Επιλογη δισκογραφικης εταιριας

Reaction score
88
Καλησπερα σε ολους. Θελω την βοηθεια σας σχετικα με επιλογη δισκογραφικης εταιριας για αγορα δισκου βινυλιου. Χθες ψαχνοντας στο ιντερνετ για τον δισκο "SONNY ROLLINS SAXOPHONE COLOSSUS" τον βρηκα απο τις παρακατω διαφορετικες δισκογραφικες εταιριες:

1. ANALOGUE PRODUCTIONS
2. NOT NOW
3. PRESTIGE
4. DOL

Ποια απο τις παραπανω εχουν την ποιο ποιοτικη κατασκευη και ποιοτητα ηχου ?.

Reaction score
147
Η 1 (πανάκριβη αλλά εξαιρετική) και η 3. Έχω την prestige japanese edition, 25 ευρω near mint από seller στο discogs. Εξαιρετική έκδοση, αν δε θέλεις να δώσεις 50ρικο + για Analogue productions.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Εννοείται η Prestige. Κατά την άποψή μου και της Analogue είναι καλές αλλά ακριβές. Προσωπικά κυνηγάω πρώτες εκδόσεις ή πολύ κοντά στις πρώτες.

Reaction score
88
Της analogue κοστιζει 45€ και της prestige 30€ και το ερωτημα μου ειναι , δεν αξιζουν τα επιπλεον 15€ ?

Reaction score
88
Επισης εχω βρει απο τον ιδιο το "the bridge" απο τις εξης δισκογραφικες :

1. DOL
2. Music On Vinyl
3. Jazz Wax Records

Αξιζει καμία ?

Reaction score
877
το original είναι σχεδόν πάντα το καλλίτερο.. άρα όσον αφορά στο Sonny Rollins ‎– Saxophone Colossus μιλάμε για το : prestige LP 7079, PRLP 7079 - US 1956 mono.. η πρώτη stereo έκδοση είναι η : Prestige ‎– MPR S-3086 Stereo, Reissue, Ολλανδία 1967

αυτά από εδώ : https://www.discogs.com/Sonny-Rollins-Saxophone-Colossus/master/174519

Reaction score
88

Reaction score
61
Οι δίσκοι της Analogue Productions , Reference Recordings , Mobile Fidelity , Groove Note είναι το ταβάνι της αγοράς και αξίζουν τα αρκετά χρήματα που ζητάνε.
Not Now , Jazz Wax , Music On Vinyl και αρκετές άλλες δεν έχουν καμμία σχέση με τις επάνω πρέπει να τυπώνονται χωρίς να διαθέτουν τις αναλογικές ταινίες και μάλλον από ψηφιακα αρχεία , βέβαια αν η αρχική εγραφή είναι χρέπι όπως π.χ. ο ομόνυμος των Procol Harum και στην έκδοση της Analogue Productions πάλι χάλια ακουγόταν παρά την μουσικάρα.

Reaction score
88
Οι δίσκοι της Analogue Productions , Reference Recordings , Mobile Fidelity , Groove Note είναι το ταβάνι της αγοράς και αξίζουν τα αρκετά χρήματα που ζητάνε.
Not Now , Jazz Wax , Music On Vinyl και αρκετές άλλες δεν έχουν καμμία σχέση με τις επάνω πρέπει να τυπώνονται χωρίς να διαθέτουν τις αναλογικές ταινίες και μάλλον από ψηφιακα αρχεία , βέβαια αν η αρχική εγραφή είναι χρέπι όπως π.χ. ο ομόνυμος των Procol Harum και στην έκδοση της Analogue Productions πάλι χάλια ακουγόταν παρά την μουσικάρα.
Για την Music on vinyl βρηκα πληροφοριες στο ιντερνετ και ενα αποσπασμα ειναι αυτο :

Η Music on Vinyl είναι μία νέα σχετικώς ολλανδική ετικέτα, η οποία κόβει αποκλειστικώς βινύλια (LP και singles), δουλεύοντας με υψηλές προδιαγραφές. Εκατόν ογδόντα γραμμάρια βάρος για τα LP, licence από μικρές και μεγάλες εταιρίες ή καλλιτέχνες (στους οποίους ανήκουν πλέον τα «δικαιώματα»), αναπαραγωγή από τα original master tapes και βεβαίως επανατύπωση των αυθεντικών εξωφύλλων – από μηχανικούς που ξέρουν και τυπογράφους που καταλαβαίνουν.
Το οποίο ειναι απο εδω : http://diskoryxeion.blogspot.gr/2010/10/music-on-vinyl.html?m=1

Reaction score
59
Η καλύτερη ήταν της DCC Compact Classics. Κάποτε είχα και μια Γερμανική σε χοντρό βινύλιο επίσης και όταν έκανα συγκριτικό τεστ σε κάποιον πελάτη μου στην Θεσ/νίκη, (γιατί αναρωτιώταν για την τιμή που έπρεπε να πληρώσει για τον DCC) μου είπε το εξής αφού άκουσε: Παίζει και κοντραμπάσο κ.Στεφανίδη! Φανταστείτε έπαιζαν μόνο 4 όργανα!!!
Η ανατύπωση της Analogue Productions είναι από την ίδια χάραξη της DCC του Steve Hoffman. Επομένως συνιστάται και της Analogue Productions. Λ.Σ.

Reaction score
877
το ότι διαθέτουν, ή σωστότερα δανείζονται τα αναλογικά masters ορισμένες εταιρίες για να επανα-τυπώσουν δίσκους δεν σημαίνει και πάρα πολλά.. οι ταινίες όσο και να συντηρούνται από τις μαμά-εταιρίες (τύλιγμα ξετύλιγμα τακτικά, ειδικές συνθήκες φύλαξης) δεν παύει να μπαγιατεύουν και να απο-μαγνητίζονται με το πέρασμα του χρόνου.. ακόμα αυξάνεται η επίδραση του "εσωτερικού" μαγνητισμού επειδή ακουμπάνε οι επιφάνειες της ταινίας μεταξύ τους για πάρα πολύ χρόνο.. Υπάρχουν σοβαρές εταιρίες που κάνουν επανεκδόσεις (πχ Analogue Productions), αν δεν μπορούμε να βρούμε σε καλή κατάσταση το πρωτότυπο βινύλιο ή σχετικά παλιά κόπια, πάμε εκεί..

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
το ότι διαθέτουν, ή σωστότερα δανείζονται τα αναλογικά masters ορισμένες εταιρίες για να επανα-τυπώσουν δίσκους δεν σημαίνει και πάρα πολλά.. οι ταινίες όσο και να συντηρούνται από τις μαμά-εταιρίες (τύλιγμα ξετύλιγμα τακτικά, ειδικές συνθήκες φύλαξης) δεν παύει να μπαγιατεύουν και να απο-μαγνητίζονται με το πέρασμα του χρόνου.. ακόμα αυξάνεται η επίδραση του "εσωτερικού" μαγνητισμού επειδή ακουμπάνε οι επιφάνειες της ταινίας μεταξύ τους για πάρα πολύ χρόνο.. Υπάρχουν σοβαρές εταιρίες που κάνουν επανεκδόσεις (πχ Analogue Productions), αν δεν μπορούμε να βρούμε σε καλή κατάσταση το πρωτότυπο βινύλιο ή σχετικά παλιά κόπια, πάμε εκεί..
Θα συμφωνήσω με τον SUDOKU. Εκεί έχω επικεντρωθεί τα τελευταία χρόνια.

Reaction score
14
Εαν σε ενδιαφερει η εκδοση Analogue productions χθες τον ειδα διαθεσιμο στην Chameleon Audio που αντιπροσωπευει την analogue productions και εχει και αλλα απο Sonny

Reaction score
61
Να πω και εγώ την πικρή ιστορία μου. Επειδή τα λάθη μερικές φορές επαναλαμβάνονται και για να επιστήσω την προσοχή όσων διαβάζουν το νήμα, μακρυά από την Wax time καθώς και από την θυγατρική της, Jazz Wax.
Λάθος #1 Mingus Revisited (Charles Mingus), λάθος #2 What 'd I say (Ray Charles), λάθος #3 και τελευταίο Bags meets Wes (Wes Montgomery - Milt Jackson).
Τώρα πιά ξέρω, άργησα λίγο αλλά πήρα το μάθημα μου, ελπίζω να μην την πατήσετε σαν εμένα.

Reaction score
60
Η προσωπική μου εμπειρία από την music on vinyl (έχω αγοράσει επανέκδοση του ομώνυμου άλμπουμ των Audioslave από την εταιρεία, οπότε μιλάμε και για εντελώς άλλη μουσική:p) είναι ότι το mastering ήταν ελαφρώς μεν διαφορετικό από του cd αρκετά δε ώστε να γίνεται αντιληπτό. Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι χρησιμοποιήθηκαν original mastertapes ούτε έχω εμπειρία με επανεκδόσεις από τις πιο ακριβές εταιρείες που αναφέρεις.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead