Ερώτηση για phono Asr mini basis exclusive

Reaction score
745
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Θα ήθελα τη βοήθεια σας.Έχω το παραπάνω phono και εχω δυσκολευτεί στη ρύθμιση του με τα dip switch.Πικάπ ROKSAN RADIUS 5 και κεφαλή ORTOFON MC VIVO RED.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη παιδιά.
Ευχαριστώ πολύ.

T

Tadakis

Guest
Τι ακριβώς βοήθεια θέλεις? Το έχω και εγώ και είναι ιδιαίτερα εύκολη η ρύθμισή του.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
....και εγω εχω το basic exclusive, πραγματι πολυ ευκολο στη προσαρμογη της κεφαλης, φτανει να γνωριζεις επ' ακριβως τα χαρ/κα της..

Reaction score
745
Μπορειτε να μου πειτε ρυθμισεις για Mc vivo red.Εχω τους ενδοιασμους μου σε σχεση με αυτα που λεει το manual.

Reaction score
666
Δοκίμασε αντίσταση στα 100 Ohms και το gain στα 60dB. Παίζω μια ortofon MC15 super mkII και μια cadenza black με αυτές τις ρυθμίσεις.

T

Tadakis

Guest
Άρα gain switch το 2ο σε ον. όπως σου είπα και στο μήνυμα, η αντίσταση έχει να κάνει και με το γούστο σου αλλά και το τελικό σύστημα. Ξεκίκα από τα 100, και ανέβαινε τα 220, 470, 1000 και δες αν αυτή η κατεύθυνση σου κάνει. Αν όχι πας ανάποδα και με τους υπολογισμούς που κάνεις κατεβαίνεις χαμηλά.

Επίσης, αφήνεις τη συσκευή να ζεσταθεί ΠΡΙΝ κάνεις αλλαγές ώστε να τις ακούσεις και με προσοχή καθότι έχει υψηλά ρεύματα. Επίσης το να βγάλεις τη συσκευή από το ρεύμα για να κάνεις αλλαγές απαιτεί ΚΑΙ να περιμένεις ~5 λεπτά καθότι οι πυκνωτές έχουν μεγάλη χωρητικότητα αρα το ρεύμα παραμένει μέσα.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
....και να θυμασαι οτι, (συμφωνα με την asr), ιδανικη ρυθμιση δεν υπαρχει, συμφωνα με την κεφαλη σου, και αφου συμβουλευτεις τα specs της, δοκιμαζεις, ακους, και αποφασιζεις! Γ' αυτο αλλωστε το phono δινει και τοσο πολλες ρυθμισεις...

Reaction score
745
Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες σας να στε καλα και καλη χρονια.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.565
. . . όπως σου είπα και στο μήνυμα, η αντίσταση έχει να κάνει και με το γούστο σου αλλά και το τελικό σύστημα. Ξεκίκα από τα 100, και ανέβαινε τα 220, 470, 1000 και δες αν αυτή η κατεύθυνση σου κάνει. Αν όχι πας ανάποδα και με τους υπολογισμούς που κάνεις κατεβαίνεις χαμηλά.

QUOTE]
- με την άδειά σου Tadakis , να προσθέσω πως στις εν λόγω αλλαγές θα ακούμε και διαφορές ως προς την τονικότητα ( συγκεκριμένα την παρουσία μεσο-υψηλών και υψηλών σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα )

Reaction score
745
Τελευταιο επειδη δεν εχει on off ειναι καλο να ειναι συνεχεια στο ρευμα απο αποψη φθορας των πυκνωτων.

T

Tadakis

Guest
Τελευταιο επειδη δεν εχει on off ειναι καλο να ειναι συνεχεια στο ρευμα απο αποψη φθορας των πυκνωτων.
Έτσι έχει σχεδιαστεί. Βέβαια στις τελευταίες εκδόσεις έχει και on/off διακόπτη. Αν δεν είχε το δικό μου θα μίλαγα με τον Ορφέα ώστε να δούμε τη δυνατότητα να γινει retrofit. Δεν νοιώθω άνετα να λείπω από το σπίτι και αυτά να είναι στο on.

Reaction score
745
Το on off ειναι θεμα πια ευρωπαικης οδηγιας μαλλον για να επιτραπει η παραγωγη του χωρις βεβαια να ειμαι και σιγουρος αλλα κατι τετοιο πρεπει να παιζει.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Το on off ειναι θεμα πια ευρωπαικης οδηγιας μαλλον για να επιτραπει η παραγωγη του χωρις βεβαια να ειμαι και σιγουρος αλλα κατι τετοιο πρεπει να παιζει.
..ισως jim θα πρεπει να ρωτησεις και την ΑSR, ειναι απολυτως δεκτικη στις αποριες και στα ερωτηματα των αγοραστων των προιοντων τους, το γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια..

Reaction score
745
Το τελευταιο μου ειναι ερωτηση.Δηλαδη καλο ειναι να βγαινει απο το ρευμα η δεν παιζει τιποτα και αν ειναι?

Reaction score
666
Το τελευταιο μου ειναι ερωτηση. Δηλαδη καλο ειναι να βγαινει απο το ρευμα η δεν παιζει τιποτα και αν ειναι?
Αν είναι να μην ακούσω μουσική για μεγάλο διάστημα π.χ πανω από 3 μέρες, τότε το βγάζω από το ρεύμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.075
Το τελευταιο μου ειναι ερωτηση.Δηλαδη καλο ειναι να βγαινει απο το ρευμα η δεν παιζει τιποτα και αν ειναι?
Είναι καλό να βγαίνει από το ρεύμα.

Reaction score
34
Οι πηγες (και οχι μονο) ψηφιακες αλλα και οτι ειναι προενισχυση RIAA (phono stage), αν δεν ειναι με λυχνιες, καλο ειναι να ειναι μονιμα στο ρευμα, εκτος εαν δεν τα χρησιμοποιεις η' εαν θα λειψεις για μερες. Οι εταιριες αυτο προτεινουν, τουλαχιστον για τα συγκεκριμενα μερη του συνολικου συστηματος.

Οπως πχ η Plinius :

Επισης ο πυκνωτης δεν θα παθει τιποτα εαν ειναι μονιμα στο ρευμα αλλωστε ολοι οι σοβαρες εταιριες χρησιμοποιουν κορυφαιους σε αξιοπιστια πυκνωτες και μην ξεχνας οτι οι πυκνωτες ειναι σαν τις μπαταριες του αυτοκινητου, ειναι αναλωσιμοι και οταν ερθει η ωρα τους, τους αλλαζουμε. Αλλωστε το κοστος τους ειναι αστειο.
Οποτε καλο ειναι να βλεπουμε πρωτα τι προτεινουν αυτοι που τα σχεδιασαν πρωτιστως.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.565
Mε την Ortofon ronto bronze έχω ρυθμίσει στα 220ohm. Εξαρτάται πως
- εάν οι μεσο-υψηλές και άνω , είναι εντάξει στα γούστα σου άστο ως έχει , εάν θες λιγότερα . . . κατέβα στα 100

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa