Ύστερα από βανδαλισμό μικρού διαβολάκου ψάχνω για TV....

Reaction score
12
Καλησπέρα και sorry για το νέο post που αφορά αγορά νέας τηλεόρασης.

Αρχικά να αναφέρω πώς κοιτάω Mid ranged τηλεοράσεις διότι τέτοιες εποχές το budget είναι μειωμένο. έως 700€ νομίζω ότι μπορώ να το φτάσω! :)

¨Ημουν (κλαψ κλαψ) κάτοχος μιας plasma Panasonic P42G20E η οποία μετά από ρίψη ποτηριού ως οβίδα προς την τηλεόραση την έσπασε. Η κακομοίρα ήταν σαν καινούρια. Με προσοχή για burn pixels, φιλάκια το βράδυ και τα σχετικά. Πλέον έχει ένα σεμεδάκι πάνω της για να μη βλέπω το σπάσιμο σαν ιστό αράχνης.

Ο ταλιμπάν, αν παίζει κάποιο ρόλο, ζει ακόμα διότι μετά το σπάσιμο πήγε την πήρε αγκαλιά και τη χάιδευε. οπότε την έβγαλε μόνο με το άγριο βλέμμα και με τα δάκρυα του πατέρα του.

anyway enough με την ιστορική διαδρομή.

Η θέαση είναι στα 3 μέτρα.
Σήμερα είδα λόγω εκπτώσεων κάποιες τηλεοράσεις LED (πφφφφ πάει η plasma μουυυυυυυ) και θα ήθελα αν τις έχει κάποιος ή έστω εφόσον είστε πιο ειδική μια συβουλή ώς προς το που να κλείνω....

1. Samsung UE48JU6000 (2015)
2. LG TV 49'' 49UH750V (2016 )
3.Samsung UE49KU6400 (2016 )
4.Panasonic TX-50DX730E (2016 )
5. LG 49UH770V (2016) είναι λίγο παραπάνω......πφφφ ΧΑΟΣ

ή έστω αν κάποιος έχει κάποια άλλη πρόταση κοντά στα 700€ ευχαρίστως να την κοιτάξω!

τέσπα, όποιος έχει μεράκι και όρεξη να απαντήσει τον ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!

ΥΓ. κάτι περίεργα της samsung που ανοίγει μόνη της όποτε θέλει, με το wi-fi μια να λειτουργεί και μια όχι υπάρχουν ακόμα?

ΥΓ2. Εγγύηση πόσα χρόνια δίνουν η κάθε εταιρία?

ΥΓ3. Είχα συνηθήσει στην Plasma και θέαση blueray και τηλεοπτικό σήμα και σε αγώνες με τα 200Hz refresh rate της εικόνας να είμαι σχεδόν απόλυτα ευχαριστημένος.

ΥΓ4. Το ips πάνελ σε σχέση με το VA της Samsung πιο υπερτερεί τόσο σε ποιότητα όσο και αντοχή στο χρόνο?

Sorry για το μακροσκελές κείμενο αλλά....πλέον όταν προσπαθείς να κάνεις μια αγορά το ψάχνεις περισσότερο.

Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση σε όλες τις απαντήσεις (αν απαντήσει κανείς βεβαίως χεχεχε),

Δημήτρης.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.256
... εχω αποθεσει τις ελπιδες μου στη νεα γενια!

tmp_8769-FB_IMG_1443790861543485544369.jpg

..δεν εχω ιδεα για τιβι... θα ελεγα κατι απλο σε led μια χαρα πσες περισσοτερες ιντσες/αποσταση κτλ ..:)
Αλλωστε μου αρεσει να βαζω μεγαλους στοχους...(ο στοκος)

Reaction score
12
SONY δεν παίζει καμία?
Νομίζω είναι καλύτερες σε τηλεοπτικό σήμα.
είμαι ανοιχτός στις προτάσεις , απλά κατέληξα σε LG, panasonic,Samsung. Εκεί δλδ που πάει ο όχλος. απλά θέλω όσο μεγαλύτερο refresh rate της εικόνας και κάτι που να αξίζει στο χρόνο. με την panasonic plasma ήμουν 6 χρόνια απροβλημάτιστος σε όλα της. Το μόνο ελάττωμα ότι σπάει εύκολα απο βανδαλιστές! :)

Reaction score
2.557
είμαι ανοιχτός στις προτάσεις , απλά κατέληξα σε LG, panasonic,Samsung. Εκεί δλδ που πάει ο όχλος. απλά θέλω όσο μεγαλύτερο refresh rate της εικόνας και κάτι που να αξίζει στο χρόνο. με την panasonic plasma ήμουν 6 χρόνια απροβλημάτιστος σε όλα της. Το μόνο ελάττωμα ότι σπάει εύκολα απο βανδαλιστές! :)
Και καίει πολύ ρεύμα.
Εμένα μου την έκλεψαν την Plasma και πολύ το χάρηκα.
Τώρα έχω μια SONY KDL-40W605B.
Θα έλεγα ότι οι SONY χάνουν στο μενού από τις Samsung αλλά κερδίζουν στην εικόνα (τηλεοπτική).
Χωρίς να την ξέρω η #3 (Samsung UE49KU6400) ακούγεται καλή.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.515
Δημήτρη, καλησπέρα.

Αρχικά, να σου πω ότι στα 3 μέτρα απόσταση θέασης οι τηλεοράσεις που κοιτάς είναι μικρές. ΟΙ 55 ίντσες είναι η μίνιμουμ διάσταση που χρειάζεσαι. Μετά το μέγεθος σημαντικός παράγοντας είναι και η χρονιά κυκλοφορίας του μοντέλου για διάφορους λόγους. Το 2016 είναι μοναδική επιλογή για μένα.

ΥΓ. κάτι περίεργα της samsung που ανοίγει μόνη της όποτε θέλει, με το wi-fi μια να λειτουργεί και μια όχι υπάρχουν ακόμα?
Σε όλες τις εταιρείες υπάρχουν διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τη σειρά, την προέλευση και τους προμηθευτές των ανταλλακτικών.

ΥΓ2. Εγγύηση πόσα χρόνια δίνουν η κάθε εταιρία?
Η εγγύηση είναι διετής. Κατά καιρούς, κάποιες εταιρείες κάνουν προωθητικές ενέργειες και δίνουν μέχρι και πέντε χρόνια αλλά αυτό αποτελεί μεμονωμένη πρακτική. Επίσης, μερικά μεγάλα καταστήματα πουλάνε επέκταση εγγύησης. Έτσι όμως η τιμή ξεφεύγει γιατί είναι ήδη πιο υψηλή συγκριτικά με το Skroutz και προσθέτοντας την αγορά της έξτρα εγγύησης μπορεί η διαφορά να είναι απαγορευτική.

ΥΓ4. Το ips πάνελ σε σχέση με το VA της Samsung πιο υπερτερεί τόσο σε ποιότητα όσο και αντοχή στο χρόνο?
VA: Βαθύτερο μαύρο άρα και καλύτερο contrast.
IPS: Μεγαλύτερες γωνίες θέασης.

Αν η θέαση ταινιών γίνεται σε σκοτεινό δωμάτιο και υπάρχει απαίτηση για το πιο σκοτεινό μαύρο τότε επιλέγουμε VA.
Αν στη θέαση συμμετέχουν πάνω από δύο άτομα και δεν θέλουν να κάθονται στριμωχτά για να είναι μέσα στο sweet spot της βέλτιστης γωνίας, ή αν το απόλυτο σκοτάδι δεν είναι προτιμητέο, τότε επιλέγουμε IPS.

Η διάρκεια ζωής των τηλεοράσεων είναι καθαρά θέμα τύχης. Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι δεν είναι φτιαγμένες "για μια ζωή" και δεν είναι σπάνιο να χαλάσουν μετά από λίγα χρόνια. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι η παραγωγή τους έχει στηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μη συμφέρει οικονομικά η επισκευή τους στο μεγαλύτερο ποσοστό των βλαβών που θα παρουσιάσουν.

Σου παραθέτω μία ενδεικτική τριάδα με τις φτηνότερες προτάσεις των πιο δημοφιλών εταιρειών που καλύπτουν τις βασικές απαιτήσεις: 55 ίντσες, μοντέλο 2016, UHD. Μπορείς να πας σε ένα κατάστημα και να τις δεις από κοντά.

Samsung UE55KU6000
LG 55UH661V
Sony KD-55XD7005

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Συμφωνώ για το μέγεθος, τουλάχιστον 55.
Και φρέσκα μοντέλα. Εννοείται. Όλα αλλάζουν ραγδαία, δεν είναι να παίρνεις ήδη παλιό μηχάνημα.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Καλησπέρα και καλή χρονιά (μάλλον δεν μπήκε καλά)

Η τηλεόραση σου η Panasonic ήταν 100Hz max και όχι 200. Εάν είσαι λάτρης τα smooth κίνησης τότε οι νεες lcd θα σε ικανοποιήσουν κατά την θέαση.
Οι ίντσες που αναφερεις είναι λίγες. Από τις προτάσεις σου:
1) Panasonic TX-50DX730E
2) LG 49UH770V

Νεες προτάσεις
1) Sony KD-55XD7005
2) LG 55UH770V
3) LG 55UH661V

Reaction score
12
Καλησπέρα και καλή χρονιά (μάλλον δεν μπήκε καλά)

Η τηλεόραση σου η Panasonic ήταν 100Hz max και όχι 200. Εάν είσαι λάτρης τα smooth κίνησης τότε οι νεες lcd θα σε ικανοποιήσουν κατά την θέαση.
H G20 είχε Μέγιστο Refresh Rate 600Hz. (Intelligent Frame Creation Pro 600 Hz , Plasma (NeoPDP) Panasonic 13th Generation Plasma Panel ).

Απλά απο τις προτάσεις που κάνω (αν όχι αν μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι με πάνω απο 60 Hz refresh rate εννοώ δεν θέλω να βλέπω σκιές γύρω απο παίκτες σε θέαση αθλημάτων) υπάρχει καμία που να αξίζει εφάμιλλα της G20 που είχα?

Επιπλέον, ρώτησα για κόστος επισκευής σε panasonic support center Και μου είπανε αλλαγή panel 1190 ευρώ. ΕΓΩ την αγόρασα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ πρώτη μέρα κυκλοφορίας 1150 ευρώ.
Μου προτάθηκε πάλι με αλλαγή Panel απο μια panasonic που έχει στα 450 ευρώ για μεταχειρισμένο Panel μαζί με την εργασία. Αξίζει κάτι τέτοιο ή να μη το σκέφτομαι και να την βάλω στο ebay και ότι πιάσω?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας μέχρι στιγμής .

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.515
Οι plasma τηλεοράσεις δεν έχουν refresh rate με τη λογική που υπάρχει στις LCD. Τα 600Hz που διαφήμιζαν δεν ήταν 600 ανανεώσεις της οθόνης το δευτερόλεπτο αλλά είχαν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας Plasma.

Επίσης, το motion blur είναι πρόβλημα των LCD και του τρόπου με τον οποίο παράγουν την εικόνα. Οι Plasma TVs δεν έχουν τέτοιο θέμα.

Reaction score
12
ελπίζω να να καταλάβατε τί ψάχνω απο μια καινούρια τηλεόραση. (σίγουρα τα 600Hz ήταν απλά στη φαντασία μου :p :p αλλά είχε πολύ καλή εικόνα) . ελπίζω κάποιος να έχει κατα νου μια τηλεόραση να προτείνει με καλό refresh rate με όσο το δυνατό λιγότερο motion blur. :)

Reaction score
12
πήγα σήμερα απο ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και τελικά είμαι ανάμεσα στις

1η: panasonic tx-50dx730e (699 ευρώ)
2η:LG 49UH770V (799 ευρώ)
3η: Samsung LED TV UE49KU6400 (699 ευρώ)

Εσείς με τί σειρά προταιρεότητας θα τις βάζατε?Βασικό είναι η εικόνα όχι το παραπάνω κόστος.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef