Αγορά οικιακών ηλεκτρικών συσκευών. Προτάσεις-Εμπειρίες

Reaction score
4
Γεια σε όλους. Τις τελευταίες ημέρες βγήκα στο ψάξιμο για αγορά φούρνου, εστιών (κεραμικές ή επαγωγικές) και πλυντηρίου πιάτων. Προσανατολίζομαι προς NEFF μεριά. Ακριβή θα μου πείτε αλλά είμαι τις άποψης του ότι πληρώνεις παίρνεις. Την βοήθεια σας παρακαλώ με προτάσεις και εμπειρίες . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
25.583
Εστία μόνο επαγωγική. Αξίζει

Για neff δεν έχω άποψη αλλά φούρνος και εστία aeg που έχω είναι ταμάμ καρφί.
Ο φούρνος είναι 74 λίτρα με 4 τζάμια και πυρολυση, η εστία επαγωγικη που έχει πολύ μεγάλη μετάδοση ισχύος απευθείας στο σκεύος (σήμα κατατεθέν της επαγωγικής )

Το πλυντήριο πιάτων πάλι της aeg βγήκε γτπ.

Ψυγείο θα κοίταγα sharp Hitachi Samsung.
Μεγάλος όγκος οικονομικά και αθόρυβα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.530
Εστίες επαγωγικές, αν μπορείς neff εστίες-φούρνος που είναι η κορυφή.
Πλυντήριο πιάτων, έχω ένα siemens και κάνει τη δουλειά του. Σημασία έχει η υποστήριξη, το σερβις, αν τυχόν τύχει κάτι.
Οτι πάρεις από τον όμιλο bosch, siemens, pitsos, neff, gaggenau έχουν πολύ καλή υποστήριξη και σέρβις καθότι είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία εν ελλάδι.

Reaction score
1.988
Εδώ και 10 χρόνια παίζουν στο σπίτι φούρνος πλυντήριο και ψυγείο siemens και φούρνος μικροκυμάτων (που είναι συνάμα και κανονικός φούρνος) της neff.
Να μην τα ματιασω δεν έχουν καταλάβει τίποτα.....
(Φούρνος και μικροκυμάτων στο ταμπελακι λένε βέβαια made in germany)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.219
Χάλασε προ 2 εβδομάδων το πλυντήριο πιάτων Bosch, 15ετιας. Μου ζήτησαν 270€ για επισκευή.
Ένιωσα πως μου πιάνουν τον κ..., σαν να σου ζητάνε 10000€ για να φτιάξουν βλάβη σε Golf του 2000:gotcha:

Είπα ευχαριστώ, θα πάρω καινούργιο καλυτερα. Απο αλλη εταιρία φυσικα. :fuckyou:

Διάβασα τα PDF και πηρα Hotpoint Ariston. Θα μου πείτε, γιατι δεν πηρα τα άπλυτα πιάτα μου να παω στο μαγαζί να δω πως τα πλένει "στα αυτιά μου". Γιατι αλλιως πλένονται τα δικά μου και αλλιως του άλλου, έτσι δεν ειναι; Την αλλη φορά, αν χαλάσει το πλυντήριο ρούχων :roflmao:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Χάλασε προ 2 εβδομάδων το πλυντήριο πιάτων Bosch, 15ετιας. Μου ζήτησαν 270€ για επισκευή.
Ένιωσα πως μου πιάνουν τον κ..., σαν να σου ζητάνε 10000€ για να φτιάξουν βλάβη σε Golf του 2000:gotcha:

Είπα ευχαριστώ, θα πάρω καινούργιο καλυτερα. Απο αλλη εταιρία φυσικα. :fuckyou:

Διάβασα τα PDF και πηρα Hotpoint Ariston. Θα μου πείτε, γιατι δεν πηρα τα άπλυτα πιάτα μου να παω στο μαγαζί να δω πως τα πλένει "στα αυτιά μου". Γιατι αλλιως πλένονται τα δικά μου και αλλιως του άλλου, έτσι δεν ειναι; Την αλλη φορά, αν χαλάσει το πλυντήριο ρούχων :roflmao:
Πάντως o Dave England το έκανε το test ride στη χ3στρα: :roflmao:

Role in Jackass

Dave England gets involved in stunts and pranks much like the rest of the cast, but he is the first one to get involved in something when fecal matter is involved. Dave proclaimed himself on the Jackass Number Two DVD commentary that he is the "world's first professional shitter", in as much as he gets paid to defecate on TV.

He jokingly claims that he is the only proven person in the world that is capable of defecating (and vomiting) on command although he finds urinating on command to be difficult.

In one stunt (on Jackass), Dave eats a number of uncooked ingredients that he thinks would be suitable for making an omelette. He then forces himself to become sick by drinking raw eggs, and proceeds to vomit into a bowl, which he then empties into a pan to fry. Finally, he, very enthusiastically, eats the omelette he has just made.

Καλή όρεξη! :drinks:

Reaction score
30.455
Μια επιλογή από τον ομιλο BSH όπως ανέφερε και ο Μελίνας παραπάνω, φαντάζει ασφαλής και ποιοτική. Όσο ανεβαίνεις σε τιμές θα βρίσκεις φούρνους μεγαλύτερης χωρητικότητας, περισσότερους τρόπους ψησίματος, εστίες πολλαπλών ζωνών και οικονομικότερες στην κατανάλωση ρεύματος συσκευές ,καθώς και διάφορες ψηφιακές ευκολίες στον φούρνο (ρολόι,προγραμματιστή κλπ).Οι επαγωγικες εστίες είναι μια καλή σκέψη ,αλλά τσέκαρε πρώτα αν τα περισσότερα και βασικότερα σκεύη κουζίνας που ήδη έχετε είναι κατάλληλα για αυτές ,αλλιώς θα μπεις σε διαδικασία ανανέωσης τους.

Reaction score
4
Μια επιλογή από τον ομιλο BSH όπως ανέφερε και ο Μελίνας παραπάνω, φαντάζει ασφαλής και ποιοτική. Όσο ανεβαίνεις σε τιμές θα βρίσκεις φούρνους μεγαλύτερης χωρητικότητας, περισσότερους τρόπους ψησίματος, εστίες πολλαπλών ζωνών και οικονομικότερες στην κατανάλωση ρεύματος συσκευές ,καθώς και διάφορες ψηφιακές ευκολίες στον φούρνο (ρολόι,προγραμματιστή κλπ).Οι επαγωγικες εστίες είναι μια καλή σκέψη ,αλλά τσέκαρε πρώτα αν τα περισσότερα και βασικότερα σκεύη κουζίνας που ήδη έχετε είναι κατάλληλα για αυτές ,αλλιώς θα μπεις σε διαδικασία ανανέωσης τους.
Είναι ένα θέμα η ανανέωση των συσκευών όπως είπες όσον αφορά τις επαγωγικές

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
Πολλοί σεφ πάντως σπίτι τους δε χρησιμοποιούν αέριο όπως αναφέρθηκε παραπάνω αλλά επαγωγικες εστίες just saying.

Reaction score
30.455
Υπάρχουν και οι εστίες τύπου ντόμινο... Μισή αερίου και μισή ηλεκτρική ,απλή η επαγωγική...για να καλυψουμε όλα τα γούστα..!

Reaction score
25.583
Σχεδόν όλα τα σκεύη δουλεύουν σε επαγωγικες εστίες.
Ότι έχει χοντρό πάτο δουλεύει.
Όλα τα τηγάνια δουλευουν

Μόνο μπρίκι δε θα βρεις να δουλέψει σε επαγωγικη.

Επίσης σε εστία αερίου δεν μπορεις να βάλεις πάνω από δύο ματια ταυτόχρονα

Reaction score
725
Σχεδόν όλα τα σκεύη δουλεύουν σε επαγωγικες εστίες.
Ότι έχει χοντρό πάτο δουλεύει.
Όλα τα τηγάνια δουλευουν

Μόνο μπρίκι δε θα βρεις να δουλέψει σε επαγωγικη.

Επίσης σε εστία αερίου δεν μπορεις να βάλεις πάνω από δύο ματια ταυτόχρονα
Γιαυτο αγοραζεις μικτη.2 αεριου και 2 ηλεκτρικα.

Reaction score
25.583
Ναι αλλά η εστία αερίου αν δεν δουλέψεις με μπουκάλα υγραερίου και θέλεις φυσικό αέριο χρειάζεσαι καινούρια μελέτη και άδεια από τη εταιρία διανομής ( στην περίπτωση που είχες άδεια μόνο για θέρμανση )
Για μένα δεν ειναι ότι καλύτερο να καίω αέριο καύσιμο σε κλειστό χώρο.
Όπως και να το κάνεις CO2 θα παραχθεί και πρέπει να αεριστει ο χώρος.
Χωριά που έναντι της επαγωγης δεν έχει κανένα πλεονεκτημα το αέριο

Reaction score
725
Ναι αλλά η εστία αερίου αν δεν δουλέψεις με μπουκάλα υγραερίου και θέλεις φυσικό αέριο χρειάζεσαι καινούρια μελέτη και άδεια από τη εταιρία διανομής ( στην περίπτωση που είχες άδεια μόνο για θέρμανση )
Για μένα δεν ειναι ότι καλύτερο να καίω αέριο καύσιμο σε κλειστό χώρο.
Όπως και να το κάνεις CO2 θα παραχθεί και πρέπει να αεριστει ο χώρος.
Χωριά που έναντι της επαγωγης δεν έχει κανένα πλεονεκτημα το αέριο
Με μπουκαλα υγραεριου τα δουλεύω.
Όσο για αέριο καύσιμο σε κλειστό χώρο δεν εχω κανενα προβλημα.Η εγκατασταση πρεπει να γινει απο επαγγελματία με ειδικές σωληνωσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos