Βοήθεια με καλωδίωση

Reaction score
1
Καλησπέρα!

Δεν έχω ψάξει πολύ αυτό το θέμα και θέλω τα φώτα σας. Το σύστημα που έχω στο δωμάτιο μου είναι το εξής:
Ηχεία υπολογιστή logitech z-2300
Subwoofer earthquake mkv-12 (ενεργό)
Subwoofer martin logan dynamo 700 (ενεργό)

Όλα αυτά τα συνδέω στην κάρτα ήχου του υπολογιστή μου (asus xonar d1) στο "front" και τα παίζω σαν "2 speakers"

Στο κάθε subwoofer έχω εναν απλό μετατροπέα rca σε 3.5mm jack της prolink (κόστος γύρω στα 4-5 ευρώ, ο εικονιζόμενος) και τα logitech έχουν και αυτά το κλασσικό πράσινο 3.5mm jack

Αυτά τα 3 καλώδια jack λοιπόν συνδέονται σε y-splitters όπως της φωτογραφίας (μάλλον το πιο φτηνό της αγοράς), έχω βάλει το 1 splitter μέσα στο άλλο και το τελικό splitter καταλήγει στην είσοδο της κάρτας ήχου μου.

Επειδή αυτή η συνδεσμολογία μου φαίνεται πολύ λάθος, τι πρέπει να αλλάξω για πιο σωστό αποτέλεσμα? Παρακαλώ μη πέσετε να με φάτε όσοι τρελαθήκατε με αυτό που είδατε :p

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.867
Αν δεν γίνεται η Asus να έχει 2 channel και subwoofer συγχρόνως ενεργά, δε βλέπω άλλο τρόπο απ' αυτόν που τα σύνδεσες. :)

Reaction score
1
Μπορώ να βάλω στο "analog out" 5.1 speakers αλλά πέφτει αρκετά η ένταση του ήχου (σε όλα τα ηχεία) και τα sub δεν μου ακούγονται τόσο ωραία, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου.

Πέρα απ'την κάρτα ήχου που έχω θα ήταν καλύτερο να αγοράσω κάτι επιπλέον ώστε να έχω καλύτερο αποτέλεσμα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.912
Στην επιλογή 2 speakers δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις έξοδο για τα σαμπ;
[DOUBLEPOST=1485189404][/DOUBLEPOST]
Αν δεν γίνεται η Asus να έχει 2 channel και subwoofer συγχρόνως ενεργά, δε βλέπω άλλο τρόπο απ' αυτόν που τα σύνδεσες. :)
Δηλαδή αυτό που είπε ο ζιζικος τσεκαρες ότι όντως δε γίνεται;

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.374
Οπως και παλαιοτερα η creative ειναι σχεδιασμενες οι εξοδοι για να συνδεονται με τα αντιστοιχα συμβατα ηχεια τους..
Αφου δουλευει ... αστο ετσι..
Προσωπικα θα πηγαινα σε 2 ενεργα (αντε και ενα subwoofer) και δεν θα εμπλεκα με καρτες ηχου.. και ρυθμισεις αυτων.. τουλαχιστων οχι πολυ..

(δες το πορτοκαλι τζακ, δεν ειναι ακριβως στερεο..εχει και αλλο ενα καναλι.. ;-D)

Reaction score
1
Στην επιλογή 2 speakers δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις έξοδο για τα σαμπ;
Όχι δεν έχει πουθενά επιλογή για subwoofer!

Προσωπικα θα πηγαινα σε 2 ενεργα (αντε και ενα subwoofer) και δεν θα εμπλεκα με καρτες ηχου.. και ρυθμισεις αυτων.. τουλαχιστων οχι πολυ
Με τι θα γινόταν η σύνδεση όμως, δε κατάλαβα :/

Όσον αφορά τα splitter, δεν πέφτει η ποιότητα? Δεν υπάρχει κάπου κάποια απώλεια?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.374
Καρτα ηχου σε ενεργα ηχεια.. με rca (!? Νομιζω) ή αν βγαζει coaxial/κ το δεχονται τα ηχεια.. κ αναλογα το sub συνδεεται κ αυτο καπως.. αλλα μην σε παρω κ στο λαιμο μου..

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.141
αν θες να παίξεις καλύτερα πάρε ενεργά ηχεία, και η κάρτα θα παίζει σαν προ! περνάει ήχο hd η dts η κάρτα? αν ναι σιγά σιγά πήγαινε σε 5.1!

Reaction score
4.238
γιατι δεν δοκιμαζεις καταρχην να συνδεσεις τα sub στη εξοδο που εχει η καρτα και μετα πηγαινε στα windows cntrl pnl > sound > playback tab > right click speakers, go to properties και απο εκει ρυθμισε τα μπροστινα και τα sub

(οτι αναφερω ειναι σε win7 που εχω)

http://www.tomshardware.co.uk/forum/4750-63-speaker-configuration

Reaction score
1
Τα windows δεν μου δίνουν ρύθμιση για το sub, μόνο L και R, και η κάρτα ήχου δεν έχει ακριβώς dts έχει "Dolby Digital Live"! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας κυρίως ήθελα να μάθω αν χρειάζεται βελτίωση ο τρόπος που τα έχω συνδέσει!

Στο μέλλον θα ήθελα να αλλάξω τα logitech με κάποια πραγματικά ηχεία αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν λεφτά για έξοδα. Μόνο αν τα δώσω και βάλω κάτι επιπλέον ίσως φτιάξω ενα budget 100-150 ευρώ, θα βρώ κάτι ικανοποιητικό σε αυτά τα χρήματα? (είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο). Μιλάω για ενεργά ηχεία γιατί δεν έχω ενισχυτή!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.867
Τα Z2300 έχουν κι αυτά (sub)woofer, χρησιμοποιείς 3; :D

Το manual του Earthquake αναφέρει μιά δυνατότητα που ίσως αξίζει να εξεταστεί, ίδίως αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο του.
http://earthquakeeurope.com/Products/Home-Audio/Subwoofers/MKIV-12/Pdf/MKIV_manual_US.pdf

Low Level (RCA) Connection
The low level output is crossed in high pass mode at 70Hz and designed tο connect to another amplifier to drive satellite speakers (front or rear).

Το ML απ' όσο είδα δεν έχει outputs.

Reaction score
1
Τα Z2300 έχουν κι αυτά (sub)woofer, χρησιμοποιείς 3; :D

Το manual του Earthquake αναφέρει μιά δυνατότητα που ίσως αξίζει να εξεταστεί, ίδίως αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο του.
http://earthquakeeurope.com/Products/Home-Audio/Subwoofers/MKIV-12/Pdf/MKIV_manual_US.pdf

Το ML απ' όσο είδα δεν έχει outputs.

Ναι παίζουν και τα 3 μαζί, δε χορταίνω μπάσο βλέπεις :D
Όσον αφορά το να συνδέσω ηχεία πάνω στο earthquake (παρεμπιπτόντως έχω το mkv-12!) δε σημαίνει οτι θα χάσω κάποια δύναμη απο αυτό και θα τη στείλω στα ηχεία? Ή μήπως θα χαθεί όλη η δύναμη? Στο manual του βλέπω μόνο αυτά

Περισσότερες πληροφορίες για το high level output στο manual πάντως δεν έχει!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
720
Αφού επιλέξεις τη διαδρομή του ήχου από τις συσκευές αναπαραγωγής, δεν επιτρέπεται να μπεις στις ρυθμίσεις παραμέτρων; Αν δεν κάνω λάθος, έχει επιλογή για ηχεία full range ή δορυφόρους.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale