Αγορά οικιακών ηλεκτρικών συσκευών. Προτάσεις-Εμπειρίες

Reaction score
4
Το παρελθόν με έχει διδάξει να μην επενδύω πολλά στην τεχνολογία

αγοράζω πάντα value for monay συσκευές και όταν χαλούν δεν της επισκευάζω αγοράζω άλλη
Είναι και αυτή μια άποψη αλλά πολλές φορές αυτό το σκεπτικό σε οδηγεί σε διπλά έξοδα και ταλαιπωρία. Προτιμώ να δώσω παραπάνω χρήματα έστω και αν γνωρίζω ότι πληρώνω και όνομα , για μια επώνυμη συσκευή και να μου κρατήσει ( το ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει και εδώ ) παρά να με αφήσει σύξυλο στα καλά καθούμενα μια value for money συσκευή και να τρέχω για αλλαγές , νέα έρευνα αγοράς και να καταλήξω στο τέλος σε μια ακριβή μάρκα. Βέβαια ο καθένας κοιτάει την οικονομία του και αναλόγως πράττει.

Reaction score
140
Είναι και αυτή μια άποψη αλλά πολλές φορές αυτό το σκεπτικό σε οδηγεί σε διπλά έξοδα και ταλαιπωρία. Προτιμώ να δώσω παραπάνω χρήματα έστω και αν γνωρίζω ότι πληρώνω και όνομα , για μια επώνυμη συσκευή και να μου κρατήσει ( το ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει και εδώ ) παρά να με αφήσει σύξυλο στα καλά καθούμενα μια value for money συσκευή και να τρέχω για αλλαγές , νέα έρευνα αγοράς και να καταλήξω στο τέλος σε μια ακριβή μάρκα. Βέβαια ο καθένας κοιτάει την οικονομία του και αναλόγως πράττει.
Για επώνυμες VM συσκευές λέω.
Πρόσφατα έχω - είχα ένα πλυντήριο πιάτων LG με τον ατμό 750 ευρό χάλασε 2,5 χρόνον μου ζήτησαν 180 για επισκευή το πέταξα αγόρασα ένα bosh
http://www.netsales.gr/el-gr/Products.aspx?s=skrtz&ElementID=f44ee6b8-3076-4901-a083-3a8529072449
299 ευρό δεν έχει ατμό και κάτι άλλες βλακείες, ε και όλα την ίδια δουλειά κάνουν ψεκάζουν νερό με πίεση όταν βγάλουν αυτό με χέρι τότε να το πληρώσω
στη τεχνολογία πλέον τα περισσότερα είναι αναλώσιμα με μισό η και λιγότερο μηνιάτικο αγοράζεις δεν είναι όπως παλιά που για μια τηλεόραση 500 χιλιάδες δραχμές 1500 περίπου ευρώ

Last edited:

Reaction score
2.316
ολες οι εταιρειες εχουν καλα μοντελα.Ετσι κι αλλιως πεφτει πολύ φασον.Σε γενικες γραμμες το ψυγειο καλυτερα να μην είναι γερμανικο.Το γκαζι πολύ καλο όπως και οι επαγωγικες.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.690
Απ' όσα ακούω γύρω μου, δεν θα αγόραζα κορεάτικες λευκές συσκευές (αν και στις ΗΠΑ σκίζουν σε πωλήσεις).
Τo μεσαίας τιμής Miele πλυντήριο ρούχων που έχω 30 χρόνια δεν έπαθε τίποτα ποτέ, και το λίγο νεότερο πιάτων της Siemens χρειάστηκε έναν σωλήνα (50€ με εργασία) στα 15 χρόνια.

Σε γενικες γραμμες το ψυγειο καλυτερα να μην είναι γερμανικο.
Γιατί; Εϊναι μούφες; :idk:

Χαλάνε ποτέ τα ψυγεία;
Δύο αμερικάνικα που έχω, το ένα 25 ετών και το άλλο της γιαγιάς μου του 1952, δουλεύουν μιά χαρά. :D:p

Reaction score
2.316
τα ψυγεία των τελευταίων 15 ετων δεν είναι σαν τα παλια.Ενταξει καινε λιγοτερο ...

melina

Cargo 200
Reaction score
45.519
Ολα χαλάνε και όλα δεν χαλάνε...πήρα καινούργιο ψυγείο, Siemens.
Χάλασε στο μήνα, φτιάχτηκε, σε 2-3 δόσεις όμως μέχρι να βρούμε τι φταίει. Εμεινα κανά δίμηνο χωρίς ψυγείο.
Από το σέρβις δεν έχω παράπονο, ότι μπορούσαν έκαναν. Ηταν νέο μοντέλο, στην πέρα Ανατολή το εργοστάσιο παραγωγής, ήταν και άλλης εταιρείας παραγωγή, συμβαίνουν αυτά. Το ψυγείο πρακτικά ήταν Samsung.
Μπορεί να πάρετε οποιαδήποτε μάρκα ψυγείο ή άλλη συσκευή και να έχει φτιαχτεί από μια άλλη εταιρεία φασόν και σε χώρα που δεν το φαντάζεστε.
Για αυτό ξανατονίζω, αν δεν ξέρετε πραγματικά τι παίρνετε (π.χ. οι φούρνοι Neff φτιάχνονται μόνο στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Bretten το οποίο αποτελεί(ούσε) το benchmark του ομίλου στον ποιοτικό έλεγχο) τότε το μόνο που πρέπει ουσιαστικά να σας ενδιαφέρει είναι η τοπική υποστήριξη. Ειδικά τώρα που με λίγα λεφτά παραπάνω παίρνετε και προγράμματα κάλυψης επέκτασης εγγύησης στα 5 χρόνια έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για ότι κι αν συμβεί αρκεί βέβαια η εταιρεία να είναι μεγάλη, με στέρεες βάσεις, να έχει ουσιαστικό τμήμα service που εκπαιδεύει και ελέγχει συχνά το προσωπικό της.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779
Χαλάνε ποτέ τα ψυγεία;
Δύο αμερικάνικα που έχω, το ένα 25 ετών και το άλλο της γιαγιάς μου του 1952, δουλεύουν μιά χαρά. :D:p
Χαλάνε τα ψυγεία, συνήθως όμως μετά από διακοπές ρεύματος, οπότε η ΔΕΗ σου δίνει το μοτέρ στο χέρι. :)

Άλλο περιστατικό με ψυγείο: πριν 2 μήνες κάλεσα το service της Neff να μου αλλάξει μεντεσέδες στην πόρτα του εντοιχισμένου ψυγείου (του 1991), που είχε κρεμάσει λίγο, με αποτέλεσμα την δημιουργία πάγου στο πίσω τοίχωμα.

Ήρθε ο ..."επιστήμονας"* με 2 ώρες καθυστέρηση από το προγραμματισμένο ραντεβού, του εξιστορώ τι έχει. Ανοίγει την πόρτα του ψυγείου και αποφαίνεται
- Έχει αποκόλληση της ψυκτικής μονάδος*
- Είναι σαν του πλακούντα; ρωτάω αφελώς εγώ.
- Δεν ξέρω, μου λέει. Πάμε για νέα ψυκτική μονάδα.
- Αφού ψύχει, γιατί; ρωτάω
- Είναι στα τελευταία της, λέει, γι' αυτό πιάνει πάγο. Οπότε ή 300€ περίπου για ψυκτική μονάδα, ή (μεταξύ μας καλύτερα, μου λέει με ύφος συνομωτικό, μην μας πάρει και κάνα αυτί...) καινούριο ψυγείο. Αν το παραγγείλεις τώρα, θα το πάρεις με 30% έκπτωση. Γύρω στα 500€ θα σου πάει μόνο.
- Καλά, άλλαξε τους μεντεσέδες τώρα, γιατί δεν υπάρχει σάλιο, του απαντάω με το ίδιο συνομωτικό ύφος.

Κοκκίνισε, φούσκωσε, ξεφούσκωσε (κάτι γιατί έχασε το πελατάκι, κάτι γιατί θα καθυστερούσε κι άλλο, θα σας γελάσω), τους άλλαξε. Πήρε 90€ και πήγε στο καλό.

Από τότε δεν έχει πλέον πάγο και περιμένω τα τελευταία της...ψυκτικής μονάδος. :D

melina

Cargo 200
Reaction score
45.519
Χαλάνε τα ψυγεία, συνήθως όμως μετά από διακοπές ρεύματος, οπότε η ΔΕΗ σου δίνει το μοτέρ στο χέρι. :)

Άλλο περιστατικό με ψυγείο: πριν 2 μήνες κάλεσα το service της Neff να μου αλλάξει μεντεσέδες στην πόρτα του εντοιχισμένου ψυγείου (του 1991), που είχε κρεμάσει λίγο, με αποτέλεσμα την δημιουργία πάγου στο πίσω τοίχωμα.

Ήρθε ο ..."επιστήμονας"* με 2 ώρες καθυστέρηση από το προγραμματισμένο ραντεβού, του εξιστορώ τι έχει. Ανοίγει την πόρτα του ψυγείου και αποφαίνεται
- Έχει αποκόλληση της ψυκτικής μονάδος*
- Είναι σαν του πλακούντα; ρωτάω αφελώς εγώ.
- Δεν ξέρω, μου λέει. Πάμε για νέα ψυκτική μονάδα.
- Αφού ψύχει, γιατί; ρωτάω
- Είναι στα τελευταία της, λέει, γι' αυτό πιάνει πάγο. Οπότε ή 300€ περίπου για ψυκτική μονάδα, ή (μεταξύ μας καλύτερα, μου λέει με ύφος συνομωτικό, μην μας πάρει και κάνα αυτί...) καινούριο ψυγείο. Αν το παραγγείλεις τώρα, θα το πάρεις με 30% έκπτωση. Γύρω στα 500€ θα σου πάει μόνο.
- Καλά, άλλαξε τους μεντεσέδες τώρα, γιατί δεν υπάρχει σάλιο, του απαντάω με το ίδιο συνομωτικό ύφος.

Κοκκίνισε, φούσκωσε, ξεφούσκωσε (κάτι γιατί έχασε το πελατάκι, κάτι γιατί θα καθυστερούσε κι άλλο, θα σας γελάσω), τους άλλαξε. Πήρε 90€ και πήγε στο καλό.

Από τότε δεν έχει πλέον πάγο και περιμένω τα τελευταία της...ψυκτικής μονάδος. :D
Να για παράδειγμα, η NEFF δεν φτιάχνει ψυγεία..πιθανότατα ήταν Bosch ή Siemens αφού μιλάς για εντοιχισμένο.
Ο τεχνικός ήταν από το επίσημο service της Neff; Απαράδεκτος.
Καλό είναι εδώ να διευκρινίσω ότι σε κάθε περίπτωση η τεχνική οξυδέρκεια του κατόχου (ή και η γνώση, εμπειρία) εφόσον υπάρχει είναι ανεκτίμητη και σε βγάζει από πολλούς μπελάδες.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779
Ο τεχνικός ήταν από το επίσημο service της Neff;
Εννοείται.
Καλό είναι εδώ να διευκρινίσω ότι σε κάθε περίπτωση η τεχνική οξυδέρκεια του κατόχου (ή και η γνώση, εμπειρία) εφόσον υπάρχει είναι ανεκτίμητη και σε βγάζει από πολλούς μπελάδες.
Η κόρη μου είχε γονατίσει από το γέλιο με την στιχομυθία. Χαμπάρι από την ειρωνία ο επιστήμων.

Reaction score
4
Το θέμα είναι όποια ηλεκτρική συσκευή πάρεις να μην σου τύχει το "λαχείο". Αν σου ξεκινήσει απο την αρχή και σου κάνει νερά αστα να πάνε. Νόμος ειναι άλλωστε οτι αν κάτι στραβώσει απο την αρχή στην πορεία θα στραβώσει χειρότερα. Εγώ αγόρασα ψυγείο SIEMENS προ 4 ετών απο μαγαζί της περιοχής μου που πουλάει τραυματισμένα 350 από 750 που έχει σε καταστήματα και έως τώρα έχει βγει απροβλημάτιστο . Ο αδερφός μ αγόρασε το ίδιο με 750 περίπου απο γνωστή αλυσίδα 2 μήνες πριν απο εμένα και το κάνει βόλτες (σπιτι-service) σαν σκυλί. Όσο για το οτι οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές κρατούσαν 25-30 χρόνια ειναι γεγονός αλλα ήταν και αυτός ο τρόπος σκέψης του κάθε κατασκευαστή. Την σήμερον αν φτιάχνανε συσκευές με αυτό το σκεπτικό τα μαστόρια του service θα γινόταν κλέφτες? Και τι θα χρειαζόντουσαν 3-4 εργοστάσια? ένα βαριά δύο θα ήταν αρκετά.

Last edited:

Reaction score
4.237
AEG ή Miele εαν θελεις να εξασφαλισεις για πολλα χρονια απροβληματιστη λειτουργια.

Siemens προσοχη απ ποια χωρα ειναι υπαρχει και απο Τουρκια μερια.
Bosh και Pitsos εχει και Made in germany

Καλυτερα τα βασικα και να αντεξες για πολλα χρονια παρα να εχει Ψιψιψίνια και Κοκοψόψαρα και τα οποια μπορει και να μην τα χρησιμοποιησεις.

Reaction score
4.237
Το θέμα είναι όποια ηλεκτρική συσκευή πάρεις να μην σου τύχει το "λαχείο". Αν σου ξεκινήσει απο την αρχή και σου κάνει νερά αστα να πάνε. Νόμος ειναι άλλωστε οτι αν κάτι στραβώσει απο την αρχή στην πορεία θα στραβώσει χειρότερα. Εγώ αγόρασα ψυγείο SIEMENS προ 4 ετών απο μαγαζί της περιοχής μου που πουλάει τραυματισμένα 350 από 750 που έχει σε καταστήματα και έως τώρα έχει βγει απροβλημάτιστο . Ο αδερφός μ αγόρασε το ίδιο με 750 περίπου απο γνωστή αλυσίδα 2 μήνες πριν απο εμένα και το κάνει βόλτες (σπιτι-service) σαν σκυλί. Όσο για το οτι οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές κρατούσαν 25-30 χρόνια ειναι γεγονός αλλα ήταν και αυτός ο τρόπος σκέψης του κάθε κατασκευαστή. Την σήμερον αν φτιάχνανε συσκευές με αυτό το σκεπτικό τα μαστόρια του service θα γινόταν κλέφτες? Και τι θα χρειαζόντουσαν 3-4 εργοστάσια? ένα βαριά δύο θα ήταν αρκετά.
η παραγωγη ενος προιοντος σημερα εχει ζωη 5-7 χρονια και ειναι ετσι φτιαγμενα ωστε η επισκευη τις ποιο πολλες φορες να ειναι ασυμφορη λογω κοστους σε σχεση με την αγορα καινουργιου.

Αλλα οπως λες ειναι και πως θα σου κατσει μια αγορα.

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.912
αμερικάνικα

Γι'αυτο δεν εχουν χαλασει :thumbsup:

Τα Αμερικανικα ψυγεια φημιζονται για την αξιοπιστια τους

Ξερω 3 ανθρωπους που αλλαξαν τα παλια Αμερικανικα ψυγεια τους (αυτα τα πανεμορφα καμπυλογραμμα με τα υπεροχα μεγαλα χερουλια),για την ατιμη ματαιοδοξια του "συγχρονου" (ξερετε...ντουλαπα,παγομηχανες και λοιπα) και το εχουν σκυλομετανιωσει.Ειχαν στα χερια τους κατι απροβληματιστο και ξαφνικα αναγκαστηκαν να "γνωριστουν" με τα σερβις,των οποιων την υπαρξη αγνοουσαν .

Οσο για το θεμα,η γνωμη μου ειναι οτι οι συγκεκριμενες συσκευες,ειναι απο τις κατηγοριες στις οποιες ειναι ορθο να "επενδυσεις"
Εχω κουζινα AEG,ψυγειο Sharp και ολα τα υπολοιπα (πλυντηρια πιατων,ρουχων και στεγνωτηριο) Miele.Με οτι αυτο συνεπαγεται :beach:

Καλες αγορες :)

Reaction score
25.571
Ναι κάτι απροβληματιστο που καιει ρεύμα σαν επαγγελματικος ψυκτικος θάλαμος και ακούγεται 3 διαμερισματα πάρα δίπλα όταν δουλεύει.

Άσε πήραμε και από αυτά και τα στείλαμε σπιτι τους

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.690
Ξερω 3 ανθρωπους που αλλαξαν τα παλια Αμερικανικα ψυγεια τους (αυτα τα πανεμορφα καμπυλογραμμα με τα υπεροχα μεγαλα χερουλια),για την ατιμη ματαιοδοξια του "συγχρονου" (ξερετε...ντουλαπα,παγομηχανες και λοιπα) και το εχουν σκυλομετανιωσει.Ειχαν στα χερια τους κατι απροβληματιστο και ξαφνικα αναγκαστηκαν να "γνωριστουν" με τα σερβις,των οποιων την υπαρξη αγνοουσαν .
Το νεότερο GE δεν είναι πολύ ποιοτικό στα πλαστικά, αλλά δε χαλάει. Το παλιό Westinghouse του '52 είναι τέλειο, και έχει auto defrost. :)

Ναι κάτι απροβληματιστο που καιει ρεύμα σαν επαγγελματικος ψυκτικος θάλαμος και ακούγεται 3 διαμερισματα πάρα δίπλα όταν δουλεύει.
Αλήθεια. Δεν κάνουν αν δεν είναι η κουζίνα χωριστό δωμάτιο.

Reaction score
4
Αποφάσισα φούρνο , επαγωγική εστία και πλυντήριο πιάτων NEFF τελικώς απο Κωτσόβολο. Μου δόθηκε και δωροεπιταγή 500 ευρώ και σκέφτομαι να πάρω έναν αφυγραντήρα . Τι προτείνετε ?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas