Θαυμάστε...

Reaction score
2.566
φίλε μου, δεν έχεις ακούσει ποτέ παθητικά ηχεία να παίζουν καλά?? ειδικά αν ισχύσουν όλα τα παραπάνω που αναφέρεις?? και άσχετα απ' αυτό, ότι και να πράττει ο καθένας μας σύμφωνα μ' αυτά που γνωρίζει, ή μ' αυτά που του λένε να γνωρίζει, δεν είναι επιπολαιότητα και ασχετοσύνη να μέμφονται κάποιοι ανθρώπους και περιοδικά που έμαθαν τους περισσότερους από μας τι θα πει hi-fi??ή μήπως κάποιοι άλλοι έχουν αντίρρηση για τα παρακάτω "θεμελιώδη" που αναφέρονται στο 1ο ποστ της "απολαυστικότητας"??....Όλα τα ψηφιακά ξεκινούν και τελειώνουν σε αναλογικά. Ο άνθρωπος δεν ακούει ψηφιακά και κάποια στιγμή στην αλυσίδα θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη μετατροπή, από ψηφιακό σήμα σε αναλογικό....
Ισχυρίστικες αυτό: "τα οποία ενεργά ηχεία πολύ πουσάρονται εδώ τώρα τελευταία με όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα απ' ότι διαβάζω" και σου ζήτησα να δώσεις τις πηγές από αυτά τα "αποθαρρυντικά" αποτελέσματα που διαβάζεις. Θα μας διαφωτίσεις ή θα το αποφύγεις διά των 'στοχαστικών' ερωτημάτων?

Y

Yiannis_B

Guest
πάντως 5 μηχανήματα παραπάνω απ' όλους εδώ μέσα έχει ακούσει.. απ όοοοοοοολους..
Παρανοείς. Δεν γελοιοποιείται ο Φωτιάδης για τις ακουστικές του εκτιμήσεις επί συστημάτων, αλλά για την επιστημονική του ανεπάρκεια. Ειδικά όταν είναι αρχισυντάκτης στο συγκεκριμένο περιοδικό.
Πες μου εσύ με τι μέσα μπορεί να επιλέξει και να κρίνει τους συνεργάτες του, - για αρχή.

P.S. Και ο Σταματάκος έχει ακούσει κάθε διαόλου κάλτσα, αλλά χοντράδες δεν πετάει. :rolleyes:

Last edited by a moderator:

Reaction score
777
....τον Φώτη Φωτιάδη, εκδότη και διευθυντή του περιοδικού Ήχος....

"Υπάρχει ο αναλογικός ήχος που ακούμε από τα βινύλια και τις ταινίες (κασέτες και μπομπινόφωνα) και ο ψηφιακός από τα CD ή από αρχεία MP3, FLAC και τελευταία DSD. Όλα τα ψηφιακά ξεκινούν και τελειώνουν σε αναλογικά. Ο άνθρωπος δεν ακούει ψηφιακά :rolleyes: και κάποια στιγμή στην αλυσίδα θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη μετατροπή, από ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Εκεί εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ότι ****** από τα ψηφιακά αρχεία απουσιάζουν πληροφορίες ******* αλλά και ότι παίζει μεγάλο ρόλο η διαδικασία της μετατροπής σε αναλογικό. Εδώ εισέρχονται ψυχοακουστικοί παράγοντες που ακόμη μελετούνται. Ακόμη και το πιο υψηλής ανάλυσης (δειγματοληψίας) αρχείο μουσικής να έχουμε, πάντα θα απουσιάζουν πληροφορίες από αυτό. Βέβαια για να καταλάβει κανείς την διαφορά απαιτείται στερεοφωνικό σύστημα πάνω από το μέσο όρο, δηλαδή ενισχυτή και ηχεία."

Απολαυστικός και ο Γιάννης Γορανίτης. Όλο το άρθρο:

https://insidestory.gr/article/vinyl-kaseta?token=S8T64I79FI
Διαβάστε τώρα ΗΧΟ να ξεστραβωθείτε ρεμάλια! :lolsign:
Έχουν ξανα - ανοίξει θέματα για τον κακό ΗΧΟ και την κακή έκθεση με τους κλέφτες και άσχετους αντιπροσώπους.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι το περιοδικό και έτσι είναι η έκθεση, με ότι θέλει να ορίσει ο καθένας ως "αυτό".

Εφόσον δέν σου αρέσει, η λύση είναι η μή αγορά του περιοδικού, το κουμπί Χ στον browser αν είναι ηλεκτρονικό άρθρο, και η απουσία σου απο την έκθεση.

Σίγουρα δέν είναι η προσεκτική ανάγνωση του άρθρου με την ιδιαίτερη επισύμανση ενός αρνητικού σημείου. Χάνεις χρόνο απο το να διαβάσεις πιο χρήσιμα πράγματα. Π.χ.

Θα προτιμούσα ας πούμε απο εσένα, και με αφορμή αυτό το άρθρο, να ανοίξεις μία απο τις πηγές που έχει (πχ την μελέτη της deloitte)
http://www.deloitte.co.uk/tmtpredictions/assets/pdf/Deloitte-TMT-Predictions-2017.pdf#page=38
στην σελίδα που θα ανοίξει και να σχολιάσεις το ενδιαφέρον αυτό κείμενο.

Μπορείς ας πούμε να διαβάσεις αυτό το άρθρο
http://www.avsite.gr/forum/threads/Το-μυστήριο-της-μουσικότητας.155514/
το οποίο μου κάνει εντύπωση που σας άρεσε τόσο μαζικά ενώ αναφέρεται σε κάτι τόσο αόριστο και μή μαθηματικά, φυσικά ή έστω εμπειρικά αποδεδειγμένο.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι το περιοδικό κάποιος το αγοράζει και με το κλίκ που έκανες στην σελίδα ανήκεις σε αυτή την ομάδα, ακόμα και αν δέν σου κόστισε τίποτα.

Αν διαφωνείς μήν πατάς το κλίκ.

Y

Yiannis_B

Guest
Μπορείς ας πούμε να διαβάσεις αυτό το άρθρο
http://www.avsite.gr/forum/threads/Το-μυστήριο-της-μουσικότητας.155514/
το οποίο μου κάνει εντύπωση που σας άρεσε τόσο μαζικά ενώ αναφέρεται σε κάτι τόσο αόριστο και μή μαθηματικά, φυσικά ή έστω εμπειρικά αποδεδειγμένο.
Το έχω διαβάσει, αλλά πως κατάλαβες ότι μου άρεσε?

Εφόσον δέν σου αρέσει, η λύση είναι η μή αγορά του περιοδικού, το κουμπί Χ στον browser αν είναι ηλεκτρονικό άρθρο, και η απουσία σου απο την έκθεση.
Εννοείς να μην αναφέρω τα "κακώς κείμενα" στο όνομα της "σπατάλης" ενέργειας?

Μα αν διαθέτω χρόνο ενασχόλησης με το τρομπάρισμα κάποιων, είναι ακριβώς γιατί αυτοί οι "κάποιοι" οδηγούν αυτούς που πρωτοασχολούνται με το μέσο, σε λάθος τρόπο σκέψης. Εσένα δεν σε αφορά αυτό?

Θα προτιμούσα ας πούμε απο εσένα, και με αφορμή αυτό το άρθρο, να ανοίξεις μία απο τις πηγές που έχει (πχ την μελέτη της deloitte)
http://www.deloitte.co.uk/tmtpredictions/assets/pdf/Deloitte-TMT-Predictions-2017.pdf#page=38
στην σελίδα που θα ανοίξει και να σχολιάσεις το ενδιαφέρον αυτό κείμενο.
You are welcome to open your own thread.

Ξαναλέω, δεν είμαι εδώ ως διασκεδαστής, γουστάρω να τα χώνω όταν το βρίσκω διασκεδαστικό εγώ ο ίδιος -ίσως και απαραίτητο, και αυτό θα συνεχιστεί. 8-)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.416
γουστάρω να τα χώνω όταν το βρίσκω διασκεδαστικό εγώ ο ίδιος -ίσως και απαραίτητο, και αυτό θα συνεχιστεί. 8-)
Και πολύ καλά θα κάνεις. ;)

Ιδίως όταν γράφονται παπαριές καμαρωτές στον "ειδικό τύπο". Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για διαμόρφωση άποψης.

Τότε κι αν είναι αναγκαίο!

Άντε, να πω εγώ μία χαζομάρα, μπορείς και να το καταπιείς. Να πει ο σουντόκου, ο τιτσερτζας, ο γκονης κι ο Ζιζίκος, σιγά τα ωα.

Αλλά στον "ειδικό τύπο";
Σα να μας λέει ειδήσεις στο Μέγκα η Λουκά και να μη το σχολιάζουμε, να αλλάζουμε κανάλι δηλαδή; Σώπα! :gotcha:

Reaction score
1.469
Οι ασχετοι και οι σταυροφοροι της επιστημονικα αποδεδειγμενης αληθειας του ηχου

Παπαριες στο τετράγωνο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.416
Οι ασχετοι και οι σταυροφοροι της επιστημονικα αποδεδειγμενης αληθειας του ηχου

Παπαριες στο τετράγωνο
Ναι, όντως.
Πάρε ένα "επιστημονικό" απ'αυτα που σ'αρεσουν:

FB_IMG_1486691634162.jpg

Reaction score
2.566
Σωστός!
Το τουιτερ στο ύψος του αυτιού, κι οι λάμπες στην τρύπα του μπας ριφλεξ να ψύχονται.
Μάγκας.
Έχει βάλει και διαχύτες πίσω τρομάρα του...είχαν απομείνει μάλλον κάτι ελάχιστες ατέλειες στην απόδοση...κάτι μικροπράγματα μόνο....

Reaction score
1.469
Ναι, όντως.
Πάρε ένα "επιστημονικό" απ'αυτα που σ'αρεσουν:

View attachment 70012
Επισης υπαρχει και ο θεικος ηχος και η θεικη μουσικη
Ποιος απο ολους μας δεν εχει χαρακτηρισει καποια στιγμη στη ζωη του ενα κομμάτι μουσικης "θεικο"
Ποιος το εκανε να ακουγεται ετσι??
[DOUBLEPOST=1486717115][/DOUBLEPOST]
Έχει βάλει και διαχύτες πίσω τρομάρα του...είχαν απομείνει μάλλον κάτι ελάχιστες ατέλειες στην απόδοση...κάτι μικροπράγματα μόνο....
Οχι ειχαν ξεμεινει απο το προηγουμενο συστημα με παθητικα ηχεια και class d
Απλα δεν προλαβαν να τα βγαλουν
Helloooo:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.416
Αυτός στο βίντεο βρε!

Που τα εξηγεί ωραία και όμορφα.

Όπως τα εξηγούν οι χαλιεντάδες.

Staff online