλου είδους σήμανση, αλλά μην ανησυχείς δεν πρόκειται να κάψεις τίποτα αν τα βάλεις ανάποδα. Τώρα για τη διάμετρο των καλωδίων που θα πάρεις δεν παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα τέτοιο σύστημα, αλλά δες στο περίπου με κάνα χάρακα τι διάμετρο έχει το εργοστασιακό, να παρεις ίδια χάρην ομοιομορφίας;)

Reaction score
0
βασικα δεν το εχω ακομα στα χερια μου για να δω τι ακριβως παιζει με το βυσμα κατα ποσο δηλαδη βγαινει-μπαινει αλλο καλωδιο και ειχα κατα νου να μπει στη μεση το νεο καλωδιο.
Παντως σε αλλο φορουμ μου ειπανε πως τα καλωδια ηχου δεν "επιμηκυνονται" με κοψε-ραψε και πως καθε καλωδιο αποτελεί Ωμικο φορτιο στην εξοδο του ενισχυτη.

Reaction score
60
ειχα κατα νου να μπει στη μεση το νεο καλωδιο
Μα κι εγω αυτό εννοούσα:p Δεν πιστεύω να βγαίνει το βύσμα.
Τώρα για το ωμικό φορτίο καλά σου τά'πανε αλλά να τους πείς πως παίζει μικρό ρόλο η αντίσταση του καλωδίου και μόνο στα χαρτιά.
Επίσης θα σου πούνε (και ισχύει) πως όσο μακραίνει το καλώδιο χάνεις ποιότητα στον ήχο...εγώ σε διαβεβαιώνω πως εσύ διαφορά δεν πρόκειται να ακούσεις. Αρκει να μην το πας το ηχείο και σε άλλο σπίτι βρε αδερφέ! Πάντως τα 10+5=15 μέτρα μου φαίνονται πολλά κι εμένα για άλλο λόγο βέβαια. Τι το θες τόσο πολύ; Ετσι κι αλλιώς δεν θα ακούς τα μπροστινά ηχεία άμα είσαι 15 μέτρα μακρια.

Reaction score
0
ειναι 5 και θελω άλλα 5 συνολο 10. Και αυτο γιατι θελω να παω τα πισω ηχεια ειδικα το ενα απο αυτα γυρω γυρω κολλητα με τον τοιχο ωστε να μην διασχιζουν το σαλονι ετσι καλωδια στη μεση

Reaction score
60
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα καλώδια, κοφτάκι, και μονωτική και είσαι άρχοντας:king:, αρκεί να ξέρεις να ενώσεις δύο καλώδια μεταξύ τους:D! Απλά δεν στο ανέφερα και θα πρέπει να το ξέρεις ότι με τέτοιες πατέντες χάνεις την εγγύηση!!!

Reaction score
60
Αφού πωλούνται και τα αγόρασες σαν σετ, θα τα ζητήσουν και σαν σετ όταν τα πας για εγγύηση να ξέρεις, είναι το μόνο σίγουρο!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.273
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale