Συσκευές Karaoke Σύνδεση/Λειτουργία ???

Μηνύματα
82
Reaction score
32
Καλησπέρα σε όλους, αν και δεν ξέρω εάν εδώ είναι η 100% κατάλληλη θέση για να ανοίξω αυτό το θέμα.

Έχω 2 συσκευές καραόκε, φωτογραφίες των οποίων, όπου αναγράφεται το μοντέλο, μπορείτε να δείτε παρακάτω.








Από αυτά που αντιλαμβάνομαι και τα 2 είναι τύπου mixer ενώ οι συνδέσεις του από πίσω είναι παρεμφερείς. Το 1ο (το ασημί) χρησιμοποιείτο για πολλά χρόνια συνδεδεμένο σε ένα all-in-one home cinema με ενσωματωμένο DVD player.

Πρόσφατα που αναβάθμισα το σύστημα και απέκτησα τα Marantz SR7010+SA8005+Klipsch RP280F επιχείρησα να ξανασυνδέσω το ασημί καραόκε με την διαφορά ότι πλέον θα χρησιμοποιούσα το λάπτοπ και την εφαρμογή Kodi που εμπεριέχει καραόκε τραγούδια ως πηγή. Αρχικά λοιπόν, από την 3,5χιλ έξοδο του λάπτοπ συνδέω το διπλό rca στην είσοδο του ασημί καραόκε και την έξοδο του στην κόκκινη-λευκή είσοδο ήχου για DVD του Marantz ενισχυτή αλλά ήχος δεν έβγαινε. Όταν το σύνδεσα μετά στην εμπρόσθια AUX-in θύρα ακουγόταν η μουσική αλλά η φωνή από τα μικρόφωνα ήταν πάρα πολύ χαμηλά ακόμα και στη μέγιστη ένταση των μικροφώνων.

Αποφασίζω λοιπόν να συνδέσω το μαύρο καραόκε, το οποίο δεν το είχα ανοίξει, πόσο μάλλον δουλέψει μέχρι τώρα. Το συνδέω λοιπόν και με τους 2 τρόπους όπως στο πρηγούμενο, αλλά σε αυτό ήχος δεν βγήκε σε καμία περίπτωση. Και είναι μηχάνημα καινούργιο!

Τι μπορεί να φταίει και καμία συσκευή δεν κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται; Το πρόβλημα έγκειται στην πηγή, στο λάπτοπ; Αλλά τότε γιατί τα μικρόφωνα τους, ακόμα και όταν τα "κοπανούσα" δεν έβγαζαν ήχο στα ηχεία;;;
 


Μηνύματα
427
Reaction score
425
Πρώτα να συνδέσεις τις δυο συσκευες καραοκε με τα line out στα line in του νεου ενισχυτή και με τα μικροφωνα να δοκιμάσεις αν δίνουν ηχο. Οπως το ειχες παλια απλά με νεο ενισχυτη και ηχεία. Επίσης κανε ενα κοπο και διαβασε το μανιουαλ μηπως το line out δεν σου βγάζει μιξαρισμένο σήμα.
Αν ολα καλά κατι φταίει στο laptop.
 

Μηνύματα
82
Reaction score
32
Τα δοκίμασα λοιπόν ξανά και πάλι άρχισε να παίζεται το ίδιο σκηνικό. Όταν συνέδεα τα καραόκε στις πίσω θύρες του Marantz SR7010 (είτε DVD, Blu-ray, etc) ήχος δεν έβγαινε από τα ηχεία. Όταν τα συνέδεα στην μπροστινή AUX-in θύρα ακούγονταν οι ήχοι που έπιανε το μικρόφωνο και ήθελε παραπάνω αύξηση έντασης από τον ενισχυτή. Οπότε γνωρίζοντας πλέον ότι και τα 2 καραόκε δουλεύουν αφού πιάνουν τους ήχους του μικροφώνου, πάω στο επόμενο βήμα που ήταν η σύνδεση με την πηγή.

Αυτή τη φορά συνδέω με καλώδιο 3,5χιλ -> 2 RCA στην είσοδο του καραόκε ένα android tablet. Βάζω τα καραόκε τραγούδια μέσα από το Kodi αλλά και πάλι δεν ακούγονταν. Οπότε μου έρχεται η ιδέα και από τις ρυθμίσεις του Kodi επιλέγω το audio passthrough. Τότε άρχισαν να ακούγονται και τα τραγούδια από τα ηχεία και όλα δουλεύουν κανονικά και με τα 2 καραόκε.

Έχω πλέον 2 απορίες:

1ον, Κάτι παράσιτα, ένα μικρό βουητό που ακούγονται όταν δεν παίζει η μουσική. υπάρχει τρόπος να εξαλειφθούν;

2ον, Γιατί δεν έβγαινε ήχος από τις πίσω θύρες εισόδου ήχου RCA του ενισχυτή (που έχουν όνομα DVD, Blu-ray, etc); Είναι "κλειδωμένες" και δεν παίρνουν σήμα από τις συσκευές καραόκε;
 

Μηνύματα
427
Reaction score
425
Απλά αν συνδεσεις το κοκινο ασπρο out στο ασπρο κοκκινο in του ενισχυτή θα επρεπε να ακουγεται ηχος απο ολες τις αναλογικες εισόδους CD,DVD,TUNER,AUX,κτλ προσοχή μήπως επέλεγες ψηφιακή είσοδο.
Αφου ελυσες το πρόβλημα ολα καλά για τον βομβο προσοχή στα καλώδια μηπως ειναι προβληματικά επίσης μήπως έχεις τερματισει το volume στον μικτη καραοκε ειτε στα μικροφωνα ειτε στην μουσική.
 

Μηνύματα
82
Reaction score
32
Απλά αν συνδεσεις το κοκινο ασπρο out στο ασπρο κοκκινο in του ενισχυτή θα επρεπε να ακουγεται ηχος απο ολες τις αναλογικες εισόδους CD,DVD,TUNER,AUX,κτλ προσοχή μήπως επέλεγες ψηφιακή είσοδο.
Αφου ελυσες το πρόβλημα ολα καλά για τον βομβο προσοχή στα καλώδια μηπως ειναι προβληματικά επίσης μήπως έχεις τερματισει το volume στον μικτη καραοκε ειτε στα μικροφωνα ειτε στην μουσική.

Ότι και να κάνω, και όποιο καραόκε και να χρησιμοποιήσω, όταν το συνδέω στα πίσω dvd, game, blu-ray διπλά rca βύσματα του 7010 δν βγαίνει ήχος. Μόνο στο μπροστινό AUX-in βγαίνει ήχος! Τι μπορεί να συμβαίνει; Μήπως φταίει ότι τα καραόκε έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή;
 

Μηνύματα
427
Reaction score
425
Απο την στιγμή που εχουν line out τα καραοκε και βγαίνει ηχος απο το aux in του Marantz αυτο δειχνει οτι υπάρχει έξοδος απο το καραοκε. Αν τα καραοκε δεν εστελναν σημα δεν θα έπαιζε ουτε το aux in. Οπότε κατι πάει στραβα με τον Marantz .Πρεπει να κάνεις καποια ρυθμιση.
Ομως απο την στιγμη που τα καραοκε εχουν εξοδο ενισχυτη αν δεν τον απομονωσεις και τον αφησεις χωρίς φορτιο θα τον κάψεις. Οπότε προτείνω να πας να αγοράσεις 2 αντιστάσεις σύρματος 8Ωμ περίπου( και 6Ω κάνει)17Watt τα γνωστα στην πιάτσα σαν τουβλάκια και να τα βάλεις στο καραοκε στην θέση των ηχειων δηλαδή η κάθε αντισταση στο + και - εκει που εβαζες παλιά τα ηχεία σου εκτός και αν απομονώνεται με κάποιο τροπο η εξοδος του καραοκε που δεν τον ξερω ωστε να χρησιμοποπιησεις την line out που θέλεις χωρίς φοβο. Αν μπορείς ανεβασε λεπτομερεστερες φωτο του καραοκε μπρος πίσω.
Αν συνδέσεις το καραοκε στα ηχεια χωρίς τον marantz θα παίξουν κανονικά?
 

Μηνύματα
82
Reaction score
32
Τα καραόκε δεν έχουν έξοδο για ενισχυτή, μόνο για 2 ηχεία έχουν. Αλλά τα δουλεύω αποκλειστικά με τις AUX-in και AUX-out συνδέσεις τους. Δεν τα έχω δουλέψει ποτέ με ηχεία απευθείας. Θα κοιτάξω να δω μήπως χρήζει κάποιας ρύθμισης ο Marantz, που ίσως αργήσει λίγο καθότι δεν του έχω συνδέσει συσκευή προβολής...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.865.450
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top