Budget 1000 ευρώ για Κεφαλή: Shelter 501 mk3 ή κάτι άλλο?

T

Tadakis

Guest
να απαντήσω και στο ερώτημα για το υπόλοιπο setup:
Πικάπ: Transrotor DarkStar Reference με Jelco 750d
Phono stage: ASR Mini Basis Exclusive
Integrated Amp: Audia Flight 3s με όλα τα modules (Dac, Phono)
Ηχεία: Sonus Faber Venere 2.5
Καλώδια: Atlas Mavros (Speaker / Interconect)

Φροντισμένα ρεύματα με προιόντα Isotek και Gigawatt

Ομολογώ πως το σύστημα μέχρι στιγμής είναι στο πιο direct/monitor προφιλ που θα μπορούσε να είχε και κάνει τα ηχεία να ακούγονται λιγότερο 'μουσικά' δίνοντας ιδαίτερη εστίαση στο sweet spot κανόντας τα λιγότερο 'open room'. Από την άλλη τα δυναμικά και μικροδυναμικά, περάσματα, στακάτα μπάσα είναι αυτά που με εντυπωσιάζουν σε ένα σύστημα και κάνουν τη μουσική να με συναιπέρνει. τα ιδιαίτερα μελοδικά και 'μουσικά', μελωμένα ακούσματα τα βαριέμαι. ιδίως αυτά που χάνουν τη λεπτομέρεια της πληροφορίας.
[DOUBLEPOST=1484047751][/DOUBLEPOST]Δεδομένου τις παραπάνω κατάστασης μια λιστα προτεραιότητας σαν και αυτή θα είχε νόημα και βάση?

1. Zyx R50Bloom2 - Zyx R100-2 (Low)
2. Dynavector (20x2 ή 17karat)
3. Shelter 501
4. άλλη΄?

ευχαριστώ για όλες τις γνώμες και βοήθεια μέχρι στιγμής.!

Last edited by a moderator:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.555
- ωραίο σύστημα , λοιπόν έχουμε . . .

- dyna-17 , Lyra θα δώσουν ακόμα ποιο μόνιτορ χαρακτήρα με ανάλυση δυναμικά κλπ

- shelter , dyna-dv20x θα δώσουν λίγο ποιο ζεστό - μουσικό κλπ ( αλλά και με ανάλυση )

- Zyx R50Bloom2 - Zyx R100-2 (Low) θα δώσουν αυτό που μαντεύω πως σου αρέσει , αλλά με έξτρα δυναμικά ανάλυση ατάκα κλπ

. . . ''μπαίνοντας'' στην θέση σου και με τα δικά σου γούστα ( όπως τα μαντεύω ) . . . zyx δαγκωτό

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

- dyna-17 , Lyra θα δώσουν ακόμα ποιο μόνιτορ χαρακτήρα με ανάλυση δυναμικά κλπ

- shelter , dyna-dv20x θα δώσουν λίγο ποιο ζεστό - μουσικό κλπ ( αλλά και με ανάλυση )

- Zyx R50Bloom2 - Zyx R100-2 (Low) θα δώσουν αυτό που μαντεύω πως σου αρέσει , αλλά με έξτρα δυναμικά ανάλυση ατάκα κλπ

. . . ''μπαίνοντας'' στην θέση σου και με τα δικά σου γούστα ( όπως τα μαντεύω ) . . . zyx δαγκωτό
+1 βεβαια :D

T

Tadakis

Guest
Να ελπίζω πως δεν θα μου το κάνει εντελώς ξερό, 'to the face' παίρνοντας όποια μουσικότητα και κάνοντας το ήχο να ακούγεται 'τεχνητός' (artificial) και ψεύτικος με μη ρεαλιστικές διαστάσεις αλλά κατασκευασμένες (ναι το έχω δει και αυτό και τρόμαξα. ίσως να έχω μειωμένη εμπειρία αλλά ποτέ δεν θα μπορούσα να ανεχτώ σύστημα που κάνει τις φωνές να ακούγονται τεράστιες ή να κατασκευάζει ψεύτικη/λάθος τρισδιάστατη σκηνή που η έκταση της είναι τόσο μεγάλη που το κάνει το ολο σύστημα να ακούγεται γελοίο).

Και στη πιο συγκεκριμένη ερώτηση. Το πικάπ αυτό είναι. Δεν αλλάζει. Βραχίονας επίσης (οκ ίσως να αλλάξει αν πλουτίσω αλλά για τώρα δεν αλλάζει). Ποια zyx θα προτείναμε με αυτό το συνδυασμό? Βλέποντας compliance κλπ χάθηκα. Ρωτώντας καταστήματα κλπ. ΟΛΟΙ έλεγαν ότι οι κεφαλές τους ταιριάζουν με το σύστημα μου (οκ, δεκτό αλλά όλο και κάποια απλώς δεν θα είναι τέλειο match από τεχνικής άποψης με το βραχίονα ή πλατό). Αντιλαμβάνομαι πως ήδη μιλάμε για υπερβολή του budget αφού 1.5Κ στοιχίζει το phono stage και 500euro ο βραχίονας......

Reaction score
14
- επιμένω τόσο πολύ με τις dyna , διότι ενώ δεν κάνουν κάτι πολύ θεαματικό . . . δεν κάνουν ούτε κανένα λάθος

- ok , δεν έχουν την μουσικότητα μιάς grado , ούτε την βαθιά ανάλυση μιάς lyra ή τον εκρηκτικό χαρακτήρα των zyx , αλλά δεν απογοητεύουν ποτέ έχουν όλα τα ανωτέρω αλλά ζυγισμένα ισόποσα

- πολύ κοντά τους είναι και οι shelter ( αν και κάπως ποιο γλυκές οι δεύτερες )

ΥΓ : - αν και έχω εμπειρία από ευρωπαϊκές κεφαλές , η μεσαίες και μεσο-υψηλές των ιαπωνέζικων , μου κάθονται καλύτερα στο αυτί

καλημερα σε ολους .
η επιλογη μιας κεφαλης mc και τελικα η αγορα της ειναι μια δυσκολη επιλογη . ( ισως η δυσκολοτερη απ ολο το set ) . κρισεις , αποψεις , γνωμες ειναι ολα υποκειμενικα . την επιλογη θα την παρεις πανω σου με μοναδικο κριτηριο το αυτι σου !!! ( φιλε tadakis για σενα μιλαω ) . ειμαι και γω λατρης του αναλογικου ηχου . περασαν απο το πλατο μου αρκετες κεφαλες ... benz , dyna , 4d , τελευταια ειχα και μια zyx r50 bloom ...
τωρα εχω μια shelter 901 mk iii . ( μια ζωη την εχουμε !!!!!!! ) . ακουσα την 501 mkiii , ειναι μια εξαιρετικη καφαλη για τα χρηματα της ,και οχι μονο . ( προσωπικη επιλογη ) . νομιζω γυρω στο 1000 ρικο . να σου θυμισω πολυ σημαντικο ειναι και το τελειο στησιμο . ειναι τοσο ενδιαφερων και πολυπλοκο το θεμα που μπορει να μιλαμε μερονυχτα χωρις τελος !!!
σου ευχομαι να κανεις μια ( σωστη ) επιλογη , με μοναδικο κριτηριο το ... αυτι σου .
η εμπειρια ερχεται με τον καιρο .........
ευχαριστω
και συγνωμη αν σας κουρασα .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.555
- σωστά τα περί προσωπικού γούστου αλλά ευτυχώς όταν οι περισσότερες κριτικές που διαβάζουμε συγκλίνουν σε κάτι , αυτό είναι και το πλησιέστερο στην αλήθεια

- πχ : όταν 9 στους 10 μιλάνε για την γλύκα και την ζεστασιά των grado , είναι πρακτικά αδύνατο να ηχήσουν στ΄ αυτιά μας ως κλινικές , παρομοίως ( βάσει παρουσιάσεων ) είναι απίθανο κάποιος να παραπονεθεί για χρωματισμό και ψεύτικη γλύκα σε μία lyra

. . . άσχετα πάντα το πως θα ηχήσει μέσα από το εκάστοτε σύστημα

- εξ΄ άλλου όπως όλοι ξέρουμε , οι κεφαλές αγοράζονται χωρίς να ακούγονται

T

Tadakis

Guest
Ειχα Benz και ήταν λόγο τσιριχτή, "ροκαδικη" θα την έλεγα χωρίς τίποτα φανταστικά μεταβατικά ή δυναμικά. Για την ιστορία ήταν μια Benz Ace. Πολύ καλύτερη αποδείχθηκε η backup/δεύτερη κεφαλή που έχω (denon dl103r) και δεδομένου ότι θα επενδύσω το τριπλάσιο κόστος της έχω υψηλές απαιτήσεις....

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.555
... και μετα μου λες γιατι ειμαι στο MM... :lolsign:
- και οι MM έχουν παρόμοιες ακουστικές διαφορές , δεν παίζει ρόλο η τεχνοτροπία ενίσχυσης του σήματος , αλλά η εκάστοτε γεννήτρια , το διαμάντι , το κέλυφος , το cantilever . . .

Reaction score
1.391
αγαπητε Tadakis

όταν ένα σύστημα δεν είναι ισορροπημένο...έτσι ακούγεται
επίσης όταν δεν ειναι σωστά στημένο ενα πικάπ...ετσι ακούγεται

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.416
- και οι MM έχουν παρόμοιες ακουστικές διαφορές , δεν παίζει ρόλο η τεχνοτροπία ενίσχυσης του σήματος , αλλά η εκάστοτε γεννήτρια , το διαμάντι , το κέλυφος , το cantilever . . .
ε βεβαια ! (ισως δεν το εκανα σαφες) ... στο M. Coil στο ~1k οι επιλογες ειναι αρκετες ..
Εφοσων ειμαστε αναμεσα στις πιο πανω dyna/shelter/zyx όποια και αν επιλεγει στο τελος δεν εχει να ζηλεψει κατι απο την αλλη.
Να πω και οτι συμφονω με το ποστ #22

Reaction score
14
Σωστο αυτο αλλα πως θα ακουσει ολες τις επιλογες ?

ακους ( σε αντιπροσωπους η σε φιλους ) οσες πιο πολλες επιλογες ειναι εφικτες τη στιγμη που εισαι με τα ευρω στη τσεπη !!!
αν περιμενεις να τις ακουσεις ολες , δε θα παρεις ποτε κεφαλη !!!!!!!!
καπως ετσι λιγο πολυ αγοραζουμε !!!
το ερωτημα ειναι γιατι αλλαζουμε κεφαλες μετα απο x ... χρονο ???

Reaction score
1.391
ακους ( σε αντιπροσωπους η σε φιλους ) οσες πιο πολλες επιλογες ειναι εφικτες τη στιγμη που εισαι με τα ευρω στη τσεπη !!!
αν περιμενεις να τις ακουσεις ολες , δε θα παρεις ποτε κεφαλη !!!!!!!!
καπως ετσι λιγο πολυ αγοραζουμε !!!
δηλαδη ?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.555
- επειδή φθείρονται , θέλουμε κάτι διαφορετικό , εξελίσσεται η τεχνολογία , μας τρώει η τσέπη μας . . .

Reaction score
14
- επειδή φθείρονται , θέλουμε κάτι διαφορετικό , εξελίσσεται η τεχνολογία , μας τρώει η τσέπη μας . . .

συμφωνω ........
οσο για το τελευταιο ... εγκρινω και επαυξανω , που λεγαμε και στο στρατο !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm