Θαυμάστε...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Φαντάζεσαι να είχαν τον Ear αρχισυντάκτη; Σε κάθε ρηβιού παθητικού ηχείου θα κατέληγαν ότι "μετά από 15 λεπτά Moby με τον ενισχυτή στο τέρμα, το πηνίο του γούφερ άλλαξε χρώμα, οι πυκνωτές καρβούνιασαν και ο συντονισμός του ρηφλέξ είναι πλέον μονίμως στο γάμο του Καραγκιόζη, με αποτέλεσμα οι χροιές να τείνουν πλέον προς καπάκι κατσαρόλας και τα πρίμα ένα κλικ πριν το γυαλόχαρτο"... :D
Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς ότι αν είχες άρτια τεχνικά καταρτισμένους συντάκτες που έγραφαν στα αγγλικά σε ένα ηλεκτρονικό έντυπο τότε θα μπορούσες να έχεις χιλιάδες αναγνώστες από όλο τον κόσμο;
Αλλά είναι ευκολότερο να γράφεις για "χροιές", "γρέζια" και "καβλώδια", παρά να στρωθειίς να διαβάσεις θεωρίες κυκλωμάτων. Είναι πιο εύκολο να πουλάς διαφήμιση παρά να μάθεις να δουλεύεις ένα μετρητικό...

Reaction score
877
- καλώς ή κακώς το περιοδικό Ήχος καθώς και άλλα αντίστοιχα , παρουσιάζουν συσκευές με σκοπό την προώθηση ή μή αυτών ( λιγότερη προώθηση ) . Κάτι που πχ. δεν συμβαίνει εδώ , όπου προωθούνται απόψεις και ιδέες επ΄ αυτών
1) το περιοδικό Ήχος καθώς και άλλα αντίστοιχα , παρουσιάζουν συσκευές με σκοπό την προώθηση ή μή αυτών
2) εδώ , όπου προωθούνται απόψεις και ιδέες επ΄ αυτών

για πες μας τη διαφορά να την καταλάβουμε.. γιατί εγώ και στις 2 περιπτώσεις "προώθηση" βλέπω..

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
1) το περιοδικό Ήχος καθώς και άλλα αντίστοιχα , παρουσιάζουν συσκευές με σκοπό την προώθηση ή μή αυτών

για πες μας τη διαφορά να την καταλάβουμε.. γιατί εγώ και στις 2 περιπτώσεις "προώθηση" βλέπω..
Πιστεύεις οτι έχουν κάποιου είδους εμπορικό συμφέρον όλοι όσοι εδώ μιλάνε για ενεργά ηχεία;

Reaction score
98
Αυστηρότητα στην νιοστή...
Σε μία εποχή που όλα κλείνουν, σε μια χώρα με ορατό τέλος,εξαντλούμε όρια κριτικής!!!
Μαζί σας. Κ εγώ για τους δικούς μου λόγους θέλω να επισπευστεί η καταστροφή. Παρακαλώ όμως μιας κ στο site δεν συζητάμε μόνο για τα τεχνολογικά ( βλέπε post ευρώ ή δραχμή) να υπάρχει σαρκασμός κ σχόλια καυστικού χαρακτήρα κ προς πάσα κατεύθυνση που εκμαυλιζόσουν ζωές .
Για να μην με χαρακτηρίσουν υποστηρικτή του Φ.Φ. να πω πως με την έλευση του 3d το σχολίασα αρνητικά την χρήση του σε περιοδικό ήχου κ " εισέπραξα" μια μάλλον ειρωνική απάντηση από των Φ. Δεν φαντάζεται κανείς πόσο απολαμβάνω την κατάληξη του 3d !

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
Αυστηρότητα στην νιοστή...
Σε μία εποχή που όλα κλείνουν, σε μια χώρα με ορατό τέλος,εξαντλούμε όρια κριτικής!!!
Μαζί σας. Κ εγώ για τους δικούς μου λόγους θέλω να επισπευστεί η καταστροφή. Παρακαλώ όμως μιας κ στο site δεν συζητάμε μόνο για τα τεχνολογικά ( βλέπε post ευρώ ή δραχμή) να υπάρχει σαρκασμός κ σχόλια καυστικού χαρακτήρα κ προς πάσα κατεύθυνση που εκμαυλιζόσουν ζωές .
Για να μην με χαρακτηρίσουν υποστηρικτή του Φ.Φ. να πω πως με την έλευση του 3d το σχολίασα αρνητικά την χρήση του σε περιοδικό ήχου κ " εισέπραξα" μια μάλλον ειρωνική απάντηση από των Φ. Δεν φαντάζεται κανείς πόσο απολαμβάνω την κατάληξη του 3d !
Υποθέτω εννοείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει σαρκασμός (μάλλον λείπει ενα "μην")

Οπότε πρέπει να ενθαρρύνουμε την παραπληροφόρηση και την ασχετοσύνη?

lol

Reaction score
98
Υποθέτω εννοείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει σαρκασμός (μάλλον λείπει ενα "μην")

Οπότε πρέπει να ενθαρρύνουμε την παραπληροφόρηση και την ασχετοσύνη?

lol
Καταφανώς όχι. Αλλά ο μηδενισμός ενός περιοδικού κ όσων απασχολεί χρίζει απάντηση.
Κ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πολλά άτομα που δεν αφήνουν την παραπληροφόρηση του ήχου να κάνει κακό,είναι τα ίδια (ίσως) που' κλαίνε" το MEGA π.χ. που πάει για φούντο κ τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, όπως κ του Δ.Ο.Λ. επίσης.

Y

Yiannis_B

Guest
Κ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πολλά άτομα που δεν αφήνουν την παραπληροφόρηση του ήχου να κάνει κακό,είναι τα ίδια (ίσως) που' κλαίνε" το MEGA π.χ. που πάει για φούντο κ τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, όπως κ του Δ.Ο.Λ. επίσης.
Είσαι "σχεδόν¨σίγουρος και "ίσως". :rolleyes:

Καταφανώς όχι. Αλλά ο μηδενισμός ενός περιοδικού κ όσων απασχολεί χρίζει απάντηση.
Προφανώς όσοι απασχολούνται στο περιοδικό δεν συμφωνούν ομόφωνα με τις "απόψεις" του Φωτιάδη.

Προφανώς επίσης, δεν θα ήθελα να κλείσει το περιοδικό.

Αλλά δεν θα ήθελα να μείνει και όπως είναι τώρα.

Και μια τελευταία επισήμανση.:

Αν τις "χαμένες" πληροφορίες των ψηφιακών τις είχα διαβάσει στο περιοδικό, θα το είχα αφήσει ασχολίαστο.

Γιατί λίγο-πολύ ο καθένας που είναι ψιλοσχετικός με το χόμπυ, κάνει τις επιλογές του.

Τα παίρνω όμως άσχημα στην κράνα, όταν ο "γκουρού" του ειδικού τύπου (σύμφωνα με το άρθρο που ανέβασα), βρίσκει βήμα να απευθυνθεί σε ένα -ας πούμε- λιγότερο υποψιασμένο κοινό. >:(

Last edited by a moderator:

Reaction score
98
Είσαι "σχεδόν¨σίγουρος και "ίσως". :rolleyes:
Εάν ήμουν "θεός" θα μιλούσα απόλυτα.:)
Τώρα όσον αφορά τα άλλα περί γκουρού κ λάθος προσανατολισμό δεν είναι άδικη παρατήρηση, αφήνουμε όμως πολλά γύρω μας άνευ κριτικής ματιάς. Πράγματα που ασκούνε κακίστη επιρροή σε ζωές, σοβαρότερα από το HI FI ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
Με πραγματικά κάθε καλή διάθεση, θα πρότεινα στο περιοδικό που αγάπησα στα παιδικά μου χρόνια, να κάνει τα εξής:

1. Να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα αμιγώς τεχνολογικό αντικείμενο.

2. Να πληρώσει τον Σταματάκο να κάνει σεμινάρια εκπαίδευσης στους ριβιουερς του περιοδικού, και επίσης να πληρώσει τον Σταματάκο να διορθώνει όλα τα ριβιους για τουλάχιστον ένα έτος, μέχρι να μάθουν οι υπόλοιποι πως πρέπει να εκφράζονται.

3. Να πληρώσει για τεχνικό εξοπλισμό ώστε να πραγματοποιεί μετρήσεις ανώτερες αυτών που έκανε το ίδιο περιοδικό πριν 20 χρόνια. Κι εδώ ο Σταματάκος μπορεί να τους συμβουλέψει.

4. Να αποκτήσουν ένα σύγχρονο εργαλείο, με βάση το οποίο θα μπορούν να κάνουν κριτική σε οτιδήποτε, δηλαδή πχ ένα σοβαρό ενεργό μόνιτορ για να κρίνουν ηχητικά πηγές ή προενισχυτικά στάδια, κι ένα παθητικό μόνιτορ με άψογη συμπεριφορά στις μετρήσεις, ώστε να μπορούν να κρίνουν ενισχυτικά στάδια.

5. Να φτιάξουν ένα σοβαρό χώρο για ακροάσεις, με χρόνους αντήχησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές της EBU.

6. Να προωθούν αμιγώς τεχνικά άρθρα, όπως για τους χρόνους αντήχησης, τους λοβούς απόκρισης, επεξηγήσεις ορολογίας (από νταμπινκ φακτορ και στεπ ρισπονς μέχρι δυναμική συμπίεση) και να είναι σοβαροί, χωρίς ανακρίβειες.

Αυτά. Να διαβιβαστεί το σύνολο των γραφόμενών μου, πάραυτα στους υπεύθυνους του περιοδικού.

Έτσι αρμόζει σε κάθε τεχνικής φύσεως σπορ, και περί αυτοκίνησης, και περί κινητών, υπολογιστών, μοντελισμού κλπ.

Ειδάλλως θα είναι ένα ακόμα TAS, που θα προωθεί με Φωτιάδηδες τους υποστηρικτές καλωδίων, και μεις θα τους τα χώνουμε αλύπητα και ασάλιωτα.:p

Reaction score
2.566
...ο μηδενισμός ενός περιοδικού κ όσων απασχολεί χρίζει απάντηση.
..., αφήνουμε όμως πολλά γύρω μας άνευ κριτικής ματιάς. Πράγματα που ασκούνε κακίστη επιρροή σε ζωές, σοβαρότερα από το HI FI ...
Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου... δηλαδή ένα οποιοδήποτε έντυπο, ας πούμε ενημερωτικό, που -κατ' αναλογία- διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, δε πρέπει να το σχολιάζουμε και να το επικρίνουμε για να μην χάσουν τη δουλειά τους οι κακόμοιροι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί? Ειλικρινά αυτή η λογική μου διαφεύγει, το βέβαιο είναι ότι είναι μια λογική που ανταμοίβει το κακό και τη μετριότητα, ενώ πλήττει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα, προς όφελος βραχυχρόνιων μικροσυμφερόντων.

Y

Yiannis_B

Guest
Εάν ήμουν "θεός" θα μιλούσα απόλυτα.:)
Τώρα όσον αφορά τα άλλα περί γκουρού κ λάθος προσανατολισμό δεν είναι άδικη παρατήρηση, αφήνουμε όμως πολλά γύρω μας άνευ κριτικής ματιάς. Πράγματα που ασκούνε κακίστη επιρροή σε ζωές, σοβαρότερα από το HI FI ...
Δεν διαφωνώ. Αλλά είμαστε σε ένα forum για το Hi-Fi.

Να σου θυμήσω επίσης, γιατί είσαι σχετικά νέος στο forum, ότι οι admins (- άλλα καλά παιδιά κι αυτοί -) με έστειλαν δυο μήνες "διακοπές" όταν επίσης τα πήρα πολύ άσχημα με ένα φασιστόμουτρο -κακή του ώρα εκεί που βρίσκεται- :rolleyes: , που είχε την εξαιρετική ιδέα, να βυθίζουμε όποια βάρκα με πρόσφυγες περνά το Αιγαίο.

Τράβα τώρα γράψε στα "πολιτικά" και καλή επιτυχία στην συναρμολόγηση. 8-)

:roflmao: :laugh: :lol:

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Για να μην τρώει κάποιους η ΄΄απορία΄΄,κρίνεται σκόπιμο ν'απαντηθεί:
Οι ιδέες που παρουσιάζονται σε ιστοτόπους διαλόγου σαν και τον παρόντα,δεν κοστολογούνται μέσω διαφημίσεων ή προσωπικού κύρους.
Επιπλέον η χαλαρή υπόσταση του πλαισίου εντός του οποίου διατυπώνονται εκείνες,δεν υποχρεώνει τους αναγνώστες να λαμβάνουν ΄΄σώνει και καλά΄΄ στα σοβαρά τους φορείς τους.
Τόσο...απλά.
Απόρροια αυτού κιόλας είναι η υπέρμετρη αντίδραση ή...ανοχή - αναλόγως περιστάσεων - σε διάφορες ΄΄άρες μάρες κουκουνάρες΄΄ που διατυπώνονται,λ.χ. όπως οι γκομενικές αναγωγές και η ηχητική αυθεντία του βινυλιακού μέσου.
Η προώθηση προσωπικών συμφερόντων είναι κάτι που ισχύει παντού και πάντοτε.Θεωρώ ότι όσοι σκοπεύουν να δαπανήσουν σεβαστά ποσά σε εξοπλισμό έχουν ευθύνη να μελετήσουν και να εμπεδώσουν με δική τους πρωτοβουλία τις τεχνικές αρχές που διέπουν την εφαρμογή του χόμπι,ούτως ώστε να μην παρασύρονται ευκόλως από καλοθελητές.

Και ας αναλογιστούμε το εξής: ποια σειρά προτεραιότητας θα είχε η υποδειγματική τιμωρία του ΦΦ και των παρατρεχάμενων για παραπληροφόρηση και νεποτισμό υποτίθεται,εφόσον εδρεύουν και δρουν σε μια κοινωνία που λειτουργεί ως επί το πλείστον με ανάλογο τρόπο σε ζητήματα έχοντα πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από εκείνα της Υψηλής Πιστότητας...
μετά την αμπουρνέλα που απερίσκεπτα έγραψες στο #44 για τα "εκατέρωθεν προωθητικά προγράμματα" προσπαθείς τώρα να το σώσεις και να επανορθώσεις με την αισθητική της κουράδας.. έτσι θα μας πείσεις για τα λεγόμενά σου ??
Οι ep4nder & Mr Spock είναι το ίδιο άτομο με διαφορετικά ψευδώνυμα;;;:D
κρίμα.. κατάφερες να με κάνεις να βαριέμαι τα γραπτά σου!!
ώρες ώρες μες το άγχος να απαντήσεις στο φλέγον θέμα και να χωθείς κι εσύ στο πάνελε, τα γράφεις αλαμπουρμπούτσαλα χρησιμοποιώντας ψήγματα καθαρεύουσας σε συνδυασμό με λαϊκοφανείς εκφράσεις, φθηνά τσιτάτα και ψιλοτάση για ηγεμονισμό, μέθοδος που δουλεύει παντελώς αντίθετα αποπνέοντας μια οσμή δεκανικίλας!!
Μπουτίααααααα.. γίνε ο εαυτός σου.. χώστα μου χοντρά με ωραίο λόγο και σωστή τεκμηρίωση, το κατέχεις το άθλημα, αποφάσισε αν θα γράφεις καθαρεύουσα ή κανονικά, μίλα τεχνικά και σωστά και άσε τα υβριδικά αμπελοφιλοσοφικά λογίδρια για άλλους.. ΟΧΙ σε μένα..
φιλικά..
Κάποιοι χρειάζονται να ΄΄μπουκωθούν΄΄ με αυτονόητες έννοιες προκειμένου να τις κατανοήσουν...:D
Φαίνεται πως άμα κάποιος δεν μπορεί να ψέξει τη γραμματική και το συντακτικό,αρχίζει κατόπιν να τον πειράζει η υβριδική δόμηση ενός κειμένου...
Μάλλον...άλλο θέμα παρακολουθείς,αφού δεν λες κιόλας πού διαφωνείς με τις επισημάνσεις.:sneaky:

Last edited:

Reaction score
98
Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου... δηλαδή ένα οποιοδήποτε έντυπο, ας πούμε ενημερωτικό, που -κατ' αναλογία- διαδίδει ψευδείς ειδήσεις
Εσύ αυτό κατάλαβες. Το αντίθετο είπα.Αν είναι να γίνει κριτική να γίνει προς όλους.ΟΛΟΥΣ Κ ΠΑΝΤΟΥ Κ όχι όπου μας αρέσει.Αν ας πούμε έκανε κριτική υπέρ ενεργών ηχείων κλπ δε θα "άνοιγε μύτη ".Αλλά το αντικείμενο ήταν περί αναλογικού ήχου.
Κ για να το πάω ένα βήμα παρακάτω,σε παγκόσμιο επίπεδο, μας δίνουν σκάρτες επιλογές με το τσουβάλι,από κατασκευαστές μέχρις ξένο ειδικό τύπο,πού τα του Φ.Φ. είναι πταίσμα.

Reaction score
877
Είμαι σίγουρος ότι βλέπεις εξαιρετικά...
View attachment 70106

:p
μετά την αμπουρνέλα που απερίσκεπτα έγραψες στο #44 για τα "εκατέρωθεν προωθητικά προγράμματα" προσπαθείς τώρα να το σώσεις και να επανορθώσεις με την αισθητική της κουράδας.. έτσι θα μας πείσεις για τα λεγόμενά σου ??

Reaction score
98
Δεν διαφωνώ. Αλλά είμαστε σε ένα forum για το Hi-Fi.
Τότε τα περί δραχμών,μέσα ή έξω κλπ να σβηστούν όλα.
Έχω επίσης πει ( δεν οφείλει κανείς να ξέρει - θυμάται) ότι παρακολουθώ από καιρό αρκετά από τα γραφόμενα. Προ εγγραφής β' . Την πρώτη το 2009 ,αλλά δε θέλησα ποτέ να σχολιάσω κλπ.

Y

Yiannis_B

Guest
Τότε τα περί δραχμών,μέσα ή έξω κλπ να σβηστούν όλα.
Έχω επίσης πει ( δεν οφείλει κανείς να ξέρει - θυμάται) ότι παρακολουθώ από καιρό αρκετά από τα γραφόμενα. Προ εγγραφής β' . Την πρώτη το 2009 ,αλλά δε θέλησα ποτέ να σχολιάσω κλπ.
Και που θα τα λεν οι διαχειριστές που δεν ασχολούνται με το τεχνικό κομμάτι? :cool:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas