Ποια ενεργά ηχεία;

Reaction score
268
Καλησπέρα σε όλους.
Μεταφέρω την απορία μου εδώ γιατί σε ανάλογο νήμα ήταν οφ τόπικ και δεν πήρα απάντηση. Σκέφτομαι να τελειώνω μια και καλή με το υπάρχον σύστημα,και να πάρω ενεργά ηχεία.
Τι γνώμη έχετε για αυτά;
http://m-audio.com/products/view/m3-8

Θα χρειαστεί οπως και δηποτε σαμπ; Ή μήπως το 8ιντσο σώζει την κατάσταση;

Προενισχυτή λέω αυτό
http://www.box-designs.com/main.php?prod=preboxrs&cat=amplifier&lang=en

Γνώμες;

Attachments

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Στα λεφτά τους δεν νομίζω να βρεις κάτι καλύτερο.
Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να τα ακούσεις.

Α! και γράψε απόσταση ακρόασης, χωροθέτηση ηχείων, και ηχητική κατάσταση χώρου. Προετοιμάζω το έδαφος για τον ear :laugh::laugh::laugh::roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
268
Το έχω φροντίσει ήδη..... Δες λίιιιιιιγο πιο κάτω στο αρχικό μήνυμα. Εκτός κι αν δεν ανεβάζει τη φωτό!...

Reaction score
268
.....α! Να προσθέσω ότι η στάθμη που ακούω συνήθως είναι περίπου 85db. σύμφωνα με μια εφαρμογή που κατέβασα στο κινητό. ( Αξιοπιστία μέτρησης παίζεται...) σε αυτή τη στάθμη είμαι μια χαρά από ένταση στο σημείο ακρόασης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Για να σας δω τι θα προτείνετε στον άνθρωπο.. ;)

Εγώ να ρωτήσω ποίο είν'το συνολικό μπάτζετ.

Reaction score
268
Ναι έχεις δίκιο... 2,95m ύψος.
[DOUBLEPOST=1485197217][/DOUBLEPOST]Να πώ επίσης και το αγκάθι της υπόθεσης.... Δεν μπορώ να φροντίσω ηχητικά το χώρο. Οπότε ότι "παίξει" θα είναι με την ισοστάθμηση που προσφέρουν τα ηχεία και τη θέση τους στο ζώρο. Άρα δεν ξέρω και κατα πόσο έχει νόημα να κάνω μέτρηση χώρου. Αυτά....

Reaction score
268
@costas EAR Αν υποθέσουμε οτι με το παλιό πρότζεκτ που είχα κατα νου ήθελα 900 € για μονομπλόκ κλασσ δ και περίπου 1000€ για ηχεία ..... Τώρα με περίπου 2000€ παίρνω και πρό και τελειώνω με το πάντρεμα ηχεία - ενισχυτή.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Τα Μ3-8 κάνουν 300 ευρώ το κομμάτι. 1400 κάνει ο προ;
Δες και πιο ολοκληρωμένες λύσεις όπως τα παρακάτω που αν τα παντρέψεις και με ένα σαμπ είσαι ΟΚ για τις στάθμες που ακούς και σου περισσεύον και χρήματα, λεφτάτσια είναι κι αυτά που μπαίνουνε.

Reaction score
1.656
Καλησπέρα σε όλους.
Μεταφέρω την απορία μου εδώ γιατί σε ανάλογο νήμα ήταν οφ τόπικ και δεν πήρα απάντηση. Σκέφτομαι να τελειώνω μια και καλή με το υπάρχον σύστημα,και να πάρω ενεργά ηχεία.
Τι γνώμη έχετε για αυτά;
http://m-audio.com/products/view/m3-8

Θα χρειαστεί οπως και δηποτε σαμπ; Ή μήπως το 8ιντσο σώζει την κατάσταση;

Προενισχυτή λέω αυτό
http://www.box-designs.com/main.php?prod=preboxrs&cat=amplifier&lang=en

Γνώμες;

Θα χρειαστεις σιγουρα σαμπ. Οχι μονο για να γεμισεις το χωρο αλλα για να ειναι ισορροπημενος ο ηχος. Ακομη και αν ακους χαμηλα και μουσικη που δεν κατεβαινει πολυ χαμηλα. Τα σαμπ, περα του χαμηλου, καθαριζουν τις ψηλοτερες συχνοτητες.

Απο την αλλη, αποψη μου ειναι οτι, στο δεδομενο χωρο, με τα ηχεια πουεπιλεγεις, πρεπει να πας πιο κοντα. Εγω εχω τα απλα m-audio με 8ρια και σαμπ και δεν με ικανοποιησαν σε αποστασεις περι Των 3 μετρων. Απο πιο κοντα ειναι εξαιρετικα. Τελος ο χωρος σου ειναι το μεγαλο προβλημα, εγγυτερη αποσταση ισως σου λυσει λιγο το θεμα.

Reaction score
268
Ξέχασα να αναφέρω ότι μέσα στα 2000€ θα με βόλευε να ήταν και το dac.... Γι' αυτό και τα ηχεία αυτά (m3-8)

Reaction score
268
Θα χρειαστεις σιγουρα σαμπ. Οχι μονο για να γεμισεις το χωρο αλλα για να ειναι ισορροπημενος ο ηχος. Ακομη και αν ακους χαμηλα και μουσικη που δεν κατεβαινει πολυ χαμηλα. Τα σαμπ, περα του χαμηλου, καθαριζουν τις ψηλοτερες συχνοτητες.

Απο την αλλη, αποψη μου ειναι οτι, στο δεδομενο χωρο, με τα ηχεια πουεπιλεγεις, πρεπει να πας πιο κοντα. Εγω εχω τα απλα m-audio με 8ρια και σαμπ και δεν με ικανοποιησαν σε αποστασεις περι Των 3 μετρων. Απο πιο κοντα ειναι εξαιρετικα. Τελος ο χωρος σου ειναι το μεγαλο προβλημα, εγγυτερη αποσταση ισως σου λυσει λιγο το θεμα.
Δηλαδή με τα m3-8 και sub δεν ακούω στα 3+ ? Αν πάω σε σύστημα με 2 sub; Ε; Εννοείται καθηστερόντας την αγορά πρό kαι dac για αργότερα.
[DOUBLEPOST=1485200343][/DOUBLEPOST]
Δηλαδή έχεις μπάτζετ έως 2 χιλιαρικα για πλήρη λύση;

Και τι θες τον προ;
Υπάρχει λύση με ενεργα που έχουν dac και τηλεχειρισμό και καλύπτουν το χώρο μου;;;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Να πώ επίσης και το αγκάθι της υπόθεσης.... Δεν μπορώ να φροντίσω ηχητικά το χώρο. Οπότε ότι "παίξει" θα είναι με την ισοστάθμηση που προσφέρουν τα ηχεία και τη θέση τους στο ζώρο.
Εφόσον αυτό είναι δεδομένο, χρειάζεται να κάνεις υποχρεωτικά μία διαφοροποίηση στην απόσταση ακρόασης: το πολύ 2 μέτρα.

Σπάσε το κεφάλι σου να βρεις τρόπο.

Φτιάξε ένα τρίγωνο ακρόασης, με ίσες αποστάσεις μεταξύ ηχείων και μεταξύ των αυτιών σου και των ηχείων. Και αυτές οι αποστάσεις να είναι το πολύ 2 μέτρα.

Έτσι θα μειωθεί δραστικά η ποσότητα της ανακλώμενης ενέργειας σε σχέση με την άμεση ακτινοβολία των ηχείων, και θα περιορίσεις σημαντικά την με απόλυτη βεβαιότητα καταστροφική επίδραση του χώρου στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Στο αρχικό σου ποστ, έχεις απόσταση ακρόασης 3,5 μέτρα!!! Αυτά δε γίνονται φίλε μου χωρίς επέμβαση στο χώρο, τζάμπα μιλάμε...

Μόλις καταλήξεις σε νέο σχέδιο του χώρου σου με τις αποστάσεις τριγώνου ακρόασης που προτείνω, αφού το δω, θα πάμε στο επόμενο βήμα, που θα είναι η επιλογή των μηχανημάτων.

Σε αυτό το δεύτερο βήμα, θα πάμε με προαπαιτούμενο μία μέτρηση χρόνων αντήχησης στο χώρο σου, και με τους ρυθμούς του δωματίου στο χέρι. Χωρίς αυτά τα δεδομένα, δε μπορεί να δωθεί σοβαρή λύση, πρέπει να συνυπολογιστούν. ;)

Η μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να σου προταθεί χωρίς να συνυπολογιστούν τα χαρακτηριστικά του χώρου, αφορά ... ακουστικά! :p:D

Last edited:

Reaction score
2.288
Αφου το μπατζετ υπαρχει μην αποκλεισεις απο τωρα το φροντισμα του χωρου.
Υπαρχουν πολλες επιλογες σε καλαισθητα βελτιωτικα που δεν ασχημαινουν τον χωρο και ειναι αρκετα wife friendly και αποτελεσματικα ταυτοχρονα.
http://www.rpginc.com/

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef