Σχέδιο μάχης: Νέο Σύστημα

Reaction score
10
Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το που θα πρέπει να προσανατολισθώ για μια καινούργια σύνθεση. Μουσική ακούω από tunein, spotify, ραδιόφωνο fm και από ένα παλιό pickup technics που παρέδωσε πνεύμα και μου έμειναν μόνο οι δίσκοι. Επίσης θα ήταν ένα συν αν μπορούσα με κάποιον τρόπο να ακούω, στο ηχοσύστημα, τις playlists του κασετόφωνου (aka youtube :unsure:). Απαιτήσεις όσον αφορά την ένταση δεν έχω μιας και μένω σε διαμέρισμα, ωστόσο θα ήθελα να είναι "μεστός" ο ήχος. Εγώ ακούω περισσότερο ηλεκτρονική μουσική και η γυναίκα κάτι λαϊκοποπ >:(

Ο χώρος μοιάζει κάπως έτσι:
..sofa............hifi...
| |
| |
|..TV.... -------|
| κουζίνα|
| χωλ .........|
| |
Οι διαστάσεις είναι ~6μ ο τοίχος πίσω από καναπέ και ~3,2μ ο κάθετος. Η κουζίνα είναι άλλα 3 τετραγωνικά. Το ηχοσύστημα δεν μπορεί δυστυχώς να μπει σε άλλο μέρος.

Με βάση τα παραπάνω και ένα μπάτζετ των 2,5Κ ποιο setup πιστεύετε πως είναι καλύτερο; Κάτι σε ενίσχυση-ηχεία δαπέδου; Μήπως σε μια λύση τύπου Sonos με ενεργά ηχεία; Μιας και πρωτάρης θα σας παρακαλούσα να λέτε και ένα "επειδή αυτή η λύση ....." και όχι μόνο ξερά μια άποψη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

έδιτ: δεν εμφανίζει σωστά το σχεδιάγραμμα χώρου στο τελικό ποστάρισμα, θα επανέλθω με καλλιτεχνία

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.737
- καλώς ήρθες , από τον προυπολογισμό σου θα πρότεινα ένα μέρος να πάει σε πικάπ ,

- πρίν προβούμε σε συμβουλές εάν χρησιμοποιείς σαν βάση το youtube , περιορίσου σε φτηνότερα μηχανήματα διότι με τα καλά απλώς θα μεγεθύνεις την κακή ποιότητά του , εκτός εάν είπα πάρεις πικάπ , εάν ασχοληθείς με foobar κλπ

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.624
Μην πάρεις πικαπ.

Αποσταση ακροασης;

Μην αφήνεις την γυναίκα να βάζει μουσική. :D

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.737
- ωχ . . . αρχίσαμε . . . οπότε πάμε κατ΄ ευθείαν στο τέλος του έργου : pc + active loudspeakers με ενσωματωμένο dac

ευτυχώς γράφω παράλληλα σε αναλογικό νήμα και ξεχαρμανιάζω

Reaction score
30.456
- ωχ . . . αρχίσαμε . . . οπότε πάμε κατ΄ ευθείαν στο τέλος του έργου : pc + active loudspeakers με ενσωματωμένο dac

ευτυχώς γράφω παράλληλα σε αναλογικό νήμα και ξεχαρμανιάζω
Κατά προτίμηση ασύρματα τα ενεργά..:p

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.624
Τυχεροί όσοι ξεκινούν το χτίσιμο συστήματος σημερα, το 2017.

Αν εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα γνώση και τεχνολογια θα γλιτώσουν ολα τα λάθη, τη σπατάλη και την ταλαιπωρία του παρελθόντος.

Τους ζηλεύω.

Reaction score
30.456
Τυχεροί όσοι ξεκινούν το χτίσιμο συστήματος σημερα, το 2017.

Αν εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα γνώση και τεχνολογια θα γλιτώσουν ολα τα λάθη, τη σπατάλη και την ταλαιπωρία του παρελθόντος.

Τους ζηλεύω.
Ρε συ γιατρέ μου σοβαρά τώρα..πιστεύεις πως το 2037 δεν θα είναι τυχεροί αυτοί που θα ξεκινάνε τότε και δεν θα κάνουν τα λάθη του 2017;

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.624
Ρε συ γιατρέ μου σοβαρά τώρα..πιστεύεις πως το 2037 δεν θα είναι τυχεροί αυτοί που θα ξεκινάνε τότε και δεν θα κάνουν τα λάθη του 2017;
Ειναι νεότεροι βρε, νιάτα.
Δεν παλευεται το πλεονέκτημα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.624
Άσε που, αφού ο dimifoot δεν έκανε αλλαγές επι 25 χρόνια, δεν έκανε ούτε λάθη. :D
Εχω καλωδιομανι χαιεντικης ηλιθιότητας στο ντουλάπι ....ενισχυτές να φαν´ και οι κότες (8 :roflmao:, εχω πουλήσει και δυο), και ούτε ενα ενεργό ηχείο...

Εχω κανει τη συνεισφορά μου ως "αιμοδότης".

Reaction score
30.456
Ειναι νεότεροι βρε, νιάτα.
Δεν παλευεται το πλεονέκτημα.
Ισχύει παρ' όλα αυτά πως δεν αποκλείεται οι μελλοντικοί κωσταυτιαδες του 2037 να κράζουν τον σημερινό κωσταυτια για λάθη που με τα τότε δεδομενα της εξέλιξης θα θεωρούνται αυτονόητα , ενώ σήμερα θεωρούνται σωστά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948
Ισχύει παρ' όλα αυτά πως δεν αποκλείεται οι μελλοντικοί κωσταυτιαδες του 2037 να κράζουν τον σημερινό κωσταυτια για λάθη που με τα τότε δεδομενα της εξέλιξης θα θεωρούνται αυτονόητα , ενώ σήμερα θεωρούνται σωστά.
Μακάρι, αλλά δύσκολο..
Αυτά που λέμε ισχύουν από πάντα..
Ίσχυαν κι όταν ήμασταν χαλιενταδες.
Όταν ήμασταν λάθος.
Τίποτα δεν άλλαξε στην πορεία..

Reaction score
30.456
Μακάρι, αλλά δύσκολο..
Αυτά που λέμε ισχύουν από πάντα..
Ίσχυαν κι όταν ήμασταν χαλιενταδες.
Όταν ήμασταν λάθος.
Τίποτα δεν άλλαξε στην πορεία..
Είναι όμως άλλο πράγμα η πάγια ισχύ των νόμων της φυσικής και των μαθηματικών αξιωμάτων και άλλο το πως αυτά μεταφράζονται και ενσωματώνονται σε μια διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία. Είναι έτσι η κάνω λάθος;

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.624
Είναι όμως άλλο πράγμα η πάγια ισχύ των νόμων της φυσικής και των μαθηματικών αξιωμάτων και άλλο το πως αυτά μεταφράζονται και ενσωματώνονται σε μια διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία. Είναι έτσι η κάνω λάθος;
Αυτο που μπορουμε να κάνουμε ως καταναλωτές ειναι να επιλέγουμε την καλύτερη διαθέσιμη λύση την συγκεκριμένη στιγμή.
Οσο εξελίσσεται η τεχνολογια φυσικα και θα προσφέρονται όλο και καλύτερες λύσεις.
Και πάντα οι καλύτερες λύσεις θα εχουν και επιστημονική τεκμηρίωση, δεν θα ειναι βουντού.

Reaction score
10
Αν βοηθάει να μια πρόχειρη κάτοψη:

- καλώς ήρθες , από τον προυπολογισμό σου θα πρότεινα ένα μέρος να πάει σε πικάπ ,

- πρίν προβούμε σε συμβουλές εάν χρησιμοποιείς σαν βάση το youtube , περιορίσου σε φτηνότερα μηχανήματα διότι με τα καλά απλώς θα μεγεθύνεις την κακή ποιότητά του , εκτός εάν είπα πάρεις πικάπ , εάν ασχοληθείς με foobar κλπ
Δεν θα ήθελα σε πρώτο στάδιο να μπει πικάπ, ίσως αργότερα.
Κυρίως μουσική ακούω από tunein, Spotify και FM. Έχω σταματήσει να κρατάω κομμάτια εδώ και καιρό. Αν ξαναξεκινούσα να κρατάω μουσική θα ήταν ή βινύλια ή από ηλεκτρονικό κατάστημα όποια mp3 μου αρέσουν που θα αποθηκεύονται στο δίσκο δικτύου. Το YouTube δεν είναι προτεραιότητα απλά αν κάποιο setup το υποστήριζε ακόμα καλύτερα

Μην πάρεις πικαπ.

Αποσταση ακροασης;

Μην αφήνεις την γυναίκα να βάζει μουσική. :D
Περίπου 1,1 μέτρο.
Δυστυχώς Dimifoot δεν παίζει τέτοια περίπτωση, πάλι καλά κατάφερα να την πείσω να βάλουμε κάτι χρήσιμο στο σαλόνι πέρα από βάζα και κάδρα, αν της πω δεν θα το αγγίξεις θα σου ηχογραφήσω την γκρίνια να την ακούμε παρέα!

Καλησπέρα!
Απόσταση ακρόασης;
Περίπου 1,1 μέτρο

Σας ευχαριστώ παιδιά για το άμεσο ενδιαφέρον!

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.624
1.1 μετρο...αρκετα κοντά.
Παρε αυτο
http://uk.kef.com/powered-speakers/speaker-series/ls50-wireless
Τα εχει ολα, τα κανει ολα, απο το τηλεφωνο σου ή τον υπολογιστη σου.
Εχει σαρωσει στα βραβεια και στις κριτικές, ειναι υπερσυγχρονο, ομορφο, και επεκτασιμο (με subwoofer αν θελησεις αργοτερα)
Θα σου περισσεψουν και χρήματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead