Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.105
Reaction score
30.690
Aς βάλω κι εγώ αυτό που έφτιαξα προχθές.
Ρεβυθοκεφτέδες μαλακοί από μέσα αλλά τραγανοί απ΄έξω, πολύ πετυχημένοι με όλα τα αρωματικά που επιβάλλεται να έχουν.
Και συνοδεία με δύο μπιφτεκάκια.

IMG_20170116_135920.jpg
 


Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
a-18870-770x375.jpg

Αντικριστό αρνί
μερικες παρατηρησεις ...
"Πλένουμε καλά το αρνί και το στεγνώνουμε πολύ καλά."
μπααα ...
"Σε πολλά μέρη (Ανόγια π.χ.) το αφήνουν έτσι."
αρκει ...
"Το παστώνουμε με το χονδρό αλάτι. Βάζουμε μεγάλη ποσότητα καθώς περισσότερο απ´το μισό θα χαθεί."
χοντρο αλατσι και θαλασσινο θα 'πομεινουνε οποτε με μετρο ...
"Σκάβουμε ένα λάκκο περίπου 40cm βάθος και 1m διάμετρο"
μπααα ...
"Βάζουμε τις πέτρες (ή τους τσιμεντόλιθους) στη γύρα όπως λένε. Δηλαδή τις στοιβάζουμε κυκλικά."
τσου ...
"Δεν θα γυρίσουμε τις βέργες μας από την άλλη πλευρά, αν πρώτα δεν ψηθεί καλά η πρώτη."
πρωτα η μεσα μπαντα - μετα η οξω (πετσα) ΕΝΑ ΓΥΡΙΣΜΑ !
"Δεν χρησιμοποιούμε κανενός είδους πιπέρι,αρωματικό κλπ."
πραμα !
"τρώγεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ με τα χέρια"
μαλιστα
"Κινδυνεύετε σοβαρά να σας πετάξουν από το τραπέζι αν τολμήσετε να χρησιμοποιήσετε μαχαιροπήρουνο."
κανεις δεν ηπαθε ποτε τεθια ζημια,θα πεσει πολυ γελιο ομως ... μαχαιρι ειναι μαστ ... αμα κατεχεις να το δουλεψεις βεβαια ...

Καλη ορεξη !!!
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.105
Reaction score
30.690
Μια γεύση από την χθεσινή ξαφνική μάζωξη 4 βλαμμένων, στο μαγαζί του Μάριου.

IMG_20170121_150245.jpg


IMG_20170121_150301.jpg


IMG_20170121_150308.jpg


IMG_20170121_150237.jpg


Είπαμε να πάμε για ένα τσιπουράκι με μεζέ.
Ε ο μεζές εξελίχθηκε με την ώρα σε μια πιο ζωηρή κατάσταση.
Άλλωστε δεν είναι και τίποτα σπουδαίο να ανάψεις μερικά κάρβουνα να ψήσεις μερικά κρεατάκια, λίγο κοτόπουλο, να βράσεις μερικά αυγά, να κάνεις μερικές σαλάτες, να ψήσεις λίγο χαλούμι, λίγο ψωμί, λίγα κρεμμύδια, λίγες πατάτες και μερικές πιπεριές.
Νάναι καλά ο σύριζα. :D :D
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
19.031
Reaction score
53.529
- χθές έφτιαξα κοτόπουλο στο χαρτί . . .

- 1 μπούτι χωριάτικο , ή ελευθέρας βοσκής
- το βούτηξα 1 ώρα σε χυμό λεμόνι + αλάτι + πιπέρι + θυμάρι + ρίγανη + κουρκουμά
- στην λαδόκολλα + αλουμινόχαρτο
- 1 ώρα στον φούρνο 160 κελσίου

. . . et voila ! πεντανόστιμο με όλα τα ζουμιά του και όλη την γεύση , φτηνό και ελαφρύ , το συνόδευσα με αρακά , ψωμί πολύσπορο και λευκό κρασί χύμα
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.811
Reaction score
97.718
Σήμερα είχε φιλεταρισμένα μπούτια βιολογικού κοτόπουλου με ανανά και συνοδεία noodles. Τα έξτρα υλικά ήταν όλου του κόσμου: Σησαμέλαιο, σκόρδο, πιπέρι, ginger, κουρκουμά και yakitori sauce.

IMG_20170124_144408_Balanced.jpg
 

indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.298
Reaction score
4.454
Εξαιρετικη επιλογη ποιοτικων συστατικων που φανταζομαι και το γευστικο αποτελεσμα θα ηταν αναλογο.
Μια προταση θα ηταν το συνολο να ειχε μερικα κομματια χοντροκομμενων πολυχρομων πιπεριων ,μιας και
τα λαχανικα εχουν τον κυριο λογο σε αυτη τη κουζινα..:drinks:
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.811
Reaction score
97.718
Εξαιρετικη επιλογη ποιοτικων συστατικων που φανταζομαι και το γευστικο αποτελεσμα θα ηταν αναλογο.
Μια προταση θα ηταν το συνολο να ειχε μερικα κομματια χοντροκομμενων πολυχρομων πιπεριων ,μιας και
τα λαχανικα εχουν τον κυριο λογο σε αυτη τη κουζινα..:drinks:
Το πιάτο αυτό το κάνω με πιπεριές, κρεμμύδι και lemongrass. Επειδή σήμερα είχα μόνο ανανά αποφάσισα να το κάνω πιο χαβανέζικο. :)
 

Μηνύματα
21.330
Reaction score
17.435
Μ αρέσει το λάχανο σε όλες τις χρωματικές και γευστικές ποικιλίες: άσπρο,κόκκινο,πράσινο.

Βρήκα μια συνταγή για άσπρο λάχανο με φακές beluga και από τα συστατικά του μόνο θεώρησα πως θα ήταν της αρεσκείας μου.

IMG_1533.JPG


Η ονομασία του ήταν τιγρέ λάχανο.

Εγώ έκανε το λεοπαρδε.

IMG_1532.JPG


Δυο υλικά που του δίνουν τη θεϊκή γεύση του ειναι το καπνιστό αλάτι Δανίας και η κρέμα γάλακτος από ρύζι.

Δυνητικά εξαρτησιογόνο.Απο το φθινόπωρο έως τώρα υποχρεωτικα μια φορά την εβδομάδα.
 

D

Deleted member 23222

Guest
Μ αρέσει το λάχανο σε όλες τις χρωματικές και γευστικές ποικιλίες: άσπρο,κόκκινο,πράσινο.

Βρήκα μια συνταγή για άσπρο λάχανο με φακές beluga και από τα συστατικά του μόνο θεώρησα πως θα ήταν της αρεσκείας μου.

View attachment 70213

Η ονομασία του ήταν τιγρέ λάχανο.

Εγώ έκανε το λεοπαρδε.

View attachment 70214

Δυο υλικά που του δίνουν τη θεϊκή γεύση του ειναι το καπνιστό αλάτι Δανίας και η κρέμα γάλακτος από ρύζι.

Δυνητικά εξαρτησιογόνο.Απο το φθινόπωρο έως τώρα υποχρεωτικα μια φορά την εβδομάδα.
Βάλε συνταγή!!!
 


Μηνύματα
21.330
Reaction score
17.435
Πρέπει να την μεταφράσω.

Σήμερα σαν παραλλαγή έβαλα κομμάτακια μπέικον καπνιστό για περισσότερη γεύση.Αλλες φορές βράζω κόκκαλο με λίγο κρέας πάνω του και χρησιμοποιώ το ζωμό αντί νερού.Τα κόμματια κρέατος τα ψιλοκόβω μέσα.

Δεν χρειάζεται κάτι συνοδευτικό αλλα πειραματίζομενος με διαφορα υλικά ,σήμερα δοκίμασα επιςης Knödel Βοημίας η αλλιώς χαρτοπετσέτες Βοημίας - Servietten Knödel.

IMG_1534.PNG
 

Μηνύματα
173
Reaction score
62
View attachment 69002
Αντικριστό αρνί
μερικες παρατηρησεις ...
"Πλένουμε καλά το αρνί και το στεγνώνουμε πολύ καλά."
μπααα ...
"Σε πολλά μέρη (Ανόγια π.χ.) το αφήνουν έτσι."
αρκει ...
"Το παστώνουμε με το χονδρό αλάτι. Βάζουμε μεγάλη ποσότητα καθώς περισσότερο απ´το μισό θα χαθεί."
χοντρο αλατσι και θαλασσινο θα 'πομεινουνε οποτε με μετρο ...
"Σκάβουμε ένα λάκκο περίπου 40cm βάθος και 1m διάμετρο"
μπααα ...
"Βάζουμε τις πέτρες (ή τους τσιμεντόλιθους) στη γύρα όπως λένε. Δηλαδή τις στοιβάζουμε κυκλικά."
τσου ...
"Δεν θα γυρίσουμε τις βέργες μας από την άλλη πλευρά, αν πρώτα δεν ψηθεί καλά η πρώτη."
πρωτα η μεσα μπαντα - μετα η οξω (πετσα) ΕΝΑ ΓΥΡΙΣΜΑ !
"Δεν χρησιμοποιούμε κανενός είδους πιπέρι,αρωματικό κλπ."
πραμα !
"τρώγεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ με τα χέρια"
μαλιστα
"Κινδυνεύετε σοβαρά να σας πετάξουν από το τραπέζι αν τολμήσετε να χρησιμοποιήσετε μαχαιροπήρουνο."
κανεις δεν ηπαθε ποτε τεθια ζημια,θα πεσει πολυ γελιο ομως ... μαχαιρι ειναι μαστ ... αμα κατεχεις να το δουλεψεις βεβαια ...

Καλη ορεξη !!!
P8210695.JPG
P8210672.JPG
Ναι σε ολα!!!!!!
 

D

Deleted member 23222

Guest
Πρέπει να την μεταφράσω.
Γιατί να την μεταφράσεις?
Πες μας όπως το κάνεις εσύ...
Άλλωστε κάποιοι δυσκολευόμαστε να βρούμε αλάτι...θα βρούμε καπνιστό αλάτι και κρέμα...ρυζιού??
Σόλαρε και θα σολάρουμε ο καθένας στον δικό του σκοπό...:D


.....................Servietten Knödel.
Αυτή την παραλλαγή Σωτηράκη ΔΕΝ την θέλουμε...
Φάτη μόνος σου!!!:D
 
Last edited by a moderator:


melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.068
Reaction score
45.315
Εγώ θα το έκανα κάπως έτσι.
θα ξεκίναγα κλασσικά με τσιγάρισμα κρεμμύδι, σκόρδο και λίγο μπούκοβο. Αν το ήθελα να βγει και έξτρα κόκκινο θα του έβαζα και λίγο τοματοπελτέ στο τσιγάρισμα.
Θα έριχνα τις φακές μέσα αφού θα τις είχα περάσει μια βράση και θα τις είχα σουρώσει.
Θα έσβηνα με λίγο κρασί (κόκκινο αν είχα βάλει πελτέ, άσπρο αν όχι), θα πρόσθετα νερό (ζεστό) ή ζωμό (ή θα πέταγα ένα κύβο λαχανικών μέσα) και θα το άφηνα να σιγοβράζει κανά 15λεπτο, ίσως και λιγότερο αν οι φακές είχαν μαλακώσει αρκετά από το πρώτο βράσιμο. Το λάχανο που θα το είχα κόψει σε λωρίδες θα το έβαζα τελευταίο γιατί δεν νομίζω να θέλει πάνω από 10λεπτο να γίνει. Αν η συνταγή παρέμενε σε άσπρο χρώμα θα το σκεφτόμουν και για ένα αυγολέμονο στο τέλος.
Επίσης ίσως έβαζα και λίγα μαυρομάτικα φασόλια στην άσπρη εκδοχή. Στην κόκκινη θα έβαζα κόκκινα φασόλια (αυτά ίσως να τα είχα βράσει λίγο περισσότερο στην προεργασία για να "συντονιστούν" με τις φακές. Γενικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν διάφορα όσπρια...όπως και λαχανικά, κανά καρότο, μανιτάρι...και αρωματικά, τζίντζερ, κάρυ για hindi style, καπνιστή πάπρικα στην κόκκινη εκδοχή...
Ποσότητες με το μάτι...
 
  • Like
Reactions: Pin


Μηνύματα
16.477
Reaction score
30.455
Για πείτε καμιά ιδέα για home bbq την Τσικνοπέμπτη!
Μη μου πείτε για πανσέτες ,λουκάνικα και παιδάκια..τα ξέρω.
Καμιά πρόταση για κάτι διαφορετικό.

Παϊδάκια εννοώ...παιδάκια δεν τρώω..τουλάχιστον όχι ακόμα!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Μηνύματα
3.032.816
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis
Top