Ηχεία για Denon 1300

Reaction score
12
Αυτά τα taga harmony (το set) και τα magnet monitor 1002 θα παιξουν καλύτερα απο ενα set πχ Dali 3 και 1 πίσω και το vokal ? Η απο τα ELAC B6, B5 και C5? Ρωτάω γιατι αυτα ειναι βάσης ενώ τα άλλα εχουν και δαπέδου μέσα. Επιπλεον έχω και ενα SUB 10'' crystal audio 100watt 4Ohm.

Reaction score
56
Το συστημα που ειχες πριν γιατι το πουλησες αν επιτρεπεται?
Αν η ερώτηση είναι για μένα να πω ότι θέλω να πάω σε atmos και μόνο αλλιώς για τα δικά μου αφτιά ήταν μια χαρά και αυτό που είχα.

Reaction score
12
Εγώ το πούλησα γιατι δεν ήτανε για μουσική... και θέλω κάτι ποιο ποιοτικό και μουσικό! Επίσης ο ενισχυτής ήταν παλαιότερος και δεν ειχε τις hdmi που ήθελα. Φυσικά ήτανε πολύ καλός και τώρα ο denon δε ξερω αν θα ειναι ισαξιος. Και σιγά σιγά θα πάμε και σε atmos.

Reaction score
2.288
Αν η ερώτηση είναι για μένα να πω ότι θέλω να πάω σε atmos και μόνο αλλιώς για τα δικά μου αφτιά ήταν μια χαρά και αυτό που είχα.
Δεν ξερω τι ειχες πριν

Εγώ το πούλησα γιατι δεν ήτανε για μουσική... και θέλω κάτι ποιο ποιοτικό και μουσικό! Επίσης ο ενισχυτής ήταν παλαιότερος και δεν ειχε τις hdmi που ήθελα. Φυσικά ήτανε πολύ καλός και τώρα ο denon δε ξερω αν θα ειναι ισαξιος. Και σιγά σιγά θα πάμε και σε atmos.
Τα Crystal Audio που ειχες δεν τα ειχα ακουσει αλλα απο τα χαρακτηριστικα τους αυτο που βλεπω ειναι οτι για να παιξουν σωστα χρειαζοταν δυο subwoofer τοποθετημενα διπλα απο τα L/R και να κοπουν πολυ ψηλα (160-200Ηz) μια που τα 3" γουφερακια τους δεν μπορουσαν να αποδωσουν κατω απο τους 120 κυκλους και οπωσδηποτε μια υψηλοτερη συχνοτητα κρος θα τους επετρεπε να παιξουν πολυ καλυτερα.
Ειχαν ομως 91db ευαισθησια που σημαινει οτι για το μεγεθος τους θα επαιζαν αρκετα δυνατα.
Θα σου προτεινα να μην παρεις ηχεια με χαμηλοτερη ευαισθησια απο τα παλια σου μια που ο ενισχυτης σου δεν ειναι κανενα τερας ισχυος και ειναι σιγουρα καλυτερα να οδηγεις τα ηχεια μακρια απο τα ορια τους κυριως για να αποφυγεις τις υψηλες παραμορφωσεις που γινονται ευκολα αντιληπτες και σε ηχεια αυτης της κατηγοριας δεν αργουν καθολου να εμφανιστουν ακομα και σε οχι πολυ υψηλες εντασεις.
Αν σε καλυπταν τα προηγουμενα πιθανοτατα να σε καλυψουν και τα Dali Zensor 3.
Για τα δικα μου γουστα σε τετοιο χωρο και τετοια αποσταση τα ηχειακια αυτα ακουγονται σαν τρανζιστορ.

Reaction score
2.288
Θα ήθελα τη γνώμη σας γι αυτά τα ηχεία Paradigm reference studio 20 v.5.

https://www.ihodomishop.gr/paradigm-studio-p-21.html
Aπο ο'τι ειδα τα εχεις βαλει αγγελια για πωληση που σημαινει οτι τα εχεις ηδη.
Γιατι τα πουλας? Δεν σε καλυπτουν?
Σε προδιαγραφες ειναι σιγουρα ανωτερα απο τα Dali τα Taga harmony τα Μagnat και τα αλλα φτηνα που κοιτας.
Φυσικα ο Denon δεν ειναι ο καταληλλος ενισχυτης για αυτα αλλα απο ο'τι ειδα εχεις και ενα ζευγαρι προ τελικο διαθεσιμο οποτε δεν εχεις παρα να τα συνδεσεις και να δοκιμασεις.
Αυτο βεβαια αν εχεις εστω τις βασικες γνωσεις να στησεις και να ρυθμισεις ενα ηχοσυστημα (τοποθετηση ηχειων, ρυθμιση sub και ισοσταθμιση) και φυσικα αν εισαι σε θεση να αναγνωρισεις την πηγη του οποιου ακουστικου προβληματος που θα ανακαλυψεις και να το λυσεις η να το μετριασεις.
Αν δεν, τοτε νομιζω η καλυτερη συμβουλη που μπορω να σου δωσω ειναι να απευθυνθεις σε εναν καλιμπρατορα (επαγγελματια η ερασιτεχνη) που θα σε καθοδηγησει τοσο στο στησιμο οσο και στην επιλογη των καταληλων ηχειων για την περιπτωση σου.
Στο σαιτ εδω χωρις να ξερω ποιος ειναι επαγγελματιας και ποιος οχι απο αυτους εχω δει οτι ασχολουνται με αυτο οι Μανωλης Κ, Κωστας Κεφαλας, Alex Zapantis και ισως και αλλοι που μου εχουν διαφυγει.

Reaction score
12
Αυτά που βλέπετε στις αγγελίες δεν ειναι δικά μου, είναι για λογαριασμό φίλου! Εγώ αν τα είχα δε θα τα έδινα! Τελικό δηλαδη και προ, δε παίζει να τα παρω οικονομικά. Τα ηχεία απλά μπορεί να μου δώσει σε καλύτερη τιμή και ρωτάω αξίζουν σε σχέση με τα άλλα που κοιτάω των 300-500 ευρω?

Reaction score
2.288
Αυτά που βλέπετε στις αγγελίες δεν ειναι δικά μου, είναι για λογαριασμό φίλου! Εγώ αν τα είχα δε θα τα έδινα! Τελικό δηλαδη και προ, δε παίζει να τα παρω οικονομικά. Τα ηχεία απλά μπορεί να μου δώσει σε καλύτερη τιμή και ρωτάω αξίζουν σε σχέση με τα άλλα που κοιτάω των 300-500 ευρω?
Eφ οσον ειναι φιλου, ζητησε να τα δοκιμασεις στον χωρο σου με τον δικο σου ενισχυτη ωστε να δεις 1ον αν σου αρεσουν και 2ον να παρεις μια ιδεα για το πως θα ακουγονται τα περισσοτερα ηχεια με παρομοια χαρακτηριστικα στο χωρο σου και με τον δικο σου ενισχυτη.

Reaction score
12
Μάλλον δε θα τα πάρω. Λέω να πάω προς dali για να ειναι όλα ίδια. Το θέμα ειναι να προτιμήσω βάσης τα dali zensor 3,1, vokal? η' να παρω δαπέδου dali 5,3,vokal. Και επίσης γαι atmos τί μπορώ να βάλω (οχι στο ταβανι).

Reaction score
12
Για πείτε μου...υπάρχει περίπτωση τα παραπάνω ηχεία paradigm να συνδιαστούν με κεντρικό και πίσω σωστα? ή να ειναι όλα ίδια?...

Reaction score
20
εγω παντως που εχω τα μαγνατ 1000 και το κεντρικο τους το 250 ειμαι ευχαριστημενος στις υψηλες εντασεις αν και θα προτιμουσα το κεντρικο καποιες στιγμες να μου γεμιζει το σαλονι πιο πολυ αλλα υστερει λιγο,σκεφτομαι εαν δεν τα πουλησω να παρω 1 ζευγαρι
Magnat Monitor Supreme 202 και να τα βαλω με τα τουιτερ το ενα διπλα στο αλλο ξαπλωτα σαν κεντρικο,λογικα θα εχω καλυτερο αποτελεσμα.εχω και τα https://www.skroutz.gr/s/424075/Eltax-Experience-5-Pack.html αλλα αυτα νομιζω πως ειναι πιο μπασατα στις χαμηλες αλλα δεν εχουν την ποιοτητα και την αποδοση των μαγνατ ουτε στη λεπτομερεια ουτε στην ενταση

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.288
εγω παντως που εχω τα μαγνατ 1000 και το κεντρικο τους το 250 ειμαι ευχαριστημενος στις υψηλες εντασεις αν και θα προτιμουσα το κεντρικο καποιες στιγμες να μου γεμιζει το σαλονι πιο πολυ αλλα υστερει λιγο,σκεφτομαι εαν δεν τα πουλησω να παρω 1 ζευγαρι
Magnat Monitor Supreme 202 και να τα βαλω με τα τουιτερ το ενα διπλα στο αλλο ξαπλωτα σαν κεντρικο,λογικα θα εχω καλυτερο αποτελεσμα.
Οχι δεν θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα. Τα διπλα tweeter θα δημιουργουν ακυρωσεις.
Δυστυχως το προβλημα με τα Magnat Monitor Supreme ειναι αυτο που περιγραφεις.
Το κεντρικο της σειρας ειναι πολυ "λιγο" οταν το συνδυαζεις με τα μεγαλα floorstanders.
Δοκιμασε αν δεν το εχεις κανει ηδη να το δηλωσεις small και να το κοψεις ψηλοτερα. Οι χαμηλες συχνοτητες θα πηγαινουν στα L/R και το κεντρικο θα παιζει πιο ανετα.
Μεγαλη βελτιωση θα δεις ομως μονο αν βαλεις και Sub.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale